Hakuna Matata

2013-04-25
13:05:12

Bästa tiden att vänta barn! /S
Solen skiner, himlen är blå, termometern visar att det just nu är +10 grader i skuggan!
 
Kunde vi lyckats pricka in en bättre årstid för mig att gå hem och vänta på vårt lilla mirakel?! Det är så skönt att gå här hemma och pyssla lite, sitta ute i solen, se hur Pepsi finner sig till rätta mer och mer och äntligen börjar njuta av livet i hus. Hittills har nämligen vår lilla farbror inte varit så förtjust i att vara ute ensam, utan bara slappnat av helt när både husse och matte är med honom. Nu ligger han dock ute i solen och njuter ensam medan jag pysslar lite här inne.
 
Under förmiddagen har jag haft sällskap av farmor och farfar, och pappa som varit här på lite fika. Sedan de åkt har jag passat på att plocka lite inne i väntan på nästa fikabesök som kommer lite senare i eftermiddag. Hittills har jag faktiskt inte hunnit ha tråkigt en enda stund under min ledighet, och jag kan inte fatta att det redan är torsdag! Skönt nog så har jag släppt jobbet helt och hållet - jag trodde att jag skulle ha lite svårt att göra det de första dagarna men jag har verkligen inte ägnat en tanke åt det - vet inte om det kanske beror på att jag fick ett bra avslut då jag hann genomföra alla samtal och att alla var positiva sådana.
 
Här hemma har vi också lyckats få lite gjort! Barnrummet är nu färdigrenoverat och igår hämtade vi hem spjälsängen och skruvade ihop den - typiskt nog glömde vi en skruv så den är inte helt klar. Spjälskyddet har jag tvättat idag så imorgon är det nog torrt så att sängen kan bäddas. Vi har äntligen hittat nya mattor till hallen som också är beställda och som ska hämtas ut imorgon - ska bli så skönt med likadana mattor då det är något som stört mig massor att vi haft två olika mattor i vår hall!
Ute har det krattats, gödslats, och påbörjats en kantbeskärning runt alla buskar och träd som gör att det ser lite mer välvårdat ut. Jag har också börjat njuta av det faktum att vi kan hänga ut tvätten - så skönt då det torkar supersnabbt och luktar så gott!
 
Igår fick vi också en annan sak avklarad, nämligen att se till att T är pappa till vår bebis även på papper. I Sverige måste man ju skriva under papper på det om man är ogifta (snacka om medeltidsregler då man INTE behöver intyga vem som är pappa om man är gifta!). Helt klart blev inte allt förrän bebis är född, men alla papper är påskrivna och vi har också skrivit under att vi vill ha gemensam vårdnad. Vanligtvis brukar man skriva under sådana papper efter att bebis är född men då man hört skräckhistorier om mammor som hamnat i koma/dött och pappan inte fått åka hem med barnet för att inga papper är påskrivna som ger pappan rätt till barnet så ville vi göra klart allt sådant innan + att det nog är skönt att slippa tänka på sånt när Liten väl har kommit, nu räcker det med ett telesamtal för att ringa in de sista uppgifterna.
 
Nu ska jag gå ut och njuta av solen igen!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: