Hakuna Matata

2006-05-12
15:02:27

Slutet! Men ändå början... /L
Slutet! /LHej!
Idag var sista praktik dagen =/ Det känns inte så kul att bege sig till skolan (min egen) igen på måndag. Nu måste man börja läsa igen!

Min handledare var hemma idag för vård av sjukt barn, som tur var kikade hon in vid elva med mitt omdöme! Jag tror att det är ett relativt bra omdöme, jag fick inte anmärkningar på någonting speciellt. Vissa andra hade tydligen fått en hel del klagomål ifrån lärare. Säger inte så mycket mer.

Så här skrev hon så snällt:
"Min uppfattning är att Linda kan skapa en relation med eleverna och att hon bemöter dem med respekt och på ett lämpligt sätt. Hon visar en vilja och ett engagemang för skolan och dess funktion i samhället. Hon reflekterar över situationer som man ställs inför som pedagog."

Jag känner mig efter praktiken nöjd med min egen insats och över det jag lärt mig. Jag trivdes jättebra och jag tycker att man lär sig mycket mer av pedagogik i ett klassrum än i böcker!
 Min handledare rekomenderade även att jag skulle skriva in mig på vikarielistan så det har jag gjort idag! Så förhoppnigsvis ringer de in mig så jag kan få mer erfarenheter och lite pengar =)
När hon frågade mig vilka ämnen jag kunde tänkas vicka i så drog jag till med det mesta, jag tog till och med matte och gymnasitik. Ja, nu sitter de som känner mig och skrattar men det är ju inte direkt som att jag ska UNDERVISA i ämnena.... =) Jag sa faktiskt nej till musik och tur är väl det!

Jag hoppas att du också är nöjd Sandra med din praktik! =)

Förresten, så fick jag idag besöka en sjua i ett annat lärarlag. Jag kan tala om att jag gapade mest hela tiden. Det var bland det värsta jag någonsin sett och insåg att jag har haft en väldans tur med mina klasser. Denna sjua var väldigt stökig, killarna hade ingen som helst respekt för vuxna. När man såg dem i ögonen vek de inte undan utan snarare blev mer hotfulla. Tjejerna hade urringat, jag såg några behåar, och givetvis kortkorta kjolar! Det var hemskt, och jag förstår inte vad det finns för föräldrar idag, lägg av med curlingfasonerna please! =P Tålamod....tålamod.... jag beundrar den klassens lärare.

Hoppas ni har haft en bra vecka, solen kommer inte hålla i sig till nästa vad jag hört så se till att njuta så länge ni kan!

/Linda-en-nästan-fulländad-pedagog

Kommentar:
#1: Anonym

Var hittar du alla skumma bilder? Och hur får man flera foton i samma inlägg??

2006-05-12 @ 16:11:53
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: