Hakuna Matata

2010-12-10
18:36:27

Vecka 18 igen! /L
Förra fredagen var vi på det efterlängade ultraljudet! :)
I norge skickas alla gravida på ett ultraljud på sjukhuset utan kostnad. Vet inte hur det är i Sverige men här fungerar saker lite annorlunda så jag frågar mig runt.
I alla fall var det en sprallig norrman som tog emot två förväntansfulla och nervösa svenskar :)
Sist jag kollade mig var i vecka 18 och då var bebisen en liten druva. Den här gången däremot så var det en människa! :)
Vilket otroligt häftig känsla att se sin lilla avkomma där inne :)) Nu var det armar och ben.
Läkaren mätte barnets alla delar och hade stora problem eftersom det var extremt mycket energi där inne. Armar och ben flöj åt alla håll hela tiden... shiiit tänkte jag mest, vad är det som kommer komma här egentligen?
Det tog en halvtimme att se könet. Eftersom det var mycket rörelse var det inte det lättaste att se, men från att jag såg första bilden av mitt barn visste jag att det var en pojke. Och visst hade jag rätt. Rätt var det är vänder sig den lille och spretar upp benen där fick vi en tydlig bild på den minsta penisen i världen. Självklart har jag sparat bilden. Den ska jag hänga på studentplakatet om 18-19 år :P
Läkaren gav oss en 99% säkerhet på könet... kände mig väldigt lättat eftersom pojknamn var det enda jag var säker på :) Lilla Jacob!
Min älskade sambo som suttit på andra sidan ultraljudet så jag inte såg honom tittade fram och jag aldrig sett en så stolt människa i hela mitt liv. Vad är det med killar och det om att få en son?
Han ringde i alla fall till varenda människa han kände den dagen.

Det tråkigaste var att läkaren beräknade födseln till den 8 maj istället för den 5:e, så det betyder att jag fortfarande är i vecka 18 men det är väl inte så farligt. Den som väntar på något gott... :)

Imorgon drar vi till Sverige på en handla-julmat-tur. December månad är inte rolig alls i år. Jag lyckades nämligen backa in i chefens bil i veckan vilket resulterar i en del reperationskonstnader. Jippi... men sånt är livet. Längtar tills bästa vännern kommer på besök nu! Idag har det värkt i mage och rygg något som inte är så roligt när man jobbar med små barn och måste böja sig stup i ett. Jaja!

Ha en fin helg alla :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: