Hakuna Matata

2013-05-23
13:42:28

Krävande men värdefull /S
Att vara nybliven förälder i kombination med hundägande kan ibland kännas lite övermäktigt då jag har två individer som kräver min uppmärksamhet och som har behov som jag måste se till innan jag ser till mig själv. Pepsi är verkligen jättelugn och inte särskilt krävande förutom sina promenader, så jag ska inte klaga. Han har tagit Selmas ankomst till familjen med ro och har inte reagerat nämnvärt - det enda jag kan märka är att han är mer kontaktsökande och att han gärna följer T här hemma. Selma har han bara nosat på några gånger, i övrigt bryr han sig inte.
 
Just nu inser jag dock vilken tur det är att jag har honom här hemma! Selma har funnits i vårt liv i tre veckor och hon växer och utvecklas hela tiden. Amningen fungerar men att amma offentligt känns inte helt bekvämt och än så länge är hon ganska oförutsägbar med hur ofta hon vill amma då det kan handla om varannan, var 3:e,4:e eller till och med 5:e timma. Eftersom vi än så länge inte känner några andra föräldralediga (även om bebisarna börjat ploppa ut i föräldragruppen) så blir det att vi sitter hemma mycket. Jag har varit på väg till Bergvik köpcenter någon gång men då är det just den där grejen med offentlig amning som gör mig lite osäker och stoppar mig, och med tanke på att hon inte är så gammal än så känns det lite onödigt att utsätta henne för alla baciller som finns på ett sådant ställe.
 
Med andra ord har vi spenderat dagarna här hemma! De senaste dagarna har varit grå och regniga och det är då vår lilla vovve är guld värd då han precis som tidigare tvingar ut mig på promenader. Tröttheten får mig annars att gärna fastna framför datorn eller TVn medan Selma sover, men nu blir det i alla fall en promenad varje dag, något som känns jättebra då Selma älskar att åka vagn och sover jättebra ute. Jag själv börjar längta efter att komma i mina gamla kläder då jag är i ett mellanläge just nu på den fronten, mina gamla kläder är för små medan mina mammakläder är lite för stora så jag behöver verkligen röra på mig. Nu räknar jag inte med att kläderna ska passa än på ett tag men jag vill känna att jag kommer igång att röra på mig igen - och det är då Pepsi är guld värd, för som vanligt är det jobbigaste att ta sig utanför dörren, när man väl är ute är det bara att knalla på och det är oftast ganska skönt.
 
Idag blev det ännu en runda på 3 km och än en gång kändes det bra att gå med knät :)
Annars hänger tröttheten i sig då den lilla damen ammade vid 1 inatt och vid halv 5 imorse och vid det senare tillfället var hon även superpigg så klockan hann bli 6.45 innan jag fick lägga mig igen.
I eftermiddag/kväll ska hon och jag åka till mitt jobb för att hälsa på kollegorna och delta på deras P-möte då vi ska diskutera eventuella stora förändringar då alla är sugna på att göra om våra två avdelningar som idag är två 1-5 avdelningar och istället göra en småbarnsavdelning och en 3-6 avdelning. Jag gillar egentligen att jobba i 1-5 grupp då man får det bästa av två världar, de stora barnen får hjälpa och vara ett föredöme åt de mindre barnen och de mindre barnen lär av de stora MEN det är också svårt att göra något med hela gruppen då det är så stor spridning på var de befinner sig i utvecklingen och de större barnen får ofta stå tillbaka för de yngre barnen. Det har också varit svårt att inreda våra lokaler så att de passar en 1-5 avdelning. Med andra ord ska det diskuteras om vi vill göra något av våra önskningar eller ej och hur det i så fall ska ske.
 
Nu ska jag läsa lite i min bok innan Selma vaknar, än så länge har den mest legat och samlat damm!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: