Hakuna Matata

2013-11-10
21:44:51

Mig äger ingen /S
Idag var det Fars dag, och det var första gången T skulle firas. Jag får nog erkänna att jag kunde ha gjort ett bättre jobb med firandet så som frukost på sängen och annat men idag var det babysim som stod på schemat och det fanns ingen ork att gå upp tidigare för att ordna med sånt för att vara ärlig. Jag funderade ganska mycket på present men i slutändan bokade jag in mina föräldrar som barnvakt för att överraska världens bästa pappa med ett biobesök.
 
Valet föll på filmen Mig äger ingen: En gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassens bleknande ideal. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan. Till slut ställs Lisa inför ett livsavgörande val. (www.sf.se)
 
Det händer egentligen väldigt lite i filmen men den var väldigt tragisk och gripande och man känner med både pappan och dottern. Det har pratats en del om Persbrandts prestation i den här filmen och jag måste säga att han spelade rollen som alkoholiserade pappan fantastiskt bra!
 
Medan vi njöt av ett biobesök fick Selma spendera lite tid med sin mormor och morfar, och vi kom hem till ett städat hem då min mamma varit snäll och plockat med både leksaker och vikt tvätt åt oss.
Dagens babysim var också en mysig stund och vår lilla tjej hade helt plötsligt lärt sig simma! Från att bara sparkat lite lätt med benen, till att idag sparka vilt och helt plötsligt kunna ta sig framåt på egen hand med badringen. Lite mer träning behövs för att hitta balansen då hon doppade ansiktet några gånger, men det är verkligen häftigt att se hur mycket de här stunderna ger henne och hur snabbt hon utvecklas!
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: