Hakuna Matata

2006-12-02
16:51:11

Sandra goes sambo :) /S
Allt är nu klart för min boendesituation i vår samt mitt förhållande med Tobias. Tobias kommer INTE att ta någon lärartjänst i Karlskrona och han avstår från att ingå i beredskapsstyrkan för den internationella minröjningen då han fått veta att han kommit in på historiakursen på Linköpings universitet. Det innebär i sin tur att han kommer att bo med mig i lägenheten :))

Nästa grej som nu är klar är att Erica och Diana inte kommer bo kvar i lägenheten. De har hittat en 3:a i studentgettot Ryd och kommer flytta dit redan den 1 mars... bye bye kollektiv :/ Att de flyttar innebär i sin tur att det inte kommer flytta in någon i mitt rum som gör att jag slipper dubbel hyra i januari :(

Igår hade jag min bedömning eftersom det var min sista dag på praktiken.Det gick väl sådär... hon tyckte att jag utvecklats sedan förra praktiken men att jag i fortsättningen måste detaljplanera mina lektioner bättre samt bättre planera lektioners avslut... eller rättare sagt göra eleverna införstådda med vad de ska arbeta med när de är klara med lektionens första uppgift. Jag vet inte...jag tyckte hon var elak som pikade mig för små detaljer jag gjort fel i mina lektioner... borde hon inte istället lyfta alla positiva delar med tanke på hur nytt det är för mig att undervisa helklasser?! Men men, jag får väl försöka se till alla positiva delar själv. Hennes andra kritik var att hon tycker att jag borde reflektera och diskutera min praktik och lärarrollen med andra vuxna på skolan....??? Lätt när man inte känner någon av dem och knappt vet i vilken klass de undervisar samt att man knappt har några raster eftersom jag måste sitta med under barnens lunch och sedan äta min egen lunch av det som återstår av tiden. Måste säga att det är skönt att jag bara ska vara hos den här mentorn under en praktik till, sedan ska jag vara i en klass på mellanstadiet i en annan skola förmodligen.

Idag hade jag tänkt plugga en massa men det har inte gått särskilt bra. Jag försökte komma igång direkt på förmiddagen men jag var så himla trött så efter att ha fått ihop en sida knackade jag på hos Erica och vi gick en promenad tillsammans i duggregnet. Vi gick till Gamla Linköping och inhandlade bl.a. romerska bågar och mandelbiskvier... mm....! Så imorgon blir det varm nyponsoppa, vaniljglass och mandelbiskvier :D
Ikväll ska vi faktiskt umgås lite genom att käka lite taco och se den verklighetsbaserade filmen "Den vita massajen" Jag har aldrig läst boken men jag tror ändå att filmen kan vara intressant, gillar verklighetsbaserade storys! På vägen hem stannade vi till på Mcdonalds och åt en varsin cheeseburgare till lunch.... SÅ underbart gott!!!! Var jättelängesedan jag åt det.... men mmm så gott det var!

Just nu sitter jag och småäter av mandelbiskvierna och försöker komma igång med pluggandet... måste säga att det går ganska dåligt. Kan hända att jag lägger ner pluggandet för dagen och råpluggar innan jag ska vara barnvakt imorgon.

Insåg också att min prövotid på körkortet nu är över :D Den gick ut i november... tror jag i alla fall, för den är väl bara på två år?

Har insett att det inte är alls långt tills jag får åka hem på lov! Det är bara denna vecka som kanske blir trist, men nästa tisdag drar jag ju till Stockholm tisdageftermiddag för att se RED HOT CHILIPEPPERS!!!! Så då går ju halva tisdagen och onsdagförmiddag bort, och sedan är det torsdagen då vi har sista seminariet innan jul då måste jag packa på kvällen för på fredagen har vi grupparbete och vid 15.00 kommer syster Therese och Tobias hit för att hälsa på och sedan för att åka tillbaks till karlstad redan på lördagen!!!! Börjar faktiskt längta efter jul... mest för att Tobias har en stor julklapp på G som jag för en gångs skull inte har en aning om vad det kan vara... hoppas han orkar hålla sig tills det är dags att öppna den!

Ha en trevlig kväll och första advent imorgon :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: