Hakuna Matata

2006-05-23
11:25:32

May the force be with you! //S
Ja idag var dagen med stort T... japp.... tentadagen! Vaknade och hade ont i magen av nervositet från det att jag steg upp. Har aldrig varit så nervös inför en tenta förr och försökte se på det hela från det positiva hållet, att det nog berodde på att jag för en gångs skull skulle klara det på första försöket.

Klockan 8.10 cyklade jag iväg under en kolsvart himmel (okej kanske mörkgrå) mot campus.
Väl framme kände jag hur regnet började falla. Jag gick nerför den långa korridoren in i den hemska salen ( ett klassrum). Då det fortfarande var 15 minuter kvar tills tentans början hade bara hälften av studenterna kommit. Som tur var hade de i min umgängeskrets kommit och vi satt och hackade tänder tillsammans.
8.30....tentan börjar.... vår tutor börjar dela ut tentan och det sista jag hör är Josefin som sitter på min högra sida - "May the force be with you".

Nu i efterhand kan jag tala om att någon j**vla force INTE var med mig.
Fråga 1: vad hade Lev Vygotskij och B.F Skinner kritiserat varandra för (ungefär så).... Inte fan vet jag!! Jag hade stenkoll på Skinner... men jag hade väl aldrig anat att jag skulle kunna ryssens tankar!! Förhoppningsvis tycker han ungefär lika som mig, för det var de tankar jag skrev ner.

Fråga 2: Analysera textudraget från Populärmusik från Vittula utifrån ett klass- och genusperspektiv.
Jag hade stenkoll även på dessa två men jag kunde inte hitta så mycket att analysera ur ett genusperspektiv så den känns inte så säker heller!

Fråga 3: Diskutera observation som metod, några kännetecken, och tre för- och nackdelar.
Den här hade jag verkligen stenkoll på... jag skrev och skrev och skrev... ända fram tills det var dags för för- och nackdelarna... jag funderade och funderade och funderade.... och kom på några, men inte några vi tagit upp under seminarierna, vilket var vad de var ute efter, så vi får väl se hur den gick också.

För att analysera och reflektera över min insats, så kan jag väl säga att jag över lag ändå är ganska nöjd. Tror tyvärr att jag måste tenta om den, men jag tror inte att mer plugg hade hjälpt mig med det jag föll på.

Ikväll är det grillfest för de som vill, menjag har bestämt att jag inte vill. Ska istället ägna min tid åt att packa, laga mat och jobba lite med min komplettering på en gammal tenta. Jag vet att jag är en törris, men jag har varit så uppstressad över allt i skolan att jag bara vill vara hemma nu när det äntligen är över. Imorgon klockan 9.00 ska vi fortsätta med vår B-uppsats, så det är ju inte det att jag ska ligga på latsidan en vecka, det handlar ju bara om en kväll.

Nu har jag fått reda på att jag på torsdag ska fira mammas kusin som fyller 60år, och när vi ändå är i Sunne så stannar vi över natten, så tyvärr Linda,  kan vi INTE träffas på fredagen men jag LOVAR här och nu, nu har du ju det även skriftligt, att lördag kan vi träffas, i alla fall på förmiddagen fram till kvällen, sedan får du faktiskt ursäkta men då kommer jag vilja vara med Tobias.
Men den 10/6 när jag kommer till Karlstad har du mig för dig själv i flera dagar :D

Nu ska jag vila innan det blir kompletteringsdags!

Hoppas ni andra lyckats bättre!!

Kommentar:
#1: Pumba

Jaha! Inte tid för mig va! *snyft* =P

2006-05-23 @ 12:49:55
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: