Hakuna Matata

2011-08-24
21:18:46

Lunch och efterrätt /L
Idag har jag (hör och häpna) lagat mat. Hittade ett recept på tonfiskröra som jag ville prova. Väldigt simpel och snabb att göra (vilket är kraven när jag lagar mat).

Pasta med tonfiskcreme (4 portioner)

Du behöver:
Pasta, 300 gram tonfisk, 1 röd lök, 2 dl lätt creme fraiche, 2 msk dijonsenap, 2 msk basilika, 1 dl svarta urkärnade oliver, salt & peppar.

1. Koka pasta

2. Häll av vätskan från tonfisken och finhacka köttet. Skala rödlöken och finhacka löken, basilikan och oliverna. Blanda med crème fraiche, tonfisken samt dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera pastan med den kalla tonfisksåsen.

Jag tog mindre senap (rekommenderades av kommentarer jag läste, och skippade oliverna för det gillar inte jag). Personligen blev jag besviken. Tyckte inte pasta passade så bra till. Jag tror däremot att tonfiskröran är jäkligt god på baugette.



Till efterrätt provade jag idag ett av recepten jag tänkte servera på lillemans dop.

Cheesecake brownies (20 st)

Du behöver:
150 g smör, 1 dl kakao, 3 st ägg, 3 dl strösocker, 2,5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 200 g philadelphia ost, 1 st äggula, 3 msk strösocker, 2 tsk vaniljsocker.

1. Smält smöret och rör ut kakaon i det. Låt svalna.

2. Rör under tiden ihop äggen och sockret.

3. Blanda bakpulvret med mjölet och vänd sedan ner det i äggsmeten
tillsammans med smöret.

4. Rör ihop färskosten med äggula, socker och vanilj.

5. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i browniesmeten.

6. Klicka ut färskoströran och dra ut den i fina mönster med hjälp av
en kniv.

7. Grädda kakan långt ner i ugnen i 150 grader ca 30 minuter.

8. Låt svalna och skär kakan i rutor.

Jag fick ha kakan i tio minuter extra men tycker ändå det känns alldeles för kladdigt. Får be kocken kolla på det. Tråkigt att det ska krångla när jag behöver ha ett perfa resultat till dopet!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: