Hakuna Matata

2008-02-07
11:38:29

Filmtips! /S
Nu när vi börjar närma oss helgen så tänkte jag tipsa er om en av mina absoluta favoritfilmer: Jag blev påmind om den nu när jag satt och tittade på Oprah Winfrey Show där Sean Penn var gäst.

Filmen heter I am Sam. Filmen kom ut 2001 så den är några år gammal men jag vet inte om den var så där jättekänd när den kom ut? I alla fall så är det som sagt en av mina absoluta favoritfilmer, jag har aldrig grina så mycket för en film!! Jag grinade i stort sett filmen igenom, både för att det var sorgligt men när det väl var lyckligt så grinade jag för det med!

Filmen handlar om Sam Dawson(Sean Penn), utvecklingsstörd och pappa till Lucy(Dakota Fanning) som han uppfostrar på egen hand med hjälp av sina minst sagt ovanliga vänner. När dottern fyller sju år och är på väg att gå om sin far i fråga om kunskap och intellektuell förmåga hotas deras täta förhållande då en socialarbetare träder in i bilden och vill placera Lucy i fosterhem...

Filmen är helt underbar, och Sean Penn är verkligen helt toppen i denna roll! Förutom han så medverkar även Michelle Pfeiffer i filmen.

Filmen är ganska lång men den är definitivt värd att se! Men se till att ladda upp med näsdukar och snyftvänligt godis...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: