Hakuna Matata

2012-04-13
17:19:17

Money, money, money /S
Idag var vi på banken för att diskutera bolån! Vi fick lära oss lite om hur de är upplagda och vi gick igenom våra tillgångar och hur mycket vi kan tänka oss att lägga på vårt boende, och hur mycket de tror vi har råd att lägga. Bankmannen vi fick prata med var bra och duktig på att förklara och han överröste oss med beröm över att vi hade det så bra med sparande och att vi var skuldfria så att få ett lånelöfte på 2 000 000kr skulle inte vara nåååååågra problem! Det kändes väldigt bra men samtidigt kände jag att man rycktes med i det hela och gick från att känna att det är alldeles för mycket pengar till att det inte skulle vara några som helst problem...

Väl hemma och efter lite prat med T och lite funderande så har vi dock landat på fötterna igen och vet återigen vad det är vi har tänkt oss och vad vi är villiga att lägga på ett boende. Det märktes med andra ord att han inte bara var en rådgivare utan också en försäljare då han väldigt ogärna ville räkna på höga procentsatser som vi ville ha som skräckexempel bara för att inse hur illa det SKULLE kunna gå även om det är väldigt liten risk för att ränterna skulle bli så höga.

Det känns i alla fall bra att ha ett lånelöfte färdigt från Nordea, och att veta att vi även kommer få ett lånelöfte beviljat från Swedbank, sen får vi väl se om vi hittar vårt hus innan de går ut om 6 månader.

Ikväll blir det middag ute tillsammans med J&F. Det ska bli riktigt mysigt! T ville bjuda ut mig eftersom jag fyllde år igår och jag tackar självklart inte nej till det - känns som om det var längesen vi var ute på något tillsammans.

I övrigt gjorde jag min sista dag på mitt nuvarande jobb vilket kändes väldigt sorgligt, särskilt då många barn vart lediga så jag missade min chans att krama om dem. Men det härliga med det här avslutet är ju att jag kan hälsa på dem inom en snar framtid. På måndag börjar ett nytt kapitel - bara att hoppas på att det blir ett bra sådant!!

Ha en mysigt helg!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: