Hakuna Matata

2008-10-04
13:52:54

Lördag /S

Vår fredag blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag var dödstrött och bjöd därför T på pizza för att slippa laga mat. Eftersom båda var trötta så blev det inte så mycket till samtal. Därefters släpade vi oss in i vardagsrummet och glodde på TVn där det egentligen inte fanns något vettigt att titta på. Vid halv 11 gav T upp och gick och lade sig med en sprängande huvudvärk, så jag blev lämnad ensam. Till slut tittade jag dock på den franska filmen Tillsammans är man mindre ensam, jag har velat se den ett tag då jag läste boken i somras som jag gillade en hel del.



Tillsammans är man mindre ensam (Hunting and gathering, Ensemble, c'est tout)
Den unga, undernärda tecknaren Camille (Tautou) lever ensam i ett litet vindskyffe någonstans i Paris. Hon försörjer sig som städare, har en dålig relation till sin känslokalla mamma och i princip inget socialt liv. Så en dag stöter hon ihop med sin excentriske granne, Philibert (Laurent Stocker) och lär så smånningom känna honom. Philibert delar sin stora våning med en surmulen ung kock vid namn Franck (Guillaume Canet) och det dröjer inte länge innan Camille flyttat in hos de två herrarna. Snart blossar en konflikt upp mellan Camille och den osympatiskt vresige Franck. Men de inser snart att de måste sluta fred för att kunna bo ihop.

Det här är alltså franskt feelgood-drama med allt vad det innebär. De tre huvudkaraktärerna brottas alla med sina problem till en början men hittar, naturligtvis, styrka hos varandra för att på så sätt kunna förverkliga sig själva.

Jag gillade filmen en hel del, en riktig feel-goodfilm, men jag tror att det främst beror på att jag läst boken om jag inte gjort det så hade jag nog tyckt att den var lite seg då det är några glapp i handlingen, det hade varit bättre om de förlängt filmen med en halvtimme. Men jag älskade skådespelarna som passade perfekt i sina roller.
Om man ska se filmen så tycker jag att man ska läsa boken först, dels för att kunna uppskatta filmen mer, men även för att jag tror att man uppskattar boken mer om man får skapa sina egna figurer och inte plocka de som var i filmen.
Så för att sammanfatta så gillade jag filmen men rekommenderar att man ska läsa boken OCH se filmen inte bara se filmen.



Idag tog jag mig i alla fall ut på den där joggingturen som jag tänkte ta igår. Det gick lite trögt men jag tog mig i alla fall runt. Jag hade tänkt ta mig iväg till stan idag för att kolla på stövlar, men jag har ingen lust att åka själv och T orkar inte följa med så jag skippar det idag.
Ikväll gör vi ett nytt försök med en myskväll :)

Glöm förresten inte bort att det är kanelbullens dag idag!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: