Hakuna Matata

2013-05-20
12:59:38

E-läsning och jobb /L
Sedan jag köpte min ipad har bokläsningen skjutit i höjden. Kära sambon tycker inte jag gör något annat, och det stämmer nog också...
Jag ser inte på tv eller film längre som förr. Efter jobbet är det lilleman och läsning som gäller. 
Det är inte ens någon ide att försöka skriva alla här i bloggen. Idag har jag läst två böcker. Då har jag visserligen varit en mycket frånvarande mamma och sambo... Men man måste ha de dagarna också.
I veckan "kastade" lilleman en bil på ipaden så skärmen sprack. Det kostar 5500 :- att laga den. 
Den fungerar men har en stor spricka över sig. Skitkul med tanke på att den var ny, det är bara att punga ut med pengarna. Har jag lagt så mycket redan så kan jag inte bara låta det vara heller.
 
 Annars händer det inte så mycket just nu. Jobbet är något stressigt. Kommunen insåg tre dagar in i upptagsmötena att de har 50 barn som inte får barnehageplats. Då hade de redan strykit de som inte fallar innanför kriterierna (ex bara barn födda innan sista september får barnehageplats). Det är helt sjukt, jag vet. 
Vi ska bygga ny barnehage, just nu är vi två avdelningar med 32 barn. Kommunen samarbetar inte avdelningsvis, det vill säga att de som har hand om barnehageavdelningen och byggavdelningen har inget som helst samarbete. Så kommunen lägger ner kommunala barnehagar, hjälper inte de privata (dvs oss) och mitt i allt detta så är kommunala barnehagar rädda för sina jobb och vilka får skulden? Jo, vi privata. Jag menar allvar när andra anställda i andra barnehagar inte ens hälsar när de går förbi. Det är verkligen helt bissart.
I alla fall så har vi sökt att få ha en tredje avdelning ute under byggnadsprocessen, som vi nu hoppas står klart i december. Senaste söknaden var i april, och vi fick avslag. Under upptaksmötena inser kommunen att de inte alls har platser till alla kommunens ungar (hallå liksom?) Det kan inte komma som en chock! 50 ungar liksom...
Så då i ren panik ber kommunen oss starta två avdelningar i två olika kommunala barnehagar. Ja, ni hörde rätt.
Det skulle innebära fyra avdelningar fördelade på tre platser. Då sa min chef nej men accepterade en ny avdelning. Så från augusti (!) Ska vi öppna en ny avdelning som ligger i ett av hörnen i en kommunal barnehage cirka 10 minuters bilresa från vår barnehage. Den ska vara där i 5 månader. 
Så det innebär att vi har några veckor på oss att få till allt som behövs, framförallt hitta allt folk... Inte så lätt! 
Mycket onödigt jobb, ansvarsfrånskrivelse från kommunen och skuldbeläggning på oss privata som tar över allt mer. Jag önskar folk kunde resonera och faktiskt inse att vi kan inte göra något utan kommunens tillåtelse. Vi ber dem inte lägga ner kommunala barnehagar eller skära ner på personal. Sjukt irriterande.
 
 

Kommentar:
#1: Sandra

Så irriterande med dålig koll från kommunens sida - var likdant när jag var i Lkpg, då stod också 50 barn i kö så det var panik, man öppnade en tillfällig avdelning och DÅ insåg de att det var ju barn som ville byta förskola, inte barn UTAN plats därmed var det egentligen bara 10 barn i kö och flera avdelningar var halvfulla!

Svar: Tycker inte det borde vara så jäkla svårt. Måste ju finnas folkbokföringslistor att följa!
Linda & Sandra

2013-05-20 @ 13:26:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: