Hakuna Matata

2009-11-14
11:58:49

Lördag /S
Hej på er!
Äntligen är helgen här och det är så skönt, jag hatar de här tråkiga grå dagarna, blir ju megatrött! JObbveckan som gått har varit bra men barnen har varit rätt så högljudda vilket har gjort att jag gått hem minst två dagar med lite lätt ömma hörselgångar.

Igår åkte jag och älsklingen iväg på julmarknad på Ekenäs slott efter jobbet. Marknaden var riktigt mysig i gammaldags stuk med många hantverksstånd. Det var riktigt mysigt att gå runt i kylan med alla marshaller och brasor som var tända här och där. Det blev inga inköp förutom lite pepparkakskola men det blev ändå en trevlig liten tripp. När vi ändå var där gick vi även en guidad visning på slottet som hade temat julfirande. Det var mysigt och ganska intressant... visste ni till exempel att julgranen är så pass ny i Sverige att den inte blev populär förrän vid 1920-talet? Det visste inte jag, jag visste att det var en ganska sen tradition men inte så sen!
Något annat vi lärde oss var traditionen med halmdekorationer (halmbock osv), tydligen så trodde man förr att halm gav tur så man strödde ett 2 dc tjockt halmlager i hela huset i december som låg där i samband med julfirandet just för att ge tur i huset. Den enda ljuskälla man hade förr var ju dock stearinljus och det i kombination med halm på golvet ledde till att bränderna ökade drastiskt så till slut förbjöd man halm på golvet. Foket ville ju dock fortsätta ha det i huset för turens skull så då började man tillverka halmdekorationer så att man kunde ha halm i huset men under mer kontrollerade former.
Jaja, kanske inte så intressant fakta men jag och T fann i alla fall den lilla visningen intressant...
Väl hemma blev det sen middag med hemmagjorda hamburgare och sen slappande framför TVn tills jag gav upp och kröp ner i sängen.

Idag började jag dagen med en promenad med Pepsi i det grå vädret. Vi hade i alla fall tur som slpp gå i regn då det verkar ha regnat en del under natten. Thank god för Pepsis regnoverall säger jag bara! Hans lilla overall var helt genomblöt när vi väl var hemma igen så jag kan ju tänka mig hur go och blöt han hade varit utan den! När vi gick vår promenix och han sprang lös där bredvid mig så tänkte jag återigen på hur nöjd jag är med mitt liv för tillfället. Jag lever det liv jag vill leva till åtminstone 90%, jag lever med någon jag älskar och som jag känner mig trygg med, jag har ett jobb och en arbetsmiljö som jag stormtrivs med, jag har en söt liten vovve som jag väntat på att få köpa ända sedan jag flyttade hemifrån, jag har en bil som ger oss frihet och möjligheter att åka på små utflykter, jag har en fast inkomst som ger mig möjlighet att kunna köpa saker and so on. Det enda jag egentligen verkligen saknar är att få bo närmare min familj. Men känslan över att jag lever det liv jag vill leva just nu är otroligt skön :)  Jag säger inte att jag vill ha det så här för alltid, jag ser fortfarande fram emot saker så som att vi ska få ett finare boende, leva med två inkomster, skaffa familj, semestrar osv, men som sagt just nu känner jag mig verkligen nöjd med mitt liv :)

Nog om hur lycklig jag känner mig och tillbaka till vardagslivet... min telefon har börjat strula efter nästan 6 år! Det har varit en toppentelefon men det är dags att börja se sig om efter en ny för precis som T påpekat så är det kanske extra viktigt med en telefon som fungerar nu när jag åker bil så mycket. Så idag ska vi å
Sony Ericsson W508
ka till Elgiganten och Netonnet och spana lite på vad som finns. Jag har kollat lite på internet men har egentligen bara hittat en sosm verkar någorlunda intressant men det är bara för att jag helst vill ha en viktelefon och en Sony Ericsson men det verkar bara finnas två att välja på. Så nu ska jag kolla in de + skjutbara telefoner för att se om det är något jag kan tänka mig. Jag har också bestämt att telefonen inte får kosta mer än strax över 2000kr, inte för att jag inte har råd utan för att jag verkligen inte ser någon poäng med att köpa någon dyr telefon då jag egentligen inte är så intresserad av de nya finesser som telefonerna har samtidigt som man ändå inte vill ha den allra enklaste modellen. Men vi får väl som sagt se om jag hittar något eller inte....

Ikväll ska jag lämna sambo och vovve hemma för att spendera kvällen med gamla kurskompisen M. Vi ska träffas kl 18 ikväll och gå ut och äta innan vi ska se bion 2012. Det ska bli kul då jag inte träffat henne sedan i början på september.

Hur som helst, ha en fortsatt skön helg!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: