Hakuna Matata

2012-01-03
15:21:14

Häl, rulla, tå... /S
... vet ni vad det är för magisk formel? Det är formeln för att gå normalt...
Jag är precis hemkommen från sjukgymnasten - ett sjukbesök som toppar min lista över hemska läkarbesök jag upplevt hittills. Min sjukgymnast var jättetrevlig och säkert jätteduktig,och det spelar förmodligen ingen roll vem jag hade gått till för undersökningen går väl likadant till för alla - men det gör den inte mindre obehaglig för det. Jag fick stå och gå och hon tittade på mina knän från alla vinklar. Sen var det dags för britsen och jag fick böja på knät - sträcka på det och sen den jobbigaste delen av allt att ligga avslappnad medan hon flyttade runt och tryckte på knäskålarna.

När hon var färdig så trodde hon att mina problem beror på brosk under knäskålen, något som blev när knät hoppade ur led för några år sedan. Utöver det så har jag väldigt rörliga knäskålar, och nu när jag dessutom har skavt bort brosk som ska hålla knäskålen kvar så glider den ännu lättare över. Då var det ydligen jätteviktigt med starka lårmuskler så det är det jag ska bygga nu med hennes hjälp.

Min läxa till nästa gång var framför allt att lära mig gå normalt då det var jätteviktigt och komma igång med promenader igen. Jag ska också cykla 20-30 min/dag och stå på ett ben med det andra benet lyft utåt åt sidan och hålla balansen i 30 sekunder, det är säkert jättelätt för många men jag har usel grundbalans och ännu sämra balans på det benet.

Imorgon är det dags för röntgen och om röntgenplåtarna inte visar något så är det träning som gäller, skulle de däremot visa något så kommer jag bli skickad till ortoped.

Så nu är det träning av två syften; tappa vikt och framför allt stärka lårmusklerna för att hålla mig skadefri!

http://urbantitan.com/wp-content/uploads/2010/08/mi9-skeleton-wallpaper-3d-skeleton-wallpaper-walking-skeleton_size_600x450-1.jpg


Kommentar:
#1: Linda

uhh låter inge trevligt!!!

2012-01-03 @ 16:14:15
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: