Hakuna Matata

2012-05-10
19:42:45

Grubblerier /S
Idag är jag trött!
Det har varit många tankar och diskussioner här hemma sedan tisdagens husvisning, och inatt snurrade tankarna på det huset runt, runt, runt så klockan hann bli alldeles för mycket innan jag lyckades somna! Idag var vi på husets andra visning då vi båda känner oss seriöst intresserade men samtidigt hade vissa funderingar. Efter visningen idag kändes det fortfarande bra och vissa orosmoment försvann. Men det är ett så himla stort beslut att ta...! Tanken för vår del är att vi ska köpa ett hus som vi kan tänka oss att bo i de kommande 20 åren, ett hus där det finns plats för eventuella framtida barn, plats för att umgås, inte alltför långt från våra jobb och i ett område som känns bra.
Det här huset är varken mitt eller Ts drömhus men det fyller så många av de kriterier jag har att det kanske får anses vara nära nog för jag tror att det finns en stor risk att vi aldrig hittar vårt drömhus med den budget vi har att röra oss med!
Fördelarna med huset är bland annat...
- tomten! Den är alldeles lagom stor och med kvällssol på altan och den sida hus man vistas mest.
- det har det antal rum vi söker
- området känns bra
- inte alltför långt in till stan + bra bussförbindelser + busshållplats precis utanför huset
- inga akuta renoveringsbehov även om man givetivis vill tapetsera om i alla rum, men det känns ändå fräscht
-plats för stort matsalsbord som jag drömmer om
- i stort sett underhållsfritt utvändigt då det är puts och plåt och bara lite trä på fasaden
-närhet till fina lekparker, bra skolor, skog

Nackdelarna med huset är...
-köket! Vi har drömt om ett stort kök och här finns istället ett liiiiitet arbetskök, men som ändå är funktionellt
-busshållplats utanför huset är ju smidigt men det innebär också att en buss passerar flera gånger i timmen vilket kanske är mindre kul nattetid, speciellt på den varmare delen av året när man kanske sover med öppet fönster.
- Sovrumsantalet stämmer men två av sovrummen är små, de funkar men man drömmer givetvis om större sovrum.

Sen är det ju så med hus att man får ju bara en chans för varje hus - antingen är vi med och satsar eller också letar vi vidare och riskerar att inte hitta något som är lika bra utan i slutändan får nöja oss med ett sämre!

Ja... många tankar som sagt och många frågor som man inte kan få några svar på förrän man gjort sitt val. Just nu lutar det väldigt mycket åt att vi ger oss in i budgivningen så nästa stora fråga är egentligen hur högt är vi beredda att gå!

På måndag drar budgivningen igång och då tror jag vi kommer vara mer än redo, hoppas bara vi är ensamma om att gilla huset!

http://media.fastighetsbyran.se/7610445.jpg

Huset i fråga! Inte så vackert men det känns ändå rätt...


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: