Hakuna Matata

2010-01-31
21:23:02

Söndag /S

God kväll!
Hoppas er helg har varit skön trots den plötsliga kylan som anlände. När vi vaknade upp på lördagsmorgonen visade termometern -28 grader här i Linköping!! Jag trodde mamma hade kollat fel på termometern men sorgligt nog så visade den alldeles korrekt. Det är sådana dagar man önskar att man hade någon som kunde komma och ta alla promenaderna med vovven, men tyvärr så ser ju inte min verklighet ut så. Med andra ord så var det bara att dra på sig kläderna och gå ut.
Med tanke på hur otroligt kallt det var så kunde vi inte precis underhålla våra gäster (mamma och pappa) med några som helst utomhusaktiviteter så istället fick det bli en runda i affärerna. Jag och mamma höll oss till klädaffärerna medan pappa och T roade sig med sportbutiker och andra butiker. Jag provade säkert 8 par jeans men lyckades bara hitta ett par som jag tyckte var okej, och de var just bara okej och inte så mycket mer så något klädköp blev det aldrig. Istället kom jag hem med en ny mascara, ny rouge och en hårinpackning, något som det verkligen var på tiden för mig att inhandla nytt av då jag häromdagen insåg att min rouge är minst tre år gammal!  Men nu är det nytt och fräscht, har lite mer i min sminkväska som förmodligen behöver bytas ut men det får bli en annan gång... Kvällen tillbringades här hemma med lite hämtmat från Thairestaurangen, kollade in finalen av Robinson och filmen What´s love got to do with it, en dramatisering om Tina Turners trassliga och svåra tid tillsammans med Ike Turner.

När vi vaknade upp idag så var det "bara" -20 grader, mildare men fortfarande alldeles för kallt för att vara ute så vi åkte iväg till Netonnets Lagershop och gick ett varv, det blev lite shopping för oss allihop. Jag passade bland annat på att inhandla en ny hårfön äntligen. Den jag har sedan tidigare är riktigt mesig och det tar alldeles för lång tid för att få håret torrt. Till min stora glädje så var det mycket bättre blås i den nya och den ska dessutom ha någon form av joniseringgrejsimojs som ska göra håret blankt vilket verkligen kan behövas för min del!
 Våra gäster åkte hem strax efter 14, och då åkte T hem till en kompis. Jag och Pepsi liftade med honom och gick sedan hem de cirka 3 km. Det var faktiskt ganska skönt trots kylan då vädret var jättefint och Pepsi för en gångs skull gick jättebra i både koppel och lös vilket alltid får mig på bättre humör. T har fortfarande inte kommit hem, jag har ägnat kvällen åt datorn, lyssnat på massa skön musik, och försökt hitta energi och lust till att sätta in foton i album. Jag kom dock inte längre än till att ta fram korten och titta igenom dem! Jag har dock gjort något vettigt under dagen då jag lyckades genomföra två av fyra examintioner i det första steget på den datakurs jag läser genom jobbet. Examinationerna var dock löjligt enkla så det tog mig bara en halvtimma... men nu har jag i alla fall äntligen påbörjat kursen vilket trots allt är ett steg i rätt riktning!

Nu ska Pepsi få kissa en sista gång ikväll innan jag hoppar in i duschen och sedan vidare ner i sängen!

Som sagt, hoppas alla har haft en skön helg....

Ps. Jag funderar på att åka hem till helgen den 20/2 om någon är intresserad då jag fick veta att min kära vän L eventuellt kommer hem den helgen. Ds.

Nedan är två av alla de låtar jag lyssnat på under kvällen... Äääälskar Scarlett Johansson och Pete Yorns platta (ett presenttips för min födelsedag i april, bryr mig inte om det är orginal eller en bränd kopia, vet bara att jag vill ha skivan!)


2010-01-30
03:00:12

Its alive! /L
Jag hade en stark känsla av att jag hade glömt något. Idag insåg jag vad.
Jag har juuu en blogg för herrans skull!
Så, här är jag! Lever... nätt och jämt. Eftersom jag inte skrivit sedan 2  0   0  9!!!! Så måste jag uppdatera er. Jag gör det al'a Mami-style, genom den klassiska punklistan.

Me like right now:

·Filmer: Avatar (3D), Its complicated.
·Musik: Fortfarande Kings of leon som gäller för min del
·Spel: Playstation 3 i vardagsrummet. Singstar + sprit ser jag som en lyckad mix i framtiden.
·Bok: Flickan med de röda skorna
·Att jag har ett jobb där jag kunde ligga i soffan och spela Nintendo DS hela eftermiddagen.
·Det är helg


Me dont like right now:

·Bilen/-arna. Min bil är som om han hade en ispropp, vi hittar inte felet. Ena extra ljuset har gått i sönder pga att jag tog (hör och häpna, hej dumförklaring!) slog isskrapan i den för att ta bort isen. "Ops!". Dessutom har framrutan spruckigt. Dumma kyla. Lyckades dessutom sitta med solskyddet i handen i pappas bil när jag lånade den i onsdags. Hur är det möjligt?
Pappa skrattar åt mig men i ögonen ser jag paniken/skräcken över att han vet att jag är ute och kör på vägarna.

·Vinter

·Träning. Jag testade en ny maskin i onsdag som skulle träna nacken. Idag har jag haft ooooont i huvudet hela dagen. Min nacke har träningsvärk.

·Facebook-spelen. Ett irriterande fenomen. Jag hatar dem men jag måååste liksom bara gå in och mata djuren/laga mat/städa och allt vad man nu ska göra. Mitt verkliga liv det går i fördärvet. Ingen mat får Åsa, jag lagar ingen mat och ser ut som en svinstia gör det.

·Kläder. Nu vill jag ha mindre kläder på mig. No more vinterjacka.

·Filmen Waitress

·Det faktum att jag somnade 19.30 och vaknade 22 för att sedan sitta vid klockan 03 och skriva en punktlista över mitt otroligt icke händelserika liv

Ser fram emot:

·Sex and the city, Ecplise, Alice in wonderland, ja 2010 blir ett bra filmår!
·Nytt jobb. Jag söker fortfarande och börjar faktiskt se fram emot en ny utmaning. Hoppas på det bästa!
·Syster ysters besök imorgon.
·Resan till Sverige om cirkus 4 veckor

Funderare:

·Hitta ett par bra slalompjäxor, Äntligen! Men 2000 kronor är väl ändå lite väl mycket?
·Ett nytt larm är installerat i huset. Hur många gånger kommer det aktiveras innan vi lärt oss?


Ps. J var med i tidningen idag. De frågade människor på stan om handbolls EM. Enligt tidningen svarade J: "Jeg vet i grunnen svært lite om håndball. Men vi må ikke miste håpet."
Vi som känner J vet att han aldrig, ALDRIG (stark förstärkning på ordet aldrig) skulle säga så där. Varför ens bry sig om att fråga runt om de ändå skriver sitt eget svar?... Dagens gåta.
Intressant också att han blev vald pga av sin otroligt fula blå Chelsea mössa som mest liknar ett smurfollon (oh no you didnt... hehe)

Det var mitt liv i punkter.

Förhoppningsvis blir jag bättre på att uppdatera snart... ;)

2010-01-29
15:05:04

Fredag! /S
Hej mina vänner!
Jag lever även om det är tyst här i bloggen för det mesta nu för tiden...
Veckan som gått har varit lugn, har inte orkat göra något alls efter jobbet som varit lite tungt den här veckan då båda mina kollegor är hemma och är sjuka så återigen är det jag som får gå med vikarier. Men sånt är livet, som tur är så fick jag en toppenvikarie som varit hos oss en hel del förut och är insatt i vår verksamhet och kan alla barns namn så det har gått hyfsat bra trots allt.
Hur som helst så är det i alla fall underbart skönt med helg nu. Jag har egentligen en hel del jag borde ta tag i här hemma då vi får besök av mamma och pappa som kommer sent i eftermiddag/kväll men jag är trött och kall + att det är fredag så nu tänker jag ägna den närmaste timman åt att slappa i sängen med datorn innan jag tar tag i allt annat.

Hoppas ni får en skön fredag och att allt är bra!


2010-01-24
14:00:27

Söndag /S
Hej på er denna söndag!
Igår var det mys med sambon som stod på schemat. Vi började på den indiska restaurangen Yogi där vi bokat bord till kl 18.30. Jag hade ganska höga förväntningar på restaurangen men tyvärr blev nog både jag och Tobias lite besvikna. Inredningen var inte alls som jag hade förväntat mig utan ganska simpel och stilren där borden stod ganska tätt så det kändes inte som man fick någon avskildhet vilken jag tycker är lite jobbigt. Jag hade dessutom trott att det skulle vara en massa färgglada tyger och liknande då det är så min bild är av indisk restaurang. Maten var helt okej men även där vart vi nog lite besvikna då den trots allt inte smakade något utöver det vanliga vilket kanske är vad man vill när man går ut och äter. Höjdpunkten med besöket kom dock med desserten som vi delade på, vi beställde en indisk saffransglass som var helt underbart god, verkligen suuupergod och krämig med mycket smak av saffran.  Så helt misslyckad kan man ändå inte säga att besöket var, och man måste ju besöka några olika restauranger innan man hittar till de där guldkornen.

Vi satt kvar ganska länge på restaurangen då vår biofilm Avatar inte började förrän 21.30, vi tog även en liten promenad och kollade in trailers innan vi ställde oss i kön på biografen. Märkligt nog var vi i stort sett ensamma, När klockan är 5 i halv kollar T sin biljett och upptäcker att filmen inte alls började 21.30 utan kl 21.00!! Riktigt pinsamt, som tur var så kom det en anställd som sa att det var okej att göra återköp på biljetterna trots att felet helt och hållet var vårt. Så istället för filmen Avatar blev det filmen It´s complicated som vi hann precis i tid till. Filmen var riktigt rolig men innehöll inte riktigt så många skämt som jag kanske förväntat mig, men å andra sidan så skrattade både jag och T och alla andra i salongen till i stort sett alla de skämt som var i filmen så den var helt klart godkänd :)

Idag har vi varit och gått en plogad slinga på sjön Roxen tillsammans, det var kanske inte fullt så mysigt som vi hade föreställt oss då det var en hel del folk där, men det är samtidigt skönt att gå på lite andra ställen än de slingor vi går vanligtvis när vi går med Pepsi.
Nu har T tagit sina skidor och åkt iväg med bilen för att åka en sväng. Själv tänkte jag förvandla mig själv till bagare och konditor och baka lite bröd och bullar innan jag ska ta tag i ett styrkepass.

Hoppas ni har haft en skön helg för det har vi, och nästa helg räknar vi också med kommer bli trevlig då vi förmodligen får besök av mamma och pappa.

Ha det bra, puss!

2010-01-23
11:54:27

Lördag /S
Hej mina vänner!
Helgen är här, något jag längtat efter då jag varit tröttare än vanligt den här veckan känns det som. Veckan har varit ganska händelselös förutom i onsdags då jag och T firade 8 år tillsammans. Som jag nämnde då så blev det dock inte så mycket till firande då vi planerade att fira idag. Men T överraskade mig med en bukett röda rosor och en skål med mina favoriter från naturgodishyllan som vi hade till filmen vi tittade på. Inte så mycket till firande men ändå en jättemysig kväll tillsammans. Idag ska vi fira genom att gå och äta på en indisk restaurang och sedan gå och se filmen Avatar. Helst hade vi velat se den i 3D men tyvärr har vi ingen 3D-biograf än i Linköping.

Idag vaknade jag tidigt, dels för att jag var så otroligt kissnödig men också för att käraste lilla Pepsi började pipa och beklaga sig när jag gick upp bara för att gå på toaletten. När klockan var 9 gav jag upp och gick upp och åt lite frukost innan jag tog med vovve och sambo på en långpromenad i kylan, det var ändå skönt då det för första gången på länge var en alldeles blå himmel. Resten av dagen kommer bli slapp, jag har tänkt baka bröd och sen ska vi iväg och köpa skidstavar till T, men i övrigt lär inget hända förrän det är dags att ge sig iväg ikväll då jag längtat efter en dag att bara slappa efter förra helgens intensiva städhelg.

På tal om något helt annat så kan jag stolt meddela att jag förutom den lilla skålen med naturgodis som jag fick i onsdags, inte har ätit något godis alls sedan jag åt min chokladkaka förra helgen. Det innebär att jag ätit 200g choklad på 2 veckor vilket är helt fantastiskt bra för att vara mig! Det som är extra skönt med det är att jag inte behövt kämpa för att hålla mig undan godis för jag har faktiskt inte haft något som helst sug efter godis, inte ens efter choklad. Imorgon tänkte vi ge oss ut och åka skidor + att jag tänkte ta tag i veckans första styrkepass så man även kommer igång med den andra delen av mitt "nya" liv. Förhoppningsvis blir det lika fint väder imorgon...

Hoppas ni andra också har en skön helg, puss på er!

2010-01-20
18:32:31

Idag är ingen vanlig dag... /S
... för idag är det åtta år sedan min och Ts första kyss.
När jag kom hem väntade en vas med röda rosor och en skål med mina favoriter från naturgodishyllan :)
Något större firande blir det inte direkt, vi ska fira med middag och bio i helgen istället då jag är precis så trött, eller till och med ännu tröttare, som jag trodde att jag skulle vara efter min stängningsonsdag.

Men även om den inte firas stort så är det som sagt ingen vanlig dag, det är VÅR dag!


2010-01-19
21:35:15

Tisdag /S
Hola people!
Idag är det tisdag och vanligtvis den dag jag öppnar på förskolan och slutar tidigt, idag hade vi dock studiedag istället vilket kändes som ett trevligt avbrott i vardagen. Förmiddagen satt vi i grupper, jag som tillhör 5- årsansvariga fick sitta i den gruppen tillsammans med pedagogerna i förskoleklass för att diskutera överskolningen. Efter lunchen fick vi åka tillbaka till vår förskola där vi hade lite annat att göra. När det återstod en timma av dagen fick vi äntligen sätta oss ner i mitt arbetslag för att planera lite, något vi gärna hade gjort hela dagen då det känns som att vi har en hel del att prata igenom. Vi hann i alla fall prata om lite och som tur är så är det våran tur att ha avdelningsplanering på fredag.

I övrigt händer det inte så mycket. T har börjat sina kurser nu och för första gången sen han började plugga så har han valt att läsa färre poäng än han behöver vilket han verkligen kan göra med gott samvete då han redan läst många mer poäng än hans utbildning kräver. Så nu hoppas jag på att vi får lite lediga helger tillsammans där han slipper tänka på plugg.

Just nu försöker jag leva billigt då det börjar bli skralt på kontot... inte för den skull att pengarna inte kommer räcka till nästa lön men när nästa lön kommer har jag 3000kr extra i utgifter som jag normalt inte har då jag ska betala pappa för servicen som han fixade på bilen + pengarna för de skidor mamma köpte åt mig under julledigheten. Fördelen med att ha dåligt med pengar är att man inte har råd att unna sig skitmat :p
Det blev till exempel ingen pizza härom dagen då det kändes som en väldigt onödig utgift, och godis har faktiskt inte alls lockat hittills tro det eller ej! Jag har bara ätit 200g choklad sen vi kom tillbaka och det är minimalt för att vara mig så jag har i alla fall börjat ändra mig och leva lite sundare. Jag äter bra känns det som så nästa steg är att komma igång med träningen och det är väl egentligen det som är svårast att ta tag i när man kommer hem på eftermiddagarna och är trött... Men när snön försvinner ska jag försöka komma igång med joggingen, och innan dess ska jag försöka köra två styrkepass i veckan här hemma. Det borde ju egentligen inte vara så svårt då man kan köra ett pass på helgen...

Nu är det dags att sova, natti natt på er, hoppas allt är bra!

2010-01-17
18:11:31

working 9 to 5 /S
Idag har vi städat, städat och städat lite till!
Nu är det skinande rent i varenda liten vrå och även om vi hållt i stort sett oavrbrutet mellan 10.30 och 17 så känns det jäkligt skönt nu när det är färdigt. Alla klädgarderober + städskåp och skafferi är rensat och vi har slängt flera kassar med saker.
Utöver städningen så har vi också hunnit med en långpromenad i Vallaskogen och Pepsi har äntligen fått sitt bad så nu luktar även han gott...

Har slitit som en hund hela helgen känns det som men det var det definitivt värt... Nu blir det taco, TV-mys och lite vaniljglass och fruktsallad resten av denna söndag innan det är dags att krypa ner i sängen och ladda för kommande arbetsvecka...

Hoppas ni har haft en bra helg!!

2010-01-16
20:59:52

Lördag /S
God afton!
Idag har man varit ledig men det har varit full fart i stort sett hela dagen! Det började med att vår kära vovve tyckte att vi skulle vakna redan kl 9 och började pipa och gny och tycka allmänt synd om sig själv. Både jag och T vet dock att det inte alls beror på en sprängfylld urinblåsa utan snarare på att vi har en hund som numera är väldigt hungrig. Trötta och envisa som vi båda ändå är så vägrade vi gå upp innan klockan ringde en halvtimma senare. Väl uppe började vi vår dag med en gemensam långpromenad, något som hör helgerna till och som är riktigt mysigt då man verkligen pratar med varandra, under vardagarna går man mest förbi varandra, glor på TVn eller pratar om sånt som hör vardagen till; vad ska handlas, vem gå med Pepsi, när kommer man hem and so on. När vi återvände hem ungefär en timme senare så var det med stapplande steg vi klev innanför dörren alla tre då ingen av oss hade någon mat i magen och därmed hade en blodsockernivå som låg i botten!

Efter att ha fått i oss lite frukost gjorde vi oss i ordning för en liten biltur ut till Tornby dit vi åkte för att leta efter en liten byrå eller liknande som skulle få flytta in i vårt badrum.
Tidigare har vi haft en blå plastback på golvet som vi har haft lite badrumsartiklar i och extra tandkräm och annat, men nu när vi fått badrummet renoverat kändes det inte alls kul att ställa in den igen + att det var kaos i den och vi hade egentligen ingen koll alls på vad den innehöll. Vi började med att kolla in en loppis vi aldrig besökt tidigare. Jag som inte alls gillar second hand tyckte ändå att det var en riktigt fräsch sådan. Vi lyckades dock inte hitta det vi sökte men T kom i alla fall ut därifrån med två böcker. Vi gjorde en vända på både Rusta och Jysk men hittade inte det vi ville ha, väl på IKEA hittade vi dock något som passade alldeles utmärkt och som jag spanat in på deras hemsida. Den var lagom i storlek och lagom i pris då den kostade 499kr, vilket var ungefär vad vi kunde tänka oss att lägga på en byrå som trots allt kommer stå i badrummet.

När vi kom hem igen så tog T tag i projektet med att skruva ihop vår nya lilla möbel medan jag tog mig an projektet garderobsrensning som jag planerat och gått och bävat för hela veckan. Väl igång så var det trots allt rätt så skönt att slänga en massa kläder man inte använt på länge utan bara behållt för att man kanske någon gång ska komma i det igen, eller spara de där jeansen med hål i bara tills man hittat ett par nya... Nu åkte allt sådant och efter två timmar hade ordningen äntligen återvänt till min garderob, och två proppfulla pappkassar med gamla kläder väntade på att bli ivägkörda till en container. Under tiden jag pysslat med det så hade T lyckats få ihop byrån + dammat allt i bokhyllan och vitrinskåpet i vardagsrummet så nu är vi en liten bit påväg inför morgondagens stora projekt som är storstädning!
När byrån väl var på plats började jag plocka ur den gamla plastbacken med saker och flytta in grejor i lådorna och det märktes tydligt att den mest innehöll en massa skit! Jag slängde säkert tio engångsrakhyvlar, massa lösa tops och bomullspads, gamla sprayflaskor, hårgelé som jag fått gratis någon gång och haft som tanke att skänka till någon som använder, jag hittade också TRE tandkrämstuber! Som sagt, vi hade verkligen ingen koll på vad den lådan innehöll, men nu ligger det som var värt att sparas fint och prydligt i vår nya byrå :)

T har lämnat mig för kvällen för att bege sig till den nya "föreningen" Goa Gossar som han och hans vänner startat, hihihi, det är rätt roligt, det är en kille i hans kompisgäng från Historiakursen som skickade honom ett skämtsamt men ändå seriöst sms häromdagen där han tyckte att deras träffar som ofta är svåra att få till för att det ska passa allas tider, skulle bli återkommande och mer seriösa genom att starta gruppen Goa gubbar, så nu ska de ses en gång i månaden där de turas om vem som ska stå för mat, alkohol, disk and so on...
Jag har ägnat min kväll hittills åt att titta på TV och nu tänkte jag se om det kanske finns någon bra film som kan intressera mig den närmsta timman och bara ta det lugnt. Till veckan kör vi igång verksamheten på förskolan ordentligt med alla grupper och tisdagen väntar årets första studiedag, på onsdag när jag typiskt nog går min längsta dag på jobbet så firar jag och min älskling att vi varit tillsammans i 8 år, det blir dock ett firande i mycket liten skala då vi bestämde oss för att fira med middag ute nästkommande helg då jag vet att jag kommer vara jättetrött på onsdag.

Hur som helst, hoppas alla har haft en skön helg so far...!





2010-01-15
17:03:39

Fredag! /S
Då var första arbetsveckan efter ledigheten gjord och jag måste tyvärr säga att ledigheten inte bidrog till någon energiladdning för jag har varit lika seg och trött denna veckan som tidigare. Idag var det extra tufft och jag höll på att explodera efter att ha blivit provocerad i 45 min av en unge, till slut ignorerade jag h*n totalt då jag var tvungen att fokusera mig på att enbart andas och hålla tyst för att inte säga något jag skulle ångra... puh!... såna dagar kan man börja fundera på vad tusan det är man har gett sig in på!

Men nu är i alla fall helgen här och ikväll ska jag verkligen njuta av lugnet, och T har redan förberett för kvällens middag som kommer bestå av fläskfilé, kantareller och potatisgratäng med fruktsallad till efterrätt. T har varit duktig och fortsätter vara duktig genom att avstå från godis ikväll. Själv har jag inte ens gjort något seriöst försök till att börja mitt nya sunda liv, men till veckan SKA jag göra det, men jag kommer börja smått med två träningspass i veckan, en liten motivationsfaktor kom med posten på jobbet idag då vi fick våra aktivitetsdagböcker där man för varje 30min träningspass får en poäng, och efter 10, 20 och 30 poäng så får man byta in det mot ett 100 kr presentkort (sammanlagt 300kr) på olika ställen.

Förutom att slappa ikväll så har jag/vi planer på att storstäda lägenheten i helgen. Jag ska verkligen gå igenom varje vrå, garderoberna ska rensas, vissa saker kommer få flytta upp på vinden, andra kommer slängas helt. Alla skåp och hyllor ska plockas ur och dammas and so on. T började lite smått tidigare i veckan genom att plocka bort alla julsaker och sortera i några lådor och igår tvättade sofftyget och alla plädar.

Jag tänkte också försöka hinna med att besöka några loppis och leta efter någon liten nattduksbord eller liknande som vi kan ha i badrummet och ha lite småsaker i, men vi får väl se vad som hinns med...!

Nu ska vi till affären och handla lite, ha det så skönt i helgen nu mina vänner!

2010-01-06
17:07:03

Onsdag, trettondagen /S
Long time no see!
Vet inte hur det ser ut i övriga välden men här i Karlstad har vi de senaste dagarna fått stå ut med -20 grader, igår kväll var det till och med nere i -24 och enligt första sidan på Aftonbladet ska det bli ÄNNU kallare!!
Det är fint väder men trist nog så hindrar ju kylan alla former av utomhusakiviteter, vi har halvsprungit några vändor med Pepsi varje dag men man kan knappast påstå att det är några jättelånga eller sköna promenader. Ett tunt täcke och en lite tjockare "täckjacka" har inhandlats åt lille vovvsingen så han ska slippa frysa ihjäl åtminstone.
Vii har aktiverat oss dessa kyliga dagar med att springa i affärer och att titta på lite film. Imorgon ska jag nog chocka mig själv och min omgivning genom att åka och prova ut längdskidor till mig själv i affären. Jag trodde aldrig den dagen skulle komma då jag var sugen på att åka längdskidor men idag var jag riktigt sugen för trots kylan är det ju väldigt fint ute, och eftersom jag vägrar ge mig ut på isen och åka skridskor med alla andra s får jag väl ta mig an en annan vintersport som andra ägnar sig åt... Jag tänkter dock titta ut de billigaste skidor som finns då jag är väl medveten om att de kommer samla damm mer än de används....

Nu ska jag ägna mig åt lite Wii-bowling innan det blir filmkväll lite senare...

Kan förresten tipsa om filmen The boat that rocked som vi såg härom kvällen. Det är ett tag sedan den klom ut tror jag. det är hur som helst en skön film md mycket bra musik :)

ha det bra, puss på er!