Hakuna Matata

2008-01-12
14:28:10

Veckans övriga filmer /L
Nummer 2 av veckans filmer jag sett är Redemption med Jamie Foxx. Den är verklighetsbaserad och handlar om den forna Crips-grundaren Stan Tookie Williams kamp för fred mellan USA:s gängbildningar. 
Jag älskar verklighetsbaserade filmer men den här berörde mig inte så mycket som de brukar. 
Foxx karaktär Tookie (för er som inte vet) grundade som sagt det ökända kriminella gänget Crips. Han åker in i fängelset för mord på 4 människor och väl där börjar han reflektera över sitt liv och sina handlingar. Han börjar skriva böcker åt barn om vad det innebär att vara med i ett kriminellt gäng, detta resulterar sedan i att han nomineras till Nobels fredspris. 
Filmen kan faktiskt användas i skolan för att visa gängbildningars baksidor samt att reflektera över huruvida dödsstraff är bra eller inte. 
Värd att se.

Tredje filmen sedd den här veckan är Down with love med Renée Zellweger och Ewan McGregor. 
Filmen handlar om Barbara Novak (Zellweger) som skriver en succébok om kvinnors kamp för jämställdhet och vägen för att uppnå den detta måste kvinnor avstå från kärlek. McGregor spelar ungkarlen och journalisten som går in för att visa att Novak minsann också kan bli kär och därmed visa att hennes tes inte alls stämmer.

Söt och puttinuttig film med lika söta miljöer. Det riktigt skriker tjejfilm om den och jag fick chansen att se den när J var borta hela kvällen igår. Han hade verkligen inte lust eller tanke på att lägga sin energi på denna. 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: