Hakuna Matata

2013-05-23
18:46:00

Glenn, Crownover & Murphy /L
Denna vecka har jag läst två böcker som varit helt okej tidsfördriv.
 
Priscilla Glenns bok Back to you handlar om Lauren som arbetar på ett Learn and Grow Day Care som pedagog för småttingar. Redan första dagen ska nya barn inskolas och det visar sig att en av flickornas pappa är hennes bästa kompis (och stora kärlek) från gymnasietiden. Michael var bad boyen och Lauren den duktiga flickan som blev vänner mot alla odds. Deras relation slutade olyckligt och Lauren har i alla år undrat vad som egentligen hände. Boken växlar mellan nutid och dåtid.
Väldigt skön, lätt att hänga med och håller "spänningen" uppe då man undrar vad som hände 8 år tidigare.
 
 
 
Rule (#1 Marked Men-serien) är skriven av Jay Crownover. Boken växlar mellan Shaw och Rules perspektiv. Shaw är rikemansdottern som studerar till läkare, sysslar med välgörenhet och har sedan 13 års ålder varit djupt förälskad i bad boyen Rule. Rule är tatuerare, player och har ett väldigt ansträngt förhållande till sin familj. Rule har alltid sett Shaw som en liten perfekt prinsessa och sin avlidne tvillingsbrors gamla flickvän, inte alls något för honom med andra ord. En kväll med drinkar leder till något ingen av dem kan glömma. Problemet är bara hur de ska gå vidare.
 
Del två i Marked Men-serien heter Jet, tredje Rome men den kommer inte förrän i 2014. Dessa skildrar andra karaktärer.
 
 
Är man intresserad av att läsa en bok som vänder något på rollerna (dvs bad girl och good boy) finns One week girlfriend skriven av Monica Murphy. Bokens titel avslöjar den stora handlingen. Fable jobbar som servitris och sliter med att försörja sin lillebror och alkoholiserade (samt grymt elaka) mamma. En dag får hon ett erbjudande från populära rike sporthunken Drew om att agera som hans flickvän under hans vistelse hos sin familj. Väl där märker Fable att saker inte är som det ska. Som läsare förstår man väldigt fort vad som är Drews stora hemlighet, så spänningen är kortvarig. Tyvärr faller boken rätt platt med extrem story som blir alldeles för orealistisk för mig. Men lättläst tidsfördriv...
 
 
 
Del två i historien av Fable och Drew heter Second Chance Boyfriend. Tredje boken (om andra karaktärer) kommer i slutet av 2013 och heter Three Broken Promises.
 
Taggar: Back to you, Bok, Bokrecension, Book, Books, Jay Crownover, Jet, Marked Men-series, Monica Murphy, One week girlfriend, Priscilla Glenn, Rome, Rule;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: