Hakuna Matata

2008-01-31
21:21:16

time to sleep... /S
åtminstone ska min dator få somna in för kvällen!
Själv ska jag se klart Las Vegas, läsa lite i min bok och SEN ska jag sova, men som vanligt lär det väl dröja nästan tills T är hemma igen innan jag lyckas somna - jäkligt irriterande!

Imorgon har vi vår första redovisningen på kursen, känns ok men inte helt bra. Alltid nervöst att göra första uppgiften innan man har koll på vad det är de förväntar sig, sen så är det lite en ny erfarenhet för oss då det är första gången vi arbetar enligt PBL (problembaseratlärande).

Bty the way så övervann jag mitt chokladbegär med vatten och ostriskakor. Men imorgon är det fredag och helg så då FÅR man faktiskt äta gott, vi får väl se vad det blir men om vädret är okej så blir det nog pops ifrån chokladboden, ungefär som kinapuffar men ändå inte....

Sov gott mina vänner!

2008-01-31
19:42:08

Mmmarabou....! /S

Jag vill ha godis...choklad!!!!
Hjälp vad min hjärna är fixerad på det just nu. Jag tror jag har skapat en dålig vana för hur jag spenderar mina kvällar när Tobias är ute med sina kompisar. när han går ut brukar jag alltid gå och köpa lite choklad och krypa ner i soffan hemma och se en film. Så kanske är min hjärna helt inställd på det nu... jag ska försöka stilla mitt chokladbegär med lite riskakor men vi får väl se hur det går.... någon som har något annat tips?

Idag har jag äntligen sett på Gossip girl - jag tyckte att det var sådär men jag ska se några avsnitt för att verkligen ge det en ärlig chans... det är ju sällan som första avsnittet är riktigt bra i en ny serie!


2008-01-31
13:10:50

Sleepy! /S
Idag har jag en tröttisdag av okänd anledning. Är och har varit supertrött och seg hela förmiddagen, så jag är oerhört tacksam över att vi inte behövde sitta så länge idag med grupparbetet utan att man kan förbereda redovisningen imorgon på egen hand istället.

Ikväll ska älsklingen bort så jag får spendera kvällen ensam men det ska nog gå bra, hur som helst så kommer det nog bli en hyfsat tidig kväll så ja gär i bättre form imorgon för redovisningen.

Tentan har fortfarande inte kommit men jag hade fått mail där det stod att de postat den idag så den lär väl komma imorgon...
Känns så oerhört skönt att det är fredag imorgon, ska bli skönt att vara ledig och göra något annat. Ska eventuellt åka ut till Tornby och titta på en ny cykel till T om han inte hittar en begagnad imorgon. Sen vill jag höra Ts åsikt om de där söta skorna jag hittade, och eventuellt ett par sneakers jag funderar på.

Men nu ska jag se på Gossip Girl som jag spelade in i tisdags, hade varken ork eller lust att se det då...

2008-01-30
18:48:44

J*vla pannkakor!!!!! /S
Tänk att ens humör kan skifta så under en dag!
Jag var på jättebra humör under förmiddagen, arbetet flöt på och alla var nöjda och glada.
Väl hemma så började jag bli trött och humöret sjönk lite, det sjönk ännu mer när Tobias kom hem på uruselt humör då hans cykel gått sönder, och givetvis så gick ju det ut över mig så som det brukar vara när det bara finns en människa närvarande.
Men det som fick mig att bli på uruselt humör var att jag skulle steka pannkakor i min nya pannkakspanna = stekpanna utan kanter. Jag är urusel på att steka pannkakor och gör därför bara våfflor eller ungspannkaka men nu när jag fått min pannkakspanna som är specialgjord för pannkakor så kunde jag ju inte misslyckas!
Ack så fel jag hade.... jag lyckades inte med en enda pannkaka och efter att 3 pannkakor hamnat i soporna skrek jag åt T att göra resten. Han försökte sig också på den nya stekpannan och misslyckades totalt. Så istället tar han fram teflonpannan som han alltid steker i, och jag måste säga att han är riktigt bra på att steka pannkakor. Men idag verkar det som att högre makter vill att vi ska må dåligt för han misslyckades med några pannkakor även där!!

Så resultatet blev att T nu är hos pizzabagaren och hämtar hem en Hawaiipizza!!!

Om ni inte redan förstått det så kommer jag aldrig mer igen försöka mig på pannkakor igen, jag ska hålla mig till ugnspannkakor och våfflor... så det så!!

2008-01-30
14:37:39

Ännu fler bebisar!!! /S
Det är ju nästan löjligt vad många graviditeter och kändisbebisar som det skrivits om den senaste tiden!
Den senaste i raden är rykten om att Katie och Tom nu ska ge lilla Suri ett syskon efter att man sett Katie köpa tröjor med texten storasyster i Suris storlek.


2008-01-30
14:30:35

good work! /S

Gud va skönt det var att få sova lite imorse, jag var så himla trött efter gårdagen!
Grupparbetet idag gick skitbra och vi fick massor gjort! Sedan hade jag sån jäkla tur då det började ösregna precis när jag klivit innanför dörren här hemma - kunde ha blivit riktigt blöt!
Jag har lite plugg att göra inför imorgon men det är ändå rätt lugnt på pluggfronten.
En annan sak gällande studierna är att jag väntar på min tenta från förra kursen, den bör komma vilken dag som helst nu, jag tror att jag klarade den men ja gär inte helt säker så jag hoppas den kommer innan helgen så man har helgen på sig att fixa till det som eventuellt ska kompletteras.

Nu ska jag titta på One tree Hill, har börjat titta på 5:e säsongen nu. Ja ghar aldrig följt det direkt utan bara tittat lite då och då. I femte säsongen har det gått 4 år sedan deras examen och det är i min ålder (21 år). Lite kul och se hur de tänkt bygga vidare på serien, måste ju bli rätt annorlunda jämfört med förut känns det som...

Någon som kommit på dagens kluring.... själv har jag faktiskt ingen aning, men jag klarade i alla fall gårdagens :)


2008-01-30
00:11:54

Dagens kluring /L
image891


2008-01-30
00:10:55

Dagens fakta /L
Galapagosöarna, från spanskans galapago som betyder sköldpadda, är en ögrupp i Stilla havet som är belägen ca. 1000 km från Ecuador. Galapagos är adminisrtativt en provins i Ecuador. Galapagosöarna består av 16 st större och ett flertal mindre öar.




2008-01-29
23:51:59

Svar på dagens kluring /L
image889


Rätt svar är: Rachel Bilson


image890


2008-01-29
22:27:46

aaaooooo! /S
shit vilken träningsvärk jag har i mina vader efter mina 300 hopprepshopp igår. Man kan inte direkt säga att jag ser särskilt vacker ut när jag kommer gående med mina stela ben och lite lätt framåtböjd. Vill inte ens fundera på hur det måste sett ut när jag gick nerför trapporna mitt i lärarstudenternas hus...

Hur trött som helst har jag varit under eftermiddagen men jag var faktiskt duktig och gjorde köttbullar, är dock inte jättenöjd med dem men de duger.

Nu ska jag titta klart på Brothers&Sisters och sedan ska jag nanna. Imorgon börjar jag tack och lov inte förrä klockan 10 så jag får sova ut lite inatt ... sköööönt!

Sov gott!

2008-01-29
19:16:49

Ella Enchanted /L
image888

Ja, idag som jag skrev såg vi Ella den förtrollade (Ella Enchanted), med Anne Hathaway. Som titeln avslöjar handlar filmen om Ella som får en mycket jobbig gåva av en sagofé, gåvan av lydnad vilket betyder att hon gör allt hon blir tillsagd om. När hennes mamma dör gifter fadern om sig och in flyttar den elaka styvmodern med hennes två lika elaka döttrar. Ja, som ni märker påminner den här historien om många andra kända sagor. Ella ger sig ut på ett äventyr för att hitta fén som gav henne gåvan, endast hon kan upphäva den. Under resans gång träffar hon på pysslingar, jättar och blir så klart kär i kronprinsen. Ella den förtrollade är en enda stor kliché film men ändå helt okej. Inte för att jag skulle köpa den men jag ångrar inte att jag såg den. Jag förmodar att de flesta småflickor skulle gilla den.


2008-01-29
16:10:38

*snark* /S
Hej allihop!
Just nu är det en mycket trött Sandra som sitter och knappar på tangenterna.
Idag har vi haft teambildning och grupparbete - inget av dem flöt på problemfritt!
Teambuildingen var riktigt rolig, det vara bara vår grupp på 8 personer och en handledare så man fick verkligen diskutera alla övningar. Vi fick genomföra sammanlagt 3 övningar som sedan följdes av en analys och diskussion. Jag kan ju säga att vi klarade uppgifterna men processen var väl långt ifrån perfekt då vi inte direkt samarbetade utan alla skrek ut sina förslag och testade dem vilket ledde till att man försökte lösa en uppgift på 8 olika sätt!
Sedan är det en person i gruppen som hörs och syns mer än andra och som har en förmåga att köra över andra, något som handledaren försökte ta upp på ett fint sätt men personen ifråga verkade inte riktigt förstå vad som var problemet. hur som helst så var det kul, intressant men framför allt väldigt energitömmande, så när vi efter en timma skulle grupparbeta så var alla jättetrötta och sega och vi gled hela tiden in på sidospoår, men lite fick vi gjort åtminstone.

Trots tröttheten tänker jag faktiskt vara lite duktig och steka en massa köttbullar och frysa ner, alltid bra att ha för akutmåltider eller för oförberedda lunchlådor.
Men när DET är gjort så är det soffan som väntar tills det blir middag när älsklingen kommer hem. Sedan har jag faktiskt inhandlat årets första semlor idag till efterrätt :))

Har ni haft det blåsigt idag ni med förresten, här blåste det ganska mycket och som vanligt var det motvind åt båda hållen när jag cyklade!!

2008-01-29
13:01:23

Dags att ge mig av /L
Snart ska jag stå utanför M:s klassrum. Idag blir det film och mys!
Det blir förmodligen Ella den förtrollade, hoppas hon vill se den.
Men först ska jag ut med the dog!

Kram på er!

/L


2008-01-29
00:43:40

Sagt av Sylvester Stallone /L
The only happy artist is a dead artist, because only then you can't change.  After I die, I'll probably come back as a paintbrush.





2008-01-29
00:40:54

Dagens fakta /L

1967 bildar Wasabröd tillsammans med det amerikanska företaget Borden Foods Inc ett gemensamt företag som fick namnet Old London Wasa (OLW). Det nya företaget skall inrikta sig på en för Sverige ny varugrupp; snacks. 1968 börjar Old London Wasa att tillverka sina berömda cheez doodles, och kort därefter börjar även produktionen av potatischips.




2008-01-29
00:34:03

Dagens kluring /L
image887


2008-01-29
00:29:04

Svar på gårdagens kluring /L
image885

Rätt svar är: Sharon Stone

image886


2008-01-28
15:09:31

Kanske ska jag... /S
... ta och cykla ner på stan och köpa mig ett hopprep.
SOC STILL SINGLET
Det känns inge vidare kul att inte kunna gå någon powerwalk nu när jag är så himla inställd på att faktiskt följa träningsschemat, och en cykeltur till stan och hem blir ju cirka en mil lång så det blir ju motionsträning i sig.

Jag kikade in på Stadiums hemsida för att leta hopprep men fick då se ett träningslinne för 149kr som intesserade mig också, vilket jag faktiskt är i behov...
Såg även ett par träSOC SIENA 3/4 PANTningsbyxor som såg riktigt sköna ut men tyvärr fanns de inte i någon färg som jag skulle vilja ha.
 


Sådana byxor är ju perfekt sedan näCASALL BLACK ROPE IIr temperaturen ute stiger och mina vanliga träningsbrallor är för varma! Men jag skulle nog föredra ett par svarta eller åtminstone en mörk färg så det blir väl till att leta vidare sen när det blir mer aktuellt.

Inköp idag vore som sagt i så fall ett hopprep och eventuellt ett träningslinne.

Ska fundera på saken några minuter till så får vi väl se vad jag gör!



update: Blev ingen cykeltur till stan eller köp av hopprep. Istället fick det bli 300 fejkhopprepshopp i hallen. Tyvärr kan man väl kanske inte jämföra en powerwalk i 20 minuter med 300 hopprep i hallen som tar ca 3 minuter men det är ju bättre än inget i alla fall. Vi får väl se om det blir en promenad senare ikväll ändå kanske...

2008-01-28
14:14:38

I´m sad... /S
Då var diagnosen ställd och det ser illa ut...

Jag som var så glad över hur billigt det skulle bli att fixa min cykel kom nu hem med mungiporna hängande då det inte alls blev som jag tänkt mig. Besöket blevväldigt billig, bara 50 kr, men då hade han också bara lyckats att soönna vajern till bakbromsen och konstaterat att mina växlar var trasiga. Han hade även ringt leverantören och talade om för mig att det enda man kunde göra var att byta hela paketet, bromsar och allt och att grejerna skulle kosta 850kr - och det är ju som sagt bara grejerna, sedan kostar ju arbetet lite. Jag antar att han var van vid studenter för han försökte inte ens övertala mig till att byta allt utan sa några tröstande ord med att jag fortfarande kan använda 14 av mina 21 växlar vilket kändes ganska bra.
Den trösten försvann dock då jag på hemvägen upptäckte att det inte alltid gick att växla melllan de nu fungerande växlarna, så jag antar att alla växlar är på väg att kollapsa.
då är frågan om jag tycker att det är värt att fixa det eller om jag ska nöja mig med den och istället köpa en helt ny cykel någon gång i framtiden när man har lite mer pengar på kontot....

Det som är extra trist är att jag tyckt att det varit så jobbigt att cykla på min mountainbike men nu när jag väl fick hit den så tyckte jag det var jättekul och blev sugen på att cykla mer för skojs skull...inte lika kul om växlarna kollapsar


2008-01-28
13:40:53

håll tummarna! /S
Dags att hämta cykeln!
Håll tummarna för att den är fixad eller att den åtminstone inte är i sämre skick än när jag lämnade den...!!

2008-01-28
12:44:08

Bio eller ej? /S
Älsklingen ringde precis och frågade om jag ville med på bio ikväll då Kårrullen visade filmen farväl Bafana ikväll. Jag vill gärna se filmen någon gång men jag vet inte hur sugen jag är på att se den just idag då jag känner mig superseg... men men, jag får väl fundera en stund till.

Någon som sett den och vet om den är värd sina 60 kr?

2008-01-28
11:47:03

1,5 av 3 /S
Jag har börjat plugga lite, jag har lämnat in min cykel och jag har kollat klipptid.

Plugget går ganska fort då boken vi ska läsa tills imorgon är en bok som ingick i min första PA-kurs så där med har jag redan strukit under det viktigaste så det räcker med att skumma igenom boken.
Nu har jag precis varit iväg och lämnat in min cykel, stället verkade lite halvskumt så vi får väl se om cykeln kommer därifrån i bättre eller sämre skick än vad jag lämnade den i. Det skulle i alla fall inte bli så dyrt, bara 150 kr, jag hade nog förväntat mig minst det dubbla, så det var ju i alla fall en positiv överraskning!

När jag ändå var där borta i krokarna så passade jag på att springa in på frisörsalongen som ligger mittemot och kollade om det fanns någon ledig klipptid, men tyvärr var det bokat hela förmiddagen, och eftersom de bara har studentrabatt fram till klockan 14 så får håret vänta till i helgen eller nästa vecka när jag har tid igen.

Därmed så har jag klarat av ungefär 1,5 av de tre inplanerade projekten idag!
Jag hade även tänkt ge mig ut på dagens powerwalk, men efter att ha gått den lilla korta biten från centrum och hem så insåg jag att det är rätt så meningslöst då det är så halt så man varken kan eller vågar gå i någon direkt powerfart. Jag får nog komma på någon annan lösning för konditionsträningen - kanske man ska införskaffa ett hopprep för sådana här dagar eller om det exempelvis är storm, eller ösregn. Har de sådant på typ apoteket kanske, för jag har ingen större lust att bege mig in till stan den kommande veckan...?

Någon som listat ut dagens kluring än? Jag lyckades faktiskt, dock krävdes det lite hjälp utifrån annars hade jag aldrig klarat av den! L ser verkligen till att man får gåm igenom hela kändisskaran för att man ska kunna lista ut vem det är.

2008-01-28
09:54:50

Mondaymorning /S
Sovit gott?
Själv hade jag nog kunnat sova bättra om jag hade låtit bli att sänka värmen i sovrummet igår eller om jag hade varit lite mer elak och väckt T så han hade kunnat dela med sig lite mer av täcket - men iställlet låg jag och frös lite smått + att jag var hur pigg som helst.

Jag hade ju lite planer för dagen men just nu känns det bara jobbigt så frisörbesöket kanske får vänta till helgen eller nästa lediga dag. Cykeln däremot borde jag försöka gå iväg.

Tro det eller ej men jag fick faktiskt lite gjort igår på pluggfronten, dock med betoning på lite men huvudsaken är väl att jag gjorde något :)

Nu ska det käkas frukost innan jag ska sätta igång med läsningen. Någon gång under dagen är det även dags för ännu en powerwalk, och dagens tråkigaste moment består av tvättningen ikväll :(

2008-01-27
23:58:24

Dagens kluring /L
image884


2008-01-27
23:33:24

Svaret på gårdagens kluring /L
Vad är det som inte kan gå fast det har både två ben och två fötter?

Rätt svar:
Ett par strumpbyxor.





2008-01-27
23:31:11

Sagt av Ron Atkinson /L

He dribbles a lot and the opposition don't like it - you can see it all over their faces.

I would not say he (David Ginola) is the best left winger in the Premiership, but there are none better.

I never comment on referees and I'm not going to break the habit of a lifetime for that prat.




2008-01-27
23:27:26

Dagens fakta /L
40 procent av dagens tyskar bedömer att nationalsocialismen mellan åren 1933-1945 hade positiva sidor, det enligt senaste undersökning gjord av den tyska tidningen "Die Welt". Denna syn delar den äldre, mindre välutbildade befolkning av Tyskland enligt tidningen. Författarna av undersökningen har dock kommit fram till att större delen av tyskarna inte är antisemiter, endast 15 procent av de tillfrågade kände hat emot judar. Däremot anser var tredje tysk (36 proc.) att judarna har för mycket makt i världen. Samma antal tycker inte att judarna utnyttjar historien för att nå sina mål och 12 procent av de tillfrågade anser att judarna bär ansvar för förföljelserna. Majoriteten av tyskarna, 58 procent, anser att man bör dra ett streck mellan det som hänt och framtiden och inte prata så mycket om judeförföljelserna. Denna åsikt har dock minskat med 4 procentenheter sedan 1991. Undersökningen genomfördes genom utfrågningar via telefon under januari 2007 och Die Welt har inte uppgett någon siffra på antal personer som ingick i undersökningen.


Nationalsocialism


Källa: http://mj.barczyk.se/blog/1391/nastan-halften-av-dagens-tyskar-anser-att-nazismen-hade-goda-sidor-sager-farsk-studie



2008-01-27
20:22:52

God afton mina vänner! /S
Förutom badminton och dammsugningen så har jag inte gjort något vettigt alls idag!
Plugg har det inte blivit något alls, ska dock försöka läsa igenom några artiklar nu då det ändå inte är något av intresse på TV just nu, och T har inte hunnit installera Photoshop på sin dator som jag egentligen skulle vlja pyssla lite med.
Eftersom jag knappt pluggat något alls idag så blir det desto mer att göra imorgon, jag ska ju även försöka släpa mig iväg till frisören och toppa håret lite. Jag har beslutat mig för att spara ut håret inför sommaren så därför blir det till att ta topparna, klippa upp lite och kapa en del på luggen som växer som ogräs!
Sedan får vi se om jag går med cykeln till cykelverkstaden eller om jag tar det en annan dag istället kanske...

Nu är första veckan av sex avklarad på mitt träningsschema och motivationen är fortfarande på topp :)
Jag hoppas bara att snön smälter bort, inte kul med powerwalks på isgator, svårt att gå fort då och inte bry sig om halkan.

Nu ska jag som sagt försöka att få lite pluggat innan Cold Case börjar kl 22.

See U in the morning!

2008-01-27
16:57:47

Det negativa med sambolivet! /S

Jag älskar T och jag älskar att bo med honom, MEN är det något som jag inte gillar med vårt samboskap så är det när man köper hem godsaker, och när man är riktigt sugen och ska ta av det så är det i 99% av fallen redan slut då älsklingen redan varit där!!!
Som nu när jag sitter här med världens sug efter choklad, ska stilla suget med en av mina riskakor med ostsmak, älsklingen kommer ut ifrån köket tuggandes på något. Jag ber honom hämta en riskaka till mig och han säger att de är SLUT!!! Jag har ätit max 3 riskakor ur det där jäkla paketet....

Så nu gäller det verkligen att stå emot detta sug med alla krafter jag har sen när jag ska iväg till affären och handla...



It´s all gone!!

2008-01-27
14:22:27

sunny sunday! /S
Halloj!
Söndag idag och vädret ute är helt underbart. Det enda negativa är den snö som föll inatt - det är inte jättemycket men jag vill ha vår nu!
Badmintonmatchen är avklarad, trots mitt nya racket så blev det ännu en förlust :( Jag är dock nöjd med racket och vi hade ett bra spel så jag fick upp ett ordentligt flås idag.
Jag har även varit duktig och tagit ett varv med dammsugaren vilket var på tiden då det låg dammtussar i varje hörn!

Just nu sitter jag och försöker finna motivation och ork till att börja plugga men jag tror att det får vänta tills senare i eftermiddag/kväll. Istället tror jag det får bli lite korsord och skönlitterät läsning. Vi får väl se om man kanske tarnsig ut på en liten promenad i solen också men just nu är jag fortfarande lite trött efter badmintonen.
Kanske skulle man ta och baka lite också - baka är alltid kul men med det så kommer ju tyvärr alltid en massa disk som inte är lika roligt!

2008-01-27
14:11:50

Dexter /L
Jag och J har börjat titta på serien Dexter nu i helgen.
Serien handlar om kriminalteknikern Dexter Morgan. Vid sidan av sitt arbete har han ett minst sagt bisarrt liv, han är nämligen en seriemördare. Dexter spelas av Michael C. Hall, som gör det jäkligt bra. Han lyckas verkligen se creepy ut även fast han försöker vara normal och omsorgsfull. Vi har bara sett två avsnitt hittills av första säsongen och serien verkar faktiskt vara riktigt bra. Har du möjlighet så ta en titt du också.





2008-01-27
14:00:27

En dag som fisk /L
Idag var jag en snäll fadder. M ville åka till badhuset och trots min skräck följde jag med.
Skräcken är vårtor och hårstrån. Jag mår verkligen illa i badhus men idag försökte jag
koppla bort det och leka som en tio-åring igen. Riktigt skönt att verkligen leka i vattnet måste jag säga.
Jag är inte den som har tålamod att simma runt, runt, runt och runt. Det blir så jädrans tråkigt i längden.
Det var en del människor där, i vattnet var det mest pappor med deras barn medan mammorna satt och fikade.
Och så var det självklart jag och M, som nog tog mest plats i hela bassängen. Vi kämpade för att komma upp på en av vattenleksakerna. Jag är väldigt osmidig, men det var iofs ingen nyhet.
Ett lyckat besök och nu är jag väldigt trött, både i kropp och huvud. Ögonen och kroppen känns som ökentorra.

Kram!




2008-01-26
23:22:32

jag borde och jag ska... /S
...sova!
Sitter och tittar lite på filmen Tears of the sun, har hållt på en timma så jag fattar inte så mycket - men ändå sitter jag och gäspar och glor på den istället för att gå och lägga mig! Tänk att det ska vara så svårt att slita sig från den där jäkla TV:n....

Men snaaaart ska jag sova - gäller ju att vara på topp imorgon inför badmintonmatchen. Det börjar bli irriterande pinsamt att jag inte har vunnit en enda match än över Tobias - förväxla nu inte ett set med en match, för jag har faktiskt vunnit några set men i slutändan har det hittills varit han som tagit hem segern - fruktansvärt irriterande!
Men nu har jag ju fåt hit mitt nya racket som jag fick i julklapp av mammsen och pappsen så imorgon kommer det slutresultatet se mycket annorlunda ut, för ni vet väl att det sitter i racket :p

sov gott mina vänner...


2008-01-26
23:15:03

Scary news! /S
Sitter och tittar runt lite på aftonbladet.se och får i förbifarten se följande rubrik;

Satellit på väg att krascha på jorden

Tydligen handlar det om en amerikansk spionsatellit som de förlorat kontrollen över och som kommer att krascha mot jorden om cirka en månad.
Jag vet inte vad ni tycker men personligen så känns det lite läskigt. Jag inser att risken för att den skulle slå ner här i Linköping, i min stadsdel, är minimal, M E N det finns ändå en risk att jag får en stor jäkla satellit i huvudet som tar livet av mig under min powerwalk!

Det största rymdskrot som fallit ner på jorden var NASA:s rymdfarkost Skylab, en 78 ton tung övergiven rymdstation som föll ur sin omloppsbana 1979.

Någon mer än jag som hastigt slås av tanken "tänk om..."?



It´s coming...!!

2008-01-26
20:51:21

Trött och slö! /S

Idag är både jag och älsklingen lite sega, det blev en ganska så tyst middag då ingen av oss hade någon energi.
Nu har vi precis ätit chokladpuddingen, vi sitter och tittar på Bondfilmen Casino Royale. Har sett den förr men det var ett tag sedan.

Imorgon förmiddag blir det badminton och därefter blir det nog plugg resten av dagen då ingen av oss fick något gjort idag vad gäller studierna. Jag är ju dock ledig på måndag också så det är väl ingen panik, men då tänkte jag även gå och klippa mig + gå till cykelreparatören med min cykel och se om han/ hon kan göra något åt krånglet med växlarna för en rimlig summa.
Vad gäller frisörbesöket så kan jag inte bestämma mig för om jag ska klippa kort igen eller om jag ska spara ut, jag är lite sugen på kort igen men samtidigt vill jag nog spara ut det inför sommaren tror jag. Det leder mig till frågan om jag bara ska toppa håret eller om jag ska klippa upp det lite då det är ganska så jämnlångt nu vilket kan se lite trist ut med längre hår... några idéer/råd någon?

Igår pratade T med sin lillasyster, de pratade bland annat som sommarjobb då hans syster ska söka jobb på samma ställe som mig. Hon berättade då att hennes kompis hade jobbat med mig nu i somras - det pinsamma var att jag inte har något minne alls av denna människa! Hm... får nog försöka lägga större märke till människor i min omgivning kanske....!


2008-01-26
16:23:51

Pyssel, pyssel! /S

Usch vad den här dagen har gått fort! Det känns inte som att jag har gjort någonting men det har jag faktiskt. jag har bland annat bytt ut gardinerna i köket till något mer passande för våren, bara för att besviket upptäcka att den inte alls passar med min nya duk som jag haft i min ägo i enbart en vecka (något för syster L kanske - går i samma färger som din köksmatta), nästa besvikelse var att alla mina dukar numer är för små på mitt nya bord så de ser jättefjantiga ut. Så ny duk ligger högt på prioriteringslistan för kommande inköp.
Utöver det har jag packat upp tvätten som legat i ikeakassarna i snart en vecka. Jag har plockat ur diskstället, rensat på hatthyllan och plockat bort alla tjocka vantar och mössor, jag har skrivit ut alla lektionsplaneringar som jag haft liggande på mailen och sedan satt in dem i pärmen där jag samlar alla. Vi har varit på en promenad på förmiddagen. Jag har rensat på skrivbordet och i hyllan och satt in alla papper från den gamla kursen i pärmar!
Så jag HAR faktiskt gjort något idag, men det är liksom bara småpyssel som inte direkt syns.

Nästa projekt är att börja med maten, idag blir det kyckling, ris och currysås med hemmagjord chokladpudding till efterrätt senare ikväll.
Om jag orkar ska jag även plasta in de nya kursböckerna men just nu känner jag mig ganska trött och det är nog mer troligt att jag hamnar i soffan och tittar på TV, läser i boken eller löser korsord i korsordstidningen jag kostade på mig igår :9

Hoppas ni haft en bra dag och ha en fortsatt trevlig kväll!!



I´m tired...

2008-01-26
13:51:26

Sagt av Patrick Swayze /L
Good looking people turn me off.  Myself included.





2008-01-26
13:45:46

Dagens fakta /L
Den allra första skolradiosändningen i Sverige gick ut i etern den 16 april 1928. Det var elever vid Norra Latin i Stockholm som fick en lektion i engelska och historia.







2008-01-26
13:42:52

Dagens kluring /L
Vad är det som inte kan gå fast det har både två ben och två fötter?





2008-01-26
13:33:15

Svaret på gårdagens kluring /L
image882

image883

Den som dolde sig på bilden igår var ingen annan än Lauren Graham som bland annat spelar Lorelai Gilmore i Gilmore Girls.


2008-01-26
13:25:50

Ellens present /L


När Ellen DeGeneres fyllde år hade några av hennes tidigare gäster ställt upp på att göra den här filmsnutten.
Roligt när kändisar bjuder på sig själva.


2008-01-26
11:35:03

goooood mooorning! /S

Skönt att få sova ut lite idag!
Idag ska det pluggas lite - känner att jag måste läsa igenom alla papper vi har fått så att jag känner mig helt insatt i kursen, sedan har jag lite att läsa inför tisdagens grupparbete.

Igår var det myspys här hemma med god mat och filmen The Notebook som jag skrivit om tidigare. Jag trodde att Tobias skulle sucka en hel del men han tyckte faktiskt att den var helt okej. Vi kollade även in Let's dance, och jag håller nog med om Linda i vilket av paren som är favoriter!

Nu ska jag och älsklingen gå en liten promenad, ingen powerwalk idag då man måste vila en dag i veckan och eftersom det blir badminton imorgon fömiddag så får det bli idag som blir veckans vilodag!

ha en skön förmiddag!


2008-01-26
01:41:08

Bee Movie /L
image881

Nu har jag äntligen fått sett den omtalade Bee Movie producerad och skriven av Jerry Seinfeld. Biet Barry (Seinfeld) står inför sitt livsval. Tillsammans med vännen Adam (Matthew Broderick) måste han välja det arbete i kupan som han sedan ska ha för resten av sitt liv. Barry beslutar sig för att han ska se världen utanför kupan en sista gång innan arbetslivet börjar. Han möter av en händelse människan Vanessa (Reneé Zellweger) och de blir vänner, även fast bi-lagen strängt förbjuder detta. Barry upptäcker dessutom att människan utnyttjar bin för att ta deras honung, han beslutar sig därmed att stämma mänskligheten. Bee Movie har en rad kända skådisar som röster, bland annat Oprah, Chris Rock, Ray Liotta och sångaren Sting. Filmen är väldigt snyggt gjord, och det syns att man har lagt ner mycket tid och arbete på den. Bee Movie är stundtals väldigt rolig och jag fann mig själv faktiskt skratta emellanåt. Den lever dock inte upp till mina förväntningar. Filmen är helt okej, men inte i samma klass (humoristiskt sett) som Ice Age eller Lejonkungen. Den passar både vuxna och barn, det har jag saknat i de senaste animerade filmerna. Helt okej film med bra budskap, snygg animitation och roliga karaktärer.


2008-01-25
22:30:11

Tävling hos Mefashion /L
image1727

Hos Mefashion kan man vinna detta snygga armband. Det kostar 139:- och är från Bags and fashion.com. Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg till Josiee om varför just du förtjänar armbandet! Tävlingen pågår tom Söndag den 27/1 och vinnaren redovisas på måndagen den 28/1. Låter väl inte allt för svårt? Bäst jag försöker!


2008-01-25
22:08:16

Lets Dance /L
image880

Ännu en kväll med Lets Dance lider mot sitt slut. Vem åker ut? Vem hejar du på? Personligen tycker jag Linda Lampenius och Daniel Da Silva är bäst! Hoppas jag får se mer av dem.



2008-01-25
16:41:39

Sagt av Ivana Trump /L
Fiction writing is great, you can make up almost anything.
Om att skriva sin första bok.


Absolutely.  I am not garbage - a single girl type.
I frågan om hon kommer gifta sig igen.




2008-01-25
16:34:21

Dagens fakta /L

John Davidson Rockefeller, född 8 juli 1839 i Richford, New York är genom tiderna världens rikaste person. Han grundade Standard Oil som dominerade oljebranschen med en förmögenhet på 200 miljarder dollar (omräknat till dagens penningvärde). Mot slutet av sitt liv gav Rockefeller bort stora delar av sin förmögenhet till välgörenhet. 




2008-01-25
15:26:40

Dagens kluring /L
image879


2008-01-25
15:21:16

Ny kategori /L-S
Vi tänker även ändra Pest eller Kolera-kategorin till Dagens kluring.
Här kan du klura ut gåtor, vem som döljer sig, pest eller kolera val eller annat skoj!
Dags för första kluringen snart.....




2008-01-25
14:58:13

På tal om.. /S

...favoriter!
Här är två andra favoriter av en helt annan musiksort! Behöver jag tala om att jag är en allätare när det kommer till musik :p
Jag läste i någon blogg att om personen fick önska sig en sak så var det en riktigt fin sångröst... jag måste hålla med henne! Hur häftigt vore det inte att kunna öppna käften och få ur sig rena toner, att det faktiskt lät bra där man står och vrålar ensam i duschen, eller sjunger ensam i bilen?!



Han kanske inte är så vacker att se på, men finns det någon som inte får rysningar när han sjunger den här låten?!

2008-01-25
14:57:27

Någon ordning får det väl vara /L
Nu gör vi en till kategori, Musik. Här kan du få tips om skön musik, gammal som ny.





2008-01-25
14:35:56

Gamla favoriter! /S
Satt precis och tittade på Oprah där en av gästerna var Sinnead O´connor. Jag vet inte varför men varje gång ser henne eller hör hennes namn så kommer jag att tänka på gruppen Cranberries. De är nästan lika bra som RHCP (men bara nästan :p). Det finns några låtar som de gjort som jag förmodligen aldrig kommer att tröttna på!

Jag hade sån tur att jag faktiskt hittade en gammal bränd skiva ifrån 2002, det var nog då jag lyssnade på dem som mest. jag var inte ensam om att gilla dem då Linda och jag delade musiksmak redan då med Cranberries och RHCP :)

Några av mina Cranberries-favoriter:





Någon mer som gillade/gillar dem?

2008-01-25
12:53:50

Men skojar du med mig?! /S

Eftersom min fristående kurs skulle gå i Linköping så mailade jag dem och sa att jag inte har möjlighet att läsa kursen. IDAG har jag fått mail där de ber om ursäkt för krånglet och nu kommer med den rätta lokalen som är i LINKAN!!! Så kursen gick alltså inte alls i Norrköping... jaja... jag är ju fortfarande tveksam till att jag skulle orka med så det kanske var lika bra att jag strök mig ifrån kursen. men ändå irriterande då jag ändå valde att hoppas av just för att den skulle gå i Norrköping....

So irretating!!!


2008-01-25
12:46:47

Det blåser alltid motvind i Linkan! /S
Det är sant...!! Vart man än ska, åtminstone när man ska cykla, så blåser det motvind!! jag förstår inte hur det är möjligt... I alla fall skönt att cykla hem och veta att det är fredag, nu dröjer det ända tills på tisdag innan jag ska tillbaka till universitetet!

Idag har det varit grupparbete igen - skitjobbigt då vi har löjligt mycket tid till att lösa uppgiften så man tror ju att man missat något så idag har vi i stort sett bara definierat vad det var vi gjorde under gårdagen, vilket kändes lite meningslöst. Jag blev dock också mer övertygad om att gruppen är bra förutom en person som kan vara ganska otrevlig, hon går emot det hon själv tycker är sunt förnuft så som att låta folk prata till punkt eller att man inte förlöjligar det någon säger för att skapa en tillit i gruppen - hennes förslag  - och den enda som hittills brutit mot dem är hon själv! Men man får väl vara nöjd om det bara är 1/7 som man tror man kommer få problem med!

Har ni hört det senaste förresten? Angelina och Brad ska förmodligen utöka sin familj - och nej, jag pratar inte om den eventuella adoptionen, för nu går det istället rykten om att Jolie skulle vara gravid - med tvillingar! Där kan man snacka om stor familj!

Nu blir det toast till lunch - kanske inte det mest optimala men det är ju gott i alla fall!
hej så länge!

2008-01-25
02:14:06

Vill du också ha en bajakorv /L


Ebay bevisar verkligen hur otroligt annorlunda USA är. Där kan man köpa skit, bokstavligen. Visserligen är det fejkbajs men ändå? Vill du ha äkta hund avföring finns det också såklart för endast 15 dollar men det är för äckligt för att publiceras i vår vackra blogg. Herregud, det är så sjukt.


2008-01-25
01:39:01

Supersugen /L
image877

Tonårshumor så det skriker beskriver förmodligen den här filmen väldigt bra. Supersugen handlar om de två tonårsgrabbarna Evan och Seth. Seth är överviktig och nog den kåtaste, mest vulgära grabb i filmhistorien. Vännen Evan lutar mer åt det blyga, inte-vara-respektlös-mot-flickor-hållet. De spenderar mest av sin tid åt porr tillsammans med vännen Fogell. Sista året innan Collage närmar sig slutet och de blir inbjudna till fest (som de annars aldrig blir). Med Fogells nya falska id-kort lovar Seth sin drömtjej att de ska fixa spriten. Handlingen utspelar sig till större delen under en dag, under denna dag då de ska fixa all sprit. Planerna går inte som väntat och det blir inte så enkelt som de trott. Supersugen påminner väldigt mycket om American Pie, tonårskillars dröm att slippa börja Collage som oskulder. Filmen är bitvis faktiskt rolig men den är också väldigt omogen. Jag kommer förmodligen aldrig se den igen, men den var helt okej för ikväll.

PS. Jag räknade till tre scener med kräkningar inkluderat. En förvarning åt den känslige. DS.


2008-01-24
21:42:13

tomorrow it´s friday! /S
Usch, imorgon börjar redan klockan 8.15, men eftersom det är fredag så föredrar jag ändå att börja tidigt så att vi kan sluta tidigare. Det är grupparbete som gäller även för morgondagen, men det ska bli löjligt skönt med helg faktiskt - ska nog försöka boka in något badmintonpass under helgen också så att jag får inviga mitt nya racket som mina föräldrar kom med i helgen.

Nu ska vi se klart Las Vegas, och därefter borde jag kanske sova men känner jag mig själv rätt så lär jag även se Law and Order SVU som börjar direkt därefter...

See U in the morning!

2008-01-24
21:28:53

Att förlora sin pappa /L
Grieving ... Michelle arrives at her Brooklyn home

Jag tycker så otroligt synd om lilla Matilda. Hon kommer aldrig minnas sin pappa. Michelle har i alla fall kommit fram i New York där hon kan få träffa sin familj och få tröst. Sorgligt, sorgligt. Heath Ledger dog alldeles för tidigt.

Heath Ledger är död


2008-01-24
21:09:59

Vad tyckte nu Linda? /L


Nu har jag äntligen fått sett "The Notebook"... Det var verkligen en jättefin film. The Notebook är en vacker kärlekshistoria som inte blir äckligt, sliskigt "klichéig". Romantisk är nog ordet jag söker. Vem vill inte uppleva en sådan kärlek som denna? Jag skulle kunna dö för det huset dessutom, så vill jag bo. Jag fick inte J att se den, tyvärr, men denna typ av film är inte riktigt i hans smak. Dessutom börjar han bara skratta när jag sitter och bölar framför en film. Han tycker nog att jag är en aning överkänslig men jag kallar det inlevelse. Det finns nästan inget som är så skönt som att få leva sig in och känna med en film eller bok. The Notebook berörde mig och jag skulle rekommendera alla att se den.


2008-01-24
19:03:56

My day /S
Och så var denna dagen ett minne blott!
Mitt pluggande har inte gått så bra, eller rättare sagt jag har inte gjort så bra ifrån mig då jag i stort sett bara pluggat under ca 2 timmar idag. Jag har läst det som skulle vara läst tills imorgon men jag har även en annan bok jag borde ha skummat igenom. klockan är ju dock inte så mycket så man får väl ägna kvällen åt det kanske.
Det lär tyvärr bli en del pluggande i helgen, jag har fortfarande inte läst igenom papprena vi fick i samband med kursstarten, så det måste läsas och sedan måste jag skriva ner lite tankar och så kring kursen då sista examinationen ska vara en portfolio över hela kursen. Gillar inte sådana examinationer då jag är urusel på att skriva ner de tankar jag har under kursens gång, men man får väl göra ett försök antar jag.

Annat som ska göras i helgen är att kolla in vad som möjligen det kan vara som krånglar på min cykel gällande mina växlar. Om inte vi hittar felet så får jag nog gå till cykelreparatören och kolla om han kan fixa det och vad det kostar - för det går ju faktiskt att använa cykeln även om inte jag kan växkla som jag vill - så är det för dyrt så kanske jag väntar tills i sommar och ser om pappa kanske är lite mer teknisk än mig och Tobias och kan fixa det...

Imorgon kväll blir det dock mys hemma, Tobias ska fixa gott käk och jag har fixat filmen The Nootebok :)
Är nyfiken på att höra vad du tycker om den L, var ju som sagt ett par år sedan jag såg den, och sedan kanske jag drev upp förväntningarna för mycket. Det bästa brukar vara att man inte vet något om filmen alls... men som sagt, nyfiken på en recension :)

2008-01-24
18:30:35

Remember Mr. Jackson? /L


När jag var en liten flicka skulle jag gifta mig med Michael Jackson. Det var mitt mål och min dröm. Jag hade stora posters av honom i mitt flickrum och LP-skivan användes flitigt. Än idag tycker jag att de flesta av hans låtar är så otroligt bra, kanske är det nostalgi. En av mina favoriter är "Earth Song", han var tidig med att uppmärksamma människans påverkan. Det är så jäkla synd att han visade sig vara en knäppgök. Pedofil eller inte men något står inte rätt till där. Jag skulle verkligen vilja läsa Jackson-barnens biografier när de blir stora. Tycker/tyckte du om Jackson under hans storhetstid? Vilken låt är din favorit?


2008-01-24
18:02:05

Årets bästa reklamfilm /L

2008-01-24
17:52:33

Sagt av David Hasselhoff /L
Beyond its entertainment value, Baywatch has enriched and, in many cases, helped save lives.  I'm looking forward to the opportunity to continue with a project which has has such a significance for so many.



Varning för mardrömmar:

 


2008-01-24
17:35:53

Dagens fakta /L
Aboriginer är en allmän benämning för urbefolkningar. Ordet kommer från latinets ab origine som betyder från början eller av ursprung. Idag används ordet aborigin främst på en person som stammar från Australiens urbefolkningar. En korrekt använd benämning är Australiens aboriginer. Nu finns det omkring 386 000 australiska aboriginer, vilket endast är 2 % av australiens alla medborgare.




2008-01-24
17:24:41

Syster Lycklig /L
image874

Hos Syster Lycklig finns denna söta groda att köpa. Grodsamlare som jag är vore den väl perfekt till mig? =] Alla hjärtans dag närmare sig också... *harkel*.... Priset är 119 kronor.

2008-01-24
16:54:54

The Notebook /L


Idag ska jag faktiskt se The Notebook. Eftersom Sandra talar så varmt om den är det väl dags och se den. Jag måste ju få mig en egen uppfattning. Jag har dessutom varit så jäkla duktig och gjort färdigt nästan allt som ska vara klart nästa vecka. Så ambitiöst av mig, en film är väl den rätta belöningen!


2008-01-24
16:18:13

Grattis till lilla mig! /S
Fick precis sms ifrån min kära syster som gratulerade mig på namnsdagen!! Hade själv ingen koll på det men idag har alla som heter Erika namnsdag... Hur ska man fira det tro...kanske något gott till kvällen, årets första semla kanske?




Så grattis till mig och alla andra Erikor!!

2008-01-24
15:26:11

Krig i Sverige! /S
Kom på att jag har ju glömt att berätta om min otäcka dröm jag hade inatt!!

Jag befann mig hemma hos min mormor med hela min familj och även lite övrig släkt. Stämningen var ok, några tittade på TV och andra satt och pratade. Den enda som inte mådde bra var jag då det var krig i Sverige och man visste att det skulle komma även dit min mormor bor. Så jag sprang runt och försökte få alla att släcka alla lampor och mörklägga hela gården, men min pappa sa att det var onödigt, vi skulle ju ändå se när de kom!
Så jag fick ordna allt själv medans min familj bara skrattade och tyckte jag var löjlig. Precis när jag skulle täcka för det sista fönstret så fick jag se en polisbil precis utanför fönstret som var tom.
Jag bara kände hur paniken spred sig i hela kroppen - för av någon anledning så var det polisen som krigade mot landets befolkning?! Så mycket längre än så hann jag inte i drömmen då jag vaknade av  klockan..

Jag undrar om min dröm helt enkelt symboliserade det obehag jag känner inför poliser, vet inte varför men jag får lite lätt panik så fort jag ser en polisbil, jag känner mig alltid så jäkla skyldig!
Hur som helst var det i alla fall väääääldigt skönt att vakna upp imorse...



Scary, scary.....!!

2008-01-24
10:15:08

P. Diddy är borta... /S
... för nu är det dags för ännu ett namnbyte!
Nu vill han istället kallas för Sean John - anledningen till namnbytet ska tydligen vara att han vill heta samma som sitt klädföretag. Jag kan väl kanske förstå honom men det blir väldigt löjligt med tanke på antalet gånger han har bytt namn!


2008-01-24
10:07:01

I´m good /S

Klockan är 10 och dagens powerwalk är avklarad! Idag fick jag sällskap av älsklingen, vilket vara anledningen till att vi gick så tidigt då han ska till universitetet sen.
Idag är jag "ledig", ska dock läsa en del inför gruppträffen imorgon så ledig kanske är fel ord trots allt.
Innan det är dags för att börja plugga ska jag ta min vanliga runda på nätet, kolla in aftonbladet, några bloggar och mailen, sen ska jag även hoppa in i duschen.

Inget särskilt intressant att säga,men jag ska ju som sagt plugga idag så...


2008-01-23
20:42:22

Life is good. /S
Trots att jag har fått mitt nya jobbiga schema, och att kursen jag sökt går i Norrköping, så känns livet ändå ganska bra för tillfället!
Jag vet egentligen inte varför - känns bara bra, känns som att jag kommit in i en härlig rytm då jag är trött på kvällarna, tittar lite på TV, sitter och pratar med älsklingen, bara en massa små saker helt enkelt. Jag har även börjat läsa i en skönlitterär bok och det känns jättebra, det var så längesen jag hade ork eller lust att läsa samtidigt som jag pluggade men den senaste tiden har jag tagit mig igenom de två första böckerna i Stieg Larssons Milleniumserie och nu har jag börjat i en bok som heter Den trettonde historien. Jag läser inte så intensivt som annars är ganska typiskt mig utan istället läser jag kanske ca 20 sidor åt gången - jätteskönt!

Sedan känns det så skönt att jag känner mig så motiverad gällande träningen - framför allt är jag jättenöjd över den där träningsboken jag köpte - om det lilla som står i boken är tillräckligt för att komma i form så är det ju nästan löjligt enkelt! Körde igenom dagens styrkepass och det tog knappt 10 minuter, och morgondagens pass är ännu en powerwalk på 20 minuter. Det är ju ett 6-veckors schema som boken innehåller och som lovar att man ska komma i form så vi får väl se om 6 veckor, har det skett en förändring så blir jag överlycklig för det här träningsschemat kommer jag aldrig få några problem med - man kan ju aldrig säga att man inte har 20 minuter över på en dag, så det kommer aldrig finnas några ursäkter. Även om man känner sig omotiverad en dag så kan man ändå pressa sig själv till att verkligen genomföra den där 20minuters promenden eller de tre styrkeövningarna som tar ca 10 min - och man kan ju genomföra dem var man än befinner sig, även om man är bortrest!¨
Jag försöker även att komma över mitt chokladberoende :P Idag köpte jag hem riskakorI (allt enligt min nya bok) som jag tuggar på istället när sötsuget blir för stort - det som är bra med just riskakor är att man vill sällan ha mer än en, och det är ju inte särskilt dyrt heller.

'
Dagens inköp och mitt nya godis under vardagarna när chokladbegäret kommer över mig...

2008-01-23
19:38:41

Att vakna som förlorare och somna som vinnare /L
Dagen började som skit med att jag tvingades punga ut 1400 kronor på kursböcker. Pissigt kändes det som.
När jag kom hem hade jag fått post från lärarförbundet. Till min stora glädje hade jag vunnit en presentcheck på 500 kronor! Tänk att jag äntligen har vunnit något. Jag brukar nämligen maila in svaren på rebusen de har i sin tidning som kommer. Hehe!

Nu ska jag återgå till min Marabou Apelsin krokant... mums!
Kram kram

2008-01-23
16:39:36

Jag äääälskar den filmen!! /S
Det var länge sen jag såg den men jag älskar den verkligen, en av mina absoluta favoritfilmer någonsin. Filmen jag pratar om är The Nootebook. Den är så himla fin och såååååå romantisk!



Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta (The Notebook) är berättelsen om de unga älskande Noah Calhoun och Allie Hamilton (Ryan Goslig & Rachel McAdams). Tillsammans får de uppleva en passionerad sommar innan de skiljs åt på grund av klasskillnad och Andra världskriget. Efter år på skiljda håll återförenas de oväntat. Historien om parets starka kärlek och om de hinder som står i vägen för den berättas decennier senare för en kvinna på ett sjukhem, en kvinna som tas om hand av en man som regelbundet kommer på besök och under dessa visiter läser högt för kvinnan ur en mystisk dagbok. Filmen är en berättelse om förlorade möjligheter, om att bli vuxen och om kärlekens magiska kraft.

Det som gör det hela ännu gulligare är att Ryan Gosling och Rachel McAdams som har huvudrollerna faktiskt blev ett par under inspelningen - tror tyvärr att deras förhållande tog slut i oktober 2007 :(


Här är paret på MTV Awards då de precis vunnit pris för bästa kysscen med filmen :)

2008-01-23
15:34:32

Norrköping?! /S
För första gången under min universitetsutbildning så har jag anmält mig till en fristående kurs. Kände mig jättepositiv till en början, men när jag såg schemat till den här kursen så kände jag mig mer och mer tveksam då det verkade som att jag kommer att ha ganska mycket att göra.
Just nu har jag dock ingen lust alls att läsa den då det verkar som att jag kommer att få åka till Norrköping för träffarna... visserligen så ligger väl inte det superlångt bort men ändå - det är i en helt annan stad!!

Så jag tror faktiskt att jag skippar den kursen, har ingen lust alls att åka till Norrköping om kvällarna!

2008-01-23
14:50:51

teamwork! /S
Nu är jag hemkommen från min första dag med min nya arbetsgrupp. Alltig lika nervöst att börja i ny klass men ännu mer nervöst är det att träffa sin nya arbetsgrupp som man ska arbeta med de kommande 5 månaderna. Denna gången är det en stor grupp på 8 personer i blandade åldrar. Det känns faktiskt som att det kan bli en ganska bra grupp - finns dock en person som tar ungefär 50% av talutrymmet i gruppen och som dessutom är vääääldigt högljudd - och tyvärr har jag ganska svårt för sådana personer. Känns som att det kanske kan krocka med oss andra i gruppen ett par gånger men det återstår att väl att se...
Gruppens första uppgift är det egentligen ingen som har riktigt koll på - vi ska formulera ett gruppkontrakt och  under två veckors tid, och vi ska under processen bli bekanta med PBL -ProblemBaseratLärande - i nästa fredag ska arbetet redovisas. Que??! Vad är det vi ska redovisa??? Och två VECKOR att formulera ett gruppkontrakt??!
Jaja... det är i alla fall en övande och inte en prövande övning tydligen men det är ändå väldigt frustrerande att inte veta vad det är man ska göra!

Man blir väldigt trött av att vara i skolan så länge - jag är ju inte alls van det men det lär jag få börja vänja mig vid nu! Det verkar inte som att vi kommer ha så jättemånga lektioner men en hel del grupparbete!! Jag tror att det kommer vara väldigt jobigt i längden... jag gillar verkligen grupparbeten men bara till en viss mängd, jag är en sådan som behöver få jobba lite för mig själv ibland också.... så det ska verkligen bli spännande. Sedan tar man ju ofta på sig vissa roller i en grupp, i min förra grupp var jag väldigt passiv då jag kände att jag dumförklades ofta eller kördes över, men jag ska försöka bli mer aktiv i denna gruppen, jag tror också att den här gruppen kommer vara mer stöttande så det känns trots allt ganska bra....

Nu ska jag sluta skriva om min grupp...! Sorry... för mitt tjat...

2008-01-23
12:22:34

Veckans i-land problem /L
image873

December månad har varit väldigt givande för min väsksamling. Inte nog med att jag fick två väskor i julklapp av mamma och mormor, min kära svärmor skickade mig ytterligare tre nya härliga, underbara väskor. Så nu har jag fem nya att välja mellan. Tufft och stressigt. Stora problemet är att jag är så jäkla lat när det kommer till användningen. Jag orkar sällan dra med en väska om jag inte ska till skolan vill säga. Vad ska en flicka göra?


2008-01-23
10:55:24

Sagt av Bill Clinton /L

I don't think the Republicans can damage my character.

I'm someone who has a deep emotional attachment to Starsky and Hutch.

Politics gives guys so much power that they tend to behave badly around women. And I hope I never get into that.

You know the one thing that's wrong with this country? Everyone gets a chance to have their fair say.





2008-01-23
10:48:34

Dagens fakta /L
En kyss innebär att du växlar upp till 278 bakterier med din partner.




2008-01-23
09:45:42

Time to go... /S
Dags att bege sig till skolan i kylan. Idag ska min nya grupp ha sin första gruppträff - tror det kan bli lite jobbigt då ingen av oss verkar ha någon vidare koll på vad uppgiften går ut på som vi ska redovisa nästa fredag!!

Have a nice day!

2008-01-23
09:24:14

Elephant bracelet av Kenneth Jay Lane /L

Supersnyggt men ack så dyrt. För 1250 kronor kan du få bära detta runt din handled, jag ser den tyvärr inte på min... även fast jag vill. Mamma, ser du? J, ser du? Kanske någon av er älskar mig och tycker jag förtjänar det bästa? =) Äsch, försöka går ju. Finns att köpa hos Accesora.


2008-01-23
09:13:43

Heath Ledger är borta /L
Den 28-åriga skådespelaren dog igår. Orsaken är ännu oklar men polisen misstänker att han dog av en överdos. Han hittades i sitt hem av sin städerska.

Heath's family confirms the very tragic, untimely and accidental passing of our dearly loved son, brother and doting father of Matilda. He was found peacefully asleep in his New York apartment by his housekeeper at 3:30 p.m. U.S. time.

We would like to thank our friends and everyone around the world for their well wishes and kind thoughts at this time. Heath has touched so many people on so many different levels during his short life but few had the pleasure of truly knowing him.

He was a down to earth, generous, kind-hearted, life-loving and selfless individual who was extremely inspirational to many. Please now respect our family's need to grieve and come to terms with our loss privately.

Ledger fick dottern Matilda Rose med Michelle Williams. Paret träffades under inspelningen av Brokeback Mountain och förhållandet höll i tre år.




2008-01-22
20:30:48

Jag dreglar... /S
Jag är så himla mätt - har ätit både mat och en bit tårta - men trots det så har jag just nu i denna stund ett enormt sug efter CHOKLAD..... tanken på att lägga en bit marabou på tungan får det att vattnas i munnen... bäst att hålla käften stängd så det inte börjar droppa över tangentbordet!! Men idag blir det inget sånt...gäller bara att minnas VARFÖR det inte blir det - vilket inte är det lättaste för tillfället...


2008-01-22
20:22:25

Vill bara påminna er om att... /S

den sköna serien Brothers & Sisters har säsongspremiär idag! Lite sur på Kanal 5 som inte visat någon direkt reklam, att jag upptäckte att det var säsongspremiär idag var en ren tillfällighet då jag kollade in TV-tablån....



 

Ikväll i Kanal 5 kl. 22.00


 


2008-01-22
18:40:50

Power... or not! /S
Ja då var min första powerwalk avklarad! Det var faktiskt inte fullt så simpelt som jag trodde, jag trodde bara att det handlade om att gå i ett högt tempo - men icke! Jag skulle gå i högt tempo, hålla in magen, andas in genom näsan och ut genom munnen, gå med armarna i formen av två L, samt vara avslappnad i axlarna!!
Det mesta gick ganska bra, men det där med att hålla in magen var inte fullt så enkelt, jag glömde bort det hela tiden. Och att andas in genom näsan var lite smått smärtsamt med tanke på den kyliga luften. Men det var ju min första gång och med tanke på att jag enligt träningsschemat ska gå 3 powerwalks/veckan så kanske jag lär mig med tiden :)
Måste i alla fall säga att jag är ordentligt mör i benen - jag vet inte om det är enbart styrketräningen igår eller den i kombination med dagens powerwalk, vad det än är så gör det i alla fall att jag numer snarare välter ner i soffan istället för att sätta mig ner!

Just nu sitter jag med en kurrande mage - jag började med maten och tänkte käka innan älsklingen kommer hem men som vanligt dröjde det lite längre tid än vad jag räknat med och när jag tittade på klockan var den 18.15 och bara 45 minuter kvar tills han slutar så det kändes det lite taskigt att vänta på honom. Men nu är köttfärssåsen gjord så det är bara att koka pastan så det lär ju gå fort sedan när han väl kommer och fixa i ordning allt!


2008-01-22
15:38:18

Sagt av Baby Spice aka Emma Bunton /L
I wish men had boobs because I like the feel of them. It's so funny - when I record I sing with a hand over each of them, maybe it's a comfort thing.





2008-01-22
15:34:38

Dagens fakta /L
I Syd- och Centralamerika lever det små och väldigt färggranna pilgiftsgrodor. De lever i regnskogen och många har giftig hud som försvar mot fiender. För att signalera sin giftighet har många pilgiftsgrodor mycket vackra färger. Namnet kommer av att indianer i Sydamerika använde hudsekret från grodorna till att förgifta sina pilar med. Giftet ,som är ett nervgift, hos vilda grodor är direkt livsfarligt och hos den giftigaste grodan räcker några miljondelar av ett gram för att ta död på en människa.




2008-01-22
15:32:54

Jobbiga rubriker! /S
Jag är sååååååå trött!
Kursstart idag klockan 9.00 och första gången jag gick upp innan klockan 8 på... ja... en evighet! Extra jobbigt var det då älsklingen för ovanlighetens skull faktiskt hade sovmorgon och då kunde fortsätta sova när jag gick upp.
Jag är i alla fall glad att mamma och pappa var här i helgen och hade med sig en cykel till mig så jag slapp gå - tyvärr krånglar den tydligen lite med växlarna upptäckte jag, har inte orkat kika närmare på vad det kan vara än dock...
Som sagt kursstart idag, vi har i stort sett bara fått information idag - en hel dag med information och ändå känner jag mig inte ett dugg klokare förutom att jag nu vet vilka som ingår i min arbetsgrupp?! Jag tror min nya arbetsgrupp kan bli superbra eller världens katastrof men det återstår väl att upptäcka....

SOm jag sa är jag jättetrött, har även en viss träningsvärk idag efter gårdagens styrkeövningar som nästan var löjligt jobbiga men framför allt löjligt enkla och snabba att göra - precis som boken talat om för mig så ska jag idag ha en vila ifrån styrketräningen och istället ge mig ut på en powerwalks promenad på ca 20-25 min. Är trött så jag skulle hellre vilja lägga mig och vila en stund men nu har jag gett mig sjutton på att åtminstone klara av de här 6 veckorna utan avbrott! Idag köpte jag till och med en liten kalender där jag ska skriva in alla mina träningspass och alla vikt och måttförändringar så nu jäklar...!!
Nu ska jag byta om, ut på min powerwalk, ta en frukt, hoppa in i duschen, glo lite på TV, laga mat, TV, läsa lite i min skönlitterära bok och sedan sova...!


2008-01-21
22:06:44

Time to sleep! /S
Imorgon kl 9.00 är det kursstart - känns lite sjukt att det är min näst sista kurs innan jag är färdig lärare! Har ju visserligen tänkt läsa en 20p kurs till men hur som helst är jag ändå färdig lärare efter nästa kurs!!
Jag har fått mig en liten funderare som känns lite som mission impossible då T och hans familj förmodligen ska resa till Thailand under julledigheten nästa år - frågan är om jag ska följa med eller ej?! Jag vill ju så himla gärna, dels för att jag verkligen vill se Thailand, och jag vill ju se det med den jag älskar, att det ska bli ett gemensamt minne, men grejen är ju att under nästa termin ska jag ju skriva mitt examensarbete - det absolut sista på hela min utbildning så frågan är om jag bara kan sticka ifrån allt under 2 veckors tid...vet inte alls hur jag ska göra för att få någon klarhet i mina funderingar heller... någon som har något tips eller som vet hur det är i slutet av examensarbetet?

Idag köpte jag en träningsbok för folk som vill träna hemma som innehöll ett 6 veckors träningsschema och idag påbörjade jag träningen för vecka 1. Träningsschemat bygger på att man tränar styrka tre pass/vecka och powerwalk 3 pass/vecka och sedan den 7 dagen vila. Verkar väldigt simpelt. Varje styrkepass består av tre övningar; en för armar, en för överkropp, och en för ben - tog inte mer än ca 15 minuter att genomföra, och powerwalkpassen ska vara på ca 1,5 km eller 20-25 min så man kan ju faktiskt inte säga att man inte har tid!
Jag gillade verkligen boken och tror den kommer hjälpa mig en hel del :) Så imorgon är det dags för en powerwalk...
En sak som boken fått mig att inse var hur viktigt det är att verkligen varva konditionsträning med styrketräning - jag visste att mer muskler ger mer fettförbränning men jag hade ingen aning om hur stor betydelse det har!

500 gram muskelvävnad förbränner totalt 70 kalorier/dag i vila, medan 500 gram fett enbart förbränner TVÅ kalorier/dag i vila!!

Det är ju sjukt stor skillnad - så nu har jag verkligen insett vikten av att styrketräna och skapa muskelvävnad! Det ska bli intressant att se om det blir någon direkt skillnad under dessa veckor - det är ett 6 veckors program som ska hjälpa en att komma igång så jag får väl återkomma om efter de veckorna och ge er en rapportering :)

Här är boken:

Att få den kropp och den energi som du alltid velat ha och att hinna skaffa dig den på den tid som du har kan tänkas som en omöjlig ekvation. Men vad är det som säger att du måste uppsöka ett gym för att kunna komma i form? Genom sitt 6-veckorsprogram, särskilt framtaget för kvinnor, hjälper och motiverar Lucy Wyndham-Read dig att bränna fett och forma din kropp genom övningar du kan göra hemma och utan att det behöver ta särskilt många timmar i anspråk.


 Finns att köpa här bland annat!


Men nu är det dags för mig att nanna så man är pigg och fräsch imorgon bitti, sov gott!

2008-01-21
18:23:21

Kursstart /L
Återigen är det kursstart. Denna gång i Den berättande och läsande människan.
Schemat var inte alls som jag trott, vi har tydligen bara lektioner en gång i veckan.
Däremot är den jädrans mycket läsning och vi måste själva planera studiegrupptid.
Kursen verkar för övrigt helt okej.

Igår agerade jag fadder för andra gången. Under detta möte var vi hos M. Det blev lite Uno och Playstation 2, sedan ville hon bjuda mig på pizza så vi slog oss ner på närmsta pizzerian. Jäkligt gott var det också.
Nästa möte är på Söndag och då ska vi vara på badhuset.... jag är anti-badhus men som fadder får jag väl offra mig. Jag slipper i alla fall återuppleva skräcken då Sandra och jag skulle simma 1000 meter. Fytti bövelen vad det var tråkigt. När man är där med en 10-åring kan jag åtminstonde utan att skämmas "leka". Hehe...

Ha det gott kära vänner!
/Linda


2008-01-21
18:17:07

Rocket Science /L


Det verkar som amerikanarna fått en kärlek till nördiga huvudroller. Efter mängder av äckelkomedier som American Pie och Scarymovie började töntarnas tema Napoleon Dynamite och Hot Rod produceras. Nu kommer även Rocket Science där vi möter den stammande tönten Hal Hefner. Han rekryteras av den vackra och intelligenta Ginny till debattgruppen (eller vad det nu heter). Eftersom han blir förälskad i henne beslutar han sig för att försöka komma över sitt handikapp. Ginny har däremot andra planer som resulterar i att Hal måste ta hjälp av debattlegenden Ben (som du även ser i Heroes). Handlingen låter möjligen inte så jätterolig men den här filmen har faktiskt en viss charm över sig. Absolut inte i samma klass som Napoleon Dynamite men jag fann mig själv fnissa till ibland. Jag ville hjälpa Hal och jag satt och försökte få fram orden åt honom när han själv kämpade. Rocket Science är inte gapflabb-filmen men den fungerar, charmar och jag tycker den är helt okej.


2008-01-21
18:00:32

Juno /L


Filmen har fått sitt namn efter huvudrollen Juno, en 16-årig något annorlunda tjej. Efter en dag av att ha jävligt tråkigt som resulterat i sex blir Juno gravid. Hon beslutar sig först för att göra abort men ångrar sig och istället ska hon göra det osjälviska att låta barnet bli adopterat av någon kärleksfull familj. Genom en annons hittar hon den perfekta familjen där den framtida mamman spelas av Jennifer Garner. Vad tyckte jag nu då? J gav upp efter en minut, det här var inte alls en film värd att ödsla energi på enligt honom. Jag däremot ville se klart men inte på grund av att jag ansåg att Juno var så speciellt bra. Ellen Page som spelar Juno var även med i filmen Hard Candy som är otroligt bra, därför tänkte jag att jag var tvungen att ge den här filmen en chans. Ibland ifrågasätter jag om hon verkligen är 16 år, för hon pratar som om hon vore äldre. Sen finns det de tillfällena som hon verkligen agerar 16 i. Filmen är inte rolig, ändå går den under kategorin komedi/drama, vilket jag inte förstår. Jag log inte, jag grät inte, jag kände ingenting. Jag såg den mest bara för att ha sett den men den gav mig ingenting. Jag kan därför inte säga att den är värd att se men den är inte dålig, den bara ÄR. Vilken otroligt dålig recension, jag ber om ursäkt.


2008-01-21
17:47:34

Jävla väder!! /S

Gud va skönt det är att vara hemma!
Jag åkte till Tornby som planerat, det var lite mulet med någon grad varmt så jag tog en tunnare jacka och mina sneakers så det skulle vara lätt att prova kläder och inte så varmt att gå runt i butikerna. Jag hann ungefär 50 m innan det började blåsa och ösa ner snöblandat regn! Jag hann i alla fall med bussen in till stan men väl inne i stan så hade jag precis missat bussen till tornby så jag fick vänta en halvtimma.
Väl i Tornby så hittade jag inga kläder jag var intresserad av men jag kom ändå hem med en ny köksduk, glasunderlägg, 2 böcker en våg, en liten behållare till våra tandborstar.
Innan jag var hemma hade jag hunnit bli genomblöt om fötterna och frös som attan då jag fick vänta på bussen och som sagt var blöt. Det var såå skönt att få komma hem!
Är jättenöjd med alla mina inköp så dagen var väl helt okej ändå men som sagt - jäkla skitväder!

Nu ska jag titta på det gamla Grey´s anatomyavsnittet och sedan ska jag börja läsa i min nya bok :)

bye the way så hittade jag mina blivande vår/sommarskor, et par jättesöta mockasiner!!! Kan dock inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha - jag gillade definitivt de röda, men får nog fundera lite på saken innan det blir ett inköp...


2008-01-21
10:07:58

Försoning /S

Under dagarna som passerat så har jag hunnit se den nya filmen Försoning (Atonement).

England, året är 1935. Det är varmt, den varmaste dagen hittills denna långa sommar. Trots att nazismen växer sig starkare i Tyskland och världen står på tröskeln av ännu ett världskrig, spenderar Briony Tallis och hennes familj några lata dagar i lyx i deras enorma viktorianska hus utanför London. Hettan är kvävande och de sedan länge undertryckta känslor som familjemedlemmarna bär på, hotar att brisera under det att veckoslutet fortskrider. Briony är en nybliven författarinna med livlig fantasi. Genom en rad missuppfattningar utpekar hon hushållerskans son, Robbie Turner, för ett brott han inte begått. Robbie och Cecilia, Brionys syster, är förälskade i varandra och Brionys anklagelser får inte bara konsekvenser för det unga kärleksparet, utan förändrar familjen Tallis liv för alltid...

Jag tyckte att filmen var liiiite seg, men slutet gjorde att man tyckte att hela filmen var bra - jättekonstigt! Tobias satt och suckade lite under hela filmen men när vi sett slutet så tyckte han också att filmen var bra! Så jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den - seg men ändå en bra film? Hur som helst så tyckte jag den var bra, så det bästa är nog att ni får skapa er en egen uppfattning :)
Vore kul att höra hur ni upplevde den?

2008-01-21
10:00:55

Guten morgen! /S
Allt bra?
Själv sitter jag och gäspar lite i soffan och försöker vakna till.

Gårdagen och vår 6-års dag blev inte alls som vi planerat den, men den blev i alla fall jättemysig :)
Blev bara lite film och godis hemma i vardagsrummet men med lite fler komplimanger och kel än vanligt - mysigt var det i alla fall.
Idag lär vi se mindre av varandra - Tobias är i skolan hela dagen och därefter ska han träffa några kompisar för en spelkväll.
Själv är jag ledig idag innan nya kursen startar imorgon, vi har tvättid fram till klockan 12, men därefter tänkte jag hoppa på bussen ut till Tornby. Jag hoppas på att hitta något på rean - och om inte jag gör det så ska jag i alla fall köpa en personvåg, så jag lär inte komma tomhänt hem i alla fall!

Nu ska jag äta lite frukost :)

2008-01-20
20:58:28

Trade /L


Trade är en extremt obehaglig film. Trade börjar med att 13-åriga Adriana kidnappas i Mexiko för att auktioneras ut som den oskuld hon är. Brorsan Jorge ger sig ut för att hitta och rädda sin syster. Vi får även möta polskan Weronika som i hopp om att tjäna pengar i USA även hon råkat hamna i samma fångenskap som Adriana. Jorge möter av en slump polisen Ray (Kevin Kline) och tillsammans beslutar de sig för att rädda systern. Trade väcker en mängd känslor och jag mådde väldigt dåligt till en början, speciellt scenen när Weronika blir våldtagen. Tyvärr tappar filmen något efter vägen, den håller inte samma nivå och blir en typisk Hollywoodfilm. Trade är ändå en riktigt bra film som jag faktiskt tycker alla borde se. 1 miljon människor hamnar i denna internationella sexhandel vilket skrämmer mig. Scenen när Ray ber polisen om hjälp är mest skrämmande, det finns så många lagar och skit som man ska ta hänsyn till men att en 13-årig flicka ska säljas till en pedofil om några timmar verkar inte polisen bry sig om. Jag skulle önska att länder kunde gå ihop och hjälpas åt för att få bort detta elände, hur svårt ska det vara och varför?


2008-01-20
20:43:25

Lions for lambs /L


Igår såg vi filmen Lions for lambs (Lejon och lamm) med kända skådisar och en massa dialoger. Till en början trodde jag att det var ännu en patriotisk glorifierande amerikansk film men den här handlar mer om huruvida USA gjort rätt i att gå in i Afghanistan. Den handlar enbart om politik, något som inte ligger i mitt intresse, jag blir mest förbannad över sånt men det är starka skådisar som gör filmen bra. Den är okej men ingenting jag skulle orka se igen. Har man intresse över de konflikter som är mellan USA och mellanöstern så är filmen väldigt bra, tyvärr kan jag inte ge den här en rättvis bedömning. Jag är inte insatt och jag har väldigt svårt för Tompa... men det är jag det. I handlingen följer vi tre olika historier som går samman. Meryl Streep spelar journalisten som längre in i filmen börjar fundera över sin egen påverkan i kriget och Tompa är senatorn som väcker dessa frågor. Deras samtal är de som gav mig mest. Jag kan se att den här filmen skulle vara väldigt intressant att diskutera i samhällskunskapen för gymnasiet. Ingenting jag skulle lägga pengarna på men ändå värd att se.



2008-01-20
20:05:01

Sagt av Alicia Silverstone /L

I think that the film Clueless was very deep. I think it was deep in the way that it was very light. I think lightness has to come from a very deep place if it's true lightness.




2008-01-20
20:01:29

Dagens fakta /L
1839 presenterades för den franska vetenskapsakademin det som kan anses vara uppfinningen av fotograferingstekniken. Då offentliggjordes resultatet av Joseph Nicéphore Niépcens och Louis Jacques Mandé Daguerres gemensamma arbete för att utveckla en fungerande metod att fånga en bild på ett ljuskänsligt material. Sitt namn fick fotograferingen samma år av Sir John Herschel, som konstruerade ordet utgående från grekiskans ord för ljus (photo) och att skriva (graph).





2008-01-20
15:16:12

Hey! /S

Fy vad jag är mätt!
Här har det ätits lax till middag med prinsesstårta till efterrätt - gott var det men usch vad jag är mätt!
Mamma och pappa åkte direkt efter fikat, de har ju trots allt närmare 3 timmars restid framför sig så de ville komma iväg så det är ljust större delen av vägen.
Det har varit jättemysigt med besök. Igår blåste det en hel del så vi gick i affärer under större delen av dagen. Mamma var nöjd då vi hittade affären Street One som hade kläder som föll henne precis i smaken, och jag var jättenöjd då jag köpte en top och sedan handlade vi ju massor av mat - skönt att slippa ta sånt på bussen.

På kvällen åt vi fajitas och såg filmen The Heartbreak Kid, tyckte den var lite smårolig men blev ändå lite besviken på Ben Stiller som är en av mina favoriter. Idag gick vi till Gamla Linköping och tillbaka, var skönt att få komma ut då det som sagt var storm här igår...

Idag är det min och älsklingen 6 års dag - blev inte riktigt som vi planerade den då vi hade tänkt gå på bio och göra god mat ikväll,men sedan ångrade vi oss och tänkte göra god mat och se en film hemma, nu har vi dock ångrat oss igen då vi är så himla mätta och vill inte alls ha mer mat idag... men mys med en film blir det i alla fall! Det viktiga är väl att man bryr sig om varandra och inte att man gör en stor grej av bara en dag egentligen. Kanske får bli ett mysigt bubbelbad också :)

Imorgon är jag ledig, då ska det tvättas och eventuellt ska jag åka ut till Tornby igen - kolla in rean lite mer och framför allt i lugn och ro -blir lite stressad när Tobbe och pappa var med igår då de inte tyckte det var så kul att gå i klädaffärer efter mig och mamma. Sedan ska jag även köpa en personvåg - Tobias är i skolan hela dagen så jag har ändå inget bättre för mig.
Är lite trött så nu blir det lite Friendsavsnitt med en filt i soffan :)


2008-01-19
20:53:53

No country for old men /L


Helgens film-måste är No country for old men. Här möter vi jägaren Llewelyn Moss (Josh Brolin) som en dag hittar flera lik mitt i öknen. Det ser ut som en knarkuppgörelse som gått fel och när Moss hittar pengarna gör han misstaget att ta dem istället för att anmäla det till polisen. Vad han inte vet är att han får lönnmördaren Chigurh efter sig. Tommy Lee Jones spelar sheriffen Bell som försöker få ordning på allt detta.
Redan från första scenen var jag på helspänn och när J var för trött för att se färdigt tvingades jag avsluta filmen själv. Jag kunde helt enkelt inte sova utan att veta hur det hela skulle sluta. Chigurh är riktigt obehaglig och oberäknelig, han är kall och hänsynslös men samtidigt avtar skräckbiten av honom ju längre in i filmen man kommer. Samtidigt som filmen upprätthåller den här spänningen tycker jag att den är otroligt lättsam. Det är inte en massa onödiga effekter, inga kliché fraser eller annan sån Hollywoodskit. Verkligen en jättebra och spännande film.

 

2008-01-19
19:46:53

Tävling! /L
image342

Nu är det dags att registrera sig i ännu en tävling! Maria har en tävling med tema "Rosa". Hur väl passar inte det oss!? Tävlingen avslutas i natt klockan 00.00 så skynda skynda!


2008-01-19
19:26:11

Sagt av Joseph P. Kennedy /L
I have no political ambitions for myself or my children.





2008-01-19
19:21:25

Dagens fakta /L

Brudskruden har alltid varit något mer än vanlig festklädsel. Bröllopet är ju ett högtidligt och nästan officiellt framträdande. I äldre tid var bröllopet den största händelsen i kvinnans liv. Den äldsta beskrivningen av användande av brudklädsel som vi känner till, och som finns dokumenterad är från 1592. Att bröllop betraktades som en viktig händelse redan på 1500-talet ser man av räkenskaper från 1564 då Gustav Vasas dotter Cecilia gifte sig. Hennes klänning var helt översållad med pärlor.




2008-01-18
19:18:09

Yes! /S

Mamma och pappa ändrade sig och är nu på väg hit :)

Jag och Tobias har precis käkat mat, det fick bli en färdiggrillad kyckling med grönsallad och potatissallad - lite snabbmat men ändå roligare än pizza.

Känns som att det här varit en bra dag, har hunnit med så mycket... Nu ska vi mysa framför TVn tills besöket kommer!

See ya!


2008-01-18
16:43:05

Jag blir tokig! /S
Förlust... idag... igen!!!
Är nu hemkommen från dagens badmintonmatcher som jag återigen förlorade. Idag var dock ingen av oss särskilt aktiv, kände oss sega + att det var väldigt varmt i hallen. Men huvudsaken är väl kanske inte att man vinner utan att man faktiskt rör på sig - vore ju dock roligt att vinna någon gång!!

Har precis pratat med pappa för att kolla om de kommer men han visste fortfarande inte. Jag har i alla fall kollat upp läget och det verkar som att stormen kommer imorgon men att den mojnar ordentligt under natten till söndagen. Men vi får väl se vad de bestämmer...

Nu ska det städas när man ändå redan är lite småäcklig och sedan blir det en skööööööön dusch :)

2008-01-18
15:58:05

Hur man vet att man älskar någon /L

Jag har som de flesta vet en sambo. Ikväll ska han ta med lite god mat som blivit över från jobbet (han är kock) och jag bad om en enkel romantisk gest.

Så här älskvärd är J;

Jag: "Jag skulle vilja att du överraskade mig lite mer, var lite mer romantiskt. Som imorgon till exempel kan du inte servera maten och tända levande ljus och sånt...?"
J: "Men hur romantiskt är det då? Det är precis som att dammsuga och gå med skitiga skor efter."

Jag försöker förstå hans metafor här. Är det så att killar är från en helt annan planet? I denna situation var jag helt övertygad om detta. Han är inte speciellt vardagsromantisk. För J så är det så att ska det vara romantik, då ska det vara ordentligt medan jag däremot tycker det är viktigare att ha det ofta men det behöver inte vara så stort.

Tjejer och killar är väl helt enkelt olika.


Till du-vet-vem; Tur att jag älskar dig.

/L


2008-01-18
14:58:20

Dagens outfit /L
Jag undrar varför majoriteten av alla bloggare skriver dagliga inlägg om vad de har på sig?
Jag menar inte detta som en negativ kritik, jag kollar själv in Engla´s Showroom varje dag men det är mest för att hon bär kläder och associarer som jag aldrig har råd med.
Men nu verkar alla hålla på med detta, även om de så bär pyjamas. Är det verkligen så intressant att läsa om detta? Varför?

/Linda-som-undrar

2008-01-18
14:40:31

Dagens fakta /L

Definitionen för ekologiska kläder innebär att kläderna inte tillför någon belastning för miljön. Ekologisk odling innebär att jorden brukas i samspel med naturen. Ekologiska varor får endast kallas ekologiskt odlad om de uppfyller EU: s krav för ekologisk odling och även vara kontrollerad av ett godkänt certifieringsorgan. De sociala kraven för ekologisk odling innefattar också arbetsförhållanden exempelvis barnarbete.



 

Kläder från http://www.ekovaruhuset.se/ 2006.


2008-01-18
14:13:58

Jag är en fjortistuppjuck /L

Redovisningen idag gick bra. Nu är äntligen den här skitkursen över!
Vid lunch orkade jag inte mer så jag skolkade - usch usch. Det var en slutdiskussion på eftermiddagen men jag orkade inte - ville inte stanna kvar.
Mami och jag åkte till Maxi istället där såg jag Jörgen Jönsson (från FBK för er som inte vet =P).
Självklart blev jag helt jävla knäpp! Så fort jag ser en "kändis", stora som små, blir jag helt konstig. Jag förstår inte varför eftersom jag inte är något hockeyfan eller Jönssonfan för den delen heller (självklart hejar jag på FBK om jag måste välja).
Jag börjar liksom fnittra och vet inte hur jag ska bete mig eller vart jag ska ta vägen. Mamma bara kolla på mig som om jag vore 14 år igen.
Tänk om jag skulle råka på någon som jag verkligen beundrar som Johnny Depp eller Red hot chili peppers.
Jag tror ärligt talat att jag skulle få en psykisk kollaps eller liknande. Jag är en sån som skulle grina och skrika i all uppståndelse, jag vet faktiskt inte vad som skulle kunna hända vilket gör mig rädd för mig själv.
Jag skäms att som snart 22 år fortfarande bete mig som en omogen fjortis.

//Fjortis-Linda




2008-01-18
13:06:11

hello! /S
Hello people!

Haft en bra förmiddag?
Själv har jag varit på uni då jag hade ett seminarium idag. Eftersom min kära cykel är stulen så fick jag gå!
Seminariet gick bra men det började med en dålig stämning då den första personen som skulle "försvara" sin tenta tog det väldigt personligt och blev nästan arg - men sedan gick det bättre och jag lyckades besvara de frågor jag fick på ett hyfsat sätt.

Nu har jag laddat med lite pasta då vi ska iväg och spela badminton kl 15 - gäller ju att vara på topp!
Det verkar dock inte som att vi behöver ha särskilt bråttom hem då mina föräldrar inte kommer idag -kanske inte kommer överhuvudtaget den här helgen. Pappa hade nämligen hört att det var stormvarning och med tanke på hur det gick för cirka ett år sedan när jag flyttade mitt i stormen Per och hela flyttkärran blåste omkull när de var på väg hem till Karlstad, så förstår jag om de tänker en extra gång eller i alla fall vill kolla av läget.

Förut hittade jag mitt cykellås cirka 10-20 m från vår port, det var avknipsat så nu behöver jag inte fundera på om jag verkligen hade låst cykeln eller ej, och förmodligen behöver jag inte bemöda mig med att gå runt och kolla på området heller :(
Men ny cykel är på väg, antingen om mamma eller pappa kommer, annars så får jag cykeln på måndag då pappas arbetskompis skulle passera Linköping.

Nu ska jag ta det lite lugnt, är lite seg idag då jag hade jättesvårt för att somna igår... gäller ju som sagt att vara på topp när det blir dags för badmintonen :)

2008-01-17
21:37:47

Snart dags att nanna! /S
Sitter och tittar på Las Vegas för tillfället men när det är slut är det dags att sova för min del. Imorgon så börjar jag redan kl 10.00 - inte jättetidigt men med tanke på att jag inte gått upp förrän vid 9.30 den senaste veckan + att jag måste GÅ till skolan imorgon så kommer det bli en mindre plåga när klockan ringer imorgon.

Sov gott mina vänner!


2008-01-17
19:42:25

Jäkla tjuv! /S
Cykelstölden förstörde hela min dag - är på uruselt humör nu! Vill inte alls plugga och jag vill inte alls gå på seminariet imorgon och jag vill inte alls spela badminton imorgon.... inte utan min cykel!!

Men jag ska ändå göra allt det där. Pratade med mamma förut och det verkar nog som att de kommer i helgen trots allt, om vädret är okej så kommer de förmodligen redan imorgon kväll :)
Innan dess ska jag till skolan, handla, spela badminton, städa lägenheten och duscha, och när de väl är här så ska det fixas mat. Jag tror det får bli fajitas - gott men vi äter det inte jätteofta så det blir nog bra!

Nu måste jag förbereda mig inför morgondagens frågor - en del av frågorna var verkligen kniviga så jag är oerhört glad för att vi har mailat runt dem i gruppen så man inte hade fått svara på sådana frågor helt oförberedd, det är dock två frågor som jag inte kommer får se innan så jag hoppas just de frågorna är lite lättare att besvara.

Jag hoppas er dag har varit 1000 gånger bättre än min!

2008-01-17
15:30:18

jävlahelvetesskit!!!!!!! /S
Min promenad.... min härliga promenad i den härliga solen....
Jag hann njuta av att se solen i ungefär en sekund innan jag upptäckte att min cykel var borta!
Så istället för en härlig promenad med ett glatt humör så blev det en promenad mellan husen på området, och istället för ett glatt humör blev det ett mordiskt humör då jag promenaden igenom fantiserade om vad jag skulle göra om tjuven kom cyklandes mot mig, eller om jag hittade den utanför en lägenhet.... Det var inga vackra tankar kan jag försäkra er om! Men efter en timma så har jag nu gett upp då jag inte sett ett spår av den...

Nu är jag depp! Älskar min gamla cykel som är alldeles perfekt på alla sätt och vis förutom de halvdåliga bromsarna... och nu är den borta! Nu när det verkligen börjar bli cykelvänligt!


2008-01-17
14:17:16

See ya! /S
Nu är det dags för den där härliga promenaden i den härliga solen!


2008-01-17
12:45:58

I´m good! /S
Då var hälften av dagens plugg avklarat, tror inte att jag kommer behöva skämmas något direkt på seminariet imorgon då vi verkade ha ungefär liknande uppfattningar om tentan. Sedan kommer jag vara någorlunda förberedd då jag förmodligen kommer att få mer än hälften av frågorna kring min text via mailen idag.

Lite senare blir det en promenad och därefter mer förberedelser inför seminariet imorgon!

2008-01-17
10:19:29

Godmorgon! /S
Solen är framme idag igen! Helt underbart.... det är nu när den är framme igen som man inser vad mycket man saknat den! Så en promenad får det nog bli för att ta vara på någon soltimma.

Under dagen ska jag också läsa gruppens tentor och skriva lite frågor + förbereda mig inför de frågor som jag själv kommer få.

Nu är det dags för frukost!

2008-01-17
01:33:36

Tips inför nästa utekväll /L
Symptom: Drinken varken smakar eller värmer. Skjortan känns blöt.
Orsak: Du har inte munnen öppen när du dricker eller du sätter glaset till fel del av ansiktet.
Åtgärd: Köp en ny drink och träna framför spegeln tills du behärskar tekniken.

Symptom: Drinken varken smakar eller värmer. Drinken är ovanligt klar.
Orsak: Glaset är tomt.
Åtgärd: Försök hitta någon som bjuder på ny drink.

Symptom: Fötterna känns kalla och fuktiga.
Orsak: Du håller glaset i fel vinkel.
Åtgärd: Vänd på glaset så att öppningen riktas mot taket.

Symptom: Fötterna känns varma och fuktiga.image1001
Orsak: Du har delvis mist kontrollen över kroppen.
Åtgärd: Leta upp en hund som du kan skylla på. Kräv en drink av husse som tröst och ersättning.

Symptom: Baren är suddig.
Orsak: Du tittar genom botten på glaset.
Åtgärd: Försök hitta någon som bjuder på en ny drink.

Symptom: Baren gungar.
Orsak: Du sitter i tvärdrag.
Åtgärd: Sätt dig i ett hörn eller trä stolsryggen innanför skjortan.

Symptom: Baren flyttar sig.
Orsak: Du håller på att bli utburen.
Åtgärd: Försök att få reda på om du bärs till en annan bar. Om inte, skrik att du blir kidnappad.

Symptom: Det har plötsligt blivit mycket folk.
Orsak: Du ser dubbelt.
Åtgärd: Blunda med ena ögat.

Symptom: Väggen mittemot är avdelad med takbjälkar och lampor sticker ut.
Orsak: Du har fallit baklänges.
Åtgärd: Om glaset inte är tomt så ligg kvar. Be annars om hjälp att komma upp till baren.

Symptom: Det har blivit skumt. Du har fimpar och grus i munnen.
Orsak: Du har fallit framåt.
Åtgärd: Samma åtgärd som 'fall bakåt'.

Symptom: Sängen är hård, kall och blöt när du vaknar. Du känner inte igen ditt sovrum.
Orsak: Du har sovit i rännstenen.
Åtgärd: Försök att se på klockan om baren är öppen, om inte - somna om.

Symptom: Allt börjar mörkna.
Orsak: Baren håller på att stänga.
Åtgärd: Bli HYSTERISK!


2008-01-17
01:17:32

Ännu en unge /L


Vad har hänt med Hollywood? Alla skaffar sig ungar hej vilt. Nu ska även Matthew McConaughey få en liten kopia. Hur många kändisar finns det kvar? Beyonce talas det också om. Jag får snart skaffa en krysslista för vilka som inte har barn, den lär vara kortare i alla fall.



2008-01-17
01:11:01

Krama mig /L


Nu kommer filmtipset där jag säger; "se inte". Nej, efter att ha investerat 30 kronor i den här skitfilmen kan jag konstatera att jag gjorde ett misstag. Jag hade förväntat mig att den skulle vara bra men icke sa Nicke. Filmen Krama mig handlar om Minna som 19 år gammal bor hemma. Mamman är död och pappan har en ny kvinna. Hon är kär i sin körskolelärare Tomas som hon är alldeles för naiv mot. Ja, var det handlingen kanske? Jag vet faktiskt inte vad den handlar om. Den var bara pinsam hela tiden, både jag och J gömde oss bakom en varsin kudde för att slippa se eländet. Det positiva är väl då att de verkligen lyckats fånga alla karaktärer du finner i en liten ort, Lastbilsfarsan, sletna killar och småortskärringar. Den hade inget slut heller, jag måste vara helt dum för jag hängde verkligen inte med där. Vad hände? Vad var egentligen budskapet? What, what, what? Ge mig gärna ett svar.


2008-01-17
01:01:03

The Bucket list /L
image1000

Dagens filmtips är The Bucket list (Nu eller aldrig) med Morgan Freeman och Jack Nicholson. Filmen handlar om miljardären Edward (Nicholson) och mekanikern Carter (Freeman) som båda är döende i cancer. Med ungefär 1 år kvar att leva beslutar de sig för att göra allt det som de alltid drömt om. Filmen är rolig och varm men samtidigt så ledsam för man vet hur det kommer att sluta. Jag är trött på filmer med förutsägbara slut men med den här filmen gör det ingenting. När jag skrattade påmindes jag om att det var sorgligt och när jag grät påmindes jag om att det var roligt. Den här filmen berörde mig jättemycket, framförallt i tänkandet att vi har inte så lång tid här på jorden så ta vara på tiden. Filmen innehåller många dialoger om döden som är humoristiska men i all sorg behövs det, döden är nödvändigtvis inget ont. The Bucket list är ingen bölar-tjej-film utan en komedi med döden som ämne. Jag tror att huvudbudskapet handlar om att de flesta tillåter inte sig själva att leva som de egentligen vill och missar så mycket. Vi slutar att tänka och börjar handla först när vi fått ett datum på när döden kommer och knackar på dörren. The Bucket list visar även att döden inte är hemsk, vi behöver bara acceptera den för vi kommer alla dit någon gång förr eller senare. Jag skulle kunna skriva mycket mer men ni får lov att fatta era egna åsikter, mitt tips är att se den och reflektera över hur du lever ditt liv. Sluta ångra allt du gjort för när du väl knackar på himlens portar ångrar du det du inte gjorde.


2008-01-16
20:41:08

Tv-tips! /S
Nämnde ju förut att det inte fanns något att se på TV ikväll, hade dock totalt glömt att det börjar en dokumentärserie idag på Kunskapskanalen om Andra världskriget. Det som skiljer den från andra dokumentärer är att den är upp byggd på vittnesskildringar. Såg trailern + att jag såg att den diskuterades på Oprah Winfrey så den kan nog vara värd att se!


Kunskapskanalen kl. 21




Hittade en Previewfilm på youtube!

2008-01-16
17:35:43

Kungen på dansgolvet /L


Jag och mamma älskar filmen Hitch, om ni inte sett den så måste ni se den. Favoritscenen är helt klart när Kevin James ska visa Will Smith sina dancemoves! För att göra succé på dansgolvet använd dig av Tops-stilen och krabban. Fungerar garanterat....!

2008-01-16
17:19:12

Sagt av Brooke Shields /L
Smoking kills. If you're killed, you've lost a very important part of your life.
Brooke Shields, under en intervju om att bli talesperson för en anti-rökkampanj.





2008-01-16
17:03:41

Underbart härligt! /L
Jag har haft tur. Min studiegrupp är lika ivrig som jag att jobba intensivt så vi är faktiskt klara med vårt projektarbete en dag tidigare! Så imorgon är jag ledig! Hur underbart är inte det?
På fredag är det sista seminariet för den här kursen. Då redovisar vi om ekologiska kläder och dess betydelse för hållbar utveckling. Jag ska försöka dela med mig av denna information i kommande "Dagens fakta" för den som är intresserad.
Vi lyckades även knåpa ihop en PowerPoint presentation idag som blev riktigt bra. Sist jag använde det programmet var i 8:an någon gång men nu kanske man borde försöka använde det oftare. Lätt och roligt verktyg dessutom att ha i skolan sen om nu tekniken vill fungera, men det är en annan fråga.

Ha det underbart!
Linda




2008-01-16
16:57:47

Dagens fakta /L
EU-blomman (Miljöblomman) är symbolen för EU:s miljömärkning som togs i bruk 1992 och används inom hela unionen. Utifrån gemensamt fastställda kriterier för olika grupper av produkter har olika nationella myndigheter behörighet att utdela symbolen till olika produkter och tjänster. Det finns idag 23 olika kategorier av produkter som kan tilldelas blomman. För att märket ska tilldelas måste såväl tillverkningen av produkten som användning och bortskaffning belasta miljön mindre än genomsnitt. Dessutom ska produkten vara av hög kvalité.




2008-01-16
16:48:43

Vill inte... /S
Usch, jag orkade inte tvätta lakanen sist vi hade tvättid och jag orkar faktiskt inte idag heller! Sorry alltså men jag blev bara så less när Tobias kom och fyllde hela tvättkorgen med tvätt och sedan inte ens är hemma och hjälper till.

Nästa vill inte är att jag inte vill gå på seminariet på fredag! Har fått mina två första frågor om min tenta och de var inte direkt lätta att besvara så nu bävar jag inför hur de kommande frågorna kommar se ut.... kanske kommer bli en hel del plugg imorgon trots allt?!
Får väl se om man kanske ska ta tag i det redan ikväll då det inte verkar finnas något att se på TV...

2008-01-16
14:25:53

Pass 2 avklarat! /S
Dagens träningspass avklarat! Träningsdagboken på funbeat är ifylld.
Ska snart hoppa in i duschen och därefter så måste jag göra en massa trista saker såsom diska, byta lakan i sängen, plocka upp den rena tvätten, samla ihop smutstvätten, laga mat, tvätta.... kul det låter va?!

Borde kanske plugga lite idag också men jag tror jag ska ta en pluggfri dag, jag har bara 24 sidor att läsa igenom och skriva sammanlagt 10 frågor så det är inte direkt så att jag har mycket att göra. Så det enda pluggrelaterade jag ska göra idag är att beställa böckerna till nästa kurs!

Onsdag idag, hoppas pappsens förkylning är bättre så de kan komma i helgen. Pratade med S igår som tydligen kanske ska komma till Linkan på lördag så något besök lär jag väl få. Måste dock säga att jag nog föredrar mina föräldrars besök just denna gång av praktiska skäl, men självklart även för sällskapets skull!

Men vi får väl vänta och se...!

2008-01-16
11:55:03

Måste bara få säga det igen! /S
Med risk för att låta tjatig så måste jag bara återigen tipsa om sidan funbeat.se som är en sida där man kan föra en träningsdagbok, man kan mäta ut träningsrundor på en karta över ditt bostadsområde och se exakt hur lång sträckan är - antingen kanske den är längre än man faktiskt trodde eller så går man inte alls så långa sträckor som man trodde?
Jag tror den sidan kommer hjälpa mig en hel del - att verkligen inte se på träningen som ngt långsiktigt jobbigt, utan att man har ett mål att uppfylla varje vecka! Sedan har även min syster och min svåger anmält sig på sidan så man triggas ju ännu mer för att slå dem :P

Som sagt, en jättebra sida om man verkligen vill komma igång med sin träning!
Jag tycker den är jätterolig och då har jag ändå inte nosat upp alla funktioner på sidan än :)

FunBeat

2008-01-16
10:57:46

./S
Är jag elak om jag säger att det är underbart att höra klockan ringa på morgonen, och älsklingen tvingas gå upp, medan man själv vänder på sig och lägger sig tvärs över hela sängen, och bara fortsätter sova vidare? I så fall är jag ledsen... men det är verkligen en underbar känsla att få fortsätta sova sådana dagar! Stackaren började 8 imorse och själv är jag ledig och vaknade inte förrän vid 10.

Om någon timma ska jag ge mig ut på nästa joggingtur, måste bara vänta på att frukosten sjunker undan. Fram tills dess blir det lite armhävningar och annat. Blev Tyvärr ingen abslider igår men jag försökte verkligen, men min träningsvärk var för plågsam för att orka genomföra det. Lite mildare idag så idag SKA jag klara de 3 minutrarna!

Lite senare idag ska jag äntligen se det senaste avsnittet av Greys Anatomy!! Längtat - är min absoluta favvoserie...

2008-01-15
23:45:13

Dagens fakta /L

Jorden (Tellus) är den tredje planeten från solen och den femte största. Jorden kombinerar många element från de andra planeterna i perfekt harmoni. Jorden är ungefär 4,5 miljarder år gammal. Fossiler efter det äldsta livet är bara 3,9 miljarder år.




2008-01-15
22:22:18

It hurts! /S
Efter ett par timmar i soffan börjar jag äntligen vakna till lite!
Dagens tre minuter med min abslider har dock inte avklarats ännu och ärligt talat bävar jag inför de tre minuterna - min mage är öm men min träningsvärk i armar och axlar är ännu värre och jag kan knappt sträcka upp armarna ovanför huvudet... men jag ska göra det, jag tänker inte bryta mitt avtal med mig själv redan andra dagen!

Jag har märkt att antalet läsare ökat den senaste tiden,och idag har det varit särskilt många. Blir alltid lika nyfiken på vad det är för sorts människor som läser bloggen - särskilt då det är väldigt sällan som man får några kommentarer. När man började blogga så kunde man ju nästan gissa sig till vilka det var då det främst var människor som tillhörde den egna bekantskapskretsen men nu har man ingen aning... skulle vara kul att få någon kommentar då och då... se vad ni är för människor :) Kanske få en liten rad om varför ni besöker oss ibland, eller vad ni tycker fattas eller bara en allmän åsikt :)

Imorgon är Tobias i skolan hela dagen och själv ska jag genomföra min andra joggingrunda samt förbereda inför tentaseminariet jag har på fredag. Det börjar också bli dags för att beställa litteraturen inför den kommande kursen. Som avslut på dagen ska det tvättas... så trist men ett nödvändigt måste tyvärr, nu har ju dock min älskling kommit tillbaka så jag kan lägga lite jobb på honom :p

Sov gott people, see you in the morning!

2008-01-15
18:38:54

Typiskt! /S
Pappa ringde förut och berättade att han var förkyld och blir det värre så kommer de inte i helgen. Så himla trist, så nu är det väl bara att hålla tummarna för att han blir bättre innan helgen.

Imorgon är det onsdag och då tänker jag ta veckans andra träningspass med jogging och lite övningar hemma och sedan blir det badminton på fredag eftermiddag - därefter är veckans träningspass avklarade!

Jag fick ett tips av syrrans kille om en träningssida där man kan ha en träningskalender, skriva sina mål, samt utmana vänner som är anmälda på samma sida - så nu väntar jag på att Linda ska anmäla sig så vi kan utmana varandra - man blir ju lite mer triggad då. Man kan ju till exempel utmana varandra under en viss period och sedan låta förloraren bjuda den andre på bio eller liknande - så vad säger du Linda + G... up for the challenge?

http://www.funbeat.se/index.aspx <----- anmälan är helt gratis!

2008-01-15
16:36:52

En dag på stan. /S

Idag har vi varit på stan, blev dock ingen promenad varken dit eller hem :p
Kollade in rean lite men hittade inget av intresse, jag köpte dock ett par svarta mjukisar till som jag ska ha att träna i, har ju ett par sedan innan men de har jag börjat använda när jag går hemma så därför fick det bli ytterligare ett par :)

Just nu ligger älsklingen och sover men när han vaknar är det dags att städa undan julen - ska bli skönt då vårkänslorna börjat komma i samband med det solen som faktiskt visat sig ett par gånger den senaste tiden.
Det känns skönt att jag blev klar med tentan igår så vi har kunnat umgås hela dagen för imorgon är han i skolan hela dagen och på kvällen ska han träffa några kompisar som numera bor utanför Linkan som han inte ser så ofta.

Nej.... nu ska jag också vila lite tror jag, tror vi sov för länge imorse för vi har båda varit trötta och sega idag!

See U later!


2008-01-15
11:30:47

värk! /S
Oh yes... träningsvärk känns av både i mage och armar och lite lätt i ben och rumpa!
Dagens aktivitet kommer bli en promenad från stan och hem om vi inte handlar för mycket, då blir det promenad när vi kommer hem istället.

Älsklingen är i alla fall tillbaka nu, såååå skönt var det att få somna bredvid honom igår kväll - sover så illa när han är borta!
Just nu sitter han och räknar på förra månadens matkvitton och jämrar sig över att jag betalat i stort sett all mat = han är skyldig mig en del, jobbigt för hans del men mer pengar i min plånbok kan jag ju inte påstå att jag mår direkt illa över!

See you later!

2008-01-14
21:37:20

Gone baby gone /L
image999

Dagens filmtips är Gone Baby Gone med Casey Affleck i huvudrollen. Filmen är faktiskt brorsan Ben Afflecks regidebut. Här möter vi en rad riktigt bra skådisar som alla gör ett fantastiskt jobb! Handlingen utspelar sig i Boston där en liten flicka har försvunnit från sitt hem. Casey spelar detektiven Patrick som blir tillfrågad av flickans moster att hjälpa till i sökandet. Morgan Freeman spelar polischefen som själv förlorat en dotter och Ed Harris spelar spaningsledaren som gör allt för att sätta dit bovar. Caseys källor leder honom till en knarklangare och därefter går allt minst sagt fel. När jag såg filmen satt jag och tänkte på två saker. Det första var hur otroligt lik Casey var Ben Affleck men nu vet jag ju att de är bröder så det är ju inte så konstigt. Det andra var fallet Madelene. Flickan som spelar bortrövade Amanda är slående lik Madelene. Filmen är riktigt bra och ställer många frågor till tittaren. Vem är god och vem är ond? Vad är rätt och vad är fel? Jag gillar filmer där slutet inte är självklart och jag känner mig kluven i mina åsikter, vilket Gone baby gone helt klart lyckas med. Se den, se den!


2008-01-14
19:06:02

. /S
Blev i stort sett inget tentajobb idag, har bara läst igenom det lite snabbt och ändrat lite meningsformuleringar och liknande. Just nu väntar jag på att Linda ska läsa igenom tentan med kritiska ögon så jag vet om den duger eller inte.

Imorgon (om tentan är färdig) så är det dags att städa undan julen här hemma, det borde inte ta alltför lång stund i en tvåa som dessutom är ganska så sparsamt pyntad. Sedan skulle jag vilja ta en runda på stan och kolla in det sista som finns på rean då det på vissa ställen nu är halva reapriset - dvs att man kan göra riktigt bra fynd :9
Tobias är ju också ledig imorgon så jag hoppas att han vill följa med som sällskap!
Bara några timmar kvar tills han kommer hemnu.... :))))

2008-01-14
15:04:11

renoveringsobjekt! /S
Inget skrivet på min tentan än idag men jag har faktiskt tagit mig ut på en minijoggingrunda - men huvudsaken är väl att man faktiskt får tummen ur och faktiskt joggar? Jag har även använt min abslider + gjort armhävningar! Jag försöker i alla fall vara positiv, och även om rundan var kort så fick jag ordentlig puls, svett som rann och vader som ömmade...

När det väl var dags för den välbehövliga duschen var det även dags för en minirenovering då jag odlat en mindre skog på mina ben, mitt hår har inte fått en enda inpackningskur på en evighet, och min hud har inte fått någon hudlotion. Men nu känner jag mig tipp topp och fräsch tills min goding kommer hem sent ikväll.

Nu är det dags för käk och sedan ska jag ägna resten av eftermiddagen åt tentan . Tror inte jag blir klar idag, kan nog behöva en del av förmiddagen imorgon också. Kvällen tänker jag faktiskt ägna åt TV:n och Mannen som kan tala med hundar + Cityakuten :)

2008-01-14
14:59:01

Tito Beltran /L
image998

Sveriges kändisvärld måste ha det tufft nu. Är Beltran skyldig eller inte?
Han misstänks för att ha våldtagit Maria Lundqvist barnflicka men säger sig vara oskyldig. Efter att ha läst artiklar om detta tror ju jag att han har gjort det, men det är jag det. Jag vet också av personliga källor att han är en riktig skitstövel vilket möjligen gör att jag inte är så objektiv vad gäller detta. Vad tror du? Är han skyldig eller inte?


2008-01-14
14:44:01

Gårdagens bästa citat /L

Jag satt och klappade Åsa på magen när J kläcker ur sig;
"Måste du hålla på med Åsas spenar hela tiden?"

Min älskade sambo är inte den mest upplysta vad det gäller natur och djur.
Han frågade exempelvis i somras vad det var för "vita bollar" som låg på ängarna när vi passerade en landsbygd.

För att ge mig själv en spark också kan jag erkänna att jag under ett besök på
en bondgård kallade hönsen för "fåglar", något som Sandra genast snappade upp och tyckte var skitroligt.

Nej, vi är väl stadsmänniskor min sambo och jag.




2008-01-14
14:39:15

Sista kurstentan avklarad /L
Nu har jag gjort min sista tenta i den här kursen!
25 minuter - 25 frågor som inte alls var så lätta.
För att inte ha pluggat så gick det riktigt bra enligt mig själv.
50% var G och 75% var VG, jag lyckades skrapa ihop 68%, men resultatet
ger väl inte min kunskap direkt rättvisa med tanke på att det var kryssfrågor.
Detta visar tydligt och klart att det lönar sig att stiga upp om mornarna
vara med på alla föreläsningar, så slipper man läsa så mycket :)
Men detta är ingenting jag kommer skryta med inför mina framtida elever, jag lovar.
Så nu är jag nöjd, jag vill bara att den här kursen ska vara avklarad!



2008-01-14
13:32:08

Sagt av Wentworth Miller /L

No, I'm not gay. I know these rumours are out there ... I'm cool with the fact that they exist, I mean this is about fantasy. Certain people are going to have certain fantasies, if someone wants to imagine me with a woman, or a man or one of each that's cool with me as long as you keep watching the show.




2008-01-14
13:14:35

Tenta tenta /L


Idag eller mer exakt klockan 14.00 har jag tenta. Det positiva är att den är via skolans hemsida så vi får göra den vart vi vill så länge vi har Internetuppkoppling. Tiden är endast 25 minuter så det kommer nog bli stressigt. Jag har ännu inte pluggat något. Usch, det är hemskt men så fort jag öppnade boken gick det som ilningar i kroppen på mig. Jag hade verkligen ingen lust att få in mer av den informationen i mitt huvud. Så idag återstår det att se om jag har lyckats snappa upp allt som behövdes genom föreläsningarna eller om jag kommer bli ordentligt straffad med omtenta. Inga kommentarer om att jag borde ta mitt vuxna ansvar behövs, jag är mycket väl medveten om detta.


2008-01-14
11:19:21

Nytt år, ny dag, nya vanor! /S

Ja som sagt nytt år, vi är inne i januari och det är cirka 5-6 månader kvar till badsäsong, vilket är en anledning till att det för min del är dags för nya vanor.
Jag hade tänkt köpa ett gympakort nu i januari men tiderna på passen passade inte alls, och ett kort på gymmet är för dyrt. Så istället får det fortsättas med badminton och från och med denna dag och denna vecka ska jag börja jogga två dagar i veckan, och i samband med de dagarna göra lite övningar här hemma. Utöver det ska jag från och med idag börja använda min dammiga gamla abslider som ligger under sängen, ni vet en sådan rullgrej som tränar mage och rygg som alla köpte för några år sedan...
Sådana här löften till mig själv har jag dock gett förut, så därför ska jag prata med Tobias idag och be honom att jogga med mig åtminstone en dag i veckan - det är ju så himla mycket lättare att träna tillsammans med någon så att man kan pusha varandra!
Som förberedelse ska några få inköp göras, bland annat äger vi ingen våg så det får bli ett av inköpen till helgen när mamma och pappa kommer. Nästa inköp är helt ännu en sportbh och ett träningslinne och ett par träningsbyxor.

Vädret ute är lika underbart som igår med sol och en blå himmel så idag ska det bli en premiärtur för mina joggingrundor! Jag tycker egentligen inte så jättemycket om att jogga då jag är rätt usel på att pressa mig själv - men det är gratis och det känns ju alltid jätteskönt när man väl har gjort den där lilla joggingrundan...

jogging450

Tips för joggaren:
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/dynamic/00134/jogging450_134601a.jpg&imgrefurl=http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/traning/article240201.ab&h=282&w=438&sz=30&hl=sv&start=25&tbnid=uOtkqKPbfy0BtM:&tbnh=82&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Djogging%26start%3D20%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26hl%3Dsv%26sa%3DN

2008-01-13
23:03:53

Amy Winehouse /L
amy winehouse kelly osbourne bff 01

Jag bara undrar vart är Amy Winehouses morsa? Skulle jag gå ner mig lika mycket som henne skulle mamma binda fast mig på en stol mitt ute i ingenstans tills jag hade ätit upp mig och var drogfri, Men det är min mamma det.


2008-01-13
22:57:19

Linda är vill veta. Nu. /L
image997

Åh, jag har glömt att berätta om en liten incident jag var med om under min busstur (som vanligt).
Två stolar framför mig satt en tjej och en kille och pratade. Jag hörde inte riktigt vad de sa, och nej jag försökte inte höra heller tiiiiiiills jag fick höra ett namn som jag kände igen. Då såg jag hur tjejen blev riktigt nyfiken på vad killen berättade om. Nu ville jag verkligen veta! Hon sa då ytterligare ett namn som jag vet vem det är. Ajaj, jag försökte tjuvlyssna på vad som var så spännande men kunde inte höra! Ja, det är skamligt att sitta och tjuvlyssna på andras samtal men det enda jag kunde höra var namnet på vilka det handlade om. Jobbigt jobbigt.


2008-01-13
22:45:16

Chique har REA /L
image996

Vad vore livet utan reor? Chique har just nu rea på massor av sina snygga varor. Här är bara en bråkdel.
Köp köp köp!


2008-01-13
21:13:58

Tävling! /S
Tävlingar som inte kräver något större engagemang gillar jag - och jag gillade priset man kunde vinna i den här tävlingen också!



"Bloggerskan Kenza och smyckesshopen Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om! Man kan vinna superfina bamboo-örhängen! De finns i 3 olika former (runda, hjärtan & trianglar) & i 3 olika storlekar (S, M & L) och kostar 125kr, 145 kr eller 165 kr. Gå in på Kenzas blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 20 % rabatt hos Cocoo med koden KENZA, gället t.o.m. 24 januari."

2008-01-13
20:09:00

Snygga fodral för datorn /L

Hos Ordning-reda kan man köpa snygga fodral till lilla datan. Personligen skulle jag verkligen vilja ha en sån här liten ficka att stoppa ner den i så slipper jag oroa mig! De passar datorer i storlekarna upp till 35 x 29 centimeter och kostar 299 kronor.

2008-01-13
20:04:07

... /S
Mycket tentatjat från min sida men nu har jag bara två dagar kvar att slipa på den sen lovar jag att jag inte ska skriva mer om den :p
Det blev ingen Hitta Nemo, jag började titta men jag tyckte att rösterna var så jobbiga så det blev lite tråkigt...
Har istället suttit och bläddrat i H&M-katalogen, efter att man återigen fick se solen ute så börjar vårkänslorna komma krypande och längtan efter sommaren, så jag har suttit och drömt om fina tunna klänningar att gå runt i när solen steker....

Nu funderar jag på om jag ska se på filmen som börjar på 5an nu, Love Rules, eller om jag ska ta ett skönt riktigt varmt bad.... tror jag ska börja se filmen i alla fall och se om den är värd att se.

Helgen är i alla fall förbi... eftersom jag suttit med tentan så har de inte riktigt känts som helg. Men det känns ändå skönt för om ca 26 timmar är älsklingen hemma igen :))
Och om exakt en vecka firar vi 6 år tillsammans :D

2008-01-13
19:54:29

Missa inte... /L


Ikväll klockan 20.00 på TV3 är det säsongspremiär för Singing Bee.
Ett måste får den som älskar att skratta åt andra. Läs mer här.


2008-01-13
17:12:22

Slut på utrymmet! /S
Nu är 4 sidor nådda med enbart 3 rader kvar att fylla. Tyvärr känner jag mig inte alls säker det som skrivits - jag är nöjd med min början och med mitt avslut men det som står där emellan tror jag skulle behöva utvecklas för att det ska bli någon balans...

Men jag har ju ändå nått mitt mål i stort sett då jag skrivit om alla delar, jag har kommit upp i sidantalet - så det som återstår nu är i stort att putsa till texten och skapa balans mellan de olika ämnena, kolla meningsformuleringar, stavning och liknande. Men det tror jag att jag ska ägna morgondagen åt.... det kan ju vara bra att glömma texten tills imorgon så man får läsa den med fräscha ögon - är lätt att man missar konstiga formuleringar och så annars då man ofta slarvläser igenom texten.

men som sagt - om du har tid linda så vore jag glad om du ville läsa igenom det - men bara om du har tid!

Om 40 min börjar Hitta Nemo på SVT som jag faktiskt tänkte titta på, jag såg den när den var ny och har för mig att den var lite smårolig :)

2008-01-13
16:35:51

..../S
Jag hatar den här j*vla tentan!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag fattar inte hur de har tänkt att man ska få ihop det här på ett vettigt sätt alltså....Kommer vara så jävla pinsamt på seminariet när man ska sitta och besvara frågor ifrån de andra - är verkligen inte nöjd med texten men jag vet inte hur jag ska få ihop den.
Vi har vissa begrepp som måste med men som jag har svårt att förklara och använda mig av i det här fallet.... så jäkla irriterande! Skulle vara kul och se hur de själva skulle ha skrivit ihop texten med det de kräver ska vara med...

...Jag blir så arg!

Ps. Linda, om du har tid får du väldigt gärna läsa det jag skrivit och se om man överhuvudtaget fattar ngt, är bara 3,5 sida! Ds.

2008-01-13
15:57:00

Vår = Cykelturer /L
image984

Dagens köptips för hundägare måste vara den här cykelkorgen! Smart och snygg för alla våra små vänner. Finns att köpa här för 899 kronor.

2008-01-13
14:02:57

Dagens fakta /L

Jack Russel Terriern är en karaktärsfull, aktiv, stark och smidigt byggd jaktterrier med flexibel kropp av medellängd. Kommer ursprungligen från England, där rasen formades av en kyrkoherde. John (Jack) Russell föddes 1795 i Darthmouth och utvecklade en typ av foxterrier som passade de jaktegenskaper han sökte i en hund. Kroppen ska vara länge än den är hög, bröstkorgens omkrets bakom armbågarna ska vara ca 40-43 cm och idealmankhöjden är 25-30 cm.

image982



2008-01-13
13:50:11

Ned Kelly /L



Igår kväll sågs filmen Ned Kelly. I filmen ser vi bland annat Heath Ledger som Ned Kelly och Orlando Bloom som hans bästa vän. Kelly är en mycket känd bandit som härjade i Australien under 1800-talet. Efter att ha blivit trakasserad av polisen bestämmer han och hans vänner för att ta tag i problemet. Detta resulterar i bland annat bankrån och att ta en hel stad som gisslan. Jag tyckte filmen var väldigt bra och snyggt gjord. Bloom spelar en kvinnotjusare så för er ladies som diggar Orlando bör detta vara drömfilmen. Man blir självklart irreterad över alla elaka poliser och känner stor sympati för banditerna, slutet är mycket tragiskt så några tårar kan den känsliga räkna med. Mycket "pang pang" scener. För mig var scenen med hästen jobbigast. Jag säger inte mer än så. Passar bra för alla, flickor som pojkar.


2008-01-13
13:33:07

3 och vi går in på 4 /S
Kommit så långt som till den fjärde sidan, vilket i och för sig inte säger så mycket mer än att det börjar bli tajt om utrymme!
Hur som helst så känns det skönt att man har kommit igång lite nu, nu börjar det dock kurra lite i magen så det är nog dags för antingen mellanmål eller lunch.

Blev inte så mycket till frukost då jag var nära att kräkas när jag tog min andra tugga av mackan imorse och kände att det smakade mögel - tittar på mackan o ser några små gröna mögelfläckar!!!! Det var verkligen nära att jag skulle kräkas - finns få saker jag tycker är så äckligt som mögel - det finns ju sådana människor som bara kan bryta bort den mögliga biten och sedan äta smörgåsen - jag tillhör dock inte den skaran så nu ligger den resterande delen av brödpåsen i soporna!

Måste säga att det känns skönt att det är söndag idag, känns konstigt att det är en vecka sedan jag kom tillbaka - veckan har gått borde fort och långsamt! Den har gått fort då jag trodde att det skulle bli en lång seg vecka utan Tobias, men det har faktiskt gått ganska bra. Den har varit lång i den bemärkelsen att det känns som flera veckor sedan jag var hemma i Karlstad...
Ska bli kul när mamma och pappa kommer till helgen, alltid lika kul med besök hemifrån, men tyvärr händer det inte alltför ofta, och det lär ju bli ännu mindre av det nu när båda mina systrar skaffar familj! Vi får väl se när jag själv åker hem igen, det blir nog inte förrän i början på mars då jag ska bli moster igen :)
Men det är ju inte så långt dit, bara 1,5 månad - innan dess kanske man kan hinna med ytterligare ett besök från karlstad, kanske från en viss fröken L...?!

2008-01-13
12:14:21

det är svååååårt.... /S
Åh vad det känns hopplöst - svåraste tenta jag någonsin skrivit! Så jäkla svårt att koppla litteraturen till mitt tyckande - inte för att jag tror att mina tankar är helt konstiga men för att det vi har läst är så flummigt och teoretiskt!!
Tyvärr har jag avklarat det lättaste delen vilket gör att jag har den svåra biten framför mig...
Skulle vara otroligt skönt om jag blev klar idag så man har de två resterande dagarna på sig att bara putsa lite på den men jag får nog sitta med den imorgon med för att få en färdig text.... jag har suttit i nästan en timma och på de timman inte ens skrivit en sida... verkligen inte likt mig!!

Men någon gång under sin utbildning måste man väl få en riktig utmaning! Inte för att jag säger att de andra tentorna varit superenkla men den här är svår på ett annat sätt...

Någon promenad har det inte blivit ännu, ska försöka skriva lite till innan det blir en paus för en liten promenix!

2008-01-13
11:07:07

Poff -och där var den!! /S
Bokhelvetet är hittat!!! Och precis som jag trodde så låg den i bokhyllen men hade på något sätt lyckats hamna i en pärm - som jag faktiskt HAR lyft på men då måste jag väl lyckats lyfta med boken på något sätt... men som sagt nu är boken hittad. Så nu har jag suttit och bläddrat i den lite och den visade sig självklart vara ganska värdelös!!!!

2008-01-13
10:13:33

Sundaymorning. /S
Blev senare än jag hade tänkt igår tyvärr så idag är jag lite seg. Inte så bra när man ska skriva tenta!
Som tur är så verkar vädret vara toppen med sol och blå himmel så man kanske ska ta en långpromenad för att försöka vakna till liv - gäller ju att passa på de få dagar solen faktiskt visar sig...

Nu är det frukostdags, promenad och sedan tentaskrivande!

2008-01-13
00:08:11

Vilka är The Simpsons? /L


 




2008-01-12
23:47:56

Varning! Kan ge upphov till mardrömmar /L


Man ska inte klaga på andra människors utseende men för fan. Jesus vad hemskt.


2008-01-12
23:34:20

Min humor /L
 


Jag började skratta när jag såg den här bilden. Hur smarta får man vara? "I väntan på självmord" borde bilden få som titel.....


2008-01-12
22:04:32

Ny kategori! /S
Insåg att jag och Linda ganska ofta skriver om de filmer vi har sett så därmed borde vi väl ha en kategori som heter just filmtips!
En kategori som kanske kan komma till användning när man vill se en film men vill få tips på vad som finns och någon tyckande om filmen....

2008-01-12
21:59:21

Mkt film blir det! /S
Ja när sambon är borta och man sitter själv så blir det en hel del film.
Den senaste i raden är Miss Potter....

Beatrix Potter, en av Englands mest kända författare, levde mellan 1866-1943. Hon var en modig fritänkande kvinna som kämpade hårt mot dåtidens alla konventioner. Mot alla odds lyckades hon i det manschauvinistiska viktorianska England göra succé som författare och illustratör till de klassiska barnböckerna om Pelle Kanin. Sitt privatliv var Beatrix Potter mycket förtegen om. "Miss Potter" har inspirerats av Beatrix Potters liv och hennes tragiska
kärlekshistoria med sin förläggare Norman Warne.


Jag gillade filmen, det var ju ingen film som man kanske minns med en superspännande handling men den var mysig, historien var både romantisk och sorglig. Men sedan var filmen som sagt mysig, och miljön som filmas får mig att återigen börja längta efter att någon gång besöka England och Skottland....

Så har man ingenting annat att göra så var den perfekt - tror dock inte att det är så många killar som skulle tycka om den - kan vara lite för händelselös för deras del kanske?

2008-01-12
18:36:09

Vore underbart! /L
Jag såg precis att kursansvarig äntligen lagt ut schemat för kommande kurs!
Om nu denna drömbild stämmer har jag bara lektioner två gånger i veckan....
vore väl helt underbart. Den stora skräcken är att det förmodligen kommer
bli mycket egen läsning (som jag har dålig diciplin i) och många uppgifter
som ska göras. Hoppas bara det inte blir en massa studiegruppsarbete som
de inte lagt i schemat.
Se så negativ jag blir på en gång. Skäms på dig Linda.

Kram!




2008-01-12
18:25:08

Not so much... /S
Idag skulle jag ju sitta med min tenta.... blev dock inte så mycket tentaskrivande idag som jag hade tänkt, blev i stort sett bara två timmar, de senaste fyra timmarna har jag istället tittat på miniserien Jane Eyre. Jag har verkligen kommit in på den sortens filmer nu :P
Jag gillade serien, var bara första avsnittet som var lite sådär... Jag hade egentligen bara tänkt se det första av fyra avsnitt men som vanligt när man börjar se en serie så är det väldigt svårt att sluta vid det första avsnittet om man har tillgång till de efterkommande!

Vi får väl se om det blir något mer skrivet på tentan idag... känns inte så kul att sitta och skriva tentan en lördagkväll så det kanske får bli en hel dag imorgon istället.

Hur har ni spenderat er lördag?

2008-01-12
17:31:08

Nykommet hos Kyss Johanna /L


Nykommet hos Kyss Johanna är detta snygga armbandet för 225 kronor!
Skulle sitta så fint på min arm...


2008-01-12
14:38:54

Dagens fakta /L
Giraffen kan bli över 5 meter höga och väga 900 kilo. De är det enda djur som kan nafsa i sig löven på höga träd utan att allvarligt skada träden. Giraffen kan beta på vilken höjd som helst mellan marknivå och 5,5 meter, men föredrar 1.2 meter till 3. För att komma åt växter på marken måste den skreva med benen och begrava huvudet i gräset. Därmed förlorar den det skydd mot rovdjur som dess överlägsna höjd annars ger.

image965


2008-01-12
14:28:10

Veckans övriga filmer /L
Nummer 2 av veckans filmer jag sett är Redemption med Jamie Foxx. Den är verklighetsbaserad och handlar om den forna Crips-grundaren Stan Tookie Williams kamp för fred mellan USA:s gängbildningar. 
Jag älskar verklighetsbaserade filmer men den här berörde mig inte så mycket som de brukar. 
Foxx karaktär Tookie (för er som inte vet) grundade som sagt det ökända kriminella gänget Crips. Han åker in i fängelset för mord på 4 människor och väl där börjar han reflektera över sitt liv och sina handlingar. Han börjar skriva böcker åt barn om vad det innebär att vara med i ett kriminellt gäng, detta resulterar sedan i att han nomineras till Nobels fredspris. 
Filmen kan faktiskt användas i skolan för att visa gängbildningars baksidor samt att reflektera över huruvida dödsstraff är bra eller inte. 
Värd att se.

Tredje filmen sedd den här veckan är Down with love med Renée Zellweger och Ewan McGregor. 
Filmen handlar om Barbara Novak (Zellweger) som skriver en succébok om kvinnors kamp för jämställdhet och vägen för att uppnå den detta måste kvinnor avstå från kärlek. McGregor spelar ungkarlen och journalisten som går in för att visa att Novak minsann också kan bli kär och därmed visa att hennes tes inte alls stämmer.

Söt och puttinuttig film med lika söta miljöer. Det riktigt skriker tjejfilm om den och jag fick chansen att se den när J var borta hela kvällen igår. Han hade verkligen inte lust eller tanke på att lägga sin energi på denna. 


2008-01-12
13:52:17

I am legend /L
image964

Nu i veckan hade fick jag sett filmen I am legend med Will Smith. Den handlar om Robert (Will) som ensam överlevende i New York. Han är immun mot det virus som dödade nästan all befolkning på planeten Jorden. Han försöker desperat komma på ett botemedel och tillsammans med sin hund Sam försöker han också överleva. De som lyckats överleva viruset är antingen immuna eller blir någon form av solskygga monster som kommer ut om natten för att söka mat.
Den här filmen är riktigt bra. Jag är dock ett stort fan av filmerna 28 dagar senare och 28 veckor senare som den här filmen påminner mycket om men I am legend är mycket bättre. Det är inte samma blodiga tema utan man sitter mest på helspänn i väntan på att någonting kommer hända. Mr. Smith spelar otroligt bra och det var längesen jag blev så berörd av en film. Ja, jag grät en skvätt, men den scenen ska jag inte avslöja utan låta er själva lista ut. Absolut sevärd!


2008-01-12
13:42:29

Grattis säger vi till... /S

...Nicole Richie och Joel Madden som inatt fick en liten flicka;

Harlow Winter Kate Madden




Någon annan vi nog kan säga grattis till är Christina Aguilera som tydligen skulle befinna sig på samma sjukhus där även hennes bebis ville komma ut!



2008-01-12
13:20:10

Stackars hundar!!!!! /S

Har precis varit inne och läst en tjejs blogg efter att hon bett om det genom att lämna en kommentar i vår blogg. Det var dock första och sista gången jag besökte den bloggen då hon i ett av sina inlägg skriver om sina två chiuhuhor, cirka ett halvår gamla. Hon har tagit med dem på shoppingrunda, här nedan följer några citat ur hennes inlägg;

Jag tog Dior och Gucci med mej, men det kanske inte var så smart, eftersom att jag fick knyta fast dom varje gång jag skulle in i en nya affär. Jag provade att knäla ner dom små i min väska, men det gick inte så bra!

Vem tar med sina hundar när det enda man ska göra är att springa i affärer? Gillar också att hon använder ordet knäla (som jag förmodar ska vara knöla) ner dem i väskan... lät ju bekvämt!

Jag köpte faktiskt julklapp till dom i dag, en hundklädes affär på östermalm. Kan verkligen tipsa den affären till er som bara avgudar era hundar! Ska ta reda på vad den heter och skriva om den då! Dior fick en rosaglittrig tröja, super gullig! Gucci fick en jätte fin tomtedräkt. Dom kommer se ut som två prinssesor, i alla fall Dior!

Jag är inte emot hundkläder så länge de används för praktiska syften - men är hon medveten om att det är två levande hundar hon har -och INTE dockor?

Jag letade efter en väldigt rolig uppfinning till dom, nämligen en hundmascara! Låter inte det för gulligt? Men jag fick inte tag i en sådan, i hundklädes affären var dom slut, skulle beställa in mer från England nu. Så det får väl bli till deras födelsedag.

Hur sjuk får man bli??!!!!! Mascara till sina hundar... stackars djur - hur fasen kan den ens vara tillåtet att sälja sådana saker i Sverige?! Och vad är det för idioter som köper det??! Blir så ledsen när man sr vad det är för folk som skaffar hund....

image3
Offret?

2008-01-12
12:58:00

help me! /S

Nu har jag kommit igång lite med skrivande av min tenta - men hjälp vad svårt det är!!!!
Tentan är en fallstudie som ska analyseras utifrån litteraturen, men det är väldigt svårt att referera till den, lätt att det blir en massa tyckande. Fallstudien handlar om ett liknande fall av det som hände nere i Skåne med pappan som skjöt en pojke.
I det här fallet ska jag analysera och redogöra för hur jag anser att läraren ska agera, i lärarens klass går barnet till personen som avfyrade skotten, och även syskonet till det avlidna barnet!! Sug på den karamellen ni... som sagt... känns lite som ett omöjligt fall som det är lätt att sitta och fundera en massa om men att sedan strukturera tankarna och få ner det på papper PLUS att försöka hitta något i böckerna som man kan relatera till är inte särskilt enkelt....

Men jag känner ingen stress direkt, jag har fått ihop en sida hittills som jag är ganska nöjd med och klockan är ju bara 1. Sedan tror jag tyvärr inte att jag kommer känna mig nöjd med slutprodukten men det beror mest på att jag kommer ha svårigheter med att skriva om vissa begrepp som ska relateras till analysen... men men... som sagt, utöver idag har jag ju ytterligare 3 dagar på mig.

Det värsta kommer bli på onsdag när man ska läsa alla andras tentor som sedan ska diskuteras på seminariet.... det känns alltid som att alla andra gjort rätt och man själv har gjort heeeeeeelt fel!!! Men det är ett senare problem...

Dags att fortsätta skriva..... hoppas er lördag är trevligare än min!


2008-01-12
10:14:58

Ingen fantasi=ingen rubrik! /S
shit vad jag är trött, har sovit så jäkla skönt inatt, men trots det är jag jättetrött.
Tyvärr kunde jag inte sova längre då jag idag MÅSTE börja med tentan! Jag hoppas att jag hinner vara färdig tills på måndag eftermiddag eftersom Tobias kommer den kvällen, då har vi tisdagen lediga tillsammans - vore lite mysigt :)

Men nu är det dags för frukost och sen tentaskrivande - wish me luck!

2008-01-12
00:29:09

Movienight /S
Under kvällen har jag hunnit avverka två filmer, Because I said so och Becoming Jane.
Båda filmerna kan väl beskrivas som tjejfilmer, och jag måste säga att jag nog tyckte att båda var helt okej, den andra var mer än okej.


Because I said so

Daphne Wilder (Keaton) är en ensamstående mor vars kärlek inte känner några gränser eller begränsningar. Hon vägrar klippa navelsträngen till sina vackra döttrar: den stabila psykologen Maggie, den sexiga Mae och den klumpiga och bedårande Milly, som i hennes ögon träffar helt fel killar. För att förhindra att hennes yngsta dotter gör samma romantiska misstag som hon själv gjorde tar Daphne saken i egna händer och sätter in en kontaktannons för att hitta den perfekta mannen åt Milly.

I kärlekens namn fortsätter Daphne att göra fel saker av rätt anledning... men när är det dags att släppa taget?



Becoming Jane
Baserad på en sann berättelse ur Jane Austens liv, som har präglat hennes framgångsrika och mycket älskade författarskap. Filmen utspelar sig då Jane är 22 år gammal och ännu inte har gift sig, något som främst oroar hennes föräldrar.

Men så frågar en av Hampshires mest välbärgade män om hennes hand och Janes fattiga familj tackar ja åt henne. Samtidigt förälskar sig Jane i irländaren Tom Lefroy som tillfälligt spenderar sommaren hos sina släktingar i Janes hembygd. Tom har misskött sina studier i London och som straff har han skickats ut på landet. Paret inleder en romans. Men med Toms rykte och Janes familjs beslut kan kärlekshistorien bara sluta på ett sätt...



Som jag nämnt tidigare så är jag ju ett litet fan av Austenfilmerna, den tiden, miljön och romantiken. Den här filmen som handlade om Jane själv innehöll samma saker men den skiljde sig ändå från de övriga, jag kan inte säga hur utan att avslöja för mycket ifrån filmen. Att den är baserad på en sann berättelse gör att man blir mer berörd, och det var mer än en gång som jag kände en enorm lättnad över att vara född på slutet av 1900-talet. Att slippa känna en press på att man ska gifta sig för att överhuvudtaget kunna försörja mig, att man själv har rätt att välja partner utan familjens inblandning... att faktiskt få prata, kyssa, resa och bo ihop med Tobias som ogifta utan att bli helt utstötta från samhället och familjen...

Jaja jag ska inte tjata men filmen berörde mig och jag tror faktiskt att det här är en film jag kommer vilja ha i min bokhylla...

Nu när jag pratat om Austenfilmen kanske jag ska nämna lite om den andra filmen som var helt okej, men som inte var så mycket mer än det. Perfekt en sådan kväll som jag har haft när sambon är bortrest och man sitter själv hemma i soffan. Innehöll humor, kärlek och det komplicerade förhållande mor - dotter.

Nu mina vänner ska jag krypa ner i sängen - imorgon är det ju faktiskt dags för mig att börja skriva på tentan. jag hoppas på att vädret blir som idag men med mindre blåst så man kanske kan börja dagen med en långpromenad - har inte gått en promenad sedan jag kom tillbaka till linköping, så det vore nog bra kanske för att få fart på hjärnan och tankeverksamheten!

Sov gott!

2008-01-11
20:41:44

Seminarium och besök! /S

Då var det fredag kväll!
Hade seminarium i eftermiddags - helt värdelöst då det bara var min egen arbetsgrupp + en halv arbetsgrupp till och seminariet gick ut på att redovisa lektionsförslag. Av någon anledning så drog det ut på tiden trots att vi var så få, mycket på grund av att vi kom in på en massa sidospår. Men hade jag vetat att så få hade kommit så hade jag hellre stannat hemma jag med och börjat på tentan istället.
Som sagt så har jag varit lite seg idag så det blev inget tentaskrivande idag heller, får helt enkelt starta direkt imorgon förmiddag.

Nästan alla i min arbetsgrupp har kommit en bit i skrivande och en är till och med klar. Jag kanske borde känna mig stressad av det men å andra sidan så skulle inte de ägna något av helgen åt tentan och sen skulle de jobba de lediga dagarna till veckan så därmed kommer jag nog ha minst lika mycket skrivtid som de har haft ändå i slutändan. Jag har ju trots allt 4,5 dag på mig att knåpa ihop maxantalet 4 sidor.

Pratade med mamma i telefon förut och vi bestämde att de skulle komma nästa vecka nu när stockholmsresan blev inställd, dvs om det inte blir snöoväder eller något. Passar ganska bra då jag då inte hunnit börja den nya kursen men ändå har den nuvarande kursen avslutad. Sen har vi en tom frys som ska fyllas på och det är ju bra mycket smidigare att storhandla när man har en bil.

Just nu kikar jag på Let's dance men snart ska jag börja titta på filmen Becoming Jane (sorry Linda, men jag kan nog se den igen :)

Hoppas er fredag varit bra!


2008-01-11
12:11:52

oh no.... /S
Ingen stockholmsresa för vår del denna månad :(
Har precis fått en elräkning på 1000kr - något jag inte riktigt hade räknat med...

... så stockholm får vänta...

2008-01-11
12:03:54

poff! och så var den borta...? /S
Jag blir tokig!!!
Saker och ting kan bara inte försvinna... jag har letat efter min försvunna kursbok men kan inte hitta den. Det stör mig något så otroligt... skulle verkligen vilja ha den till hands för att kunna referera till när jag ska skriva tentan, men som sagt - den är borta. Ska kolla om den finns att låna på biblioteket men det känns ju rätt surt att behöva låna en bok som man redan har....

Jag HATAR när saker bara försvinner....

2008-01-11
10:33:35

friday, friday... /S
Då var det fredag och sista dagen innan helg. Min helg kommer dock bestå av tentaskrivande då jag som vanligt skjutit på det hela veckan, men nu är det på tiden att börja om jag vill vara säker på att bli klar med den i tid och ha lite tid på mig att putsa lite på den.

Snön är nu nästintill helt borta här i Linköping, ligger bara kvar liiiiite i plogkanterna. Jag tycker faktiskt att det är rätt skönt utan snön, är verkligen ingen vintermänniska! För en gångs skull så verkar solen till och med titta fram, men tyvärr blåser det en hel del så det lockar ändå inte så mycket att gå ut.... Min lärare pratade på att vi denna vinter enbart haft 7 soltimmar och att det varit den mörkaste vintern på lääääääääänge - det kanske är därför jag längtar efter sommaren? Får dock hoppas på att den kommande sommaren kommer med mycket mer sol än den senaste sommaren. Om inte så blir det nog en sistaminuten-resa någonstans -annars lär man ju inte stå ut!

Hörrni... ha en skön fredag!!


2008-01-10
23:55:58

De skrämmande förebilderna /L
image960

Är det bara jag som blir mörkrädd av att läsa allt som står om de kvinnliga förebilderna för unga tjejer. Den ena är ju värre än den andra. Droger, sex, alkoholmissbruk, rattfylla, nakenchocker, anorexia.... Ja, listan bara fortsätter. Varför får vi inte läsa mer om de som faktiskt gör något bra? Det är synd att mediavärlden fokuserar sig så otroligt mycket på skandaler hela tiden och vi tvingas genomlida mängder av artiklar om överskattade "kändisar" som inte verkar bidra med något positivt till världen. Stackars unga flickor som tvingas ha dessa som förebilder.


2008-01-10
17:02:46

borde men orkar bara inte! /S
det är bara att inse att jag inte kommer att börja med tentan idag, inte för att jag inte har tiden för det. för är det något jag har gott om så är det tid, utan helt enkelt för att motivationen står på 0!

Konstigt med lov... det är väl tänkt att man ska samla energi och sedan sparka igång med jobb/studier med ny kraft. I mitt fall verkar det dock inte fungera alls, jag har lov och tar det verkligen lugnt, känner mig avslappnad, hur skönt som helst att ha tid att göra och träffa de man vill. Men sedan när det är dags att börja plugga igen så är motivationen 0, det var den i och för sig kanske innan också. Men just nu känns det som en plåga att behöva skriva den där tentan..

När jag var hemma nu senast så hittade jag gamla skolarbeten, ett var bland annat ifrån en kurs i skrivande där vi hade intervjuat varandra, fotat och sedan gjort en artikel om vad man skulle göra i framtiden. Var ganska deprimerande att läsa då det var cirka 6 månader innan studenten, och både jag och L pratar glatt om hur vi ska åka till Norge och jobba och sedan resa för pengarna. Vi var så totalt inställda på den tanken, vi hade verkligen bestämt oss... nu när jag ser tillbaka på det så har jag ingen aning om var det ändrades... var det när jag fick mitt antagningsbesked till universitetet? Eller hade vi gett upp de tankarna redan innan....
Hur glad jag än är över att ha kommit så långt i min utbildning, och att jag var modig nog att lämna min hemstad, så ångrar jag mig verkligen att jag aldrig vågade göra något av planerna, att jag valde att lyssna på vad alla andra tyckte att jag skulle göra.
Jag ångrar att jag inte skaffade mig erfarenheter i form av arbete i Norge och i form av en längre resa - att jag inte upplevt något. den här ångerskänslan beror bland annat på att jag är less på att plugga efter 2,5 års universitetsstudier, och att jag nu ser foton från gamla kompisar på facebook som faktiskt vågat göra verklighet av sina planer...

Jaja, dags att ta hand om tvätten! Mitt liv är så spännande :p


2008-01-10
16:11:01

Tänk ekologiskt /L
Idag påbörjade studiegruppen och jag vårt projektarbete. Ämnet blev ekologiska kläder där vi kommer undersöka H&M. Jag är verkligen inte insatt detta så jag kommer förmodligen lära mig en hel del nytt.
Det har varit mycket snack om hållbar utveckling och vad detta innebär i denna kurs - sånt som jag inte tänker på när jag handlar eller annat. Jag är så dålig på att veta vad som är bra, och uppenbarligen gör även de som tror sig göra rätt fel. Det är inte bara att tänka ekologiskt utan att även tänka klimatsmart, rättvisemärkt och allt vad det nu är! Man måste med andra ord vara en djupt insatt proffessor för att klara allt.
Nu vet jag även att etanolbilar inte alls är bra - de kommer inte hålla i längden då vi inte har tillräckligt med etanol! Så dagens tips från en av Karlstads universitets proffesorer är att helt enkelt köpa bränslesnåla bilar, det är det enda säkra just nu.

Tjilivipp!
/Linda



2008-01-10
16:02:41

Dagens fakta /L
Så gör du för att spara el:

Uppvärmning
- Sänk innertemperaturen. Med en grads sänkning sparar du ca 5% av energin för uppvärmning. Tänk på att du inte behöver ha lika varmt i alla rum.
- Se till att ha fungerande termostater.
- Elda så mycket du kan om du har braskamin eller spis med insats.

Huset
- Täta dragiga fönster och dörrar. Se dock till att ventilationen inte försämras.
- Vädra snabbt och intensivt.
- Placera inte möbler framför radiatorerna.
- Byt till lågenergilampor.
- Ha inte lampor tända i rum där ingen befinner sig.
- Låt inte TV, video och andra apparater stå på "stand-by". De slutar inte helt dra energi förrän du stängt av ordentligt.

Kök
- Använd vattenkokare och micro istället för spisplatta, när det är möjligt.
- Frosta av frysen regelbundet.
- Håll baksidan av kyl och frys ren från damm, för bästa funktion.
- Låt varm mat kallna innan du ställer den i kylskåpet.
- Undvik diskmaskinens torkfunktion.

Bad och tvätt
- Fyll tvättmaskinen.
- Använd inte torktumlare och torkskåp i onödan.
- Duscha snabbt istället för att bada.
- När du ska ha nya vitvaror, välj sådana med den bästa energiklassningen.
- Satsa på snålspolande toalett och kranar när du sätter in nya.




2008-01-10
14:49:50

... /S
Tvättid idag och jag vill inte!!!

Jag hatar att tvätta, det är så jäkla tråkigt, särskilt jobbigt när man ska tvätta lakan och måste bädda i nya i sängen...

vill inte
vill inte
vill....
.....inte!!!


2008-01-10
12:34:58

Tenta och Austen! /S
Idag är det redan torsdag, dagarna har rullat på ganska snabbt! Jag trodde det skullle kännas som en evighet innan älsklingen kommer på måndag, men även om jag har saknat honom och haft det långtråkigt stundvis så har det som sagt gått gaaanska så snabbt.
Idag tror jag även att jag ska sätta igång med min tenta så då kommer jag vara sysselsatt de kommande dagarna också. Har som sagt ingen som helst lust att skriva tentan, känns extra jobbigt att vi ska ha ett seminarie där man kommer frågas ut av de andra om det man skrivit - inget vidare roligt precis.
Men som sagt förhoppningsvis kommer jag igång med tentan idag annars får det väl bli imorgon eftermiddag efter seminariet.

Ikväll blir det mys pys med ännu en Austenfilm!!! Idag är det Northanger Abbey som visas, jag har inte sett den tidigare, men jag tror inte jag kommer bli direkt besviken då jag antar att den innehåller samma bitar som de övriga berättelserna av Austen :)



Northanger Abbey SVT1 kl 21.30

Nu är det dags för lunch.... Gulashsoppa för tredje och sista dagen :p



Update:

Northanger Abbey
Den unga, naiva Catherine Morland är full av förväntan och äventyrslust när hon får följa med paret Allen till kurorten Bath. Där roar sig den rika societeten och Catherine uppvaktas nästan genast av två män.

Catherines passion för romantiska skräckromaner gör att hon får svårt att skilja på fantasi och verklighet när hon inbjuds till Henry Tilneys hem Northanger Abbey. Romanen publicerades först efter Austens död 1817, tillsammans med Övertalning (Persuasion). I rollerna: Felicity Jones, Carey Mulligan, Liam Cunningham, William Beck och JJ Field.


Filmen sedd och jag gillade den! Den innehöll precis allt det som en Austenfilm ska innehålla...

2008-01-09
21:09:18

motivationsbrist och sommarlängtan... /S

En tenta att skriva men ingen motivation!
Om en vecka ska jag ha skrivit en hemtenta, något som känns otroligt jobbigt! Jag har verkligen ingen plugglust alls just nu, men sen vill jag komma igång med nästa kurs och få lägga den här bakom mig. Så känns det alltid när man har en enda sak kvar att göra och man har fått papper för nästa kurs.

Nästa kurs som är de estetiska ämnena med inriktning på specialpedagogik tror jag kan bli tuff, har fått höra det ryktesvägen. Sedan är det inte ämnen som jag tycker är jätteroliga - men det är också en anledning till att jag vill läsa det, för att få inspiration då eleverna nästan alltid tycker att det är kul, och tyvärr känner jag att min kreativa sida är alldeles för svag för att jag ska kunna hitta på sådana roliga saker.
Det som blir tufft är att jag tror att man måste kunna släppa loss en hel del och bjuda på sig själv - något som jag inte är jätteförtjust i - alltså spela apa inför andra. Jag såg bland annat att en examination bestod av att man skulle framföra en dockteater?!!
Förutom specialiseringskursen ska jag ju även läsa en fristående kurs som ska lära mig hur jag kan använda datorn i undervisningen, det känns skönt då den kursen är mycket arbete på online och väldigt få fysiska träffar. Sedan känns det skönt att man inte har någon press på mig att klara den även om det är mitt mål.

På tal om något helt annat - är det någon mer än jag som börjar längta efter våren och framför allt sommaren nu när man fått hem katalogerna ifrån bland annat H&M? Sedan längtar man efter sommaren nu när svärföräldrarna skaffat fritidshus precis vid Vänerns strand, jag tror man kan få några väldigt lugna och sköna sommardagar där - ska bli kul att uppleva stället även sommartid även om det är mysigt att vara där unde vinterdagarna också.



Längtar efter sommarvärme och få köra ner tårna i sanden!!

Men innan det händer har jag ju annat att se fram emot. För det första så firar jag och Tobias 6 år tillsammans (känns sjukt men underbart!!)om 1,5 vecka, och när vi går in i februari månad så kommer en spännande väntan då jag ska bli moster för andra gången någon gång i slutet av februari månad. Sedan får man vänta lite och sen i april är det ju min födelsedag, 22 år!
Så visst har man saker att se fram emot innan den sköna sommaren ...

2008-01-09
19:27:50

Dagens fakta /L
Krokodiler har väldigt svaga muskler att öppna munnen med, men i gengäld mycket kraftiga att stänga den med. En två meters krokodil slår igen käftarna med ett tryck av ca 1200kg/cm², att jämföra med t ex en schäfers 5-600 kg och en människas 150 kg.




2008-01-09
12:37:37

Dumma, dumma jag! /S
Åh vad jag blir irriterad på mig själv!!!!!
Jag pluggade ju som sagt ingenting igår men tänkte ta tag i det hela idag då det ska vara läst tills imorgon. Ska precis ta fram böckerna men hittar då inte den ena boken!
Den är helt borta, har verkligen letat och jag har ringt TObias och frågat om han minns om han har sett den, jag har ringt mamma och frågat om den ligger i karlstad - men den finns ingenstans!!!

Väldigt irriterande då boken var tunn och dyr och jag har inte ens öppnat den ännu - och nu är den helt borta!!!!

En annan sak jag irriterar mig på är telenor som tar 20 kr betalt om man tar faktura i pappersform, tog det då på autogiro för att slippa den avgiften. det roliga är att man fortsätter få ett papper där det står att pengarna kommer att dras från mitt konto - på vilket sätt är det pappret billigare för dem att skicka ut...? Så himla fjantiga!

Nu ska jag läsa den bok som jag faktiskt VET var jag har!

2008-01-09
10:49:24

Bloggtips! /S
Just nu har jag nada självdisciplin - jag har inte lyckats med att gå och lägga mig varken tidigare eller gå upp tidigare på morgonen. Jag har heller inte öppnat en enda kursbok... Det finns ju så mycket annat som är roligare att göra ju :p

Har inte så mkt att skriva, ville egentligen bara tipsa om en blogg, den är nog redan känd för många, men för er som inte upptäckt den så är det http://lindaslya.blogg.se/ Anledningen till att jag tipsar om den är att hon är frisör och har en kategori som heter hår och hudvård där hon svarar på frågor ställda av läsarna eller helt enkelt kommer med tips. Toppenbra tycker jag!

Nu kurrar magen, dags för frukost!

2008-01-09
00:11:57

I´m not... /S

... a good student!!
En hel dag av lathet är vad man skulle kunna sammanfatta denna dagen med... jag har inte ens tagit fram någon kursbok, inte ens sett efter vad det är jag ska läsa. Som tur är så är jag "ledig" imorgon med så jag får väl sätta mig då istället.
Jag har i alla fall varit duktig och fixat mat idag som inte är halvfabrikat eller består av pasta - något som jag ser som en prestation då laga mat till mig själv är något bland det tråkigaste jag vet!

Under min sista dag hemma i Karlstad bläddrade jag lite bland cd-skivorna och hittade min gamla skiva med låtarna ifrån en favvofilm jag har "Oh brother where art thou".
Skivan är väl kanske inte jättebra men det är en låt som jag bara älskar att spela högt och gå och avundas människor som begåvats med en sångröst.



Den här låten tycker jag också är skön men det är nog mer för den påminner mig så mycket om filmen för låten i sig är ju inte direkt bra :p




Klockan är mycket och det är dags att nanna... sov gott!

2008-01-08
17:40:28

Ps.
Ny blogglayout kommer snart.

Ds.

2008-01-08
17:39:38

Fytti /L
Uhh, det var inge roligt att stiga upp i morse.
Lång skoldag som inte gav mig något speciellt heller.
Först föreläsning, relativt okej om bergarter, jordplattornas förflyttning och naturkatastrofer. Det sist nämnda tycker jag alltid är "roligt" att veta mer om. Därefter två labbar om luft och vatten. Sicken dret. Kändes mest som ett tidsfördriv från universitetets sida. Imorgon ska jag och studiegruppen vara aktiva nog att reflektera kring dessa - som inte gjorde mig något klokare alls.
Snö och slask är det också men inte kallt i luften så vad man ska ha på sig börjar bli ett problem. Kallt när jag står och väntar på bussen men varmt när jag tvingas gå i kläderna inne hela dagarna. Nej, livet är väl pest just nu =P
Såg i alla fall att schemat de sista två veckorna av kursen är helt okej då vi får planera grupptiden själva. På måndag har jag tyvärr prov igen. Orken att plugga försvann för längesen.

Min dag och min gråa vardag!
Hoppas det är något ljusare i Linköping!

Kram Linda


2008-01-08
13:01:34

Håll tummarna! /S
Jippie, hittade precis en annons där ett föräldrakooperativ, alltså ett dagis, sökte studenter som kunde städa dagiset varje dag efter kl 17. Hur perfekt vore inte det?!
Dagiset ligger nämligen i mitt bostadsområde! Den beräknade arbetstiden var på 1,5 timme/dag och det har man väl tid med...

Så nu är det bara att hålla tummarna!

2008-01-08
11:35:51

hej hej! /S
God morgon, sovit gott?
Det har jag men det betyder inte att jag är pigg! Jag gick inte och lade mig så tidigt som jag planerat men ändå inte jättesent, men när klockan ringde 9.15 imorse kände jag mig mer levande än död. 45 minuter senare så gick jag ändå upp.

Idag är första dagen som jag måste plugga, igår var det ju mer diskussion som inte krävde någon större insats, men idag måste det läsas i kursböckerna. Vi får väl se hur bra det går för jag har fortfarande inte riktigt fattat att lovet är över, men idag är det som sagt dags att sparka igång med plugg.
Snart är det dags att klippa sig, det var ju ett tag sedan sist. Jag hade tänkt att bara klippa topparna och spara ut håret igen nu när det är så friskt, men när jag såg syster som klippt sig ganska kort så bev jag lite sugen på att göra samma sak, jag blev ju nöjd sist så det slutar nog med att jag kommer klippa lite kortare trots allt.

Nu är det dags att plugga!

2008-01-07
16:07:32

Gulashsoppa! /S
Gulashsoppa (4port)

ca 300g blandfärsGulaschsoppa med köttfärs
2 stora gula lökar
2 msk smör/margarin
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 liter vatten + 1-2 buljongtärningar
4 potatisar
salt
vitlöksklyfta
 



Fräs den hackade löken i en gryta, tillsätt sedan den tärnade potatisen, kryddor och buljong. Koka under lock ca 10 min. Bryn under tiden köttfärsen i en stekpanna, rör om så att den blir jämnt grynig. Lägg färsen i soppan. Koka ytterligare 10 min, smaka av!

Sedan kan man ju alltid slänga i vad man själv känner för. Jag brukar t.ex. alltid ha i några morötter och kanske krydda med lite chili. Gott är det i alla fall och man blir mätt!

Smaklig måltid!


2008-01-07
16:00:15

yes!!! /S
Toalettmannen är här för att fixa min toalett!! Ibland måste man väl ändå älska att man bor i en hyresrätt så det bara är att lyfta på telefonluren när något krånglar...


Toalett

2008-01-07
15:47:16

det ständiga matproblemet! /S
Fy vad jag hatar att vara ensam utan Tobias här hemma - särskilt mycket saknar jag honom när det kommer till maten. Det är förvisso jag som står för matlagningen men det finns ju inget som är så trist som att laga mat till sig själv!!
Just nu försöker jag finna ork och lust till att fixa ngt ätbart och jag känner inte alls för pasta och ketchup vilket brukar vara min specialitet när jag är ensam. Valet står istället mellan gulashsoppa och pasta och köttfärsås -något som gör att jag slipper laga mat imorgon och övermorgon med.

Hur som helst ska jag ta en promenix till affären och handla lite candy eller också lite mjölk så jag kan göra chokladpudding som kan avnjutas senare ikväll framför cityakuten.
Imorgon är det inga lektioner men jag ska ändå försöka somna någorlunda tidigt så jag kommer in i rätt dygnsrytm, inte för att den är jätteomvänd men 2 timmar bör den i alla fall vridas tillbaka.

By the way så verkar det som att min kära dvd-spelare strejkar, får inte igång den, vilket är mer än trist när man ska vara själv en hel vecka!!!! Tror dock att det ska gå att lämna in den för om jag inte minns helt fel så har man väl 2 års garanti enligt konsumentköpslagen eller vad det heter?

2008-01-07
12:43:42

spolproblem! /S
Någon mer än jag som såg Austenfilmen Övertalning(Persuation) igår? Jag tyckte den var helt okej, inte bättre än stolthet och fördom men ändå bra. Måste ju erkänna att jag har en viss förkärlek till filmer och böcker av den sorten, sådär pryd romantik, fina klänningar, fina hus/slott och som sagt en massa kärlek!
För er som liksom mig gillade filmen så kommer SVT sända ännu en Austen film, vet dock inte vilken... I alla fall så tror jag att det är filmer jag ska önska mig i födelsedagspresent - perfekt för ensamma kvällar, eller med tjejkompisen - sambon har nämligen inte riktigt samma filmsmak :p

Jag lyckades faktiskt komma upp imorse men jag var inte på toppenhumlr då jag lyckades paja toaletten igår så att det inte går att spola så nu får man spola med en stor hink - jag hoppas de skickar någon som kommer och fixar problemet idag, för även om det går lika bra med att spola med hink så är det ju bra mycket smidigare att bara dra i en liten knopp!

Grupparbetet gick över förväntan bra och vi hann klart på 2 timmar vilket innebär att vi nu har avklarat sista gruppuppgiften, bara redovisningen kvar på fredag. Så nu ska jag mjukstarta denna veckan innan jag drar igång med hemtentan mot slutet på veckan!

2008-01-06
21:02:54

I´m back. /S
Efter några timmar så var man åter tillbaka i Linköping. Jag kan knappast påstå att det var en behaglig resa då min plats var precis vid "kiosken" + att jag inte hade något fönster så jag kunde se ut! Vad som var ännu värre var att det fanns en svag men ändå mycket kännbar lukt av spya!!! Därefter så blev det vid flera av resans stopp lite lätt kaotiskt då det visade sig att i just min vagn så var platserna både dubbel och trippelbokade så folk kom för att sätta sig på sin plats som då redan var upptagen vilket ledde till att de blev något irriterade - något jag har full förståelse för! Till slut var vi i alla fall äntligen i katrineholm där jag äntligen fick byta tåg.

Under resan så lyckades jag i alla fall läsa ut den bok jag höll på med, den andra boken i serien om Millenium skriven av Stieg Larsson. Den första i serien avklarade jag tidigare under lovet. Måste säga att det var fruktansvärt skönt att läsa skönlitterära böcker, jag har aldrig ork för det under terminerna så därför får man passa på under loven, men det gäller att man verkligen tar tag i det, annars är det lätt att man fortsätter som vanligt och glor på TVn bara för att få avkoppling.

Min hall välkomnade mig med en hög med post men jag blev glad då jag även fann ett sött meddelande på mitt hallgolv från kompisen S som lånat lägenheten under ledigheten! Såg också till min glädje att det bara verkar vara en enda av mina blommor som har dött under de 2,5 vecka som lägenheten stått tom - mamma trodde kanske till och med att den skulle vakna till liv om jag inte vattnade den då jag i stort sett dränkte den innan jag åkte.

Nu ska jag förbereda grupparbetet inför imorgon och sedan ska jag se filmen Övertalning som börjar 21.25, orginaltiteln det är en filmatisering av Jane Austens bok Persuation - jag borde ju kanske lägga mig tidigt men filmen slutar kl 23 och innan dess finns det inte en chans att jag kommer idag ändå nu när jag är van att lägga mig tidigast 12.

Ha en skön kväll!


Persuation SVT 1 kl 21.25



Update:

Övertalning
Anne Eliott är 27 år och har aldrig kunnat glömma Frederick Wentworth, den unge sjöofficeren som hon blev djupt förälskad i när hon var 19. Wentworth hade varken ställning eller förmögenhet och familjen övertalade Anne att bryta alliansen. När han nu återkommer från sjön som en rik och respekterad man är han snart eftertraktad av varenda ogift ung dam - och deras familjer. Har han glömt sin förälskelse Anne, som fortfarande ångrar sitt svåra beslut? I rollerna: Sally Hawkins, Rupert Penry-Jones, Julia Davis, Anthony Head.

Filmen är sedd och jag gillade den - om man inte förväntar sig mer än det vanliga innehållet i Austenfilmerna så lär man inte bli besviken :)


2008-01-06
17:40:07

Lilljulen /L
Igår var jag som skrivet hos mormor på en lilljulafton.
Det blev ingen julmat utan en jättegod kycklinggryta med ris. Till efterrätt blev det rulltårta med grädde och vindruvor samt julklappsutdelning!
Jag fick: Gardinstänger, gardiner (till köket), en handväska och kattleksaker till Johnny!
Så nu kommer det bli så fint i mitt kök efter julen!

Imorgon är det fullspäckat schema med besök hos mormor för att borra upp hennes julklapp (en magnettavla), till soptippen samt kolla om det finns några fynd i mormors utrensning. Klockan 14 ska jag ha mitt första (ensamma) möte med mitt fadderbarn M! Ska bli roligt. Vi ska hem till mig och "bekanta oss" tänkte jag. Lite spel och planering för vad vi ska göra de kommande månaderna.

Ha en bra dag!

Kram Linda

Ps. Kan det inte komma lite mer snö. Ja, jag var ironisk Ds.


2008-01-05
20:12:19

ångest! /S
Då var det lördag kväll och sista dagen innan hemresa och jag har ångest!!!
Lovet har gått alldeles för fort och det svider i mig att behöva åka tillbaka tilll Linköping imorgon, det svider särskilt mycket då tobias har ännu en veckas ledighet kvar att spendera här hemma.
Själv får jag återvända till en lägenhet och en hall som kommer välkomna en med ett mindre postberg med reklam och brev för ca 3 veckors tid!! Kylskåp och frys står tomma så jag måste handla direkt, sedan ska det grupparbetas direkt på måndagmorgon och ett förslag ska utarbetas innan 8.15 måndagmorgon, därefter har jag en hemtenta som ska skrivas...
Med andra ord får jag ingen mjuk start efter lovet :(

Idag har jag och mina systrar ÄNTLIGEN tagit oss i kragen och gett farmor hennes present och julklapp från förra året som bestod av att vi bjöd ut henne på middag och bio. Det var faktiskt riktigt mysigt, lite komiskt med bion då det bara var vi 4 och ett pensionärspar till i salongen men filmvalet Jane austen bookclub och tiden 15.30 lockade kanske inte så många en lördag. Men alla var nöjda efteråt, var faktiskt ganska skönt att gå och se en film mitt på dagen en sådan här dag när snön vräker ner!

Kvällen kommer jag spendera i min ensamhet, mamma och pappa har åkt till sunne då de hade biljetter till en nyårsrevy, och L är hundvakt och T var lite krasslig. Har min älskade vovvsing till sällskap + en bok som jag ska försöka ta mig igenom tills imorgon så kvällen kommer nog bli okej ändå....

Lovet slut + en vecka ensam i Linköping= kan räkna med ordentligt med uppdateringar :p

See U

2008-01-05
12:33:10

Dåligt dåligt /L
Tyvärr är uppdateringen dålig just nu. Jag har ingen Internet och Sandra är ju här, hemma vilket betyder att hon inte har tid eller möjlighet. Snart är det tillbaks till det normala igen.

Idag ska jag till mormor för min trejde "Julafton". Nya paket och mer julmat. Som tur är har jag bara ätit julmat 2 gånger så det går nog bra med lite till.

Igår satt jag och Sandra med Spiderman för andra gången - och klarade hela spelet. Kul att kunna lägga cirka 9 timmar totalt på ett helt spel för 500 kronor. Nej, alltså inte värt priset. Hur lätt som helst och kort. Inte speciellt bra grafik eller fantasi över det spelet heller. Så köp inte Wii:s Spiderman. Dagens tips.

Kram på er!

Linda

2008-01-02
15:05:15

Ahh nu funkar det /L
Jag har försökt komma in för att skriva in ett inlägg men det har inte fungerat, men nuuuuuuuu äntligen.
Nyårsafton var mysig och jättetrevlig.
S och T kom förbi vid 19 och vi njöt av tacos. Drickandet började och vi satte oss ner för ett parti TP.
S och T fick sin efterlängtade revansch och min huvudvärk var ett faktum.
Jag klarade alltså 2 cider sen var det kört. Fy fan vad jag känner mig som en kärring. Snacka om att inte tåla alkohol. Jag försökte med resorb men tills slut var jag tvungen att ta en värktablett och då dricker jag inte mer.
Men man behöver ju faktsikt inte dricka, jag får väl bli nykterist helt enkelt.
T och J däremot blev goa gubbar minsann. Vi andra tre (Jag, S och kompisen D) kände inget speciellt.
Vi spelade Sverige spelet och Wii såklart, höjdpunkten på kvällen var när Sandra slog J. Jag tror hans manlighet fick sig en törn.... Puss på dig älskling!
Vi gick ut för att kolla fyrverkerierna. Stackars invandrarfamiljen som placerat sig i sin bil på parkeringen som skydd. Det såg lite lustigt ut måste jag säga, men jag förstår dem, folk sköt som galningar. En familj längre bort placerade sina fyrverkerier i glasflaskor som givetvis välte vilket resulterade i att det small raketer på backen! Shit, men gränsen gick när en raket smällde några meter ifrån oss (dock från de som sköt på andra sidan huset), då gick/sprang jag in. Resten av fyrverkerierna sågs från min balkong! Där kände jag mig liiite tryggare bakom plåt och hönsnät.
Jag såg på nyheterna igår att de pratar om en lagförändring eftersom fyrverkerierna är utom kontroll. Helt rätt med totalförbud enligt mig. Bättre kommunen sköter ett organiserat som vi kan se istället då det tydligen inte funkar med privatköp. En familj stod till exempel mitt på parkeringen med hus på alla sidor, tänk om det träffat någonstans och börjat brinna. Det gör mig så förbannad, dessutom tänker jag på alla stackars djur och människor som är livrädda. Till den kategorin tillhör nog jag också lite smått.

Ikväll blir det movietajm men buddie Sandy!

Kram och God fortsättning
Linda