Hakuna Matata

2006-12-13
15:51:04

Så var det... /S
Underbart och fantastiskt! Tyvärr... men svårt att sätta ord på hur det var att faktiskt få se favvobandet sedan 7 år tillbaks i verkliga livet...Det går inte....!

En halvtimme försenad anlände jag till Stockholm med Swebus, precis i samma stund som Linda och hennes mor anlände, även de en halvtimme försenade. Efter det bar det av till lägenheten där vi skulle spendera natten, för att lämpa av alla saker. Strax innan 19.00 åkte vi iväg.

Har man betalat för en konsert går man ju även dit och ser förbandet som i detta fall var Mike Watts & the Missingmen. Detta gjorde dock inte alla, faktum var att Globen knappt var halvfull under förbandet. Hade vi vetat det som kanske alla de som inte var där visste.... ja... då hade vi också väntat med att komma!
Fy fasen vilket fruktansvärt kasst förband....det var en plåga och faktum var att båda jag och Linda riktigt njöt när de lämnade scenen och vi fick sitta och lyssna på radiomusik under tiden de gjorde iordning på scenen. Som tur var hade jag och Linda öronproppar så vi slapp få ont i öronen av skiten. Superöronproppar var det förresten... blev lite lätt förälskad i silikonbollarna man självfick forma, jag hatar nämligen de där äckliga gula sakerna som jag aldrig får in i öronen, och om jag väl får det känns det som om öronen ska sprängas.

Åter till konserten.... ca en kvart försenade var det äntligen dags...! Efter sju års väntan fick jag äntligen se Red Hot Chili Peppers live :DDDD De spelade låtar från främst Stadium Arcadium men även en del låtar från de gamla plattorna. Både jag och Linda har Chad (trummisen) som favorit av konserten då han var så otroligt skicklig och verkoligen bjöd på sig själv. Att man gillar honom så mycket kan ju bero på att vi sett Musikbyråns program om dem där man får se hur de andra i bandet är värsta renlevnadsmänniskorna och alltid förbereder en konsert med en kopp te.... Chad däremot förbereder med en öl och cigg... och ciggen följer även med upp på scen... så jäkla skön kille.... eller ja... gubbe! Det som var lite synd var att det kändes inte som att ljudet var perfekt inställt... men vad gör det...?! När det är RHCP man lyssnar på så skiter man i om det raspar lite... det kan helt enkelt inte bli dåligt!

Det jag var mest besviken på var i så fall den törra publiken vi satt med.... det var fart på de flesta... men på den läktare vi satt var det bara törrisar i stort sett! Publiken bestod verkligen av människor i alla åldrar, allt från 10-åringar upp till kanske 50-åringar!

Jag läste Aftonbladets recension av konserten http://aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,952210,00.html och det var inget höjdarbetyg.... man jag säger som så.... hur ofta brukar recensenterna ha samma smak som en själv...?! Aldrig i stort sett vad gäller film, och nu har jag kommit fram till att det gäller detsamma för musikrecensenter.... varken Expressens eller Aftonbladets journalist verkar ha någon koll på RHCP, det verkar som om detta var första gången de hört dem...?! Mitt betyg är iaf 9/10, det som sänker är publiken, förbandet och ljudet som kanske kunde varit bättre. Linda&sandra utanför GLobenSå¨här glad är man när man snart ska få se sitt favvo band!

Tyvärr krånglar bloggen och jag kan inte lägga upp fler bilder från konserten just nu... men det kommer!
Nu måste jag ta tag i det sista pluggandet innan lovet!

Vill bara förvarna alla där hemma om att jag nu är än mer besatt av RHCP så förbered er på att de kommande 3 veckorna kommer det spelas enbart RHCP, o tyvärr funkar ju inte min stereo i källaren... Ses på lördag pappa :P

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: