Hakuna Matata

2013-11-16
20:13:49

Time for a change /S
Min tjej har nu hunnit bli 6 månader och hon utvecklas bara mer och mer!
 
Under veckan hände dock det som absolut inte får hända... hon vaknade upp ensam i sängen medan jag var på toaletten, och föll ur vår (höga) säng och ner i golvet! Jag hörde dunsen när hon landade och skriket som följde och tårarna sprutade på mig innan jag ens hann se henne. Det blev ett samtal till rådgivningen och ett besök på akuten för att lugna mina nerver, men lilla stumpan verkade ha klarat fallet utan en skråma, inte ens en liten bula skönt nog.
Nu gick det bra den här gången men det kanske det inte gör nästa gång, och ju äldre hon blir ju mer rörlig kommer hon bli och därmed ökar risken för att det händer igen.
Sedan det hände har jag hängt på nätet och olika forum för att börja läsa på lite om olika sömnmetoder för att få lite tips på hur vi ska få henne att lära sig sova i sin spjälsäng som hon näst intill totalvägrat. Det finns flera olika metoder men det är egentligen bara en jag fastnat för och är intresserad av att läsa mer om och det är "Somna utan gråt". Det är väl egentligen ingen metod efter vad jag har förstått det men ändå en hjälp för hur man kan gå tillväga.
Jag vägrar att testa någon av skrikmetoderna innan vi testat alla andra sätt som finns då jag inte kan tänka mig en värre känsla än att sitta i ett annat rum och höra henne skrika hysteriskt efter oss.
 
Steg 1 oavsett vilken metod vi väljer känner jag är att avvänja henne vid nattamningen/snuttandet något som jag tror kan bli helvetiskt då jag experimenterade lite igår och försökte få henne somna om utan amningen men det gick inte alls, och efter 2 h med gråt la jag ner då den här helgen inte var rätt helg att börja av flera anledningar.
 
 
Någon som läst boken eller allmänt har tips att dela med sig av hur man avvänjt nattamning, lära barnet sova i sängen?

Kommentar:
#1: Linda

Jag har boken, skumläste för några år sedan men den fokuserar på att göra barnet trygg så man slipper hela skuldkänsla och gråtbiten. Minns inte riktigt allt.

Svar: åh, synd att du ska bo så långt bort då! Men då är den läsvärd alltså?
Linda & Sandra

2013-11-17 @ 16:56:00
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: