Hakuna Matata

2007-11-08
20:39:09

Ny kurs - ny hund - nytt liv /L
Idag kände jag hur mitt liv förändrades.
Dagen var liksom fylld med positiva känslor för att mitt liv börjar bli lättare.
Åsa är ju så duktig. Idag lämnade jag henne 09.55 för skolan och mamma hämtade henne 13. När mamma satte nyckeln i låset lät hon ingenting, det enda som hördes var att hon kraffsade på dörren vilket jag kan stå ut med. Känner mig så stolt över vår succé!
Nu känner jag mig lättare, för jag behöver inte göra mig av med Åsa och vardagssysslorna har blivit enklare.
Mamma tyckte att jag skulle börja träna agillity med Åsa, det lockar faktiskt lite, jag får väl ta och kolla upp det.

Idag var det kursstart. En mycket utdragen sådan. Vi började i en storsamling med kursledaren och två lärare/handledare. Denna kursintroduktion gick ut på att gå igenom all dokumentation som finns utlagd på vår hemsida (alltså inte mycket nytt). Därefter tog det enormt lång tid för kursledaren att visa oss hur kursens internetsida fungerade. Vi ska nämligen använda den vid inlämningar och kontakt med lärare/studiepolare. Grejen var det att majoriteten redan kollat in hur det fungerade plus att det fanns ett bildspel på hur man skulle göra. Så att sitta där en extra timme enbart på grund av det gjorde nog alla frustrerade. Jag fick i alla fall ett tillfälle att läsa det kommande kapitlet i en av kursböckerna.
Det som irreterade mig mest var kursledarens kommentar på att rättvisa var viktigt i kursen, inte att det är fel utan på vad han sade efter detta. "Alla gruppers olika handledare (tror det är 7 grupper totalt dvs 7 handledare) är individer vilket innebär att uppgifter och krav kommer se olika ut beroende på grupp". KEAH!? Hur ska detta kunna vara rättvist? Ska jag möjligen få 5 uppgifter att göra under kursens gång medan en annan grupp inte alls behöver det? Visst så kanske jag får möjligheten att lära mig mer men desto mer stressad! Dessutom ser det olika ut på hur petiga handledarna är på arbeten. Hur svårt kan det vara att låta alla grupper ha samma uppgifter och samma krav? Nej, fel fel fel.

De lyckades också göra ett så kasst schema att vi hade en två timmars håltimme till seminarieintrot efter lunch. Jag gillar att köra på och gå hem. Jag hatar att ha långa onödiga raster. Så det var inte roligt men jag blev ändå positivt inställd till kursen då de pratade om att de visste att det var svårt för oss att läsa den engelska boken men att vi på vår Internetsida kan gå in och skriva in svåra ord som vi kan hjälpas åt att översätta. Det kommer göra det lättare.

Idag verkar det vara intressant att se Insider. Jag blir alltid arg men men.

Nu orkar jag inte skriva mer!
Kram

Ps. Idag fick vi veta att vår kursledare kommer ha en kvällskurs till våren. Han sade ämnet på ett sådan sätt att jag fick känslan av att han själv tyckte att det var helt sjukt hur universitetet kan betala ut lön åt honom för att ha den. Kursen handlar om hur man ska behandla orkidéer. Kursen handlar alltså om enbart orkidéer!!! VEM? Vem går en sådan kurs och till vilken nytta? Som lärare kan jag väl inte påstå att 5 poäng i ämnet orkidéer kan ses som en tillgång för framtida arbetsgivare möjligen för florister. Ds.


Kommentar:
#1: S

Tror Åsa skulle tycka agility vore skitkul - och det blir ju ett "gratis" gympapass för dig - slå två flugor i en smäll så att säga. men du ska nog kolla upp hur god grundlydnad hunden bör ha - kanske bäst att gå en vanlig lydnadskurs först! Är så himla kul att höra att det går så bra - har ju gått sjukt fort!! Är ju bara två veckor sedan jag var hemma typ och då kunde hon ju inte vara hemma sj alls!! You should be proud...

2007-11-08 @ 21:03:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: