Hakuna Matata

2006-07-10
19:26:01

Låååång helg och lååååång måndag!
Ja den här helgen har varit lång. Fredagen var jag hemma och gjorde ingenting, Tobias var ute på Vänern med sin familj och Linda har ju fortfarande sin svärmor på besök. LÖrdagen åkte vi upp till Sunne för att vara med och fira min kusin Rebecca som konfirmerade sig. Det var jättetrevligt, men själva konfirmationen och stunden i kyrkan var hemsk...! Jag är verkligen ateist, sitta och sjunga en massa jäkla psalemer om hur Gud älskar en och att han ska rädda oss alla... Jag ångrar så grymt mycket min egen konfirmation, mitt motiv var så pinsamt! Jag menar, enda anledningen till min konfirmation var presenter och nya vänner (som man inte fick), det hade inget med någon religiös tro att göra. Men men... lite sent att ångra sig nu.
På kvällen ville jag hem och träffa Tobias eftersom han åker tillbaks till lumpen nästa helg. Så jag liftade med syrrans sambo Jan hem till karlstad och ett tomt hus. När jag äntligen får tag på Tobias visar det sig att han inte vill träffa mig då han är så himla trött. Snopet! Där satt man alldeles själv i ett stort hus. jag gjorde ett försök att ringa Linda då jag tänkte vi kunde passa på att se tjejfilmen "Stolthet och fördom" men då var tydligen Jason ledig och de skulle hitta ¨på något med svärmor.
Jag spenderade kvällen genom att se filmerna "Wedding date" och "Happy endings". SOm tur var så skulle jag i alla fall få träffa Tobbe på söndag.
När man väl vaknade på söndag morgon och ringde sin kära pojkvän visade det sig att han var sjuk, vilket innebar ännu en dag att tillbringa alldeles själv då familjen inte skulle komma hem förrän ¨på eftermiddagen/kvällen. Den dagen spenderade jag genom en liten promenad, filmen "På spaning med Bridget Jones" och lite TV-tittande.
Tobias kom senare vif 21.30 för att sova här då vi båda skulle jobba, TObias skulle med pappa och jag skulle göra min första dag på KBAB.

Halv 6 ringde klockan imorse och jag var måttligt road! Efter att ha packat och gjort mig iordning och det var ett par minuter tills man skulle iväg så kom regnet!! Som tur var så fick jag låna bilen till jobbet så jag slapp att cykla.
Väl på jobbet visar det sig att jag är den äldsta av sommarjobbarna, de andra var mellan 15-17 år. Min nya arbetsledare var en 25-årig tjej som jag med en gång kände att jag skulle komma ha svårt för. Mycket riktigt, på mötet gjorde hon klart för oss att med henne gällde nya regler mot vad vi tidigare haft!! Nu skulle det ske mer varierade arbetsuppgifter vilket innebara att man kan få vara halva dagen på Färjestad och halva på Långtäppan (hur logiskt verkar det systemet!),  sedan berättade hon alla naledningar som kunde få oss sparkade (vilken härlig början från chefens sida!), och även att vi som är sommaranställda direkt av KBAB saka agera arbetsledare åt kommunarbetarna (=sitta barnvakt!), och vi fick ta korta raster varje timma men då var vi absoolut tvugna att gå och gömma oss i personalrummet eller tvättstugan (vilket leder till att rasten bara blir ansträngande!).
Jag fick med mig två 15-åriga killar som snackat om mopeder och EPA-traktorer hela dagen... arbetet hade de inte riktigt tid med verkade det som. Själv orkade jag inte ens försöka föra någon vidare konversation med dem utan koncentrerade mig på ogräset. Efter någon timma kom min arbetsledare och sa att vi var alldeles för noggranna! Någon timme innan lunch kom en annan av sommarjobbarna och han är nog den enda av de anställda som jag verkligen tyckte var trevlig och som man kan prata med om lite vettiga saker.
En dag gjord.... nitton kvar! Får väl trösta mig med tanken på pengarna... för var timma som går ramlar 106kronor in på kontot. De pengarna kan verkligen komma väl till pass med tanke på de 9000kronorna jag är skyldig pappa samt den kommande lägenhetshyran på ca 3000kr.

Ha det bra!                                                  PUSSELIPUSS

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: