Hakuna Matata

2011-12-14
13:35:44

När barn mördar barn /L
Nu har polisen gått ut med att det var ett barn som mördade Fyraårige Texas.
Det kommer inte som en chock, man förstod det snabbt när media skrev att han lekt ute med en grupp barn och sedan skrevs det inget mer.
Självklart är det oerhört sorgligt för Texas familj men jag tänker också på den andra familjen.
Vad gör man när ens oskuldsfulla barn helt plötsligt är en mördare? Hur går man vidare? Kan man gå vidare?


Jag hoppas verkligen pojken får den hjälp han behöver. För länge sedan läste jag en bok om barn som mördar barn. Den handlade främst om fallet Mary Bell (Läs här). Inget barn föds ond, jag tror helt klart på miljön i de fallen. Så nu hoppas jag verkligen att socialen och alla instanser gör sitt jobb rätt och samarbetar. Jag vill inte läsa om att den här pojken inte fick den hjälp han behövde.

Fyraårige Kevin från Arvika mördades av två pojkar. Han blev misshandlad till döds, de hade bland annat sparkat honom på könsorganen så polisen först misstänkte sexbrott.

Pojkarna i fallet om Kevin dömdes till psykbehandling i upp till 10 år. Det skulle vara intressant att veta hur det har gått för dem och om de fått den hjälp de uppenbarligen behöver (-de).

När jag hör om barn som mördar barn kan jag inte låta bli att tänka på det samhälle vi har idag, där barn ständigt möts av våld överallt. Dessutom finns det en tendens att se pojkars våldslekar som acceptabla för "det är ju så pojkar leker". Pojkar ska inte förväntas vara hårda, starka och våldsbelägna. Det är tid för nolltolerans när det kommer till våld och ser du en minsta antydan till att ditt barn lägger handen på någon så ska har du ett ansvar att ta tag i det på en gång.

Och nej, jag säger inte med detta inlägg att morden ovanför automatiskt är föräldrarnas fel. Men vi som samhälle måste verkligen förebygga så vi slipper läsa om barn som mördar barn. Barn vet inte vart gränsen går så säg stopp för minsta lilla.

Kommentarer:
#1: Anonym

Fel fel fel😠!!!!!!!!!!!!!

2015-08-24 @ 18:43:16
#2: Anonym

AJa det är fel ,

2015-09-11 @ 21:28:32
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: