Hakuna Matata

2013-11-18
20:56:00

Kurviga karaktärer som hittar drömmannen /L
Följande böcker har en sak gemensamt, den kvinnliga karaktären är inte supersnygg, smal med ben att dö för. Nej, de är kruviga, knubbiga, "feta" men får ändå drömmannen.
 
"Dangerous curves ahead" av Sugar Jamison är väldigt underhållande och en av mina favoriter bland dessa böcker. Handlingen utspelar sig i en småstad där tidigare advokaten Ellis Garrett precis öppnat en butik för alla de kvinnor som inte passar in i standard-storlekarna i butikerna (been there!). Inte nog med det, hon har också dumpat kritiska ex-pojkvännen Jack som gjorde stor skada på hennes självförtroende. En dag stöter hon på polisen Mike på det lokala caféet. Han är snygg, trevlig, smart och hon hade en förälskelse i honom 4 år tidigare. Problemet är inte nog med att han helt tycks ha glömt bort henne men han är också Ellis systers ex.
Sugar Jamison är som en härlig blandning av Alice Clayton och Lucy Dillon. Rekommenderar verkligen den här boken! Jag satt och skrattade öppet, så roliga karaktärer och smarta repliker. 
 
 
 
"On the plus side" av Tabatha Vargo handlar om rika och överviktiga Lilly vars mamma kommer på den brillianta idéen utan Lillys vetskap att anlita den attraktive och i-stort-behov-av-pengar-Devin att förföra dottern. Problemet blir, så klart, att han förälskar sig i Lilly vilket absolut inte var planen.
On the plus side är lite som alla andra böcker, en stor kliché. Visserligen är de böckerna sköna att läsa ibland. 
En bok som man läser snabbt och glömmer snabbt.
 
 
"Perfection" av R.L Mathewson (bok två i serien Neighbor from hell) gjorde mig rätt ledsen. Boken handlar om mulliga Zoe som förlorar jobbet av fel orsaker och tvingas av ekonomiska skäl agera assistent till grannen Trevor. Trevor är en mansgris som tycker sig förtjäna Mrs.Perfect. Hans krav är tydliga och det är därmed också lika tydligt varför han är singel. De två hamnar i säng med varandra och arrangemanget passar Trevor bra tills han kan hitta Mrs.Perfect.
Jag kan tänka mig att ni redan i beskrivningen listat ut vad som sker. Neighbor from hell-serien är rätt humoristisk den också, enskilda böcker men som alla har gemensamt att männen alla är från samma släkt, Bradford. Trevor är svår att tycka om, han går ut rätt hårt mot Zoes utseende och jag har väldigt svårt för sådana människor. Men han behöver som alla andra manliga karaktärer i romantiska böcker överhuvudtaget bara inse att drömkvinnan inte är som retuscherade Heidi Klum på tidningens framsida.
 
 
Taggar: Bok, Bokrecension, Boktips, Dangerous curves ahead, On the plus side, Perfection, R.L Mathewson, Sugar Jamison, Tabatha Vargo;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: