Hakuna Matata

2013-11-18
22:00:46

K.A Tucker - Ten Tiny Breaths /L
I helgen läste jag K.A Tuckers serie Ten Tiny Breaths.
 
I del ett, Ten Tiny Breaths möter vi den äldsta syster Kacey Cleary som rymt iväg med sin 15 åriga syster Livie till Miami efter att onkel Raymond spelat bort alla deras collage-pengar och full en kväll hamnat i Livies säng, med henne i den. Med de sista sparpengarna från jobbet på Starbucks hyr de sig en liten lägenhet. I huset bor flera olika karaktärer bland annat en grinig hyresvärd, en pervert, en blondin med större bröst än ryggen tål och tvivelaktigt yrke. För tuffe, viljestarka Kacey är ingen av grannarna något större problem förutom snygge Trent i lägenhet 1D. När han är i närheten vet hon inte vad hon ska göra av sig själv och den annars mycket repliksnabba Kacey hittar inte orden. Kaceys förflutna har gjort henne hård och hon kämpar mot att släppa personer in. Trent är fast besluten att tränga genom skalet, vilket han också gör steg för steg. Men han har också ett hemligt förflutet.
 
Serien fortsätter några år senare i One Tiny Lie med Livie och hennes collage-liv. Livie lever med sin pappas ord "make me proud" i bakhuvudet. Hon är perfektionen definerad. Med sin systers och psykologs (med tvivelaktiga metoder) hjälp försöker hon leva livet. Planen att bli läkare var tidigt etablerad men studierna är inte lätta och när hon dessutom redan på första festen stöter på Princetons snyggaste player Ashton börjar det bli svårt att leva upp till perfektionen. Ashton är helt fel för henne, hans bäste vän och rumskompis Connor däremot passar bilden av perfektion mycket bättre. Tyvärr vill inte Livies hjärta detsamma som hennes huvud.
 
Four Seconds to Lose är tredje delen i denna serie. Nu har vi lämnat systrarna och följer istället Kaceys chef Cain. Med beskrivningen 29 år, ägare av den framgångsrika strippklubben Penny och väldigt attraktiv bland damerna låter kanske Cains liv som rena drömmen för en man men saker är inte alltid så lätta. Cain ser på sitt yrke med stort ansvar för dessa kvinnor, där han ser reslutaten av allt från misshandel, droger och andra missbruk. Cain ser det som sin uppgift att underlätta och göra livet säkert för sina strippor tills de klarar att gå vidare till bättre liv.
En dag söker vackra Charlie jobb på Penny´s och Cains hjärta stannar. Han har en stark regel om att aldrig blanda nytta med nöje och absolut inte ha fysisk kontakt med kvinnorna som jobbar för honom. Men Charlie är speciell, hemlighetsfull och svår att motstå.
 
Jag fastnade i serien. Den är spännande, händelserik, full av romantik, kärlek, hemligheter och karaktärer man tycker om. Rekommenderas!
 
 
Taggar: Bok, Bokrecension, Boktips, Four Seconds To Lose, K.A Tucker, One Tiny Lie, Serie, Ten Tiny Breaths;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: