Hakuna Matata

2011-08-07
12:48:21

Kalas, kantareller, mys och en vardag som arbetslös... /S
Idag när jag vaknade hörde jag regnet falla utanför fönstret. Vanligtvis blir man ju lite deppig av att börja dagen så, men efter att ha fått ha soligt, varmt och fint i stort sett varje dag i över två veckor så kändes det faktiskt helt okej... Vädret är ju en perfekt ursäkt till att sitta hemma och mysa och bara ta det lugnt.

Igår sparkade vi igång dagen tidigt med tårtkalas kl 11 tillsammans med Ts familj och mormor. Det var riktigt mysigt och jag tror att både jag och T njuter av att bo i Karlstad igen där vi får besök från nära och kära flera gånger i veckan istället för ett par gånger om året! Efter tårtkalaset skulle svärisarna ge sig ut i skogen på svampplockning, vi valde att hänga på, och oj så glad jag är att vi gjorde det!
Vi spenderade cirka 2 h i skogen och under den tiden plockade vi kantareller i stort sett hela tiden, effektiv gå-tid hade vi knappt en kvart skulle jag tro. Vi hann knappt komma in i skogen förrän vi hittade de första gula små svamparna och sedan var det bara att lyfta blicken och då såg vi små gula områden lite här och där öSpårlina 4mm 15mverallt, så himla mysigt... jag är nämligen en sån som tycker om att plocka svamp men tycker kanske inte att det är riktigt lika roligt att leta upp den. Efter två timmar hade vi så mycket svamp att vi helt enkelt inte orkade plocka mer, då hade vi tillsammans plockat mellan 10-15kg svamp och det fanns fortfarande mängder att plocka men vi valde att åka hem istället då det trots allt tar lite tid att ta hand om svampen också.
Pepsi njöt till fullo av att få springa omkring i skogen. Under sommaren har vi nämligen investerat i en 15 m lång spårlina som är gummerad så vi behövde inte ha sån stenkoll på honom. Linan är lysande orange så så länge man ser att linan är i närheten kan man vara lugn, och börjar änden glida iväg är det bara att sätta foten på och ropa på honom så är det lugnt igen. Vi  har bara använt den ett fåtal gånger under sommaren men den var värd de 200kr vi betalade då han får gå lite friare och vi kan slappna av med under våra promenader när vi vill släppa honom.

Gårdagen slutade med att det blev en hel dag med svärisarna då vi även bjöd dem på middag på kvällen. Det var jättemysigt, och vi spelade lite TP innan de åkte hem.

Idag blir det hemmamys under dagen innan vi åker till syrran för att få äta lite mat och umgås någon timma innan det är dags att återvända hem och inse att T har slut på sin semester och jag ska försöka få en vardag som arbetslös. Jag känner att jag måste kicka igång mig själv jag med även om jag inte har något jobb att gå till. Min plan just nu är att gå upp vid 8 varje morgon så att jag är någorlunda trött när kvällen kommer och T måste lägga sig. Sen har jag som plan att ta tag i det där med träning när jag ändå inte har något annat för mig, så fram till dess att jag kommer få ett jobb kommer Pepsi få 2 långpromenader om dagen eller en längre promenad på minst 90 minuter. Däremellan har jag tänkt någon form av styrketräning och kanske att jag köper ett årskort på badhuset så kan man börja simma lite som jag gillar. Men vi får väl se... förhoppningsvis har jag snart ett jobb att gå till, nästa anställningsintervju är redan på tisdag!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min bok! Ha en skön dag...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: