Hakuna Matata

2011-04-26
19:58:54

Vecka 38 /L
Nu är det bra varmt ute! Det hjälper inte heller att man är höggravid och alltid är varm dessutom! Jag som var så glad över att missa hela sommarvärmen men men... :P hellre detta än all jäkla snö i alla fall!
I natt när jag skulle sova kunde jag inte förstå varför jag var så kladdig på armen. Gick och tvätta mig flera gånger... tills jag insåg att det läckte från bröstet. Japp, nu börjar jag bli väldigt klar för litens ankomst. Så nu är det amningsinlägg som gäller! Det lustiga är att jag på kvällen satt och beklaga mig över att jag inte fått någon mjölk och inte kommer få amma :P he he...

Nu har jag varit hemma i lite över två veckor. Jag blev sjukskriven efter helgen i Karlstad :P Haha, nej då det berodde inte på det. Men det började i vecka 36 med att jag inte kunde sova för hjärtat slog så hårt och hela kroppen var fel. Sömn är extremt viktigt för min hälsa ;) Helgen i Karlstad fick jag migrän som inte ville gå över och på måndag morgon kändes huvudet fortfarande inte bra och jag blödde näsblod (jäkligt trött också) så jag ringde läkaren och frågade efter en tidigare tid än onsdagen som var inplanerat. När jag kom dit hade jag 170/90 i blodtryck och han blev orolig för svangerskapsförgiftning. Läkaren skickade mig till sjukhuset och min älskade J såg ut som om någon gett oss en dödsdom vilket innebar att jag var tvungen att lugna honom :P Men alla tester och blodtrycket var bra när vi åkte hem igen den dagen.
Idag var vi till sjukhuset igen för att kolla läget och allt var bra. Det mest irriterande är att min son är så tråkig. För det första pressar han sig in att man kan inte få en bra bild på ultraljudet och för det andra sover han hela tiden vilket innebär att när man ska kontrollera hans rörelser så får man sitta väääldigt länge! Idag blev det en timme för han bara sov... slår vad om att han kommer ta igen detta för att jag klagar nu ;P

Idag fick vi bokat in en rundtur på sjukhuset. Lillen är ju beräknad till 8 maj och vi fick plats för rundtur den 10 för alla grupper var fulla :/ Hoppas han håller sig inne tills dess då :)) Dessutom har vi redan en tid till övertidsundersökning fredagen den 13 maj! Men sen, sa jordmor att har han inte kommit den 20 maj då sätts jag igång! Fatta var nära det är nu :D Allt är klart här hemma. Jag har tvättat allt och kokat allt :)

Nu är jag trött på att gå hemma. Man kan ju inte göra nååågonting. J har ju inget körkort så att åka någonstans är inte aktuellt. Jag orkar inte gå längre sträckor, men jag är ute varje dag en tur för annars klättrar jag på väggarna. Dessutom är alla kära så långt borta, saknar bara den möjligheten att kunna ta en snabbvisit på kvällskvisten och sånt... :( snyft snyft.

Litens säng från Ikea

Björnen som hänger på sidan är en pyjamaspåse som mamma gjort ♥

 

Emmaljunga classic sport 2011 i jeans black

Min älskade Emmaljunga! Jag har observerat att 90% av alla småbarn i denna staden kör runt i en likadan (dock inte i mitt fina tyg, jeans black) men jag tar det som ett tecken på att det är en bra barnvagn! Måste även ge en stor eloge till kopbarnvagn.se som har varit helt otroligt bra serviceinriktade. Ska man köpa barnvagn så gör det där! Mamma köpte den fina "tummen"-leksaken till barnvagnen. Sötast.

Så stor är min son nu. Ligger bra i magen. Vikten beräknades på 3000gram idag. Han hinner förhoppningsvis lägga på sig lite till innan det är dags. 3500g är en bra siffra ;) Mest glad över att jag slipper klämma ut en 5 kg klump i alla fall :D


2011-04-26
16:54:10

Sköna maj, välkommen! /S
Hej allihop!
Då var man tillbakai Lkpg efter en långhelg i Karlstad. De här dagarna var så bra som de bara hade kunnat bli tror jag, och en stor bidragande faktor var det underbara vädret med sol, sol, sol, värme! Vi gjorde inget särskilt egentligen. En dag spenderades i Ts sommarstuga där vi åt god mat, hade det skönt i solen, pratade. Dagen därefter åkte vi till min mormor och spenderade hela dagen på hennes gård och bara myste... tittade på lammungarna, njöt av att se Pepsi njuta av att få springa fritt på mormors stora tomt och leka lite med min mosters hund. Som vanligt när man hälsar på mormor så blev det mat och fika i mängder och vi åkte hem med känslan av att vi rullade fram. Jag ska inte tråka ut er med detaljer om min helg men den fortsatte i samma anda, mycket utevistelse, mycket sol och mycket tid med nära och kära! Det blev en riktig energipåfyllning för min del och jag kände mig återigen peppad till att flytta tillbaka till Karlstad då vi kommer kunna få så mycket mer av den varan genom att ha alla familjemedlemmar 10 minuter bort, närheten till Ts sommarstuga... närhet till allt det vi saknar nu helt enkelt!

Själva flyttprocessen står dock fortfarande stilla, inget nytt boende hittat och inget jobb hittat för min del. Men bostadssökandet fortsätter och jag lämnade intresseanmälningar på två bostäder senast idag, och vad gäller jobb så är det ju bara att fortsätta att spana som gäller.

Det känns i alla fall både rolig och spännande att vi redan går in i maj månad. Allra mest väntar man ju självklart just nu på att det ska pipa till i telefonen med ett sms från min bloggkollega eller hennes mamma om att pyret i magen nu är redo att titta ut!! Det känns dock fortfarande lite overkligt att det faktiskt är en liten människa som ska komma ut... det är ju liksom min Linda vi pratar om!


2011-04-20
21:08:59

Långledigt= we like! /S
Hej mina vänner!
Dagarna rullar på och nu är det snart helg igen! Imorgon jobbar jag kort dag, har bestämt mig för att plocka ut lite komptimmar och sluta vid lunch :)
Då blir det hem och hämta Pepsi och sen raka vägen mot en långhelg i Karlstad. Det ska bli riktigt skönt att få vara hemma ett par dagar, särskilt med tanke på den väderprognos jag sett som verkar säga sol, sol och mera sol!! Mitt humör är lite uppåt också pga att jag hittat en hyresrätt jag gillar utifrån vad annonsen beskriver. Det är en 2,5 på 67 kvm i Viken, precis intill Mariebergsviken. För er som inte känner till Karlstad så kan jag väl tala om att det är ett område precis intill stan med närhet till både vatten och skog... Det skulle passa mig och Tobias som handen i handsken och det skulle finnas många fina promenadstråk för oss att gå med Pepsi + att Tobias skulle ha jättenära till sitt jobb! Det som talar emot är väl kanske hyran som kommer landa på nästan 6000kr skulle jag tro när parkeringsplats är betald men det kanske det är värt... men nu ska jag försöka glömma den här lägenheten tills man eventuellt hör något från dem, eller tills man varit på visning, för det kan ju vara så att den inte alls är något att ha i verkligheten.

Vad gäller ledigheten så har vi inga som helst planer, och just nu känns det inte som att jag vill ha några heller. Jag kan tänka mig att bara njuta av solen och lite promenader ute i Ts sommarstuga och träffa de nära och kära utan stress.

Dagarna rullar som sagt på och det är i stort sett bara en vecka kvar innan vi är inne i maj. Nästa vecka är det dags för mig att skriva ett brev till föräldrarna på förskolan för att berätta att jag ska sluta, och samma vecka är det dags att avslöja det för barnen. Det ger mig riktig ångest att behöva berätta det för barnen, dels för att det närmar sig slutet och som jag sagt tusen gånger nu så älskar jag mitt jobb och barngruppen och dels för att jag vet åtminstone ett barn som kommer tycka att det är jättejobbigt då jag såg hur hon reagerade i julas när min tidigare kollega avslöjade att hon skulle sluta. Men nu är det ju som det är och det finns inget jag kan göra annat än att berätta...

Hur som helst, ha en riktigt skön påskledighet nu allihop!!

2011-04-17
14:31:37

En härlig helg /S
Den här helgen var precis vad jag behövde! Underbart väder med sol och blå himmel och en behaglig temperatur, saknade fästmannen på besök, hemmamys, god mat och en glad vovve!

Tobias kom i fredags eftermiddag/kväll och vi började med att ta med vår hysteriskt glada vovve på en promenad som också blev en bra pratstund för oss att diskutera hur vi tänker kring boende och den lägenhet vi blivit erbjuden. Väl hemma gjorde vi iordning tacos till middag, och det smakade lite gott som vanligt! Därefter blev det filmmys, det blev The Joneses, en udda men ändå ganska bra film med fokus på vårt konsumtionssamhälle.
För första gången sedan T flyttade så fick jag sedan en natt med riktigt skön och djup sömn, jag sov så himla djupt och var helt förvirrad när T väckte mig strax efter 10 morgonen därefter. Härligt nog så hade han och Pepsi redan varit ute på en långpromenad så vi kunde ta en lång frukost tillsammans innan vi åkte in mot stan där det blev en fika och lite shopping (för Ts del) innan vi åkte hem och hämtade Pepsi och tog en promenad i Vidingsjös motionsspår.

På kvällen hämtade vi hem Thaimat som vi åt innan det blev ännu en kväll med soffmys. Eftersom vi är inne på ett nytt försök att skippa godis ( T är i alla fall duktig, för mig går det käpprätt åt skogen!) så invigde vi äntligen mitt fondue-set som jag fick i julklapp så det blev vindruvor, äpple och banan som vi doppade i choklad och det var supergott! Visst är ju chokladgodis men vi använde inte knappt 100g för oss två. Det var i alla fall supergott och rekommenderas starkt! Sedan blev det ännu mysigare då hela bostadsområdet blev kolsvart så vi fick tända massor med levande ljus :)

Idag har vi promenerat i Tinnerö eklandskap som ligger någon kilometer bort. Ett jättemysigt område med öppna landskap och stora gamla ekar och stora stenar, med massor av vägar och stigar kors och tvärs. Jag vågar aldrig gå där själv då det är väldigt lätt att gå vilse, åtminstone för någon som mig utan något lokalsinne :p

Nu ska vi snart äta lite mat och sen är vår helg tillsammans över. Men det har varit en perfekt helg även om vi inte gjort så mycket. Så skönt att få bara vara vi två och att få umgås i lugn och ro. Även Pepsi uppskattade en helg på hemmaplan och att slippa bilresan till/från Karlstad och bara få njuta av att hans lilla flock var samlad här hemma.

Nu väntar 4 arbetsdagar innan lite långledigt i och med påsken!

Bilder från vår promenad idag;

Blåsippor och vitsippor fanns överallt


Pepsi i sin VGW-sele som jag skrev om en annan gång. Den funkar ganska bra men jag undviker att använda den då jag märkte att han efter några veckors användning verkade ömma lite på bogen där det ligger och trycker när han drar. Men den är jättebra att använda då och då, dagar när man ska gå lite längre, eller dagar när humöret är i bott och man helt enkelt inte orkar bråka.

 

 

Det är så himla mysigt att gå bland alla stora gamla ekar...



2011-04-15
15:21:14

Oh no, jag valde fel! /S
Jag berättade ju för ett tag sedan att jag och T vann budgivningen på en lägenhet på Hagaborg. En väldigt sliten sådan men med perfekt läge och bra planlösning. Vi kände dock i slutändan att det kanske blev lite för mycket pengar och valde att backa....

Idag när jag kollade på Hemnet ligget en likadan lägenhet ute i samma område fast den är renoverad och den är såååå fin, precis så som jag skulle velat göra i ordning den vi skulle fått så nu sitter jag här med en svidande känsla och ångrar mig bittert. Det hade fasen varit värd de där pengarna!!

Jaja... Tobias var i alla fall iväg och kollade på en hyresrätt på Herrhagen igår, en 2:a. Han hade tyckt den såg bra ut och tycker vi ska tacka ja till erbjudandet. Jag som inte har sett den och som inte gillar läget + att det bara är en 2:a är väl inte lika sugen... vi får väl se... ska lämna besked på tisdag.

Om ett par timmar kommer T hit och det ska bli så himla skönt att bara få vara vi och att jag slipper bilresan!

ha en skön helg!!

2011-04-13
21:13:19

Gäsp /S
Herregud så trött jag är!
Inatt sov jag inte bra, jag sov för ovanlighetens skull hela natten utan att vakna en enda gång men i min hjärna var det full aktivetet med drömmar. Jag minns inte vad jag drömt men vet att jag drömt massor... vet inte om det kanske är därför jag är så trött. Det känns riktigt skönt att det är torsdag imorgon, det känns som sista arbetsdagen för på fredag är det min tur att gå lyxtiden 7.30-13 + att det är vår tur att ha avdelningsplanering hela förmiddagen. Ännu härligare känns det vid tanken på att jag då får åka hem och pyssla lite hemma och bara få invänta Tobias istället för att kasta sig in i en bil och köra i 3h mot karlstad som jag gjort de senaste helgerna.

Idag fick vi två lägenhetserbjudanden, båda lägenheterna ligger på Herrhagen intill kyrkan. Tobias ska ringa och göra upp tider för att få komma och titta på dem, men jag känner mig mest anti. Jag kan absolut tänka mig att bo på Herrhagen då det är centralt läge i Karlstad, och Tobias skulle ju få jättenära till jobbet. Men det är läget på just de här lägenheterna jag inte gillar... att de ligger mitt i smeten på Herrhagen. Det är framför allt vår fyrbenta kille jag tänker på. Jag vill ha gräsmattor utanför huset, att kvallskissen ska vara en promenad runt huset typ, men här är det ju bara ett rutnät av gator innan man är framme vid grönområden och det känns inte rätt vare sig för mig eller Pepsi.

Visst är jag omständig....! Det tycket nog Tobias med, vi får väl se vad vi kommer fram till efter lite diskussioner i helgen. Nu känns det i alla fall som att vi kommer att ha tid att prata och diskutera, något vi inte riktigt hade förra helgen. Tobias är realistisk och kanske lutar lite åt det pessimistiska hållet ganska ofta medan jag kanske kan luta lite mer åt det optimistiska hållet... särskilt när det gäller hela den här flytten och boendefrågan då jag går och väntar på att "rätt" lägenhet ska dyka upp, vare sig det är hyresrätt eller bostadsrätt så vill jag i alla fall att det ska kännas rätt från början då jag inte vill flytta mer förrän den dagen vi eventuellt har råd att köpa hus.

Pepsi och jag vill inte bo i betongdjungeln! Vi vill ju sitta på ängen... och lukta på blommorna... fast nära stan ;)


Nu ska jag avsluta den här dagen och faktiskt krypa ner i sängen för jag är heeeeelt slut! Natti natt

2011-04-12
17:18:34

Ett kvarts sekel /S
Idag mina vänner är dagen med stort D, den viktigaste dagen på året... min födelsedag ;)
Att fylla år när ingen finns här att fira en gör väl att dagen går ganska obemärkt förbi men det känns ändå ganska bra eftersom jag vet att det här förmodligen är den sista födelsedagen jag behöver fira på egen hand, i fortsättningen bor jag i Karlstad och det borde väl finnas någon då som vill fira en! Min 25 års dag började med jobb, en ganska skön jobbdag då jag slutade tidigt och barnen var på bra humör, fick några grattis från både kollegor och barn innan jag gick hem. Sedan har jag väl mest gjort massa tråkiga saker och måsten så som att kolla lufttryck i däcken, köpt hundmat, "fuskstädat" inför spekulanter på lägenheten som skulle komma och titta idag men som aldrig dök upp(!), en promenad med vovven och nu under kvällen väntar några timmar i tvättstugan.... kul va! Ha ha ha, närå... det känns som sagt ändå ganska bra. Jag tänkte unna mig en pizza, lite choklad och sedan gosa ner mig i fotöljen med en cockerkille som värmekälla på magen och slänga i en film jag lånat av mamma, i DVDn. Man får helt enkelt mysa till det så bra man kan på egen hand :)

De senaste månaderna har det här med att fylla 25 år känts lite läskigt... jag vet inte riktigt varför men det är väl hela den här grejen med att helt plötsligt vara närmare 30 än 20 tror jag. Nu har det lagt sig och istället känns det ganska bekvämt, det känns som att 25 är en bra ålder för mig... jag har varit så himla lugn av mig, alltid föredragit lugna middagar med lite dricka och spelande på hemmaplan med goda vänner framför utelivet även om jag tycker det är kul att gå ut också, men det är inte riktigt acceptabelt verkar det som när man är mellan 16-24 år. Men när man är 25... pang! Nu verkar varenda kotte vara i ett förhållande och föredrar just det samma.. så nu helt plötsligt verkar åldern ha kommit ikapp min personlighet!

Hur som helst, jag ska göra mitt bästa för att mysa till den här dagen, hoppas ni får en fortsatt skön tisdag ni med!



2011-04-10
21:51:14

Energipåfyllning /S
Nu är jag tillbaka i Lkpg igen efter ännu en intensiv helg hemma i Karlstad. Jag började min helg lite tidigare i fredags än jag egentligen skulle då jag valde att plocka ut komptimmar, så istället för att jobba till 16.30 så smet jag redan vid 13.30 vilket var precis vad jag behövde tror jag efter några deppiga dagar. Det var så skönt att gå från jobbet och komma iväg mot Karlstad tidigt på dagen. Tack vare det så var jag framme i Karlstad redan kl 17.
Fredags kvällen spenderades hemma hos svärföräldrarna som bjöd på lite mat och prat, lika trevligt som vanligt!

På lördagen ägnades större delen av dagen åt dopförberedelser. Precis som vanligt så slutade det med att jag fick stressa runt medan jag fixade mig trots att jag började göra mig iordnin i tid, jag har verkligen blivit hopplös när det gäller att passa tider! Men i tid hann vi, faktum var att vi var vid kyrkan innan huvudpersonerna :p

Dopet gick bra trots världens sämsta/snorkigaste/otrevligaste präst och en treåring som hade lite svårt att stå still medan lillebror skulle döpas och smög iväg och försökte sig på duktricket att rycka undan en duk och ändå låta sakerna stå kvar - fast hans variant var altarbordet. Han lyckades dock inte genomföra det då en vuxen hann fram och rädda det hela ;)
Själva kristna ceremonin struntade nog alla inblandade i men det är ju alltid lika trevligt att få träffas allihop och fira barnen. Kvällen fortsatte med trevliga stunder då det blev kortspel med käraste vännen och bloggkollegan Linda som även hon var på besök i stan. Det var så himla mysigt/kul/skönt och välbehövligt för min del med en avslappnad kväll tillsammans med trevliga människor, att bara få prata och spela lite kort så som vi så ofta gjorde för några år sedan när vi alla bodde i samma stad.

Idag började vi dagen med ännu en lägenhetsvisning. Jag är glad för att jag hade ett annat ärende för mitt Karlstadbesök då lägenheten verkligen inte var ett dugg intressant för min del, jag behövde ungefär 10 sekunder på mig innan jag var färdig och kunde gå - men för att vara trevlig mot mäklaren som ändå tagit sig extra tid för att visa lägenheten så tittade vi självklart runt några minuter. Men som sagt, det var inte "vårt" hem, det kände jag direkt, det var alldeles för litet kök för att det skulle vara mysigt för ens 4 personer att sitta där och äta middag då det var litet och trångt + en väldigt liten balkong och lite konstig planlösning. När visningen var avklarad åkte vi hem till mamma och pappa igen där jag spenderade tid med mina underbara syskonbarn medan T var underbar och bytte till sommardäck på bilen + tvättade bilen åt mig medan jag bara fick ha det skönt. Eftersom jag fyller år på tisdag så blev det också lite firande av mig i form av grillpremiär med hela familjen + fika + lite presenter från mamma och pappa.

När det var dags för mig och Pepsi att åka tillbaka till Lkpg så var det med en helt annan känsla i kroppen än vad jag kände tidigare i veckan då jag känt mig ganska låg som ni redan vet. Den här helgen var med andra ord precis vad jag behövde, tid tillsammans med de människor jag älskar allra mest. Nästa helg får jag förhoppningsvis lite mer av det jag behöver då T förmodligen kommer hit... det ska bli skönt att vara bara vi två då det sällan blir så mycket av den varan när man är i Karlstad då man inte har något eget ställe att vara på + att man vill träffa alla andra också.

Jag hoppas ni andra haft en lika härlig helg som mig med lika härligt vårväder, tid tillsammans med vänner och familj :)

Natti natt

2011-04-07
17:56:43

En bättre dag /S
Idag känns saker och ting lite bättre, men det tog sin tid innan det kändes bättre vilket är lite jobbigt med det jobbet man har då det varken finns tid eller utrymme för att gå undan och vara för sig själv. Å andra sidan så har jag ju massor av härliga barn som kan göra under för humöret åt båda hållen, och just idag gav de mig en hel del skratt. Allt kändes också lite bättre när jag tog beslutet att plocka ut lite komptimmar imorgon så att jag får sluta kl 14 istället för 16.30 så jag och pepsi kan komma iväg mot Karlstad hyfsat tidigt.

I helgen har jag och T en del att diskutera gällande boende också. T börjar känna att vi får ta vad vi får... i stort sett första bästa, medan jag känner att jag vill flytta till en stadsdel jag tror jag kan trivas i, sedan är det kanske inte jättenoga att det är en 3:a som vi tänkt oss från början för det är ju bara att flytta igen sen om man vill. Men jag vill INTE flytta och känna att jag vantrivs från början. Just nu har jag nog 4 stadsdelar jag absolut INTE vill till och det är Wåxnäs, Gruvlyckan, Rud och Kronoparken. Så nu måste jag försöka hitta argument så att T ger mig en sista chans att hitta ett boende som INTE ligger i någon av de delarna av stan.

Nu ska jag slappa lite vid TVn innan det är dags att ta tag i packandet!

Ha en skön helg!!

2011-04-06
21:52:02

Vem bryr sig om morgondagen när det känns så här just idag... /S
Somliga dagar är bättre än andra... det här är inte en av de dagarna.

Medan en av oss börjar känna att saker och ting börjar falla på plats så känner väl jag ungefär det motsatta. Jag har gått från att ha haft min trygghet i min lilla familj här i Lkpg med T och Pepsi, och ett jobb jag trivs med och kollegor som jag stormtrivs med, en lägenhet som jag kanske inte gillar fullt lika mycket i en stad jag trivs med men som saknar människorna som betyder något, till att inte ha något boende, inget jobb och livet som särbo. Jag förstår att jag förmodligen låter väldigt gnällig och tjatig men just nu känns saker och ting jobbigt. Det känns jobbigt på jobbet varje gång man kommer in på samtalsämnens som rör tiden efter det att jag slutat... tanken på att allt fortsätter här utan mig, för oj vad jag verkligen trivs! Det känns också jobbigt att ha en pojkvän som inte riktigt verkar förstå varför jag tycker det här är jobbigt (förutom delen att vara ifrån varandra) då han flera gånger sagt orden "det var ju det här du villle...".

Det stämmer absolut... jag har längtat efter den här flytten i flera år men det betyder ju ändå inte att övergångsperioden är enkel. När jag drömt om flytten så har jag ju dels sett att vi flyttar tillsammans, men framför allt att jag flyttar till något... att ha ett nytt jobb att se fram emot och känna att man lämnar en bra arbetserfarenhet efter sig och går mot något nytt där man känner att man har både kunskap och lite erfarenhet nog för att våga komma med sina egna idéer. Jag såg också framför mig hur vi flyttar in i en lägenhet där vi vill bo tills vi har råd att flytta till hus... inte som det är nu där vi kanske måste tvingas ta i stort sett första bästa lägenhet...

Jag vet att det fortfarande finns tid för att det kanske trots allt löser sig, kanske har jag ett nytt jobb att gå till i augusti, och kanske hittar vi trots allt den där lägenheten vi vill ha....

.... men det har egentligen ingen betydelse för hur saker känns just nu i denna stund, för just nu känns det jobbigt...

Sen är ju jag sådan också att jag gärna fördjupar det jag känner med musik... kanske inte det smartaste men känner jag mig ledsen så lyssnar jag gärna på musik som förstärker de känslorna...




All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true...I was made for you

I climbed across the mountain tops
Swam all across the ocean blue
I crossed all the lines and I broke all the rules
But baby I broke them all for you
Because even when I was flat broke
You made me feel like a million bucks
You do
I was made for you

You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out
And all of my friends who think that I'm blessed
They don't know my head is a mess
No, they don't know who I really am
And they don't know what
I've been through like you do
And I was made for you...

All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true...I was made for you

2011-04-06
18:56:59

7 dagar kvar /L
Nu är det 7 arbetsdagar kvar tills mammaledigheten inleds :)
I norge går man på "permisjon" tre veckor innan beräknad födsel. Tiden har gått fort nu i det sista!

Var på läkarbesök igår. Allt såg bra ut förutom att jag fått högre blodtryck de senaste två veckorna så jag måste dit igen nästa onsdag. Jag mår bra men känner ibland att hjärtat håller på att slå sig ut ur bröstkorgen på mig och jag blir väldigt anfådd när jag går i trappor/uppförsbackar. Hjälper väl inte att konditionen är kass i allmänhet heller ;P
Men som sagt, annars är allt bra!

Fick mail från min barnvagnssäljare att barnvagnen har anlänt och är klar för hämtning nu på lördag! Jag längtar :D
Ska bli så kul att få se den komplett och ha den här hemma. Allt börjar falla på plats.
Känner att jag varit en aning stressad ändå den senaste tiden med allt som ska ordnas. Nu är jag klar med allt på jobbet (föräldrasamtal etc) och till söndag har jag allt det viktigaste till lillen klart (säng, barnvagn, skötbord).

Till helgen blir det en tur till Sverige. På fredag slutar jag redan 11.30 men åker hem och sover en stund innan jag drar till schweden. Mamma slutar inte förrän på kvällen tyvärr så jag kan inte åka så tidigt. På lördag ska jag handla för många tusenlappar, äntligen få klippa mig, träffa alla nära och kära!

Ha en skööön kväll!

2011-04-05
15:39:39

Ibland får man deppa ihop /S
Det blev som jag trodde... Budgivningen stack iväg till en så hög prisnivå som vi inte var beredda att lägga så nu är vi återigen tillbaka på ruta ett. Just idag tänker jag tillåta mig själv att känna mig lite depp... saknar att få bo med Tobias och dela min vardag med honom, är less på att inte ha något boende klart och jag är less på tanken av att det återstår 2,5 månad innan jag och Tobias får bo ihop igen... ännu mer less blir jag vid tanken på att vi eventuellt får bo ihop igen i mammas och pappas källare :(

2011-04-04
20:00:34

Hopplöst! /S
Då var det måndag igen...
Helgen passerade alldeles för snabbt, precis som vanligt. Den här helgen innehöll ju ännu en lägenhetsvisning. Lägenheten kändes jättebra, båda sovrummen var stora, man fick lätt plats med en stor dubbelsäng utan att rummet kändes jättetrångt, och i det andra sovrummet hade vi fått plats med borde arbetshörna och vår gamla 120cm säng som gästsäng. Även vardagsrummet var stort med ett lite slitet men fin fiskbensparkett, balkongen var fint inklädd i trä och hade eftermiddagssol, stor hall med gott om förvaring, ett badrum renoverat -96 som var fräscht, och ett litet kök som ändå var tillräckligt stort för att det skulle kännas bra, planlösningen var bra och avgiften superlåg! Eftersom både jag och T gillade lägenheten så gick vi in i budgivningen  trots att det kommer bli en del jobb med att renovera ytskikten. Till vår stora glädje så var vi bara tre budgivare varav den ena hoppade av ganska snart... Nu har den stigit ca 150 000kr och vi är väldigt nära vårt tak, faktum är att vi bara kommer lägga ett bud till.
Budgivningen är nedlagd för dagen så vi får vänta tills imorgon med att se om de andra också kommer höja eller om vi har tur nog att få den!

Just nu känns det bara hopplöst... jag har en känsla av att den här budgivningen, precis som de andra ska sluta i besvikelse :(

Hopplösheten infinner sig även när jag letar jobb då det antingen inte finns några att söka för tillfället, eller så finns det jobb men där ska tjänsten tillträdas om bara en månad. Jag fattar inte vad de tänker med när de lägger ut annonser där de gärna ser att man har erfarenhet... Det är väl knappast så att det kryllar av arbetslösa förskollärare med yrkeserfarenhet. De som har erfarenhet är väl sådana som redan har en tjänst och vill byta och då har man ju 3 månaders uppsägningstid! Nästan alla annonser som kommit ut i Karlstad har tillträde snart... känns som väldigt dålig planering av dem för de borde ju vetat om ett tag att man behöver rekrytera!
Idag sökte jag i alla fall två jobb men den ena ska tillträdas i slutet av den här månaden (!!!!!) och den andra ska tillträdas 1 maj, så ingen av dem funkar ju egentligen för min del då jag kommer jobba kvar här fram till och med midsommarhelgen.

Jaja.... ni kan väl hålla tummarna för att min känsla av nederlag inte stämmer... håll tummarna för att jag återkommer med ett glädjande besked om ett lägenhetsköp!