Hakuna Matata

2011-08-16
22:55:05

Klicker-update /S
Halloj!
Vi är ju bara inne på dag 2 av klickeranvändandet men kände ändå att jag kunde skriva lite kort om min och Pepsis upplevelse hittills. Jag har kört varje pass i bara några få minuter och vid varje pass har vi tränat på samma sak, men med mindre guidning från mig och mer väntan på hans egna initiativ. Idag lossnade det till slut och poletten verkade ramla ner, han förstod vad han skulle göra för att få lite godis. "Tricket" sitter inte helt 100% än då han emellanåt bara la sig ner och tittade på mig, men frågan är om det handlar om lathet eller att han var osäker?

Imorgon tänkte jag i alla fall påbörja något nytt, väljer just nu mellan "give me five" eller att han ska lära sig trampa på ett föremål. Det är ju verkligen bara nonsenstrick men på så vis kan jag hålla irritationen borta tror jag... vi gör det helt enkelt bara för att det är roligt och för att han ska få använda sin hjärna lite! Man kan riktigt se på honom hur han tänker så det knakar :)

Jag testade att ta med klickern på promenaden men det visade sig vara ett misstag. Första misstaget var tydligen att jag inte hade tillräckligt gott godis, utomhus fanns det så mycket mer än inne som pockade på hans uppmärksamhet att han inte brydde sig så mycket om min belöning. Andra misstaget var att ge sig in på koppelträning redan, dels då jag ganska snart blev irriterad när han inte lyckades vilket gjorde att jag korrigerade/bannade lite när jag till slut blev irriterad, och att klickerträna och banna är tydligen big no no då hunden till slut inte vågar testa. Så nu har jag bestämt mig för att hålla mig till trick av olika slag tills både han och jag verkligen har förstått hur det här med klickerträning verkligen ska gå till!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: