Hakuna Matata

2009-06-30
19:51:32

Max Manus /L


Hej hoy! Jag tänkte slänga in ett filmtips för lärare också. Inte för oss med småttingar men för er med stora! Max Manus skildrar motståndsmannen Max Manus liv. För er som inte vet det var han en av Norges främsta sabotörer under andra världskriget då Norge var ockuperat. Han sprängde bland annat tyska skepp och blev därmed väldigt jagad av Gestapo. Det "roliga" är att han gömmer sig i Sverige och åker då bland annat till Arvika. Jag tyckte den var väldigt bra gjord (tydligen en av Norges absolut dyraste) och jag tycker definitivt det vore intressant för svensk ungdom att se och diskutera den. Dagens tips med andra ord. Ja, ni övriga rekommenderar jag också se den :)

2009-06-30
19:42:53

The hangover /L


The Hangover (Baksmällan)- senaste biofilmen! Det var vi och fyra till, jag antar att alla andra såg Transformers. I alla fall så handlar filmen om fyra män som ska åka till Las Vegas på svensexa då en utav dem ska gifta sig. Man vet att det inte kommer sluta bra när tandläkaren Stu (Ed Helms) ljuger för sin mycket dominanta flickvän om resan och hävdar att de ska dra på vinprovning. Yeah right. Att hon gick på den. Man får se hur de checkar in på hotellet och skålar på taket för brudgummen för att i nästa stund vakna upp på hotellrummet mer bakis än de någonsin upplevt utan att någon minns någonting. De små och stora detaljerna som varför det är en tiger på badrummet, en baby i garderoben eller vart brudgummen har tagit vägen gör att de tre vännerna (?) försöker lista ut vad som skedde under kvällen/natten. En helt otroligt makalös svensexa med andra ord där allt skedde. Mike Tysons lilla inhopp gör det hela ännu roligare, för en hemsk sångröst. The Hangover är faktiskt väldigt rolig och ni borde se den!

2009-06-30
19:28:42

Transformers 2 Revange of The fallen /L


Jag gillar den första Transformers och till min glädje var tvåan lika underhållande. Gillar man ettan gillar man tvåan. Som ni säkert vet handlar det om en kille (Shia LaBeouf) som får sig en bil som råkar vara en utomjording och plötsligt är det krig med onda bilar/utomjordingar. Plus att han självklart får den hottaste bruden också. I tvåan får Megan Fox vara ännu hottare, vilket irriterar mig. Inte för att hon är hot (för hon är otroligt vacker) utan för att de tryckt ner henne i supertighta kläder poserandes i konstiga ställningar som verkar helt orimliga (big minus). Men dialoger och detaljer gör att man får skratta och filmen är faktiskt full med humor. I alla fall min humor. Ps. Jag vill också ha en Bumblebee....
Om ni inte förstod, absolut sevärd.

2009-06-30
19:15:55

Terminator salvation /L



Det var ingen salvation här inte. Jag som trodde det skulle bli slut på det hela men icke! Inte var det någonting direkt nytt heller, jag tycker att den första är en riktigt klassiker i actionkategorin så de försök att göra fler blir bara fjantiga. Ännu värre med alla dessa tidsgrejer som att John Connor (Christian Bale) möter sin pappa men han är yngre än honom själv. Ni hör ju själva. Orka hänga med. Nej, orkar int mer. No more terminator please.

2009-06-30
19:07:10

Dagens idiot /L

Vilket pucko jag är.
Jag har totalt idiotförklarat mig, eller numera "svensk-förklarat" (fast egentligen skyller jag nog mest på norsk-smittad-idioti). I alla fall så är det nämligen så att jag näääästan gråtit varje morgon och eftermiddag på grund av den där jäkla backen här utanför som jag plågar mig igenom varje dag (sedan återigen backen vid jobbet jaja). Igår så gick jag och J hem från jobb/busstationen. Då upptäckte vi att min buss (som går heeeeeeeela vägen till staden jag jobbar i) stannar vid hållplatsen 300 meter bort från huset. Alltså behöver/behövde jag aldrig cykla ner till stan och hem upp för backen! Jag kan numera sova en kvart extra! Jag slipper backen! Vilken glädje! Vilken otroligt stupid thing att missa! Vilken lättnad! Så nu behöver jag bara pallra mig uppför en backe om dagen! Mohaha!

Idag hade jag lite bokstavsarbete med min grupp (7 stycken småttingar). Det gick väldigt bra måste jag säga, och jag kände bara en lättnad över att få jobba lite. Jag tycker det är så roligt att planera och genomföra sånna saker! Utöver det så skrev jag min första dagsrapport också, föräldrarna får nämligen läsa varje dag vad som har hänt i barnehagen. Jag skrev på svenska mina kollegor försäkrade mig om att alla med största sannolikhet förstår vad det står. Här växer man upp med Astrid Lindgren och Bolibompa så mycket kan man säga om norrmännen men de kan svenska bättre än vi kan norska.

För att väga upp den komplimangen måste jag informera er om att i Norge får man körkort i kinderäggen. För ingen vet hur man kör en bil. Det är alltid kö i trafiken och alla ska komma först! Vägarna ska vi inte tala om heller. I Norge ruvar man på pengarna, här spenderas ingenting om absolut nödvändigt. Ni ska se en del hus! Fast å andra sidan föredrar jag faktiskt den äldre stadsstilen än de hemska skokartonger till affärer som byggs i Sverige (överallt i världen) numera.

Nu ska jag se vidare på Oprah! Som här sänds på kvällstid (ett plus till Norge till).

Puss och kram! ♥



Norsk väg.

2009-06-28
20:13:53

Seven years /L
Idag har jag stått ut med J och han med mig i sju år. Av någon anledning firar vi vår årsdag den 28 juni varje år, men problemet är att vi inte minns vad som skedde idag för sju år sedan. Å andra sidan glömmer vi oftast bort denna dag också men detta år kom jag faktiskt ihåg! Därför tvingade jag med J på en dejt, men jag fick inte kalla det dejt tyckte han. "Inte efter sju år". Kvalitetstid sa jag då, J rättade mig och kallade det "bara ha det skönt". Så idag har vi "bara haft det skönt". Vi åkte till stan och vandrade runt i en öken-stad. I Norge får nämligen ingenting över 100 kvm vara öppet på söndagar (jag skrattar åt denna omoderna attityd). Men fruktansvärt trist är det!

Vi käkade kycklingkebab som för övrigt var riktigt gott. Friterade pommes var det längesedan sist och mums säger jag. Oftast när jag berättar att jag är tillsammans med en kock så får jag alltid kommentarer som "vilken lyx", "å då får du massa god mat" yada yada yada. Men hörni, det är inte alltid en sån lyx. Jag får visserligen väldigt god mat när vi är hemma men ska vi ut och äta så blir det alltid snabbmat! J tycker nämligen inte oftast om andra kockars ala carte. Så jag får aldrig gå ut och äta oxfilé eller dylikt, det blir det bara hemma i så fall. J blir dessutom aldrig sugen på sånt utan han blir sugen på ex korv med makaroner. Det är egentligen lite synd om mig med andra ord ;)

Efter mat och glass blev det bio IGEN. Denna gång Hangover! Som var riktigt rolig.




Världens tallrik!



Js glass is



Min goda!



Bryggan som J jobbar på, på andra sidan vattnet finns några av få lägenhetsblock. Riktigt dyra är de också.



En död stad.



Den stoooora lokalen kommer göras om till ett enormt discotek under festival-sommaren!

Nu ropar de på mig, Ha de!

2009-06-27
18:10:39

lördag /S

hej mina vänner!
Hoppas lär bra med er!
edi ärallt topen,jag har nu böjat min lediga semesterveck.. ellerde började snarare igår faktiskt. På torsdagen fick vi veta att några barn skulle vara lediga fredagen och det innebar att vi igår skulle ha 4 barn på vår avdelning på 3 vuxna. Mina snälla kollegor tyckte dock det var lite löjligt och gav mig då ledigt på fredagen Så på torsdagen var det raka vägen hem från jobbet för att packa och sen åkte vi direkt mot Karlstad :D
På torsdagen var Pepsi ochh fick en vaccinationsspruta, T avlade en liten rapport om besöket när jag kom hem och det hade tydligen gått superbra.

Min första lediga dag (igår) spenderade jag i Sunne, jag, T och Pepsi åkte med mamma och pappa upp på morgonen och vi stannade där till sent på kvällen. Dagen spenderades dels hemma hos mormor, större delen låg vi vid vår badplats vid Fryken. Jag lyckades ta årets första dopp, riktigt kyligt! Pepsi tyckte inte det var särskilt kul med bad och stannade när vattnet nådde upp till magen. På kvällen kte vi hem till min moster där det blev fotboll för hela slanten medan mamma och moster var på teater. Jag har verkligen inget intresse av fotboll men det var ju lite spännande som tur var så jag orkade sitta och glo.

Idag har vi haft en helt underbart skön dag vid svärföräldrarnas sommarstuga, även pappa följde med ut då mamma jobbade hela dagen. Det blev bad nr 2 för i år, denna gång var temperaturen mycket behagligare och jag fick meed psi på en simtur... dock inte helt frivilligt, fick dra med honom i kopplet tills han väl simmade men han behövde nog den avkylningen med tanke på den värme som varit idag! Efter doppet åkte T, pappa och svärfar ut med båten medan jag och Ts syster la oss och solade och läste. Just nu läser jag i en bok om klickerträning, det är intressant men låter svårt. Jag tänkte i alla fall att jag skulle ge det ett försök. Men det där med att dra i kopplet tror jag att vi får lösa genom att köpa en nosgrimma, det rekommenderades i boken till hundar som var äldre och dragit i kopplet i flera år vilket jag antar att pepsi gjort. Jag fick det även som tips av syrrans kompis som har en hel del hundvana. 

Nu ska vi snart iväg till syster yster för en grillkväll! Planer för morgondagen är att gå på teater under eftermiddagen med T och hans föräldrar, ska se Västanåteaterns uppsättning av Kalevala. har sett deras uppsättningar i stort sett varje år de senaste 8-9 åren och tycker de är jättebra så det ska bli kul. Det är första gången för Ts föräldrar så jag hoppas de gillar det också...!

I övrigt blir det nog en lugn vecka. Jag och T hade planer på att åka iväg och vandra och tälta i Glasskogen ett dygn med Pepsi, men om den här värmen håller i sig känns det som en fruktansvärt dum idé, lär ju inte orka gå särskilt långt! Så vi får väl ta veckan som den kommer helt enkelt :)

Hur som helst, ha det skönt allihop!! 


2009-06-27
16:24:48

R.I.P Jackson /L
Igår efter jobbet beslöt jag mig för att köpa en glass på vägen hem. När jag står där i kassan ser jag på löpsedeln att min första stora idol är död. Michael Jackson var mannen jag skulle gifta mig med, jag älskade honom. Idag älskar jag fortfarande hans musik, mycket kan man säga om den mannen men dansa och sjunga kunde han.


2009-06-27
13:18:37

Jag älskar miljön här! /L







2009-06-27
13:05:18

090627
Livet flyter på! Jag/vi har faktiskt inte någon hemlängtan ännu. Jag önskar självklart att få se er snart men Karlstad saknar jag inte så värst. Veckan har rullat på, det var bara 4 dagar denna veckan och solen sken så jag har mest legat i barnhagens megastora sacko-säck och läst böcker med barnen i skuggan. J är väldigt avundsjuk på mina arbetsuppgifter, tider och det faktum att jag tjänar mer. Jag skrattar bara! MOhahaha! (Mitt mycket belåtna skratt). Jag fick reda på att jag lyckats få ett mycket bra jobb, även Norge-mätt. Jag jobbar bara 6h 45min (+ 45 min planering som jag får göra hemma om jag vill), på jobbet får jag hemlagad lunch och betald rast. Mina arbetsuppgifter är inte speciellt avancerade, varje dag har vi någon aktivitet men det blir mest barnpassning faktiskt. Jag såg på mitt kontrakt att jag är avdelningsledare något som jag inte riktigt tänkt på dess innebörd ännu, men nu under sommaren är det inte så mycket arbete i den bemärkelsen heller. Nu är det bada och sola som gäller. Det lustiga är att trots att vi är 6-7 i personalen varje dag på ca 30 barn så räcker vi aldrig till tycker jag. I Sverige är det inte speciellt vanligt med så många på så få barn.

Jag önskar jag kunde mobilblogga för jag hinner aldrig sitta ner och skriva allt som händer! Suck och stön. I onsdags var vi på bio (kino) som jag skrev, Transformers. Jag ska få till ett inlägg om den plus Terminator som vi gick på också.
I torsdags var det stora dagen här, jag väljer ju att hålla stan anonym men det var någon form av ex "Karlstads dagen". Det innebar kvällsöppet, massa folk och massa billiga prylar. Jag köpte följande;





Coola skor för 100 kr!



Ett fat som jag gav till pappa att ha blockljus på (10 kr), en kalender för jobbet (10 kr), "Mobbe-boka" till jobbet (20 kr) och DVD-filmen Mansfield Park (40 kr)! Den som säger att allt är dyrt i Norge har fel. Mohaha!



Idag är det molnfritt och jättevarmt. J jobbar, pappa drog till stranden... eh det är nakenbad - not interested om vi säger så. Så eftersom jag är sorglig nog att inte ha några vänner sitter jag här vid datorn med hunden. MEN! Det är så skönt att vara helt ensam! Nu ska jag snart lägga mig i solen med en bok.

Dessutom kan jag informera berörda parter om att jag med ganska stor sannolikhet åker till Karlstad fredagen 17 juli och med stannar några dagar, möjligen hela veckan. Så om någon är intresserad av att försöka ta sig till Karlstad eller stanna i Karlstad vid den tidpunkten så jag hinner se alla vore jag väldigt tacksam. Jag vet inte när jag kommer nästa gång.

Ha en trevlig dag!

2009-06-24
18:43:04

And off we go! /L

Idag har jag varit ledig, det ær någon form av midsommar hær. Men jag tror inte de firar det som i Sverige. Jaja, jag blev glad øver ledighet i alla fall.
Solen skiner fortfarande och det ær vææææææældigt varm hær! Åsa kan knappt andas, får nog duscha henne lite. Klockan 19.30 ær det bio som gæller, vi ska se nya Transformers. Jag sa att jag skulle gå sjælv om det var så (jag gillade førsta filmen) och J vill inte missa eventuellt någonting roligt. Det ær biopremiær och jag hoppas på att det inte ær allt før mycket folk. Solen skiner ju trots allt så det ær nog bara vi sjuka svenskar som orkar sitta i en biosalong :P

Nu ska jag duscha!

Kram ♥


2009-06-24
18:03:35

Onsdag /S
Hej på er!
Nu är mer än halva arbetsveckan avklarad :D! Idag har det varit helt otroligt varmt ute och jag känner av det i huvudet då jag är jättetrött. När jag kollade termometern strax innan kl 15 så var det 49 grader varmt i solväggen!!
Barnen har fått chansen att svalka sig då vi haft en vattenspridare igång under dagen. Vi lyxade också till mellanmålet med lite milkshake som uppskattades lika mycket av barn som vuxna :P
Det känns som att man har börjat få lite färg av att vara i solen, jag har dock varit duktig och använt solskyddsfaktor 15 hela veckan så jag har klarat mig från att bränna mig till skillnad från kollegan som använt en lägre faktor.

Nu ska jag ta med mig Pepsi ut och gå och lägga oss i skuggan någonstans. Jag lånade en bok om klickerträning igår som jag tänkte kika lite i, har varit lite nyfiken på det förut men är inte alls insatt i det. Kanske kan man komma till rätta med Pepsis dragande i kopplet på det viset? Jag måste dock säga att han blivit bättre, han drar fortfarande i kopplet men det är väldigt sällan som man känner de där rycken. Han har också blivit  lugnare inne då han inte numera kan gå och lägga sig i ett annat rum istället för att hela tiden se till att befinna sig i samma rum som oss. Han fick en korg för två veckor sedan som jag lade hans pläd i och han verkar gilla sin sovplats för där ligger han titt som tätt nu för tiden.

Men nu ska vi som sagt gå ut!


2009-06-23
13:46:44

Tisdag /S
Hej på er denna soliga tisdag!
Idag har det varit underbart väder ute och det har varit ännu en lugn dag med en liten barngrupp. Under tiden som jag har jobbat så har T varit duktig och postat papper för ägarregistrering på Pepsi + bokat tid för vaccination så på torsdag ska Pepsi få en spruta och en liten hälsoundersökning. Tyvärr fanns det ingen tid så att jag kunde följa med så T får ta sig an även den uppgiften. Själv måste jag verkligen försöka sätta mig in i träsket med försäkringar, är så rörigt och svårt så det är nästan så att man får lust att ta agrias försäkring bara för att slippa leta mer. Det är i alla fall en försäkring som jag har hört mycket gott om...  Innan jag tecknar någon försäkring så får jag dock invänta lönen då mitt bankkonto ekar tomt den här månaden efter mitt hundköp, men det var värt varje krona!

Nu ska jag ta en powernap och lite senare ska vi åka till hundparken igen, eller vi ska rättare sagt ta en sväng förbi då T vill åka och se var veterinärkliniken ligger, och jag tror att det ligger alldeles i närheten.
Ha en fortsatt skön dag och se till att njuta av solen, man vet aldrig hur länge den stannar!

2009-06-22
22:43:22

En hälsning /L
God natt!
Det var en extremt lång dag idag. Jag åkte hemifrån 6.40 och var hemma 20.20! Det var tydligen ett planeringsmöte idag, självklart två timmar efter det att jag slutat så det var bara att stanna kvar! En aning segt vill jag lova.

Nu måste jag sova, ser fram emot onsdagen då barnehagen har stängt!

Puss på er!

Ps. Vet inte om jag kommer hem något under semestern, ska förmodligen jobba extra... men jag ska försöka komma hem någon gång i sommar :D



Åsa poserar

2009-06-22
19:10:40

Måndag /S

Då var det en ny vecka igen! Veckorna bara rusar förbi och idag har jag jobbat som förskollärare i en månad, det känns dock som längre då jag verkligen börjar nu känna mig hemma på förskolan nu. Jag vet vart i stort sett allt är och behöver inte springa och fråga hela tiden, och jag börjar kunna koppla ihop rätt förälder till rätt barn, och jag börjar känna mig som en i gänget... det är väldigt skönt!
Det är också en skön tanke att veta att det bara är denna veckan och att det sedan är en veckas ledighet som väntar!

Idag var det väldigt lugnt på förskolan, och det kommer det fortsätta vara resten av veckan också för halva barngruppen är ledig så idag var vi tre personal på 11 barn, och de andra två avdelningarna hade ungefär lika många barn. Att vädret var helt toppen kändes ju inte helt fel det heller... som tur var så var jag duktig och smörjde in mig med solskyddskräm innan jag åkte hemifrån imorse för trots att jag smörjt ansiktet med 15 så har jag bränt mig lite på kinderna.

Väl hemma från jobbet satte jag och T igång med projekt örontrimning på Pepsi! Jag har fått låna en gammal trimmer som mamma och pappa hade hemma. Tyvärr upptäckte vi ganska omgående att den var helt värdelös till hans päls så vi fick klippa med saxen. Pepsi ogillade det verkligen och skakade på huvudet hela tiden men efter en lång stund så hade vi lyckats klippa bort en hel del på öronen. Nu ser han dock lite tokig ut då ena örat ser ut att vara minst 2 cm kortare, men det ska vi åtgärda någon gång senare under veckan...vill inte bråka med honom för mycket. Som belöning för den otrevliga klippningen så åkte vi till hundparken där han träffade sammanlagt 8 hundar under den timma vi var där. Som vanligt så sprang han mest bredvid och tittade på men jag tror ändå att han tycker om våra stunder där. Nu vet ju också T vart det ligger om han vill gå dit någon dag...
Nu ska vi snart äta lite mat innan det blir lite slappande framför TVn och sedan en kvällspromenix med Pepsi!

Hoppas ni har haft en skön dag och får en härligt solig morgondag!


2009-06-21
22:33:36

söndag /S
Hej på er!
Nu är jag tillbaka i Linköping efter en långhelg i Karlstad. Jag åkte hem på torsdag förmiddag redan vid 13.15 då mina snälla kollegor lät mig gå lite tidigare från jobbet. BIlresan till Karlstad gick bättre än förväntat, jag trodde det skulle bli jättejobbigt att sitta och köra 23 mil själv utan någon att prata med men tiden gick ganska snabbt faktiskt...

Midsommarafton firades med en sillunch hos syster yster och på kvällen åkte vi ut i Ts sommarstuga och firade med mina systrar med deras familjer + vår kompis D + två par som är kompis till mina systrar, så totalt var vi 11 vuxna runt bordet. Tyvärr regnade det under kvällen men vi grillade ändå och det var supergott. Det var ett ganska lugnt firande då alla utom min syster L och hennes sambo + D åkte strax efter 23. Vi som var kvar satt uppe till klockan 2 då vi stupade i säng och vaknade trötta dagen efter. Pepsi fungerade fint under kvällen men pep och skällde lite när jag och T försvann utom synhåll.

Lördagen var väldigt lugn, var ganska trötta efter midsommarfirandet så vi orkade inte göra något särskilt. Vi spenderade kvällen ute i sommarstugan där vi åt middag med Ts familj, Pepsi fick träffa deras katt för första gången och det gick väl okej. Katten är hundrädd och Pepsi lite för ivrig så han fick sitta kopplad och bara träna på att sitta lugnt i samma rum som katten... vi får helt enkelt skynda långsamt.

Idag firade vi min examen med en middag hemma hos mamma och pappa. Släkten var bjuden + Ts familj. Så mellan kl 13 och 17 åts det middag och fikades och jag fick lite paket. Jag fick en fin liten vas av pappas moster Monica, av släkten på mammas sida fick jag ett stort maffigt halsband och sedan fick jag pengar av Ts familj och av farmor och farfar. Jag kommer även få pengar av mamma och pappa men de hade inte hunnit ta ut några så jag får det nästa helg. Pengarna som jag fick kommer bli ett bidrag till en ny laptop. Min är så tråkig och jobbig då den krånglar att den mest står och samlar damm just nu då jag inte orkar använda den utan istället har lagt beslag på Ts dator.

Strax innan 6 hoppade vi in i bilen och åkte tillbaka mot Linköping, denna gång hade jag sällskap av T och det gjorde givetvis bilresan mycket trevligare :)
Medan jag jobbar den här veckan kommer han sitta hemma och jobba på uppgifter till hans distanskurs + lära känna Pepsi lite bättre. Han var nämligen lite besviken i helgen då Pepsi ganska tydligt tyr sig till mig, men det är ju ganska naturligt då han bara spenderat 3 dagar med T innan helgen.

Nu ska jag nanna, imorgon börjar en ny jobbvecka. Lovar att jag ska försöka ta lite kort på mina presenter då också!
Natti natt....!

2009-06-20
11:15:02

Glad midsommar /L
Hej hopp.
Nu har jag åkt på en förkylning! Men det var väl väntat.
Mina syskon är här men det låter mest som en hord elefanter.
Idag ska vi dra ut till "världens ände" och grilla på klipporna. J har fått ett nytt jobb (intervju igår) i samma stad som mig. Men nu har hans nuvarande/"tre veckors" jobb börjat erbjuda mer och bättre tider för att behålla honom, till och med kökschef-tjänst i höst. Så nu vet han inte vad han ska göra men det är väl skönt med valmöjligheter.

Jag blev skitarg på jobbet igår. Eller snarare ledsen. Ett utav barnen började anklaga mig för att slå honom! Jäklar vad hemskt det var. Som tur var är det inte första gången så ingen tog det på allvar och han bad om ursäkt sedan men usch, jag mår fortfarande skit.

Jag ska duscha nu, vi ska iväg och köpa en cykel innan dagsturen. Hoppas allt är bra med er och glad midsommar!

Kram ♥



Åsa jäser i gräset



Utsikten från terassen



Huset



Det är ALLTID fullt i pappas kylskåp


2009-06-17
21:50:05

Blä! /S
Usch, jag har fortfarande inte packat och jag har fortfarande tvätt att hämta i tvättstugan....jag som bara vill gå och lägga mig! Är megatrött och blir ännu tröttare när jag tänker på hur tidigt klockan ringer imorgon. Gäller ju att man är utvilad med tanke på att man ska köra bil sedan en ganska lång sträcka.

Imorgon är det jag som öppnar på förskolan, tror dock att dagen kommer gå ganska fort imorgon då vi kommer ha midsommarfirande mellan 9-11 för barnen och deras föräldrar som vill komma, och direkt efter det är det lunch, och från lunch fram till kl 13 går det alltid jättefort....

På fredag är det dags för det riktiga midsommarfirandet, har dock fortfarande ingen koll på hur mitt firande kommer se ut...!

Nej nu MÅSTE jag packa så jag kommer i säng någon gång...natti natt på er!

2009-06-17
19:14:35

Onsdag /S
Hola!
Vilken underbart härlig dag vi har haft, soligt och skönt med lite svalkande bris - verkligen helt perfekt. Idag hade jag en avstämning med min rektor, det sades inte så mycket han ville mest veta om jag trivdes och om jag hade några frågor + att jag fick veta att jag får åka och prova ut ett par arbetsbyxor som förskolan står för... tack för det säger jag, för det är verkligen inte roligt att sätta sig i sandlådan med sina egna byxor. Nu ska jag bara ta mig tid att åka till stället där de ska provas ut också...

På väg hem från jobbet hämtade jag Pepsi och stämde av med dagmatten så att de tyckte att det var okej att han kommer redan kl 6 imorgon, och det gick utmärkt för deras del vilket känns skönt, för då kan jag åka direkt till Karlstad imorgon utan att svänga förbi här hemma eller gå en promenad med han först för då är han rastad och klar när jag hämtar honom. På vägen hem stannade vi till vid hundparken för tredje gången den här veckan och idag, äntligen, så var det väldigt lugnt där då det bara var en hund i parken. Så jag vågade mig in med Pepsi och lät honom springa runt med den andra hunden i ca 25 minuter innan vå åkte hem. Det är verkligen häftigt med en hundpark tycker jag, det är så socialt. Så fort man släppt hunden så börjar hundägarna prata hund och annat... som samhället ser ut idag så är det ju vanligare att man undviker att prata med folk man inte känner - bussen är ju ett tydligt sånt exempel. Idag var det en kille i min ålder som var där med sin Flatcoated hane och vi pratade på tills det var dags att åka.

Väl hemma så kom jag på att jag har tvättid så det var bara att rusa ut i tvättstugan och slänga i maskinerna - trist men nödvändigt! Lite senare ska jag packa för midsommarhelgen. Jag har ju redan packat inför Karlstad en gång men jag tror att jag vill ha med lite mer kläder än det som jag packade inför förra helgen... Nu är det dags för lite kvällsmat!

2009-06-16
17:57:06

Tisdag /S
Hej på er!
Idag är jag trött, har varit trött från det att jag slog upp ögonen imorse. När klockan ringde kl 6 så valde jag för ovanlighetens skull att ligga och dra mig lite, mycket osmart! Tack gode gud för att Pepsi inte är helt lättlärd, för jag vaknade nämligen en halvtimme senare av att han krafsade på dörren, hade han inte gjort det hade jag kunnat sova flera timmar till! Tröttheten idag beror på att jag sov rätt kasst inatt, har en jobbig rethosta som blir ännu jobbigare på kvällen...
Dagen har i alla fall varit bra, och Pepsi har haft det bra hos sin dagmatte. Några målare har det inte varit här men jag pratade med dem imorse och vi kom överens om att de skulle komma vid 8 imorgon så att jag kan ge dem en nyckel innan jag åker till jobbet vid halv 9.

Nu ska jag snart bada Pepsi och sen ska jag hoppa in i duschen jag med innan jag plockar ihop tvätten för jobbigt nog har jag tvättid imorgon kväll, ännu jobbigare känns det att det är jag som stänger och för ovanlighetens skull så är det barn kvar ända till kl 6 vilket känns rätt surt... Förhoppningsvis blir det en skön dag ändå med lite sol. Vi ska förbereda torsdagens midsommarfest genom att bland annat plocka blommor...

Hur som helst, have a nice evening!

2009-06-15
22:53:43

090615 /L
Hej!!
Jag lever. Jag orkar helt enkelt inte sitta vid datorn, eller jag hinner inte heller. Finns så mycket annat att göra hela tiden, men jag har tagit bilder som jag ska försöka få till i ett inlägg någon dag.
Jag tänkte mest skicka en godnatt hälsning till Sverige!

Fick förresten bekräftat idag att en resa väntar efter sommaren med jobbet. Vi vet dock inte riktigt vart än! Allt är betalt och jag är mer än nöjd vill jag lova! Vi hoppas på Italien men det går inga flyg dit från flygplatsen här (det är en liten flygplats). På resan ska vi i alla fall besöka barnehage för att se hur de jobbar där. Verkar superkul!

Åsa mår bra, J mår bra (han har fått ändrat schema så han jobbar nästan bara dagar nu) och jag mår bra!

I helgen var vi som sagt ut på stan/bryggan. Satt och stekte i kvällsolen med fruktdrinkar! Nu har jag träffat alla J:s arbetskamrater, både svenskar, norskar och amerikaner. 16-18 juli rekommenderar jag verkligen ett besök från Pepsi, Sandy och Tobbe, då är det festival här. Jag säger bara det att i lördags var det ett riktigt liv på stan och då var det ändå inget speciellt, så det kommer nog bli några riktigt roliga dagar här under festivalen. Vore väldigt roligt om ni kom! Då kan vi fira examen med råge :D

Nej, nu måste jag sova. Bussen går 7 på morgonen. Mindre rolig detalj.

Kram ♥

2009-06-15
20:28:52

Jag är färdig... på riktigt! /S

Nu har jag precis läst igenom responsen på min allra sista examinationsuppgift och den är godkänd, därmed är jag verkligen helt färdig med min utbildning! Nu återstår bara att ansöka om ett examensbevis sen kan jag på riktigt lämna min universitetstid och utbildning bakom mig och helt gå in i mitt liv som arbetande förskollärare :)


Nu ska jag och Pepsi ge oss ut på en kvällspromenad och sen måste jag ta tag i det tråkiga med att plocka ut fönstren. Jag är också lite sugen på att se sista avsnittet av Cityakuten som visas idag. Jag har inte följt serien på länge men det är ju kul att se hur de avslutar en så lång och framgångsrik serie!

Ha en fortsatt trevlig måndag, see U tomorrow!

2009-06-15
16:45:18

Måndag /S
Då var vi inne i en ny vecka igen och denna gången är det midsommarveckan! Det är dock svårt att tro att det är mitten på juni om man ser till vädret. Under förmiddagen fick jag gå in och byta min regnjacka mot min jobbjacka som är en tjock fleecefodrad täckjacka, och på händerna hade jag stickade tumvantar...helt sjukt att man ska behöva ha det i mitten av juni!!
Dagen har varit seg då jag varit jättetrött, känns som att jag skulle behöva sova ut ordentligt vilket är en rätt löjlig tanke med tanke på att det var helg precis men det är ändå så det känns. Innan jobbet skjutsade jag Pepsi till hans dagmatte och när jag hämtade honom under förmiddagen så fick jag höra hur snäll duktig och lydig han var, så han var välkommen även imorgon :)

Just nu sitter jag och försöker samla energi till att orka plocka ner alla mina gardiner och plocka bort alla mina blommor för imorgon kommer det målare som ska måla fönstren. Inte för att jag vet hur de har tänkt att de ska ta sig in i min lägenhet då jag jobbar hela dagen. Det står på lappen att man ska ringa dem för att komma överens om något ifall man inte är hemma dagen då jobbet ska genomföras, men lappen fick vi i fredags så det är ju inte direkt så att jag har haft tid på mig att ringa dem då det varit helg och idag var det helt enkelt mitt minne som svek...
Något annat som jag samlar energi till är Pepsis bad. Han luktar lite illa (luktar verkligen hund) och tyvärr tror jag att det är något han gör på grund av den päls han har för det är ju bara en vecka sedan jag badade honom. Dagmatten trodde att han rullat i bajs och att det var därför han luktade men det tvivlar jag på då han inte rullat sig någon gång då jag sett det i alla fall... Men vi får se som sagt... någon gång innan torsdag ska han få sitt bad i alla fall!

Nu ska jag i alla fall lägga mig på sängen några minuter och ta en powernap så att man kanske kan vakna till liv någon gång... Hoppas ni har haft en bra dag!

2009-06-14
15:50:57

Solen skiner :) /S
Hej på er!
Nu har jag och Pepsi precis kommit hem från första mötet med Pepsis dagmatte. Det gick bra, vi gick en promenad och pratade om Pepsi och livet i allmänhet. Det verkar vara en lugn tjej, och hon har hundvana då hon är uppvuxen med hundar så det känns bra :)

Något annat som känns bra är att himlen är blå och solen skiner för första gången på evigheter känns det som! Jag ska kasta i mig lite mat och sen ska vi nog ta oss ut på en promenad i solen. Tyvärr blåser det lite mycket för att man ska kunna njuta fullt ut...

Hoppas ni har sol hos er med!

2009-06-14
11:18:16

Söndag /S
Hej på er!
Imorse vaknade jag med ett leende på läpparna - inatt fick jag nämligen sova hela natten ostört utan att Pepsi kom och krafsade på dörren eller gnydde utanför. Det är första gången sedan i söndags då vi hämtade honom som jag fick sova helt ostört, jag vaknade halv 10 av klockan istället precis om det ska vara.
Igår var jag lika dum som i fredags då jag gick och la mig lite för sent så jag är rätt seg idag... kanske inte så klyftig strategi när man försöker bli kvitt en förkylning eller vad det är jag nu har fått. Jag låg och tittade på filmen Babel som var låååång och inte särskilt bra, men jag var ju tvungen att se färdigt den i alla fall.

Idag ska jag träffa Pepsis blivande dagmatte vid 14.30 för en promenad, men innan dess funderar jag på att åka en sväng till Tornby och införskaffa ett nytt halsband till Pepsi + hundpåsar som jag kan ge dagmatten. Jag måste ju göra något annat denna helg än att sitta hemma med hunden :p

2009-06-13
19:13:53

Agh!!!! /L
Jag ær en sån som blir tyyyp førlamad nær jag blir stressad. Jag har nog ett utav værldens i-lands problem just nu. I stillan ro i tvættstugan stod jag och hængde tvætt. Då ringer J och sæger att ett band spelar på bryggan i stan och eftersom han alltid har sån tur så har han sjælvklart rabatt i baren. Så klockan 8 kommer han och hæmtar mig så ska vi dricka, lyssna på musik tillsammans med några av hans arbetskamrater. Då ær det før det førsta; Lørdag och hela stan ær på bryggan = då vill man se bra ut. Før det andra; førsta intrycket = man vill inte se helt fucked up nær man møter J:s arbetskamrater! Den enda som kan min garderob utantill ær min mor - min støttepelare i kriser. Hon blev utskriven idag, men tror ni jag får tag på mænniskan eller?

Åhh... vad har man på sig? Cykelvænligt, bekvæmt, snyggt och inte før varmt med tanke på den stekande solen!

To be continued.... ♥


2009-06-13
19:05:40

körv me brööööö /S
En långpromenad avklarad och även middagen som idag fick bestå av korv med bröd... inte så nyttigt men jag orkade verkligen inte laga mat och att köpa mat på pizzerian kändes lite för dyrt då det är ett par dagar kvar till lön.

Har egentligen inget att skriva, ville bara bjuda er på en skön låt....


Miss Li - High on you

När vi ändå lyssnar på Miss Li som numera är en av mina absoluta favoriter så får jag väl bjuda er på en till med lite mer fart i denna lördag!

 

Miss Li - Why don´t you love me

2009-06-13
16:13:24

Mackor för hela slanten? /S

Oj vad tiden går fort fast man gör absolut noll och ingenting!  Idag har jag verkligen gjort absolut ingenting känns det som. Jag har surfat lite på nätet och haft lite pälsvård med Pepsi... jisses vilken päls den hunden har alltså och tyvärr har han en del stora tovor som känns som mission impossible att kunna kamma ut. Jag höll på med ETT framben i säkert över en timma men ändå är det minst en stor tova kvar. Nej.... snarast möjligt ska jag nog raka honom om det går, åtminstone benen för det är där tovorna finns. Måste bara se om det finns någon som äger en hundtrimmer som man kan låna. Om det funkar att raka honom själv så ska jag införskaffa en egen men jag vill se att det är möjligt först...
Efter att ha suttit böjd över honom på golvet i över en timma hade jag rejält ont i ryggen så jag föll bakåt på mattan för att sträcka ut den lite och där blev jag liggande för Pepsi kom och var så oemotståndligt go att jag inte kunde gå därifrån. Han lade sig nämlige intill mig och la tassar och huvud på min axel och snarkade i mitt öra... sååå söt! Så låg vi en stund tills jag upptäckte någon svart på handen och jag ser att det är en fästing som kryper, så då avslutades vår lilla vilostund abrupt och jag sprang in på toa för att spola ner det lilla svarta äcklet!

Dagen har gått fort och nu börjar det kurra i magen men tanken på att ställa sig och laga mat till mig själv känns nästan löjlig.... det finns väl få saker som är så tråkiga som att äta mat själv och sen även behöva ta all jäkla disk som blir... Nej jag tror det får bli en macka för att stilla hungern tills jag kommer på något jag kan äta som kräver minimalt med för- och efterarbete!

Pepsi är verkligen bra som sällskap men just nu sitter T på födelsedagskalas för Leyah hemma hos mina föräldrar så jag känner mig lite ensam och avis, men nu är det ju inte så många dagar kvar tills det är min tur att åka hem mot Karlstad för lite ledighet :)

Nu är det dags för en långpromenad med Pepsi...


2009-06-13
11:31:03

Lördag /S
God förmiddag på er!
Sovit gott? Det har jag, Pepsi fick sova i vardagsrummet för fjärde natten och han protesterade inte alls och det var inga ljud som han skällde för. Han väckte mig imorse kl 7 när han krafsade på sovrumsdörren men då gick jag upp och inväntade nästa krafs så att jag kunde skrämma honom lite genom att kasta upp dörren och skälla på honom. Det verkade fungera då jag sen fick sova ostört fram till kl 9 då jag vaknade :)

Det blev en ganska kort morgonpromenad idag och i början av promenaden gick vi till en närliggande fotbollsplan som är inhägnad på 3 av 4 sidor. Där fick han återigen springa lös, och vi tränade inkallning. Det gick inte lika strålande bra som igår men det beror väl på att han inte var uttröttad av någon promenad idag utan var lite för nyfiken på det mesta. Men han kom ändå även om han tog lite tid på sig ibland.    Inkallningsträning pågår ----->

Utöver det så tränade vi också på att stanna kvar, något som funkar ibland och ibland inte... det beror lite på hur koncentrerad han orkar vara.
<----- "Stanna!"

Igår började jag lite smått träna på att gå fot och jag upptäckte att det funkade okej åtminstone om jag såg till att halsbandet låg längst upp på halsen. När vi var på fotbollsplanen tränade vi också på att gå fot när han var lös men det gick väl sisådär... kanske hade gått bättre om han fått gå en långpromenad innan som man kanske egentligen alltid ska göra innan man tränar. Menhan gick bredvid mig kortare stunder i alla fall så länge jag var intressant med en godis i näven.     Går fot i koppel ----->
Så fick han bland annat gå när vi mötte en annan hund och till min lättnad så gjorde han inga utfall mot den här hunden i alla fall, men jag tror att det här kanske var en tik.

Jag vill ju att han ska få ha lite roligt också så idag hade jag tagit med mig hans tennisboll i fickan men precis som jag sett tidigare så var han inte alls en bollkille. Han jagade gärna bollen men väl framme så tittade han bara på den och gick, tog den inte ens i munnen. Han har faktiskt inte tagit någon leksak eller något ben i munnen på hela tiden som vi haft honom. Antingen gillar han väl inte sånt eller också tycker han att hans leksaker är tråkiga... man kanske ska skaffa någon pipleksak och se om det kan vara roligare, vill ju inte bara träna med godis!
<------ "En boll....who cares?!"

På vägen hem fick han hälsa på lejonet skogsdungen då T trodde han var rädd för det, men det kan inte stämma för idag hoppade han upp och satte sig bredvid lejonet utan problem!


Varje gång det är promenaddags så tränar vi också på att han ska sitta ner och vänta på att få tillåtelse att gå in eller ut genom en dörr. Det funkar väl sisådär hittills, största problemet är han inte vill sitta ner så man måste trycka ner rumpan på honom varje gång.... men till slut ska väl meddelandet fastna hoppas jag!



Då var promenaden över och det är dags att gå in!

Slutligen så får vi alla säga GRATTIS till min söta systerdotter Leyah som idag blir 2 år!! Jag har ringde förut för att sjunga "Ja må hon leva" men hon lät lite chockad och hade inte så mycket mer att säga :p Eller också var det skönsången hon inte gillade med min raspiga stämma!

Ha en skön lördag mina vänner...


2009-06-12
21:34:08

Som sagt, myrsteg är också framsteg! /S
Just nu är jag på toppenbra humör! Jag har precis kommit in från Pepsis kvällspromenad då jag för första gången vågade släppa honom lös. Jag ville öva inkallning och tyckte att jag hittade en bra plats för det när jag kom fram till en fotbollsplan i utkanten av bostadsområdet. På tre av fyra sidor så är det skog eller åkermark och längs den fjärde går en bilväg så det är inga hundar eller människor som brukar promenera där.
Hur som helst så släppte jag honom lös och började lite försiktigt öva inkallning, och till min stora glädje så kom han varje gång, så jag blev lite tuffare och vågade låta honom ströva iväg lite och jag kan stolt berätta att under den halvtimma han var lös så höll han koll på mig hela tiden och ändrade riktning så fort jag gjorde det och varje gång jag ropade på honom kom han och likaså när jag sprang ifrån honom!

Så även om det är mycket som han behöver lära sig så var han riktigt duktig på inkallning. Nu inser jag att det säkert är en helt annan sak när det finns lite störningsmoment runt honom men på just det här störningsfria området var han toppenduktig :D

PS. kan också nämna att jag mådde illa under hela promenaden... så just nu ber jag till Gud för att det är på grund av alla M&Ms som jag tryckt i mig och inte på grund av magsjukebaciller från förskolan!! DS.

2009-06-12
17:06:57

Fredag och ändrade planer /S
Hej på er!
Att jag skulle sitta hemma i Linköping och blogga nu var ju inte tanken, tanken var ju att jag nu skulle vara påväg mot Karlstad. Men igår blev jag ännu sämre i halsen, var riktigt hes och hade rethosta så jag blev lite osäker på om det var så lämpligt att träffa släkten på lördagen för att fira examen. Imorse var jag helt säker på att det inte var lämpligt för det första som hände när jag kom till jobbet var att en unge satte sig i knät på mig och klagade på att hon hade ont i magen, och ungefär 15 sekunder senare kräktes hon rakt ut! Så nu är det väl bara att vänta och se om den eventuella magsjukan drabbar även mig... Det kändes i alla fall inte så snällt att åka till Karlstad och veta att man kanske smittar ner folk med magsjuka.
Så jag och Pepsi stannar i Linkan i helgen och får nöja oss med att åka till Karlstad på torsdag istället. Jag tror i och för sig att det här är skönast även för Pepsi då han trots allt inte bott med oss ens en vecka så han kan nog behöva bli ännu mer hemmastadd innan han sover borta...

När jag har jobbat idag har Pepsi spenderat dagen tillsammans med sina nya kompisar Leo som är en liten shih tzu, och kompisen Silvio som är en liten rumänsk gatuhund som nu ska få ett hem i Sverige. Tjejen som har hundarna verkar supertrevlig och hon sa att han varit jättemysig under dagen och hon hade till och med tagit kort på hundarna under dagen som hon visade mig... En äkta hundmänniska! När jag försökte ge henne betalt som tack för hjälpen så vägrade hon ta emot pengarna då hon hade gjort det enbart för nöjes skull och det gällde ju bara några timmar enligt henne! Några timmar trots allt hela 8,5 timma men jag klagar absolut inte! Hon kommer ju tyvärr inte vara Pepsis dagmatte då hon pluggar och inte har tid att ha honom varje dag men hon kommer i alla fall fungera som reserv och vi kommer säkert ses för att hundarna ska få leka i hundparken då jag känner att det är viktigt att Pepsi får umgås med andra hundar...
På söndag ska vi träffa den tjej som jag tänkt ska bli Pepsis riktiga dagmatte. Förhoppningsvis är hon lika trevlig och hundkunnig som dagens dagmatte...!

I övrigt så blir det nog en väldigt lugn helg... ska passa på att försöka kurera mig hals. Sen blir det kanske hårdträning med Pepsi om det inte regnar alltför mycket!

2009-06-12
08:01:26

Førsta veckan sista dagen /L
Nu ni! Hinner jag faktiskt skriva innan jag drar. Varje morgon har annars varit rætt stressande. Idag åker jag inte førræn 8.10, jag jobbar 9.45-16.30. Hårda dagar. Fick reda på att jag ska få løn på måndag men eftersom jag inte har något skattekort fixat ænnu ska 50% gå till skatt. Min chef ær dock superbussig och væntar med utbetalningen så jag slipper skatta så mycket. Jag kollade mitt schema och insåg att skattekontorets øppettider 9-15 inte fungerar alls før mig så på måndag bad jag om en længre rast. J satt på skattekontoret i øver en timme igår så jag hoppas verkligen inte det tar så lång tid før mig. Jag har 30 minuter varje dag och det vore skønt att slippa jobba øver så mycket...

Ingenting nytt om mamma, hon beklagade sig igår øver att hon delar rum med nån knæppis. Jag tyckte bara det kændes precis som vanligt. Min mamma med någon knæppis, ingenting nytt.
Åsa var på joggingtur igår nær vi allihopa var ute och cyklade. Pappa køpte med færska rækor hem som blev till kvællsmaten. Vældigt gott.

Igår frågade førresten pappa om jag solat! Jag kollade mig i spegeln, sjælv har jag inte tænkt på det men fan vad færg man får av att vara ute hela dagarna :P J græt næstan eftersom han medvetet førsøkt fått færg men ær fortfarande praktiskt taget genomskinlig. :D

Nej, nu ska jag cykla ner i regnet till bussen. Sen ærd det buss i 50 minuter sedan cykling IGEN. Hoppas det inte regnar dær också!

Puss och Kram ♥

2009-06-11
21:34:50

Happy, happy /S
Nu har jag och Pepsi precis kommit in efter en timmes lång promenad, och skönt nog så verkar han vara riktigt trött. Tröttheten kommer väl kanske inte bara ifrån promenaden utan också ifrån hans träff med de andra hundarna i hundparken...

Hur som helst, så är jag på bra humör då vi under promenaden tränade på att gå lite bättre i koppel, att stanna och inkallning. Jag kände mig lite som en papegoja som upprepade samma ord heeeela tiden: "sssssakta", "BRA!", "sssssakta", "BRA!", "Stanna!", "BRA!", "Pepsi, hit!",  "BRA!".... ja ni fattar väl grejen.... de här orden upprepade jag om och om igen i stort sett konstant i nästan en timme och jag tyckte faktiskt att det gick lite bättre till slut... det är alltid lika kul att se att ens slit faktiskt leder någonvart även om jag inser att det ligger massor med arbete kvar framför oss.
Det tråkiga under promenaden var dock att vi mötte en hund som han återigen kastade sig mot morrande och skällandes och den här gången så gjorde inte den andra hunden något :/
Jag hoppas verkligen inte att han kommer bli eller är aggressiv mot andra hundar för det vet jag inte alls om jag kan träna bort, åtminstone inte på egen hand! Men det gäller att fokusera på det positiva, och det gör jag för jag känner mig som sagt glad för att vi gjorde lite framsteg idag även om det bara var myrsteg :)


Det blir mycket hundskrivande just nu men det är så mitt liv ser ut från och med i söndags.... jag jobbar och sen kommer jag hem till Pepsi och T. Det kanske är trist att läsa om men det är så mitt liv ser ut och jag är faktiskt väldigt nöjd med det livet :)

2009-06-11
18:17:35

Jag HATAR att... /S
....packa!
Sitter här just nu och försöker förmå mig själv att ta tag i disken och att orka packa ner de få plagg jag behöver ha med hem i helgen... men allt som har med packande och göra är ju så jäkla trist!!!!

2009-06-11
15:48:52

The dogpark /S
Nu är vi hemma igen efter vårt besök till hundparken.
Mötet med D och hennes två små hundar gick jättebra, vi träffades i hundparken där det även befann sig två andra hundar. Jag var lite nervös eftersom jag vet att Pepsi reagerar på vissa hanhundar men som tur var så gick allt bra. Pepsi kom aldrig igång med någon lek direkt utan sprang mest bredvid men det är ju ändå nyttigt att få umgås med lite andra hundar... Efter ungefär 20 minuter i parken så tog jag och D hundarna och gick mot hennes lägenhet så att jag vet vart jag ska åka imorgon. Det var lite pinsamt då Pepsi drog i kopplet värre än någonsin, och det blev inte bättre av att vi mötte en hanhund som han såg ut att vilja döda när han skällde och morrade och hängde i kopplet, det var det värsta utfall jag sett honom ha hittills, och typiskt nog var det ju när D var med... men nu vet hon ju vad hon gett sig in på och hon backade inte ur så det var ju skönt. Hon verkade väldigt duktig med hundar, en av hennes hundar var en jourhund från Rumänien. Hon verkade dessutom använda sig lite av Cesar Millans metoder och det är ju en person jag verkligen gillar så jag tror det blir bra. Jag sa att det räckte med kissrundor imorgon så hon behövde inte gå någon långpromenad med han ryckandes i kopplet + hennes två hundar.

På söndag ska vi träffa Pepsis riktiga dagmatte, D som jag träffade idag kommer bara vara en reservperson. Förhoppningsvis kommer det kännas lika bra med den riktiga dagmatten, men det återstår att se när vi träffats på söndag kväll!

Nu ska jag hoppa in i duschen för mellan 17 -21 måste jag vara redo att öppna ytterdörren och ta emot ett paket från Com Hem. Vi ska tydligen få digital-TV av vårt bostadsbolag, har ingen aning om varför men det är gratis och så länge alla kanaler funkar så bryr jag mig inte om vad de gör...

Ha en skön helg allihop för nu hör ni nog inget mer av mig förrän söndag eller måndag...

2009-06-11
13:56:31

Torsdag /S
Nu är äntligen torsdagen här så imorgon är veckans sista arbetsdag.... finally! Det har känts som en lång vecka och jag har varit riktigt seg. Det beror väl dels på sömnbrist och dels på att jag känner mig lite halvkrasslig. Men imorgon är som sagt sista dagen...

Idag ringde klockan redan 4.50, att jag var trött antar jag att jag inte behöver berätta. En som verkade vara ännu tröttare var dock Pepsi som jag näst intill fick väcka när det var dags för hans promenad. Inatt har han sovit ute i vardagsrummet hela natten, det började bara lite knaggligt då han skällde när det gick in folk i trappuppgången som pratade väldigt högt. Det där skällandet hoppas jag på beror på att han inte känner sig helt hemma här än och att det ger med sig inom någon vecka...  När jag serverat hans frukost var det dags att åka till jobbet så nu har han legat själv här hemma hela dagen. Jag måste säga att jag var lite nervös för vad jag skulle hitta när jag kom hem men det enda jag hittade var en hund som sov på dörrmattan. Allt verkar se ut om när jag åkte imorse och det ligger inte heller någon pöl med piss eller skitkorv i något hörn :)
Dock så såg jag att han har legat på soffan idag IGEN! Snacka om envis hund för nu är det verkligen helt omöjligt (trodde jag) att ta sig upp i soffan. Jag har blockerat med fotöljerna och i soffan har jag lagt upp soffbordet så nu återstår bara en yta på ca 40 cm i soffan som är tom och den har han lyckats ta sig till genom att hoppa upp på armstödet antar jag, ett armstöd som jag byggt upp med kuddar.... men kampen slutar inte här, jag ska nog komma på något sätt så att han inte kan ta sig upp...!!

Nu ska jag när som helst ta med mig Pepsi och åka iväg till hundparken idag igen. Jag ska träffa en tjej med två hundar som eventuellt kommer att ta hand om Pepsi imorgon när jag jobbar. Jag är lite nervös för att släppa honom även om det är i en park. Är ju så pinsamt om jag måste koppla honom och inte får tag på honom.... men någon gång måste jag ju våga släppa honom och då är väl en inhägnad hundpark det ideala stället antar jag...

Vi hörs senare ikväll!

PS. Stort grattis till Ts syster som idag tar studenten!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Önskar jag kunde vara där och se alla glada studenter rusa ut.... DS.

2009-06-10
20:41:21

Att jobba /L
God kväll!
Idag är jag inte lika trött som tidigare. Trots att jag var hemma 17.45! Fy fasiken för pendling. Det är en helt okej väg faktiskt trots backarna, men det tar så lång tid! Det känns som om jag får stressa för att ha någon form av privatliv. Stackars Åsa som fick vara själv väldigt länge idag, hon hade löpt amok här hemma dessutom. Pissat på mitt täcke (som tur var rann det inte igenom till madrassen) och på något sätt öppnat två dörrar in till pappas sovrum och käkat hans godis som låg där. Suck...
Jobbet idag gick bra, det känns som att jag börjar få lite kontakt med vissa barn och kollegorna är väldigt hjälpsamma. Jag kände dock en rätt så stor press idag. Min kollega gick igenom lite över årsplaneringen och berätta om att vi skulle ha ett föräldramöte efter sommaren. Jag frågade om alla var med där då (personalen) och då svarar hon ja "men det är du och chefen som håller i det". Yes... okejjjj.... Vi gick vidare och hon visade mig barnens portfolion, där kläcker hon IGEN att det är de jag ska ha när jag har utvecklingssamtalen. Jesus krist. Vad har jag gett mig in på? Det är bara jag och A - "chefen" som äger stället som har utbildning, det vill säga, de övriga lyder under våra kommandon så att säga (fast de är med och planerar etc). Jag är den enda anställda som har pedagogiskt ansvar. Gissa om jag känner mig en aning pressad. Idag fick jag även reda på att vi har betalda pauser vilket är superskönt! Men det mest roliga är att de anställda varje år åker utomlands och i år hoppas de på en resa till Rom! Det vill jag också! Det brukar bli i sept-oktober tydligen... vore väldigt roligt! Jag förstod inte riktigt om det var ur privat ficka men det återstår att se!

Stackars mami ligger fortfarande på sjukhus, de vet ännu inte vad som är felet heller. Ännu värre är att ingen kommit och hälsa på henne heller! Skäms på er i Karlstad. Jag hade i alla fall varit dit med en tidning och stickning åt dig ♥

Idag fick jag vuxenpoäng gånger 1000 när jag rensa och plantera i växthuset. uhhh... vad gammal jag känner mig.
J jobbar sent och pappa sover i Oslo så det stora huset är väldigt tomt nu. Ja, förutom Åsa som ligger i hallen och tycker synd om sig själv. Pappa gjorde ett långt koppel åt henne så hon kan gå in och ut hur hon vill, hon uppskattar det inte.

Nu ska jag snart slagga!
Natti

2009-06-10
20:37:34

Onsdag /S

God kväll!
Idag har det regnat av och till hela dagen, och det har fått mig att inse att jag nog trivs bättre utomhus än vad jag själv tror, för idag tog det emot att behöva gå in under dagen när jag skulle ha gympa med våra 4-6 åringar. Det var förresten min första aktivitet som jag fick leda helt på egen hand. Nu var de bara sex stycken så det var ju inte särskilt avancerat men ändå! Passet gick i alla fall fint, vi lekte spökboll och Förstenad eller vad den heter, och sen avslutade jag med avslappning :)

Även om mitt första egna pass gick bra så har den här dagen varit lååååång. Till att börja med så vaknade jag halv 6 av att Pepsi stod och pep utanför sovrumsdörren. Inatt fick han nämligen inte sova i sovrummet då både jag och T kände att vi verkligen behövde få sova en natt utan avbrott (kan ju undra hur det ska gå när det är dags för barn!), och det fick vi då han faktiskt var tyst hela natten.... fram till halv sex alltså då han som sagt böjade gnälla och när det inte hjälpte så skällde han en gång. Eftersom jag inte vill få arga grannar på mig så släppte jag in honom i sovrummet istället. Men inatt får han sova i vardagsrummet igen... imorgon ska jag ändå upp strax innan 5 så då kvittar det om han väcker mig. Idag fick Pepsi också vara själv en längre stund för första gången då T åkte in mot stan för att hoppa på Karlstadtåget vid halv tre och det var min tur att stänga på förskolan så jag var inte hemma förrän halv sju nästan. Det verkar dock ha gått jättebra förutom att jag fann honom liggandes i soffan trots att vi möblerat in den! Men vi får väl försöka komma på nya knep så att han inte kommer upp antar jag...

Väl hemma så tog jag med honom i bilen och åkte till en av Linköpings hundparker. Det blev därmed premiär i nya buren. Det märktes tydligt att han hellre ville ligga löst i bagaget men väl i buren så la han sig ändå ner så det var inga som helst problem och den var alldeles lagom stor i storlek för honom. Väl framme vid hundparken så var kom det typiskt nog en hundägare med två hundar som gick in i parken preeeecis innan mig. Eftersom Pepsi fortfarande lystrar väldigt dåligt på inkallning så kände jag att jag hellre hoppade över hundparken idag. Men nu vet jag var den ligger i alla fall. Det var jättemysigt. Man hade satt upp ett staket runt ett område som var ungefär lika stor som en fotbollsplan och det var stora tallar på området, ett bord med bänkar, vattendunk och hundskål för törstiga hundar. En sån park borde verkligen finnas i varje stad!! Istället för hundparken så tog vi en längre promenad på området som var riktigt mysigt så det var ändå värt bilresan. Pepsi fick ju som sagt inte prova på den fina parken idag men vi ska tillbaka imorgon igen då vi ska träffa en tjej som eventuellt kommer passa honom på fredag. Hon hade själv två hundar så vi måste ju se så att de funkar. Hittills har hundmöten gått bra bortsett från när vi mött hundar som varit aggressiva mot honom då han morrat och hängt i kopplet men det känns inte så konstigt...

Jag måste säga att hittills så är hundägandet jätteskönt även om vi har lite att jobba på. Det sköna är att komma ut på promenaderna som jag annars aldrig skulle komma ut på, alternativet hade istället varit hela eftermiddagar i soffan. Sen så är det enormt skönt med sällskapet kvällar som dessa nu när T redan är i Karlstad... Det är verkligen konstigt hur en knäpptyst varelse kan vara till så mycket sällskap :)

Imorgon är det som sagt tidig morgon som gäller då det är min tur att öppna på förskolan så det kommer också bli en tidig kväll. Nu ska jag försöka ta mig något att äta och sen får det nog bli TV eller datorn resten av kvällen innan det är dags för sista rundan med Pepsi.


Update: Glömde ju berätta att jag ordnat det så att jag slutar redan kl 13 nästa torsdag när jag ska hem till Karlstad och fira midsommar :D Det passar ju så perfekt, blir ju en riktig långhelg, och jag och Pepsi kan komma ifrån Linkan tidigt och därmed vara framme i Karlstad tidigt!

2009-06-09
21:59:10

Tisdag /S
 Hej!
Idag mår jag lite halvrisigt... jag har lite ont i halsen och det har varit ljust ute idag så jag har gått och kisat i flera timmar vilket ledde till en hemsk spänningshuvudvärk. Saken blev inte bättre av att barnen var ovanligt gnälliga klumpiga så de ramlade och grinade heeeela tiden kändes det som.
Väl hemma så var jag lite orolig för hur Ts dag hade varit med Pepsi efter det samtal vi hade igår men till min stora glädje så var T jättepositiv och de hade tränat hårt under dagen på några olika moment och det hade tydligen gått bra... så det verkar som T insett att Pepsis "problem" är något som går att åtgärda bara vi båda engagerar oss lite.

När jag väl var hemma så gick jag och la mig en stund innn jag och T åkte ut till Tornby och Jula IGEN. Vi ville nämligen prova hur den andra buren vi tittat på skulle kunna passa i bilen. Det slutade med att det fick bli den andra buren då den faktiskt passade precis så nu kan vi ha kvar insynsskyddet i bilen. Vi kan ju inte använda det så länge buren är där men det är ju bara att fälla ihop buren så går det finfint...Den här buren var 100kr (=549kr) men den var ju ändå inte dyr.

Nu under eftermiddagen har jag och Pepsi varit ute på en promenad. Jag tog med mig saxen ut och trimmade lite mer på hans bakben och i baken på honom. Därefter tog vi en promenad där jag stenhårt började träna kommandot "Stanna". Han stannade inte en enda gång under promenaden men till slut började han i alla fall sakta ner när man sa kommandot så jag får väl se det som ett framsteg. Min stora glädje idag är i alla fall att T var så positiv när jag kom hem idag :) Jag vill ju att hundägandet ska kännas bra för oss båda...

Nu tittar jag på Krig och Fred och sen ska jag soooooooooova....!!


Pepsi och hans nytrimmade bakben


Pepsi under vår kvällspromenad

2009-06-08
21:25:47

Førsta dagen som pedagogisk ledare /L
Tjolahopp!
Jag sov en stund så nu ær jag någorlunda normal igen. Det var ingen hård dag - snarare tværtemot - men fy fan før att gå upp 5.30! Jag var tvungen att cykla hemifrån 6.10 før att hoppa på bussen 6.35! Jag kom till jobbet tio minuter tidigare æn jag børjade. På eftermiddag tog de två timmar hem allt som allt. Vi har søkt på en lægenhet før 6000 kr/mån som vi hoppas på! Då slipper jag den hemska pendlingen - då blir det J:s problem.... he he he

Ja, igår hade jag varit borta en dag och på 24 timmar fick min bæsta væn sin førsta egna vovve som jag gjort mig sjælv gudmor till (eftersom de har nån hemskt elak pakt om att vara det åt varandras barn dessa systrar :P) och min stackars mamma ligger just nu på sjukhus før njurproblem. Kul det var med det sms:et sent igår kvæll om att hon kanske skulle få operera in en slang och grejer. Då var det vældigt jobbigt att bo 5 timmar bort! Idag har jag pratat med henne och hon læt bra, det visade sig att det kommer ræcka med medicinering! Så nu hoppas jag på ett snabbt tillfrisknande...

Jag antar att min førsta dag som pedagogisk ledare ær av intresse....
Jag kom dit mitt under frukosten och alla de små satt som fågelholkar och førsøkte æta. Dærefter var det den årliga fotograferingen! Som jag fy fasiken skulle vara med på.... usch... ingen hærlig børjan med andra ord. Dærefter lektes det ute. Jag hade nog ønskat att fått någon form av presentation før alla barn då det blev att jag fick gå runt och fråga dem alla vad de hette. De heter ju inte direkt Anna och Kalle hær så jag vet fortfarande inte vad nån heter. Små barn talar otydligt redan från børjan, det hjælper inte att de heter Kalalofsokdgm heller. Jag førvæntar mig att det snart sitter.
Intressant var också nær jag pratade och ungarna såg ut som frågetecken, de førstod nog inte hælften :D Jag førsøkte hitta de rætta orden, bara som att "æta" - innan jag kom på att det førmodligen var det som var problemet så hade ju ungen sprungigt bort :P

Jag lyckades bli ovæn med ett utav barnen också. Hon høll på heeeeela dagen och grinade før att någon slog henne (varje gång nån ny). Jag funderade på om hon hade nån extrem otur men mot slutet av dagen tror jag snarare att det ær en liten løgnare. Så nær jag væl fått den bilden så kom næsta. Hon gick runt och drog i de småbarnen som om de var små dockor och jag sa då till henne før andra gången angående detta. Eftersom jag ær så jækla pedagogiskt gjorde jag sjælvklart det i øgonhøjd! Joru! Ungen sparkar mig och børjar slå med knytnævar mitt uppe på mitt huvud. Gissa om jag tænde till! Det ær lite svårt att "bestraffa" nær man inte vet hur det brukar se ut. Det verkar som om de kør med lite time out men det finns några frågetecken kring det dær.

Jag vet inte hur mycket man ska våga skriva om sin arbetsplats och nya kollegor så jag skippar nog det. Men chefen gav mig ett vældigt varm vælkomnande och førklarade hur allt fungerade. Jag tror att detta kommer bli rætt så bra faktiskt nær jag kommit in i allt.
Imorgon ska vi på musem (jag och en till med 7 barn). Ska bli kul, får man en chans att læra kænna en grupp (min grupp) lite också.

Åsa ær rena mardrømmen i jæmførelse med Pepsi. Vi var in på butiken idag (med henne utanfør) och helt pløtsligt ser vi två anstællda med en mycket vælbekant hund inne i butiken! Hon hade smitit in dær efter oss....... åhhhhhhh.... nær vi cykla hem sedan så hoppade hon ut ur korgen mitt i farten. Hon klarade sig utan en skråma som tur ær. Nej, hon ær vældigt stressad och har just nu svårt att vara rumsren. Inte alls roligt, som tur ær J ledig imorgon också men jag drar mig før att læmna henne ensam...

Nu ska jag gøra iordning før kvællen...

Kram ♥

2009-06-08
20:01:48

Måndag /S
Hej på er denna gråa och regniga kväll!
Nu har vi precis kommit in från kvällspromenaden med Pepsi så nu är det bara sista kisspausen kvar senare ikväll.
Idag är jag så himla trött, natten var jobbig då jag (och T) sov otroligt dåligt på grund av Pepsi som gick runt i lägenheten och skakade på huvudet så öronen fladdrade runt. Jag ska väl inte säga att han var jobbig då det förmodligen främst beror på att varken jag eller T är van vid ljud på natten längre, så alla ljud är något som hör till det onormala.
Men det var ju inte så mycket att göra åt saken för kl 8 började jag jobba. Morgonpromenaden skötte jag imorse och den gick faktiskt hyfsat, han drog inte supermycket men tyvärr var det bara något tillfälligt då han drog en hel del under de övriga promenaderna idag.

Idag har han också fått vara själv i lägenheten för första gången. Efter jobbet hämtade jag upp T hemma för att åka och titta på hundbur till bilen. Jag hade redan spanat in en på Jula och det blev också den som fick följa med oss hem då priset var bra (449kr). Tyvärr var den lite väl stor för nu kan jag inte ha mitt insynsskydd bak i bagaget så jag vet inte hur jag ska göra om jag ska behålla den eller leta vidare. Jula har en annan modell med två sluttande sidor men den är också lite längre så jag vet inte om det skulle bli någon större skillnad i bilen eller ej....? Jag får väl fundera lite antar jag. Det som är bra med buren är att den är ihopfällbar vilket känns väldigt smidigt.

T har börjat få lite kalla fötter tyvärr angående Pepsi då han tycker att han är väldigt jobbig att gå med i koppel då han drar så mycket. Sen lyssnar han väldigt dåligt på oss + att han idag har skällt några gånger, t.ex. när det ringer på dörren. Jag håller med om att de sakerna är irriterande och jobbiga men att han drog i kopplet visste vi ju när vi hämtade honom eftersom vi fick gå en promenad där, och det bestämde vi att det är något man får träna bort. Att han skällt vet jag inte om det hör till vanligheterna eller om det helt enkelt är något som beror på att han fortfarande inte känner sig hemma här... VI får helt enkelt vänta och se.... Efter att ha pratat med T så ska han dock försöka se det positiva och inte bara det negativa. Det stora problemet är nog att Ts enda hundvana och referens är vår gamla Golden Dick som verkligen var en ängel i hundkropp. Själv har jag sett Ls Åsa hur hon var när hon först kom, jag har varit dagmatte åt tre hundar och har väl överhuvudtaget mer vana av att vara runt hundar.
Nu sitter i alla fall T bänkad framför Mannen som talar med hundar och Hundcoachen ikväll så vårt samtal har nog gett lite resultat i alla fall ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag göra honom sällskap!

PS. Sorry att det är ont om bilder men det regnar ju ute och han ogillade blixten inne (går iväg) DS.

2009-06-07
21:26:55

Hundgöra /S
Jag ljög!
Det blir inga fler Pepsibilder idag, jag glömde alldeles bort kameran nu när vi var ute på vår promenad. Får försöka knäppa lite kort imorgon istället.
Idag har jag fått erfara lite utav vad det innebär att trimma en cocker spaniel och jag inser att det är en hel del jobb jämfört med att trimma en Golden retriever! När vi hämtade honom idag så hade han enorma tassar, eller det såg åtminstone ut så eftersom han hade så mycket hår. Jag kan tycka att det är fint men jag är nog mer praktisk av mig och satte därför igång med att klippa bort lite päls. Det enda jag hade till hands var dock en liten sax som nog är mer för pappersklippning än pälstrimning för det var inte helt lätt att klippa genom all den tjocka pälsen. Det visade sig också att han inte alls tycker om att man håller på med tassarna. Han var snäll hela tiden men hade lite svårt att ligga still och försökte charma mig med att lägga sig på rygg och när det inte funkade så la han tassarna under kroppen... Men jag lyckades i alla fall klippa bort ganska mycket då det såg ut som att jag klippt ett får när jag till slut gav upp, det var flera stora pälshögar på golvet.

När det var gjort fortsatte jag med tema pälsvård och gav mig in på att duscha honom...ytterligare en sak han tyckte var mindre roligt då han rusade in i vardagsrummet när jag stod och lockade på honom inifrån badrummet. Till slut kom han dock och jag kunde lyfta ner honom i badkaret och där skötte han sig exemplariskt även om han gav ifrån sig lite missbelåtna knorrande ljud under tiden. När det var gjort fick han självtorka innan jag plockade fram hårtorken och det var något han inte bara ogillade utan till och med var riktigt rädd för! Så jag lyckades aldrig sätta mig ner och blåsa honom torr. Istället fick jag sitta med hårblåsen igång och försöka vänja honom vid ljudet bara... antar att jag kommer få göra det en tid framföver innan han vågar stå så pass stilla att jag faktiskt kan rikta fönen mot honom. Men nu luktar han i alla fall gott, något han inte gjorde tidigare då han verkligen luktade hund...!
 Sedan har jag försökt att kamma igenom pälsen och kamma ut tovorna men som jag redan berättat så gillade han inte när man pillade på hans tassar och det var ju där de flesta tovorna fanns. Så nu har jag bestämt mig för att raka honom så att han slipper stå ut med allt för mycket pillande ifrån min sida. Frågan är dock om jag klarar av att göra det själv med tanke på hur rädd han var för ljudet av fönen....

I övrigt så har vi upptäckt att han har fått vara i möblerna tidigare då han gjort några få försök att hoppa upp i soffan och fåtöljen, så det får vi vänja av honom med. Bara för att vara på den säkra sidan har vi dock täckt soffan med ett vitt lakan tills vi känner oss mer säkra på att han stannar på golvet. Han har även hoppat upp och lagt tassarna mot köksluckorna i ett försök att få sig en mumsbit ifrån maten på diskbänken så det är ännu en grej vi får jobba bort. Men jag tycker fortfarande det känns bra, han är lite odräglig och bortskämd men han har fortfarande de goda sidor som jag var ute efter, dvs att han är lugn, kelig, bryr sig inte om några ljud (förutom fönen då!), bryr sig inte om katter. Det andra får vi helt enkelt hoppas på att vi kan jobba på så att han blir bättre. En bra idé vore nog att gå en hundkurs då han lyssnar lite dåligt över lag, men nu i början handlar det mest om att lära känna honom...

Nu är jag helt slut efter den här dagen och ska faktiskt redan gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon för en morgonpromenad med Pepsi innan jobbet. Det krävs en hel del tålamod under promenad då han som sagt drar en heeeeel del. Men jag har lyckats vara lugn hittills även om jag kände hur jag började koka under kvällspromenaden, något T märkte av och bara kommenterade att det var giganternas kamp i fråga om envishet :p

Sov så gott allihop, och håll tummarna tillsammans med mig för att L får en bra första dag på jobbet!!!

2009-06-07
15:35:54

Pepsi gör entré...! /S
Hej mina vänner!
Idag är en underbar dag, solen skiner och det är varmt ute, men framför allt så är det här dagen när jag och Tobias blir hundägare. Imorse tog vi bilen och åkte mot Hallsberg för att träffa en 5-årig cocker spaniel hane som eventuellt skulle följa med oss hem om allt kändes bra.
Väl framme vid det lilla huset på landet så står han på trappan och viftar på svansen. Vi pratar med hon sam har hunden och får sen ta med honom på en promenad, det blir en ryckig sådan då han drog en del i kopplet. Men allt kändes jättebra då vårt första intryck stämde bra överens med vad vi fått berättat för oss. Så vi funderade inte så mycket mer på saken utan gick in och betalade och sen var det bara att låta honom hoppa in i bilen och köra hemåt mot Linköping!

Vi fick bekräftat direkt att han var bilvan då han la sig ner och sov efter 30 sekunders bilresa! Väl hemma försökte jag följa Cesar Millans råd om hundägande, så vi gick ut på en riktig långpromenad runt bostadsområdet, och väl hemma igen gick vi in i varje rum med koppel och visade honom runt... allt enligt Cesars bok! Under promenade fick vi bekräftat för oss att katter inte var några problem och att han är okej vid hundmöten även om det är något vi får träna på då han kastade sig fram och ville hälsa.

Därefter så la han sig ner och sov och det är det han gjort den dryga halvtimman vi varit inne. Jag antar att resan, nytt hem, och en långpromenad i värmen gör sitt....
Det är inte bara Pepsi som är trött, både jag och T är rätt sega efter bilresan och promenaden. Sen har vi väl både gått med lite förväntansfulla nerver på spänn som börjar släppa nu...

Så för tillfället säger vi hejdå, men det kommer fler bilder på Pepsi ikväll!!



Pepsi

2009-06-07
14:02:18

Norge dag 2 /L
Fullt upp. 3 syskon och jag har aldrig hørt mitt namn så många gånger. Ett tvilling par pojkar som upptæckt att det finns flickor, øl och snus som ær skitroligt.

Imorgon børjar allvaret, jag måste førmodligen upp 5.30 och jag kænner mig inte så taggad infør detta. Dessutom ska jag lyckas hitta min buss, min hållsplats och ta mig upp før en brant backe som ær alldeles før lång. Værre blir det hem då inte cykelns bromsar ær de bæsta heller.

Ikvæll blir det nog bio!

Puss så længe.

2009-06-06
21:54:54

All by my seeeeeeelf..../S
Hola people!
Här sitter lilla jag i min ensamhet då T är iväg på fotbollskväll med grabbarna i hans klass! Idag bryr jag mig dock inte nämnvärt mycket om att vara själv, är på riktigt bra humör av olika orsaker som jag kan berätta om vid ett annat tillfälle.
Idag har jag inte gjort nästan något alls, efter vår konstiga morgon så fick jag nästan ett utbrott av rastlöshet som förvärrades tiofaldigt av min jäkla dator som nu är värre än någonsin då den lever sitt eget liv vilket får mig att fantisera om att slänga skiten i golvet, och för att vara mig är det väldigt ovanligt med sådana våldsamma fantasier!!! Så jag hoppas på att kunna inhandla en ny dator inom en relativt snar framtid, nu kan jag ju dock knappast skylla på att jag behöver en för skolarbetet men jag behöver en ny dator för att bibehålla min psykiska hälsa :p

Hur som helst, det jag skulle komma fram till var att jag till slut frågade T om han inte kunde följa med mig till Tornby vilket han gärna gjorde då han var ungefär lika rastlös och irriterad som mig denna förmiddag på grund av våra raserade planer. Så det blev en runda på IKEA där man ställt iordning flera nya utställningsrum/lägenheter.  Sen smet jag faktiskt också in på Game och köpte för andra eller tredje gången i mitt 23-åriga liv ett dataspel, och som L redan hintat om så var det självklart Sims 3 som fick följa med mig hem. Så det är det som jag har roat mig med hela dagen då jag suttit ensam. Men till slut tröttnar man ju så den senaste stunden har jag suttit och lyssnat på bra musik och chattat lite med D. Nu tänkte jag försöka mig på att bränna en ny cd till bilen. Man hinner ju lyssna en del på musik då jag sammanlagt har en timmas bilresande varje vardag och nu under sommaren lär det ju bli en del bilresor till Karlstad och då vill man ju också ha lite skön musik att lyssna på. Så nu försöker jag plocka ut massor med bra låtar från Moneybrothers olika album men det är inte lätt då det finns så många bra låtar!
 


Nu ska jag fortsätta med mitt pyssel... tänkte nämligen bränna ut några fler skivor med lite blandade artister också.
HUr som helst... ha en fortsatt skön lördag och nationaldag :)

2009-06-06
21:02:52

Norge dag 1 /L
Førsta dagen som næstan lite norsk iaf. Jag har haft fullt upp hela dagen. Mina syskon ær hær, det sæger en del. Vi har cyklat runt i stan och fixat bland annat nytt telefonkort och busskort åt mig. Så nu kan jag nog leva hær. Backarna ær hemska så jag ser inte fram emot denna pendling men det kan vara så att det faktiskt finns bussførbindelser som underlættar. Ikvæll jobbar J och pappa ska på nån salsakvæll vilket innebær wii med syskonen. Åsa har børjat slappna av en del - mest på grund av utmattning. Hon har mått vældigt dåligt de senaste veckorna, hon kænner væl av flytten. Nu ska jag hindra ett syskonbråk.

Uppdaterar så fort jag kan.

Hoppas på en hundkompis till Åsa snart :) och jag skulle gærna vilja sitta med The Sims 3 nu som vissa av oss gør.... grrr....

Kram!

2009-06-06
10:45:19

Lördag /S
hej på er och trevlig nationaldag!
Idag är vi lite låga här hemma, vi hade nämligen stora planer för dagen som föll helt platt redan vid frukost :(
Idag skulle vi nämligen åka till Norrköping och titta på en hund som vi eventuellt skulle ta över, en cocker spanielhane på fyra år. Allt var klart igår kväll, vi skulle åka dit och hälsa på hunden idag och om allt kändes bra skulle vi få ta med oss hunden hem på prov en tid innan affären skulle vara helt klar. Men imorse när vi ringde henne för att få hennes adress så berättade hon att hon hade sålt hunden sent igår kväll trots att vi var först och redan bestämt att vi skulle komma idag. Men det fanns ju inte så mycket att göra åt saken mer än att säga hej då och lägga på telefonen...
T blev nog faktiskt ännu mer besviken än mig om det är möjligt, han såg verkligen megabesviken ut när jag berättade att det inte blev något av det...  Men det är väl bara att fortsätta att leta efter en hund som uppfyller alla våra krav... till slut ska det väl dyka upp någon!
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på idag?! T ska till universitetet och avsluta ett projekt senare idag och ikväll ska han se på fotboll med sina kompisar så jag är lämnad åt mitt öde. Som vanligt när jag är uttråkad så kanske det blir en tur till Tornby, framför allt är jag intresserad av IKEA då de gjort flera nya utställningsrum alldeles nyligen.

Nästa helg vet jag inte heller vad det blir... min ursprungliga plan var att åka hem till Karlstad men T har bestämt sig för att åka till Karlstad nu under veckan och stanna där och åka med mig tillbaka hit midsommarhelgen. Anledningen till att jag inte vet om jag ska till Karlstad är att båda mina systrar ska på dop under lördagen och Linda är ju numera Norgebo, och T är borta hela helgen med sin pappa, farbror och kusiner på fiske. Sen åker jag ju hem till Karlstad igen redan på torsdagen inför midsommar... men vi får som sagt se...får väl fundera lite.

2009-06-05
23:41:48

Tack för idag /L
Okej. Min sista dag i Schweden såg ut så här:

I morse for jag ut (i sista sekunden, ja) och köpte mig kläder inför examen... haha... jag pratade med en vän som hade finklänning och insåg att det kanske var en större grej än vad jag trodde... jaja. Det blev en klänning, en tröja samt sandaler för 500 kronor. Riktigt billigt och fint. Så nöjd var jag! Väl hemma var det bara att packa och fixa till sig. Väl på universitetet var det många finklädda människor och jag såg några (YES) som jag kände. Det vissade sig att vi skulle gå som i en parad in i aulan medan familjerna satt där. Obehagligt. Det var tal och sång och jag bölade inte en enda gång! Haha! Det värsta var att vi var tvugna att gå upp på scen och ta emot apploder. Jag skulle inte palla för kändislivet. När jag kom ut och mötte farmor och mamma såg jag att några iaf blivit berörda. Efteråt åkte vi till Alfies och pappa öppnade plånboken för att bjuda mig, mamma, bror, kusin, farmor med gubbe på middag. Det blev kyckling, oxfilé och fläskfilé. Jesus vad gott det var.

Presenter fick jag också! Ett supersnyggt halsband i silver som man kan hänga berlocker på av mamma, Jocke och mormor. Ska försöka ta kort på det någon dag. Samt blomma, två muggar, en Sverige flagga (såklart) och pengar. Jag hade ju inte räknat med något så woho!

När jag kom hem var det bara att fortsätta packa. Jag tror och hoppas jag har allt nu. Dessutom är jag helt slut och detta innebär med andra ord att jag säger god natt och hejdå till Karlstad. För hur länge vet jag inte.

Tack så mycket för gratulationerna idag och speciellt tack till Manny som skickade ett kort som värmde mitt hjärta! Det är absolut bland det roligaste att få brev i brevlådan. Det sker inte speciellt ofta så tack för det!

Love to you all!
Bye ♥


2009-06-05
15:42:38

Fredag!! /S
Hej på er!
Idag är jag trött men det är väl kanske inte så konstigt...
Kvällen igår var helt okej, jag fick sitta med personal från min förskola så det kändes väldigt skönt. Maten var okej men tyvärr inte så mycket mer än det. Sen var det tyvärr inte en särskilt lyckad lokal. Det var mysigt men den höga takhöjden gjorde att det blev väldigt högljutt när 80-90 personer skulle konversera samtidigt så man hörde knappt vad folk sa... Men som sagt, över lag så var det en lyckad kväll!

Jag var hemma och slocknade i sängen strax efter klockan 12 så när klockan ringde kl 5 imorse var jag seeeeg. Härligt nog så var det bara 11 av 20 barn på vår avdelning idag så det har varit riktigt lugnt och skönt, och sen slutade jag ju redan kl 13. Då åkte jag raka vägen och tankade, jag åkte ifrån macken med ett leende på läpparna och kände mig återigen nöjd med mitt bilköp då jag hade kört 45 mil där i stort sett alla mil var stadskörning eller blandad körning eller vad det nu kallas. När jag räknade så har den i alla fal bara dragit 0,7L/mil :)

Nu ska jag i alla fall bara vila, är sååå seg och jag kan tycka att jag är värd en slö kväll med tv-tittande...!
Hoppas ni får en bra kväll :D

2009-06-04
16:22:46

Torsdag /S
Då var det torsdag och nu är jag hemma en stund från jobbet innan det är dags att åka in mot stan och hoppa på bussen som tar personalen till sommarfesten/middagen som kommer vara på en restaurang utanför stan.
Jag har ingen större lust då jag är meeeegatrött! Jag hr sovit skitkasst hela veckan och det börjar kännas nu när man närmar sig slutet. Tanken på att jag inte kommer vara hemma förrän efter 23 ikväll känns inte heller särskilt kul med tanke på att klockan ringer kl 5.00 imorgon bitti.
Klädångesten gör att det också känns sisådär... har ingen aning om vad jag ska ta på mig. Jag hade tänkt ta min nya kjol men det ösregnar ute nu och är rätt kyligt så jag vet faktiskt inte hur jag ska göra.
Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen så jag kommer ett steg framåt i alla fall innan jag måste vara färdig vid 17.50.

Hoppas ni har haft en bra dag och får en fortsatt trevlig kväll!!

2009-06-04
12:48:38

2009 års spelnyheter /L
Vilken glädje. I år kommer det nya riktigt roliga spel till både pc och Wii (äntligen!). Nya Super Mario bros och Super mario galaxy 2 - det bästa bland Wiispelen och så självklart The Sims 3 som man bara måste ha. Här har ni några teasers...

 


 



2009-06-03
18:55:10

Onsdag /S
Hej på er!
Nu är även jag klar med min utbildning efter att ha genomfört min presentation imorse... det gick sådär då jag var lite nervös men jag vet att jag inte behöver göra om den delen. Så nu är det bara att vänta till den 18 juni då vi senast ska ha fått besked om ifall uppsatsen är godkänd eller ej. Ärligt talat så har jag ingen koll på om jag kommer bli godkänd eller ej. Jag är inte särskilt nöjd med texten men så har jag känt förr och ändå klarat mig så man vet aldrig...

Jag var hemma strax efter kl 13 så då åkte jag hem till T och käkade lunch. Han hade gjort sin första OCH sista dag på sommarjobbet. Efter två timmar sa han nämligen upp sig, vilket han gjorde helt rätt i! Han pratade med en kille som jobbade där som sa att han knappt klarade av miniminivån för att få ut sin lön. Sen var det en massa annat konstigt med det där stället, men det var alldeles för osäkert i alla fall för att han skulle våga jobba där och sen i slutändan kanske bli utan lön! Så nu drar hundletandet igång på allvar då T är ledig och kan vara hundvakt hela sommaren.

Eftermiddagen har vi spenderat i Tornby, mest för att sysselsätta oss själva. Det handlades lite mat och jag hittade en kjol som jag köpte till halva reapriset = 75kr :)

Nu är det dags för mat!!!


Update:
Nu har jag ätit! Jag glömde ju berätta att jag varit duktig och bokat en tid för tandläkarundersökning inför min lediga vecka (v.23)! Jag är nämligen lite fjantig och går fortfarande i Karlstad trots att jag nu bott i Linköping i snart 4 år, och jag vet att det är dags för en ny undersökning snart (gör en vartannat år) så jag ville ligga steget före :)

Sen kom jag på att jag faktiskt gjorde ett annat inköp i Tornby utöver kjolen. Jag slog nämligen till och unnade mig en ny CD-skiva, min första sedan Red Hot chilipepper släppte sin för något år sedan. Det kändes lite fel men det är ju tyvärr det enda sättet man kan få tag på ny musik idag. Skivan jag köpte var i alla fall Veronica Maggios skiva "Och vinnaren är...", den kostade 79kr på Åhlens så det var väl i alla fall ett hyfsat pris på den... Hittills har jag hunnit lyssna igenom halva skivan (den sitter i bilen) och jag tycker nog den är sådär, som vanligt så tycker man bara om de låtar man redan hört förut! Men förhoppningsvis kommer jag även gilla de andra låtarna efter någon genomlyssning. Blev dock lite sur när ett av de tolv spåren enbart innehöll lite musik och hon som skrattar i bakgrunden i ca 30 sekunder!! Men som sagt, jag tror att jag kan gilla skivan ännu mer efter några genomlyssningar...

Imorgon är det dags för jobb igen men också min första personalfest!! Jag ska snart rota igenom garderoben och se om jag hittar något som jag kanske kan tänka mig att ta på mig...

Ha en skön kväll! Själv ska jag krypa ner i sängen tidigt och läsa min pocket PS. Jag älskar dig :)

2009-06-03
16:54:19

On repeat /L
Opponeringen gick bra. Det var inga större grejer som skulle fixas... puh...
Detta innebär att jag spenderat min sista schemalagda aktivitet på Karlstads universitet. På fredag tar jag lärarexamen. Wierd. Skumt att vara helt klar med skolan... eller ja... studera :P Nu kan jag resa och göra vad fasiken jag vill och veta att jag har något att falla tillbaka på. Vilken befrielse.

Bra jobbat Linda.

Bjussar på mer bra musik som skriker i högtalaren just nu;



Rob Pattinson - I was broken

2009-06-03
01:01:49

Sov gott /L
Okej... opponering imorgon. Håll tummarna.

2009-06-02
19:55:57

Lite piggare! /S

God kväll på er!
Nu är jag pigg... T kom nämligen hem och skulle ta en powernap så jag gjorde honom sällskap men självklart så förvandlades den där lilla tuppluren till en timme. Så efter en timmes sömn och en lång skön dusch så är jag faktiskt ganska pigg, får väl se om jag orkar somna ikväll. Den senaste timmen har jag suttit och förberett mig för mitt (förhoppningsvis) allra sista seminarium på min fyra år långa utbildning!
Jag är lite nervös då jag har svårt att motivera mig, sen jag började jobba förra veckan så har jag verkligen gått vidare och redan lämnat skolan bakom mig mentalt... kanske inte så klyftigt men det är i alla fall vad jag gjort. För att dämpa nervositeten lite ringde jag M som hade sin presentation idag och hon lugnade mig då hon sa att det inte var så seriöst utan man hade i stort sett bara sammanfattat sin text under ca 10-15 minuter och sen diskuterat ämnet i allmänhet innan man gick vidare med nästa persons text och ämne. Helt är dock inte nerverna borta då jag hatar muntliga redovisningar... jag har inga problem med att undervisa och prata inför barn men att stå och prata inför en grupp andra studenter och lärare som bedömer mig är mindre kul...!

Nu ska jag i alla fall blåsa mitt hår så att jag sen är redo för min TV-kväll, först ut är det Anne på Grönkulla kl 20 på tv4+, och kl 21 är det fortsättning på Krig och Fred i SVT.
Även imorgon har jag något att se fram emot på TV då det till min stora glädje är filmen The bostonians på SVT. Jag har ingen aning om ifall den är bra eller dålig men jag har läst om filmen flera gånger och det låter verkligen som en film för mig men jag har aldrig hittat den någonstans på nätet så jag har kunnat se den. Men imorgon visas den alltså i SVT ifall någon är intresserad :)

Ha en fortsatt skön kväll och håll tummarna för mig imorgon bitti!!


2009-06-02
14:12:10

Tisdag /S
Oh.... my....god... om jag klagat på att jag varit trött de andra dagarna så är det inget emot vad jag är idag! Imorse när klockan ringde kl 5 gick jag runt och fantiserade om att få sova och jag kunde (just då) inte förstå hur jag kunde vara så dum att tacka ja till tosdagens sommarfest när den eftermiddagen skulle kunna ägnas åt sömn! Jag har verkligen sovit uruselt inatt, antar att jag var väldigt nervös för att försova mig. Första gången jag vaknade var kl 1 och sen vaknade jag ytterligare tre gånger under natten.
Att öppna gick i alla jättebra och jag lyckades komma in och larma av hela stället. Det var rätt skönt ändå att öppna då det i stort sett innebar en halvtimmes rast till start eftersom första barnet kom först klockan 7. Jag har dock gått och gäspat hela dagen då sömnbristen gjort sig ständigt påmind. Just nu ångrar jag bittert att jag inte tog tag i plugget igår. Det är förvisso inte mycket som ska förberedas för morgondagens presentation av min artikel, men även om det är lite att göra så känns det megajobbigt just nu, och att orka hålla mig vaken till kvart i elva när Krig och Fred slutar känns som mission impossible...

Ja jag... jag ska väl inte klaga alltför mycket! Det är skönt att ha ett jobb och en inkomst och det är ju framför allt skönt att få gå hem redan kl 13...!

2009-06-01
21:39:02

Time for bed /S

Nu är den här dagen över för min del... Jag ska hoppa in i duschen och plocka ihop kläder för morgondagen och sen ska jag krypa ner i sängen och försöka sova så att jag inte försover mig imorgon. Det är min tur att öppna förskolan så det är ju viktigt att jag verkligen är där i tid och kan ta emot föräldrar och barn.

Jag hoppas ni har haft en bra dag och får en skön morgondag!

Natti natt på er!


2009-06-01
16:29:43

Måndag /S
Hej på er!
Nu är jag hemkommen från dagens arbetsdag som varit bra men fööööör varm! Vi spenderade förmiddagen nere vid sjön där barnen badade fötterna och vissa lite mer än så (dock ofrivilligt). Skönt nog så var det skugga större delen av den platsen vi var på så man fick slippa solen lite. Vid lunchtid traskade vi tillbaka till förskolan där vi åt lunch ute och vi stannade ute till mellanmålet då vi var rätt sega och bestämde oss för att gå in vilket nog var tur för jag ser att mina armar har fått en hel del färg idag trots att jag smörjt in mig med solskyddsfaktor 15.

Gårdagens timmar i solen verkade dock inte ha gett särskilt mycket färg så jag får nog införskaffa en lägre solskyddsfaktor som jag kan ha när jag solar. Just nu ligger T ute och steker i solen och jag ska snart ta med min kära pocket (som jag snart läst ut) och göra honom sällskap en stund innan det är dags att börja med middagen.

Ikväll blir det en tidig kväll då jag ska öppna för första gången imorgon, jag måste åka hemifrån senast kl 5.50 så jag får väl gå upp strax efter 5 :( Även om det kommer bli jobbigt att gå upp så tidigt så är det ändå härligt då jag slutar redan kl 13 :)

Hur som helst.... solen är lite jobbig idag men det ser ju ut som att det ska bli sämre väder de kommande dagarna så se till att ta till vara på de här soltimmarna vi får! Hej så länge...

2009-06-01
11:25:09

Twilight - New moon /L
THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON trailer in HD



Igår kom trailer för nya Twilight-filmen upp. Jag önskar det var bio dags redan nu.