Hakuna Matata

2009-11-02
17:31:18

Måndag /S
En ny vecka är inledd, denna dag har dock bara varit en i raden då den inte varit speciell på något vis, har haft gympa med våra femåringar som vi har varje måndag. Istället för att köra Friskis & Svettis miniröris så valde jag att testa två nya lekar och en stafett med dem och det visade sig att de klarade det bra trots att det var ganska svåra lekar, så det kändes kul.

Är du inte intresserad av lekarna, hoppa över detta stycke!

Första leken var väl den lättaste; Amöban
Ett av barnen utses till amöba och ska jaga de andra. När man lyckats ta någon ska man ta armkrok på varandra så att amöban växer. När amöban har växt så att det är fyra barn kan den dela sig. Jag valde dock att den inte skulle dela så då barnen hade svårt att hålla koll på den biten. Leken är slut när alla är tagna.

Som lek nummer två hade jag en lek som tränar samarbete och balans: alla barn ska ha en ärtpåse på huvudet, en utses till jägare, även denne ska ha en ärtpåse på huvudet. Jägaren ska peta ner de andra barnens ärtpåsar från huvudet. När man tappar sin ärtpåse blir man förstenad. Kamraterna kan bryta försteningen genom att lägga upp ärtpåsen på huvudet igen. Jag fick förenkla leken genom att tillåta barnen att lägga tillbaka rtpåsen på huvudet om man tappade den när man räddade någon då det var alldeles för svårt för dem att hålla kvar den på huvudet när de böjde sig ner. Vid första försöket tappade alla sina ärtpåsar efter 5 sekunder när leken startat så det gällde att påpeka att trots att det var en "jagarlek" så kunde man inte springa, och för att se till att någon skulle kunna rädda en om man blev förstenad så gällde det att hjälpa till att rädda andra. Efter några försök var de riktigt duktiga på leken!
Som avslutning hade vi en stafett. Barnen delades in i två lag, ett lag som ska springa och ett lag som ska räkna. Det ena laget ställer sig i en ring där de ska skicka runt en ärtpåse samtidigt som de räknar varje gång ärtpåsen skickas vidare. Det andra laget ska fram till barnen i det andra laget och springa runt deras ring och sedan tillbaka och ställa sig sist i sitt lag. Stafetten avslutas när den som var först att springa står först igen. Då kollar man hur långt "ringlaget" hunnit räkna, sedan byter man så de som sprungit får räkna. Det lag som hann räkna längst har vunnit.
Stafetten gick bra men jag fick stå med och hjälpa barnen att räkna då vissa barn hade lite svårt när vi kom över 20-strecket . Men då är ju den här stafettleken perfekt träning!

Nu är det bara en liten stund kvar innan det är dags att ge sig iväg på hundkurs för sista gången, idag är det nämligen avslutning i alla fall på den praktiskt delen, nu återstår bara en veterinärföreläsning. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att få måndagskvällarna lediga igen efter nio veckor. Både jag och T är i alla fall hur nöjda som helst med vårt beslut att gå en kurs och det var verkligen värt de 700kr jag fick betala. Pepsi har blivit mycket bättre på att möta andra hundar och hans utfall är numera relativt ovanliga. Han har börjat gå mycket bättre i koppel även om han kanske inte går fullt så bra som vi skulle vilja, men det är ändå en stor skillnad från hur han har varit. Han har lärt sig att gå/sitta fot trots störningsmoment så som möte med andra hundar. Idag ska vi ha slutprov när det kommer till att få hunden att sitta kvar, idag ska vi nämligen sätta hundarna ner, lämna dem och sedan ska en ägare med hund gå mellan alla hundar och deras ägare... jag tror att det är i tuffaste laget men hittills har Pepsi klarat de flesta "testen" galant så man får väl försöka att tänka positivt.

I övrigt lär inget särskilt hända den här veckan förutom på onsdag då det är dags för terminens andra studiedag som kommer bestå av två föreläsningar. Det positiva med den dagen är att det egentligen är min stängningsdag men istället för att sluta kl 17.30 kommer jag sluta 16.00.

Hoppas ni fått en bra start på veckan!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: