Hakuna Matata

2006-05-05
18:19:24

Som en sommardag! //S
Nu äntligen är värmen här! Både ígår och idag har det varit en molnfri himmel och 20 grader varmt! När jag satt på bussen hem låg det massor av folk ute på gräsmattorna och solade i bara bikini, och jag mötte flera som kom i shorts och linne.

Igår fick vi i kollektivet höra att en kvinna blev attackerad med kniv klockan 06.00 förra veckan. Sådant händer väl lite då och då hör man, men det läskiga är att han fortfarande går fri och han slutade bara för att två killar såg honom göra det + att polisen misstänker att det är samma man som mördade en 8-årig pojke och en kvinna i oktober för två år sedan! Så en mördare går lös i stan, och det senaste överfallet skedde bara 3-4 km härifrån.  Det som är jobbigt är att man inte vet hur rädd man ska vara, jag menar senast han gjorde något var ju två år sedan, kanske kommer det dröja två år till?

Jag har även kommit fram till att jag kanske ska läsa ännu längre, ett halvår utöver min utbildning, då jag fått reda på att om jag byter ut en specialisering på 20 p mot en kurs i Norrköping som är på 40 eller 60p, så får jag även förskolelärarbehörighet! Hur mycket de än tjatar om lärarbristen så ser jag inte särskilt många som söker lärare, det mesta är bara vikariat, och då är det ju alltid bra om man kan söka även förskollärarplatser! Men vi får väl se... jag är ju redan trött på plugg!

Idag var min sista dag på VFU:n också. Det var en kort dag, började med att 2/3 av klassen gick till musiken medans de 7 andra eleverna hade vanlig lektion, var jättelugnt o skönt. Sedan följde jag med de 7 eleverna till sin musiklektion som de hade med paralellklassen, de håller på att lära sig spela blockflöjt. Hur bra de än var på att spela så lät det förjävligt när 20 barn spelar samtidigt och självklart finns det ju de som inte är fullt lika duktiga som andra, så det var inte många rena toner jag hörde, hade lite ont i öronen faktiskt!
Efter det spelade vi brännboll med barnen då det var så skönt väder, mitt lag vann självklart!
Efter det fick jag följa med och äta med barnen, det var tortellini, jättegott tänkte jag och passade på att ta en stor portion eftersom det var gratis,  en elev frågade om jag gillade sån mat och jag svarade självklart ja... ända tills jag tog en tugga.... fy va vidrigt det var! Tortellini med köttfyllning är inget jag rekommenderar! Stackars barn!
Eftersom det var sista dagen fick jag även min bedömning och jag fick massor av beröm i det, och det avslutades med att hon trodde jag skulle bli en underbar lärare då jag hade det lugn som krävs för att arbeta med barn. Så nu känns det skönt, har även fixat så att jag förmodligen hamnar hos samma mentor nästa gång det är dags för praktik.

Ikväll ska kollektivet käka taco och ha lite tjejsnack över två flaskor vin... jag gillar inte ens vin men jag ska lära mig. Får väl se hur gott vinet är, då Sofia valde vin efter namnet! Så det blir en flaska rött och en flaska vitt och det ena vinet heter självklart Sophia!

Imorgon kommer mor och far och förmodligen syster med sambo. Ska bli kul, var ett tag sedan de var här, och då brukar det alltid fyllas på med mat :P Har i alla fall städat i all hast inför besöket och just nu tvättar jag! Känner mig så ambitiös!

//Sandra

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: