Hakuna Matata

2011-01-05
23:59:10

bye bye 2010! /S
Som vanligt nu för tiden så dröjer det ju en tid mellan våra inlägg, men jag antar att ni vant er vilka ni nu än är?

Den hett efterlängtade julledigheten har både kommit och passerat och oj vad fort de passerade! Trots att vi fick en ganska lång ledighet så kan jag inte påstå att jag känner att jag fått ut så mycket av den, jag önskar att jag hade nyttjat de lediga dagarna på ett bättre sätt i form av mer utevistelse och fysisk aktivitet. Även om det inte var tillräckligt av den varan så har jag i alla fall träffat alla nära och kära som jag längtat efter och jag har fått tid till att verkligen umgås med dem i lugn och ro.
Vi började med julfirande redan den 23:e tillsammans med Tobias familj ute i deras sommarstuga där det byttes julklappar i soffan, bredvid granen och kaminen, så himla mysigt! På julafton bar det av mot Kil för julfirande med Ts släkt i några timmar innan vi åkte vidare upp i Värmland för att fira vidare med min släkt. Precis som vanligt bestod julfirandet i min släkt av ett härligt kaos av barn, vuxna, hund en tomte som delar ut klappar och mat i mängder - just the way I like it!

Under ledigheten har vi även besökt grannlandet för att fira nyår med käraste vännen, min bloggkollega och hennes sambo. Det blev några slöa dagar där vi slapp lyfta ett finger på hela vistelsen, mat serverades, sängen var bäddad, handdukar framlagda, choklad på ett fat och framför allt tid att träffas, prata öga mot öga och inte genom text på nätet! Nu ser vi bara fram emot sommaren då familjen växt med knodden som ännu växer och blir stor i Ls mage.

Att skåla in det nya året är för min och säkert de flesta andras del förenat med både tillbakablickar på det gångna året och framåtblickar på det kommande året och dess innehåll, eller snarare kanske vad man önskar att det ska innehålla. Från år 2010 finns egentligen inte så mycket som jag tar med mig som starka minnen, det finns tre saker som jag minns tydligt... eller kanske fyra...

* Överst på min lista står så klart vår resa till Prag i Juli, och närmare bestämt lunchtid den 20/7 i portalen nedanför Pragborgen när jag och T växlar förlovningsringar. Jag blir alldeles varm i kroppen av det minnet och kan fastna med blicken både på min och egen och på Ts ring och bara bli alldeles varm i hjärtat.

*Jag får två nya syskonbarn i och med Oskar och Zander.

*Tobias är färdig med sina studier och får fast jobb och vi kan helt plötsligt unna oss saker/upplevelser utan att stirra oss blinda på kostnaden + att vi kan börja fokusera mer på framtiden i form av att vi seriöst börjar bospara.

Som sagt... inte så mycket att ta med från året men tänker man tillbaka så finns alltid något.
När man sedan börjar blicka framåt så finns det egentligen tre saker som jag vill ska inträffa under året och allt är väl egentligen saker som jag själv måste vara aktiv om jag vill att det ska hända.

* Överst på listan står att vi efter 5 år lämnar Linköping för att flytta tillbaka till Karlstad. Sitter jag här om ett år med samma önskan vet jag inte vad jag tar mig till för så länge vi bor här så känns det som att jag lever livet med paus-knappen intryckt!

* En viktnedgång på minst 10kg. Jag trivs verkligen inte med de extrakilon jag dragit på mig och de är heller inte hälsosamma även om jag inte är jätteöverviktig. Jag vill starta familj inom en snar framtid och jag vill inte börja det med en övervikt. Jag lyckades gå ned alla de kilona mitt sista år som student men efter ett år i arbetslivet hade jag gått upp alla + några kilo till. Jag måste hitta en balans även när jag jobbar, dels för att bli piggare men även för att min kropp ska hålla för det yrke jag valt då jag redan nu har känningar i ryggen! Nu har jag fått Nintendo Wii med en balance board + ett träningsspel så nu har jag ju i alla fall förutsättningarna för att klara det!

* Bli en bättre hundägare och ge Pepsi mer stimulans! Han får gå sina promenader varje dag där en av dem är en långpromenad, han får sin mat och sitt vatten och lite då och då får han ett ben att leta efter men jag vill ge honom mer, jag vill att han ska få fler utmaningar i lek och träning då det är vad en hund behöver för att inte bara må bra utan för att också vara en glad hund. Så mitt första mål är 3x5 min engagemang i min hund varje vecka. Det låter ju fruktansvärt lite men i och med hur lite han får nu förutom de perioder då min energi är på topp så tror jag han skulle må jättebra av bara de 15 minutrarna mer varje vecka.

Nu ska jag sussa och vila min rygg som efter en enda dags jobb bestämde sig för att strejka. Det hugger till i ryggen för i stort sett minsta lilla rörelse i framåtlutning eller åt sidorna. Jag hoppas på att det ska försvinna lika plötsligt som det kom och vara borta när jag vaknar imorgon bitti.

I helgen ska jag se till att ta det lugnt och börja jobba på mina nyårslöften för 2011. Jag ska också träffa Pepsis eventuellt nya dagmatte!


Så här glad och taggad var Pepsi när vi gick hundkursen. Den blicken vill jag se i hans ögon oftare.

 

En motiverad och träningstaggad Sandra vill jag också se mer av!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: