Hakuna Matata

2010-03-02
17:26:31

hundar och grannar /S
I helgen gladdes jag och min kära sambo åt att vår granne vägg i vägg verkar ha flyttat, och med henne flyttade hennes två ylande hundar. Förutom att ylandet varit irriterande så har deras ylande och skällande ofta fått Pepsi att börja skälla vilket är ännu mer irriterande. Så ... som sagt vi gladdes åt deras flytt....

En annan sak som inträffade under helgen var att vi mötte en Dobermann-liknande hund utanför vårt hus med en husse som hade lite problem att hålla i sin hund och som verkade allmänt borta. Vi tänkte inte mer på saken förrän vi några timmar senare hörde ett ihållande skällande i lägenheten ovanför.
Igår försökte jag komma i säng tidigt då min väckarklocka ringer kl 5.00 varje tisdag. I stort sett i samma stund som jag stänger mina ögonlock så börjar hunden i lägenheten ovanför åter att skälla... igen... igen... och igen!

Vi hoppar fram lite i tiden, jag och Pepsi återvänder precis från vår långpromenad när Dobermannhunden som vi nu vet lystrar till namnet Nelson springer runt lös. I samma stund som Nelson får syn på Pepsi så vänder han sig om och kommer galopperandes/hoppandes mot Pepsi medan hans husse kommer ut ur vår byggnad. Arg som ett bi biter jag mig i tungan för att inte säga något dumt. Som tur var så reagerade inte Pepsi med agressivitet som han annars brukar göra när han möter andra hanhundar fastkopplad. Husse kommer fram och tar sin hund i halsbandet och ursäktar sig med att hans hund är en valp (= unghund, definitivt ingen valp!!). Jag säger inte så mycket om saken då misstag händer, jag släpper ju själv min hund ibland trots att jag egentligen inte kan lita på honom till 100%. Istället traskar jag och Pepsi in till oss...

... det är nu min irritation stiger till max när jag ser Nelson och hans husse står utanför huset fortfarande, och Nelson springer fortfarande lös fram och tillbaka medan husse knappar på sin telefon. Han har uppenbarligen ingen koll på sin hund, och med jämna mellanrum måste han ropa på hunden då den sprungit utom synhåll. Med jämna mellanrum hotar husse sin hund med att säga ; "Om du inte skärper dig snart så kopplar jag dig!"

Seriöst!!!!!
1. Om hunden sticker så får den ingen mer chans, då kopplar man den direkt!
2. Alla med lite hundkunskap vet att man inte kan resonera med en hund, man kan inte tala den till rätta då den inte förstår vad vi säger!!!
3. Man har inte en hund löst springande mellan bostadshus!
4.  Man ska hålla uppsikt över sin hund hela tiden...!

Om det är så att Nelson och hans husse faktiskt visar sig vara mina nya grannar så kommer jag dö av irritation!!!!!!

För att tala om något trevligare så kan jag tala om att jag kunde hämta ut Pepsis nya trimmer, en Moser Rex som jag köpte på Tradera. Nyfiken som jag är så var jag självklart tvungen att testa den direkt, och till min större glädje så lät han mig trimma honom utan några vidare protester! Jag trimmade förvisso bara magen vilket antagligen är det lättaste stället men ändå :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: