Hakuna Matata

2009-06-13
11:31:03

Lördag /S
God förmiddag på er!
Sovit gott? Det har jag, Pepsi fick sova i vardagsrummet för fjärde natten och han protesterade inte alls och det var inga ljud som han skällde för. Han väckte mig imorse kl 7 när han krafsade på sovrumsdörren men då gick jag upp och inväntade nästa krafs så att jag kunde skrämma honom lite genom att kasta upp dörren och skälla på honom. Det verkade fungera då jag sen fick sova ostört fram till kl 9 då jag vaknade :)

Det blev en ganska kort morgonpromenad idag och i början av promenaden gick vi till en närliggande fotbollsplan som är inhägnad på 3 av 4 sidor. Där fick han återigen springa lös, och vi tränade inkallning. Det gick inte lika strålande bra som igår men det beror väl på att han inte var uttröttad av någon promenad idag utan var lite för nyfiken på det mesta. Men han kom ändå även om han tog lite tid på sig ibland.    Inkallningsträning pågår ----->

Utöver det så tränade vi också på att stanna kvar, något som funkar ibland och ibland inte... det beror lite på hur koncentrerad han orkar vara.
<----- "Stanna!"

Igår började jag lite smått träna på att gå fot och jag upptäckte att det funkade okej åtminstone om jag såg till att halsbandet låg längst upp på halsen. När vi var på fotbollsplanen tränade vi också på att gå fot när han var lös men det gick väl sisådär... kanske hade gått bättre om han fått gå en långpromenad innan som man kanske egentligen alltid ska göra innan man tränar. Menhan gick bredvid mig kortare stunder i alla fall så länge jag var intressant med en godis i näven.     Går fot i koppel ----->
Så fick han bland annat gå när vi mötte en annan hund och till min lättnad så gjorde han inga utfall mot den här hunden i alla fall, men jag tror att det här kanske var en tik.

Jag vill ju att han ska få ha lite roligt också så idag hade jag tagit med mig hans tennisboll i fickan men precis som jag sett tidigare så var han inte alls en bollkille. Han jagade gärna bollen men väl framme så tittade han bara på den och gick, tog den inte ens i munnen. Han har faktiskt inte tagit någon leksak eller något ben i munnen på hela tiden som vi haft honom. Antingen gillar han väl inte sånt eller också tycker han att hans leksaker är tråkiga... man kanske ska skaffa någon pipleksak och se om det kan vara roligare, vill ju inte bara träna med godis!
<------ "En boll....who cares?!"

På vägen hem fick han hälsa på lejonet skogsdungen då T trodde han var rädd för det, men det kan inte stämma för idag hoppade han upp och satte sig bredvid lejonet utan problem!


Varje gång det är promenaddags så tränar vi också på att han ska sitta ner och vänta på att få tillåtelse att gå in eller ut genom en dörr. Det funkar väl sisådär hittills, största problemet är han inte vill sitta ner så man måste trycka ner rumpan på honom varje gång.... men till slut ska väl meddelandet fastna hoppas jag!



Då var promenaden över och det är dags att gå in!

Slutligen så får vi alla säga GRATTIS till min söta systerdotter Leyah som idag blir 2 år!! Jag har ringde förut för att sjunga "Ja må hon leva" men hon lät lite chockad och hade inte så mycket mer att säga :p Eller också var det skönsången hon inte gillade med min raspiga stämma!

Ha en skön lördag mina vänner...


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: