Hakuna Matata

2011-05-26
18:52:49

Att vara småbarnsförälder /L
Jag har hört att det att vara småbarnsförälder kan beskrivas som "slitsamt". Tillåt mig skratta.
Slitsamt är faktiskt ett väldigt milt uttryck ;)
Nu råkar jag ha sådan tur att min son är frisk och en pigg pojke men även han har sina sidor.
Han har nämligen lyckats vända på dygnet. Barnmorskan sa att det kunde bero på att jag mest var vaken under nätterna i slutet på graviditeten och att han tagit efter detta. Jag skyller mer på J som är en nattmänniska och detta helt enkelt beror på gener. I alla fall så sover lillen hela dagarna, jag väcker honom var tredje timme för käk och sedan sover han vidare. Men när klockan slår 00.00 så vaknar han. Då hjälper ingenting. Han vägrar ligga i sin säng eller vagn. Det enda som kan hjälpa är att man (oftast jag eftersom J jobbar) håller honom i famnen och vaggar eller att han får ligger med kroppskontakt, han sover inte men han KAN vara tyst. Jag ger honom mat och han äter tills han spyr men beter sig som om han är lika hungrig heeela tiden. Därför försöker jag med napp men den åker självklart ut var femte sekund och då blir han förbannad. Så nätterna/mornarna går mest ut på att försöka hålla den lilla ettertaggen tyst så att huset i alla fall får sova. Vid 10 tiden så brukar han slockna igen och mamma (jag) kan få sova. Man blir verkligen frustrerad när klockan visar fyra på morgonen och du känner dig så trött att du snart svimmar och så ser man ner på det lilla knytet man har i famnen som suger febrilt på sin napp och inte har någon som helst ro i kroppen. Men det är bara tillfälligt, jag bara längtar tills vi har bättre rutiner och han får sova om nätterna.

När mamma/mormor var här sist kom hon med paket till lilleman! En Barbapappa-mobil till spjälsängen som spelar musik. Lillen har faktiskt visat tendenser till en tyst minut när den spelar under natten, så förhoppningsvis kommer den hjälpa :) Och så fick han den fina stora Barbaskön mjukisen som jag önskade till oss. Gotta love Barbapappafigurerna!

Jag har beställt Barbapappaböcker som vi ska läsa! Det ska börjas tidigt!

Till mig själv blev det härliga "tjejfilmer" som jag ska njuta av. Jag älskar Jane Austen!

Stolthet och fördom både BBC dramatisering och nya versionen med Kiera Knightley samt Emma, Elizabeth och Shakespeare in love!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: