Hakuna Matata

2010-12-11
16:44:52

koppelträning dag 2 /S
Ja nu har jag sparkat igång en ny omgång med Pepsis koppelträning!
Jag började igår med fickan fylld med godis. Varje gång kopplet sträcktes stannade jag, sa "gå här!" och visade med handen mot min vänstra sida. När han ställer sig där berömmer jag ordentligt med ord och ibland med godis!
Även om vi bara är inne på dag 2 så har han faktiskt fattat! Inte på så vis att han helt slutat dra, men det märks att han faktiskt försöker att gå på slakt koppel och de gånger kopplet sträcks så lystrar han direkt man säger till honom så min träningsmotivation är fortfarande på topp!

Idag åkte vi och investerade i ett nytt halsband för att ge det hela en ordentlig chans. Tidigare har han haft ett läderhalsband helstryp, men efter att ha läst på olika forum och hundsidor så menar flera på att hunden faktiskt drar värre med stryphalsband då de försöker undkomma trycket. Sant eller ej vet jag inte men det gick i alla fall bra att gå utan stryp och för samvetets skull så kändes det också bättre att gå med vanligt halsband.

För egen del har jag insett att det handlar om en nästan lika stor beteendeförändring hos mig själv som hos Pepsi för jag kom på mig själv flera gånger att kopplet var lite sträckt utan att jag reagerat, och är man inte konsekvent så kommer ju träning ta mycket längre tid.

Även om det känns jättekul att det går så bra så måste jag ju säga att jag får lite dåligt samvete... om det nu bara är lite godis som kommer krävas i fickan för att han ska gå så bra och vi inte behöver skälla och rycka i kopplet så kan man ju verkligen undra varför man inte försökt ordentligt förut....!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: