Hakuna Matata

2010-10-17
15:21:02

Börjar se ett bra slut... /S
Hej igen mina vänner!
Två veckor har passerat och allt mitt tjat om sovrumsinredning har snart nått sin ände då vi faktiskt äntligen börjar få ordning på det! Jag hade ju snöat in ganska rejält på vilken stil jag ville ha i sovrummet trots att den stilen egentligen inte alls passar i den här lägenheten med de otroligt tråkiga vitmålade vävtapeterna. Efter att äntligen ha insett att det egentligen är rätt korkat att lägga flera tusen på inredning som inte ens passar i vårt nuvarande hem så bestämde vi (läs jag) att vi skulle göra en egen sänggavel, så när mamma och pappa var här och hälsade på oss förra helgen såg vi till att nyttja dem till max i det arbetet :p
Det köptes en stor spånskiva som vi fick tillsågad i butik, det köptes två rullar med skumvadd, 2,20 m svart supersnyggt möbeltyg och en häftapparat och häftklamrar, allt som allt gick det på 850kr och härligt nog blev den faktiskt jättebra även om vi lärde oss lite småsaker som hade kunnat göra den ännu snyggare.
Sänggaveln ser nästan identisk ut med den nedan, skillnaden är att vi gjorde vår själv för en kostnad av 850kr istället för att köpa den nedan för 5000kr!




















Vi har också tankar på att köpa mer tyg för att sy en sängkappa som matchar gaveln. Sängkappan vi har nu är helt svart och passar ganska bra den med men det tyget är lite tunt, tror att ett möbeltyg skulle falla bättre eftersom det är så tjockt. Men då jag är helt oduglig när det kommer till att sy så måste jag nog fråga lilla mamma lite snällt om hon kan hjälpa mig. Efter att jag har gjort en sådan sänggavel så gav jag också upp tankarna på de sängbord jag fastnat totalt för då de inte alls skulle passa i stil så då fick vi börja om letandet vilket visa sig vara lika svårt som första gången. Igår lyckades jag dock efter en längre övertalan få T att gå med på att köpa två stycken hyllor ur IKEAs serie BESTÅ;

BESTÅ Hylla/ överhylla svartbrun Bredd: 60 cm Djup: 40 cm Höjd: 38 cm Max. belastning/hyllplan: 30 kg
Sedan köpte vi en låda till varje, så nu har man en smal hylla upptill och en stor låda nedtill och de sitter fastskruvade i väggen. Idag skulle vi köpa sänglampor men de vi fastnade för var givetvis slut. Vi fick dock med oss en tavellist som jag ska ha att ställa lite tidningar på, på min sida. Och sedan impulsköpte jag en väggmonterbar stereo som ska sitta under så nu hoppas jag det kommer bli ett avkopplande rum som jag vill.

Eftersom väggarna är helt tomma så var + att möblering är svart så ville jag ha en stor tavla med lite färg som livade upp så vi har också köpt en tavla som jag gått och spanat in i säkert två år men som T har varit lite tveksam till. Egentligen har väl T varit tveksam och lite negativt inställd till alla våra sovrumsinköp men han har faktiskt medgett att det blev riktigt bra :)

Vår nya tavla;
PJÄTTERYD Tavla  Bredd: 140 cm Höjd: 56 cm
Hur som helst, nu är det nääääästan färdigt och det verkar för en gångs skull bli precis så bra som jag trodde att det skulle bra vilket känns riktigt kul, särskilt med tanke på hur tveksam T har varit. Så det som återstår är väl att montera upp sängbord,stereo, tidningshylla, köpa sänglamporna vi valt ut, köpa en ny matta som vi också redan sett ut men som var slut. Sedan tänkte jag be pappa fixa till några krokar som vi kan skruva fast i överdelen på dörren så vi slipper ha en pall att förvara alla använda men icke smutsiga kläder på. Sedan har jag också planer på att fixa en fotoväg = framkalla lite kort i olika storlekar och sätta i olika svarta ramar på ett snyggt sätt... tror det kan bli bra om man bara hittar passande kort.

Ha det bra!

Dags för en eftermiddagspromenix innan vi ska ta tag i monterandet :)


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: