Hakuna Matata

2011-12-01
17:39:19

"Nu är det jul, här i vårt hus, julen den kommer, Hopptralalala!" /S
Till skillnad från Linda så har jag längtat efter att få plocka fram julpyntet och kände en stund att jag ville dränka vårt hem i pynt! Som tur är har väl det lagt sig lite ;)
Det här är första julen vi kommer att vara hemma, första julen vi kommer att vakna upp tillsammans ensamma i vårt hem och det ska bli så underbart!

Hittills har vi haft fullt upp så det är först idag jag fått fram det pynt jag vill ha. Precis som Linda så koncentrerade jag pyntet till vardagsrummet. Mest på grund av att det är det enda rum vi vistas i eftersom det även är där vi har vårt köksbord.

Det jag längtar efter här näst är att få ta hem en riktig julgran, min allra första egna julgran. Vi har dock sagt att den får bli ganska sparsamt pyntad i år då det känns dumt att köpa en massa dyrt pynt när det kommer säljas för halva priset efter jul, särskilt med tanke på att jag gärna vill köpa lite unika kulor som ofta kostar lite mer än de vanliga.

Eftersom L varit så duktigt och fotat sitt pynt kan ju inte jag vara sämre utan gjorde det samma!

Vår fina adventsljusstake som T fixade till efter att vi varit och köpt allt i massa olika affärer.

Längst till vänster ser ni även min nya favorittomte som jag fick av T förra helgen. Jag ÄLSKAR tjocka lite humoristiska tomtar, eller tomtar överhuvudaget tror jag då jag kommit på mig själv med att ropa på T var och varannan minut när vi är i affärer för att visa honom på en ny fin tomte. Men julen är ju så mysig!!

 

Några andra favoriter jag har bland tomtarna är mina fina Nittsjö-tomtar som jag fått av mamma i julklapp under några år under mina senare tonårsår. Då tyckte jag de var ganska fula och tråkiga men nu älskar jag dem!

 

I hallen har jag ställt en av mina andra favoriter (ni ser, jag är lite tomtefanatiker!), och det är min underbara vita julgris med små vingar som jag fått av min käraste vän och bloggkollega. Den är helt underbar!!

 

Fler tomtar...

 

... och ännu en! Det här paret är det enda lilla julpynt som får pryda vårt sovrum, det känns som att det räcker med att pynta vardagsrummet.

 

I år ville jag köpa en ny fin julstjärna men vi var tyvärr lite sent ute för alla de stjärnor vi fastnade för var slut, så det enda som hängdes upp här hemma var vår julkula som jag också tycker jättemycket om!

 

Vi är redo - julen kan komma!



Under veckan som gått har det varit långa dagar på jobbet med planeringseftermiddag, idéseminarium för Bokbryggan och utvecklingssamtal. Att ta sig upp på morgonen har verkligen varit en kamp utöver det normala för att jag är så ofantligt trött! Men nu är det bara en arbetsdag kvar, tyvärr är det en stängningsfredag men då den följs upp av en konsert med en av mina favoriter, Melissa Horn, så känns det ändå lite lättare! Vi har också hunnit med att besikta bilen som gick igenom helt utan anmärkning, så nu kan vi pusta ut ännu ett år ;)





En av mina favortlåtar med Melissa - hon skriver så himla fina texter, och har så enkel och ren röst på något vis.

Eftersom det är torsdag är jag mitt uppe i min nya tradition - helgstädning! Skittråkigt och extra tungt idag efter en jobbig arbetsvecka men jag ska se till att bli klar idag! Ha en trevlig helg allihop....!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: