Hakuna Matata

2012-01-14
17:21:45

Hus, hus, hus, och ännu ett hus /S
I helgen är det fastighetbyråernas stora visningsdagar och vi hade anmält oss till inte mindre än fem husvisningar. Vi är ju precis i starten och tittar inte för att köpta utan mer för att lära oss och komma fram till var och hur vi vill bo den dagen det är dags att börja söka seriöst.

Hus nr 1 var ett stort hus med fin inredning - det vill säga om man tittade på håll, började man syna den där fina inredningen så märkte man vad otroligt dåligt gjort det var, riktiga slarvlösningar. Roligast var när vi tittade in i den vitmålade lilla tvättstugan, och T tar ännu ett kliv in och ser att de inte målat färdigt - de hade helt enkelt målat det man ser från dörröppningen, för bakom dörren och inåt var det fortfarande rött - och det var inte det att de målat och lämnat en vägg röd utan de hade verkligen slutat med målningen mitt på väggen! Så där antar jag att vi lärde oss vikten av att titta i varenda liten vrå och att verkligen syna de till synes fina ytskickten.

http://image.svenskfast.se/ObjectData/3UBC68K9VVKA48U8/3UBC68K9VVKA48U8_3UD2IUVBRRMBUQ2V.jpg

Köket i hus nr 1.


Hus nr 2 gillade jag inte ens när jag tittade på nätet men vi ville se planlösningen på ett sådant hus. Intrycket stämde väl överens med verkligheten ganska bra då inredningen var precis så illa som vi trodde. Den stora chocken på detta hus var hur liten tomten var jämfört med känslan jag fått utifrån bilderna där tomten såg enorm ut! Men i övrigt så gillade både jag och T planlösningen på huset riktigt mycket, men det är ganska stora hus så de kostar väl tyvärr en slant extra också...

http://media.fastighetsbyran.se/7095914.jpg

Den INTE så enorma tomten på hus nr 2.

 

Efter en liten fikapaus hos syster åkte vi vidare mot hus nr 2 & 3, två stycken likadana parhus på samma gata fast olika mycket iordninggjorda. Jag hade ganska höga förväntningar och skulle gärna haft pengar för att kunna köpa idag utifrån vad jag sett på bilderna.

http://image.svenskfast.se/ObjectData/3U9RL5104R8VK18J/3U9RL5104R8VK18J_3U9RL51JMR8VK1BC.jpg

Kök i parhus nr 1

Den stora skillnaden mellan husen planlösningsmässigt var köken, där man i hus nr 1 hade rivit väggen mot hallen så det blev/upplevdes som mycket större....

http://media.fastighetsbyran.se/7119302.jpg

Det fina men mindre köket i parhus nr 2

Parhus nr 2 var väl min favorit då det var bra iordning med tapeter och färgval som gjorde att jag hade kunnat flytta in utan att egentligen behöva ändra nästan något. Sen var de här husen byggde -89 så de hade ju båda fräscha tak och fönster och bra uppvärmning. Det var väldigt kul att se två helt lika hus som ändå var så totalt olika inuti, att påminnas om vad man faktiskt kan göra med lite fantasi och färgklickar!

http://media.fastighetsbyran.se/7119143.jpg

Båda parhusen hade den alldeles perfekt lagom stora tomten enligt oss...

 

Det har varit en rolig dag - jag älskar att gå på visningar och drömma, samtidigt som jag inser hur mycket jag har kvar att lära vad gäller uppvärmning, vad man ska tänka på osv. Imorgon ska vi iväg och titta på ett radhus. Egentligen inte så intressant men det är alltid kul att gå in i radhus tycker jag då de ofta upplevs som ganska stora invändigt fast de ser så pluttiga ut utifrån! Nu ska jag vila på soffan en stund innan det är dags att ta tag i kvällens matlagning.

 

Trevlig kväll på er!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: