Hakuna Matata

2011-08-19
12:05:42

Fikabesök /S
En av de stora fördelarna med att bo i Karlstad har vi alltid känt skulle vara alla spontanbesök man kan få, en snabbfika, middag tillsammans, filmkvällar.... you name it! Inte för att man inte kunnat göra det samma i Linköping men där hade jag och T inga gemensamma vänner. Här har vi dels hela tjocka släkten och gamla gemensamma klasskompisar. De är inte särskilt många men de finns i alla fall.

Det är underbart skönt att kunna ringa syrran på kvällen och fråga om hon vill med på en långpromenad...
eller som idag när hon och syskonbarnen ska komma och fika...

Det känns som att vi verkligen börjar komma till rätta. Jag kan då och då känna att jag saknar Linköping, men det är nog framför allt mitt jobb jag saknar, och de fantastiska kollegor jag fick träffa varje dag som verkligen kändes som nära vänner. Jag känner också en saknad när jag tänker på barnen, vissa barn rotade sig lite djupare i hjärtat, och det är framför allt mitt allra första inskolningsbarn som rotat sig... Oj vad jag saknar den underbara lilla kavata tjejen! Det vore riktigt roligt att få åka och hälsa på dem men det är liiiite för långt för att åka över dagen.

Nu ska jag baka en kladdkaka som vi kan smaska på när syster yster kommer! Jag är usel på att baka men jag lyckades faktiskt få till en kladdig kladdkaka för en gångs skull för några veckor sedan så jag tänkte ge den ett nytt försök. Här kommer receptet om någon blev sugen ;)

Kladdig kladdkaka

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. (Jag hade min inne i 25 min och den blev ändå kladdig och god)

- Låt svalna och servera med grädde eller glass


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: