Hakuna Matata

2012-04-30
23:03:06

Stora kliv /L
Jag känner att det är väldigt mycket tankar just nu.
Kommande året kommer att innebära stora förändringar om allt går enligt planerna.

Det börjar redan nu i slutet av maj då J har beslutat sig för att jobba i Sverige denna sommar.
Det innebär att jag kommer mer eller mindre vara ensamstående mor. Det är väl helt okej men
samtidigt en stor förändring då han varit hemma nu i flera månader. Han har tagit det största ansvaret när det gäller hemmet och jag har i stort sett bara jobbat och varit mamma. Nu måste jag få till en rutin som fungerar för oss.
Jag måste ut med Åsa, handla, laga mat, sköta jobbet, sköta hemmet och vara en mor utan hjälp. Jag har inga barnvakter i närheten heller så jag vet inte hur jag ska lösa det med kommande personalmöte.

Annars går nya jobbet bra. Det är skönt med något nytt. Idag har jag exmpelvis suttit på kontoret och skrivit på de pedagogiska målen som ska in i kommande årsplan. Det är faktiskt roligt att få större ansvar. På onsdag har jag kontordag igen sedan spenderar jag tors-fre på seminarie om barns psykologiska hälsa.
Mitt nuvarande jobb är väldigt roligt, därför får jag en klump i magen av tanken att flytta tillbaka för jag vet inte hur jobbsituationen kommer att vara. Vill jag jobba i förskolan? Vill jag "bara" vara förskolelärare? Ska jag vidarutbilda mig? Satsa på att öppna eget som är min dröm men som jag inte vet vad jag egentligen menar med det.

Nu drömmer vi om nytt boende. Jag känner mig klar med den här lägenheten och enda anledningen att jag tolererar mitt hem är tanken på att vi inom snar framtid faktiskt ska flytta. Sen är frågan var vi ska flytta till. Hur mycket lån ska vi ta? Ska vi verkligen ta lån? Vad ska vi prioritera i jakten på hus? Billigt boende men en hög njutfaktor i vardagen med resor och bra ekonomi eller ta lån för att bo centralt i Karlstad? Kommer vi verkligen träffa bekanta oftare för det? Eller ska vi hellre köpa två bättre bilar och faktiskt ha en månadskostnad som i stort sett räcker med att en av oss jobbar heltid?

Sedan är det bilköpet. Ska vi köpa en ny bil och få en längre garanti? Eller ska vi köpa en nyare begagnad och inte förlora 100.000 i det vi sätter oss i den? Hur mycket pengar ska vi lägga på en bil? Ska vi köpa två, hur mycket ska vi lägga på dem? Vad ska man egentligen se på vid bilköp? Vad vill vi ha?

Och så bröllopsdrömmar... min älskade sambo informerade om att han planlagt frieriet. Så jag vet att han går i de tankarna. Men vad vill vi ha? Jag går i seriösa tankar om att gifta mig utomlands. Jag hittade ett jättefint hotell på Fiji som specialiserar sig på bröllop/smekmånader. Jag tror det skulle passa oss bäst. Han och jag på en strand bara vi två.

Många tankar just nu.

Kommentar:
#1: Sandra

förstår att det är mycket tankar!

Mina "råd" är att definitivt INTE köpa en ny bil, visst får ni garanti men den sjunker också så jäkla mycket i värde att man får ställa sig frågan om garantin är värd så mycket. I så fall bättre att köpa en väldigt ny begagnad bil!!

Vad gäller hus så är det nog smartast att lägga så mycket som möjligt i huset, skulle ni i efterhand behöva pengar kan ni låna upp huset och få ut de pengarna. Man kan i stort sett ta lån på det huset är värt om man skulle behöva det i slutändan...



Jag är i alla fall vääääldigt glada över att ni ska flytta hit :D

2012-05-01 @ 21:57:40
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: