Hakuna Matata

2009-09-01
22:31:08

Skjut mig, häng mig. Gör något! /L
Fy fan vilken dag.
Idag har det verkligen varit extremt.
Dagen började med att jag ser en väääääldigt lång bilkö till jobbet. Jag hann dock upptäcka det innan jag svängde av så jag hann faktiskt undvika den. Jag kom bara fem minuter försent. Det var kaos när jag anlände. Vi var tre pers på 28 barn i åldrarna 1-5. Ni kan väl föreställa er ljudnivån. Dessutom har vi ett nytt barn på ett år som ska bäras på heeela tiden annars skriker hon (ja, det värsta vi alla någonsin har hört). En av assistenterna var hemma med sjukt barn och chefen var på skolan. Morgonen fortsatte rätt okej tills ett utav barnen klättrar upp på en stol och trillar ner och slår i huvudet. Efteråt låg han på golvet och var helt borta. Vi försökte få kontakt med honom men det var som om han skulle somna när som helst. Det var riktigt otäckt att se. Så med alla barnen högljudda, ett barn som vi försökte få liv i, ett barn som grät så fort man släppte taget om henne försökte vi få tag i läkare och föräldrar. Det är inte så lätt det heller. Jag kände verkligen panik men lyckades hålla mig från tårarna även fast jag ville låsa in mig på toan :(

Det var rena himmelriket när vi blev fyra i personalen (den femte var på sjukhuset med pojken).
Sedan rullade det på okej igen, vi fick ut alla och jag skulle laga mat. Ni kan väl gissa resten själva. Efter 7 år med privat kock har mina köks-skills blivit extremt försämrade. Jag brände maten och det smakade skit. Jag åt nudlar till lunch men barnen åt som om de aldrig sett mat (det är väl huvudsaken).

Efter lunch tänkte vi se på Peter Pan men självklart så vägrade datorn visa filmen så det sket sig. Detta resulterade i ytterligare skrikiga barn, huvudvärk, hunger, trötthet plus att jag upptäckte ett gigantiskt hål i strumpan - not good.

Eftersom vi hade en hemma i vård av barn åtog jag mig att stanna kvar (vi skulle på kurs kl 17 ändå så jag hade ändå inte hunnit hem). Kursen var väldigt rolig, det var tips och idéer för olika målningstekniker för barnehagar. Sånt man kan göra med 1-5 åringar, något som faktiskt är rätt svårt att komma på bra saker som blir fina men samtidigt är lärorika. Ofta blir det bara ett vitt ark med vattenfärg eller dylikt.

Kursen slutade 20.00 därefter städa vi till 20.15. Resultatet är att jag var på jobbet i 12 timmar. Inte undra på att jag var helt färdig när jag kom hem. Nu är jag väldigt övertrött. Sov gott.


Kommentar:
#1: Sandra

Usch vilken mardrömsdag du verkar ha haft din stackare...! Vad var det du gjorde i Oslo, har ju liksom inte fått så många updates sen du skrev senast...?

2009-09-02 @ 17:51:22
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: