Hakuna Matata

2008-02-13
13:35:04

Dagens fakta /S
Celluliter
Ett orättvist faktum är att det är mest kvinnor som drabbas av celluliter. Hos många dyker groparna upp redan i puberteten och då främst på låren och armarna. Uppkomsten av groparna beror på största delen att man är dåligt tränad. Blodförsörjningen till kroppsvävnaderna försämras, vilket bland annat leder till en ökad mängd slaggprodukter och dålig syresättning av vävndar. Detta leder till att kroppens underhudsfett härsknar, på samma sätt som gammalt smör.
Anledningen till att det färmst är kvinnor som drabbas är därför att de har mest underhudsfett. Bindväven som ska kapsla in underhudsfettet mellan huden och musklerna klibbar samman och bildar groparna som kallas för celluliter.

4 tips för hur du blir av med dem;

¤ Träna!
Om du kör minst fyra konditionspass i veckan som gör dig rejält svettig får du fart på genomströmmningen av blod i hela kroppen. Det i sin tur hämmar uppkomsten av celluliter.

¤ Drick ordentligt med vatten!
Genom att dricka mycket vätska, helst vatten, hjälper man blodet på traven i reningen av kroppen.

¤ Ät nyttigt!
Ge kroppen bra näring för att orka med att träna och för att ersätta det gamla underhudsfettet.

¤ Undvik alkohol och tobak!
För att uppnå ett snabbt resultat bör man undvika alla produkter som är vätskedrivande. Till denna grupp hör bland annat alkohol, koffein och tobak.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: