Hakuna Matata

2011-01-31
20:18:29

Ett litet steg på vägen /S
Idag skickade jag iväg två jobbansökningar...

Jag hade egentligen tänkt vänta men jag skulle bara tycka att det vore så härligt om vi var i karlstad, bodde i karlstad i sommar, att inte behöva åka tillbaka till Lkpg efter semestern!
Men som sagt, att skicka en ansökan är ju ett pyttesteg på vägen. Förhoppningen är ju självklart att bli kallad på intervju men tyvärr är ju den hårda sanningen att min ansökan kanske inte är bra nog, jag kanske sållas bort redan i läsandet av alla CV:s. Egentligen är det väl bara en av tjänsterna som är riktigt intressant då det bara är en av dem som är på 100%.

Men som sagt, ansökan är skickad.... håll era tummar.... stenhårt!!!

2011-01-30
21:46:24

Intensiv helg! S/
Nu är jag hemkommen från en helg i Karlstad. Det var en intensiv sådan! Fredagen var väl i och för sig allt annat än intensiv då jag somnade efter ca 30 minuter hemma hos mamma o pappa, vaknade och käkade lite och hamnade i soffan där vi lyckades hålla oss vakna fram till kl 23 då vi stupade i sängen båda två!
Lördag förmiddag spenderades med mina kära systrar på stan där det tittades på (barn)kläder och fikades. Därefter åt jag mat hos mamma o pappa innan jag och T åkte vidare upp till syrran där det fikades igen, och sen vidare till Ts föräldrar för ännu en middag, och slutligen efter några timmar där åkte vi vidare för en filmkväll hos syster T! Därmed kan vi verkligen säga att vi nyttjade varje minut av lördagen hemma!!! Idag har vi varit hem till min farmor o farfar för att fira farfar som fyller 75 år så då lyckades vi träffa alla nära och kära igen!

Nu är vi i alla fall hemma igen. Den här helgen har mina tankar vandrat iväg och jag har drömt om lägenhetsköp/husköp/flytt/inredning and so on... Jag vill så gärna tillbaka till Karlstad och det vore så fantastiskt skönt om den drömmen förverkligades till sommaren!! Att slippa de här tråkiga bilresorna, att kunna åka på kalas, umgås tills man är helt slut i huvudet och sen få åka hem till ett hem som ligger 15 minuter bort istället för 3 h!!

Den här veckan tror jag kommer bli en vecka bestående av låååång väntan.... hatar att vänta... men förhoppningsvis leder den här väntan till något härligt ;)

Natti natt på er!

2011-01-26
19:52:44

Lugna veckan /S
Hej på er!
Den här veckan är det hur lugnt som helst på jobbet på grund av att många barn är hemma och är sjuka, så vi har bara haft 11-12 barn istället för vanliga 19 barn! Det är lite blandad kompott på sjukdomarna, men än så länge har man ju klarat sig från att själv åka på något tråkigt, hoppas bara att den turen håller i sig. Just nu är jobbet rätt skönt överhuvudtaget. Jag kan inte påstå att jag kände mig jätteutvilad efter julledigheten, men jag kom tillbaka med ny motivation som hänger med fortfarande, särskilt eftersom ett av barnen i just min grupp har utvecklat sitt tal så ofantligt mycket! Från att inte ha kunnat säga så mycket mer än ja, nej, mamma, pappa så kom hon tillbaka efter julledigheten och pratar och pratar, och då inte enstaka ord utan hela meningar. Inte nog med att det kommer mycket ord ur henne, hon har dessutom ett tydligt uttal!! Det är verkligen fantastiskt att följa barnens utveckling, och att helt plötsligt ha en liten tjej som sjunger med på sångstunderna är ju helt otroligt härligt efter ett halvår där man fått sjunga själv med fyra par ögon stirrandes mot en :)

Det verkar som att även de sista två arbetsdagarna blir hyfsat lugna. På fredag har jag tagit ut en komptimme den sista timmen mellan 15-16 för att kunna hämta upp Pepsi hos dagmatten och åka direkt mot Karlstad. Inte för att jag kommer hem så tidigt till karlstad på den timmen men jag får lite dagsljus att köra i åtminstone den första biten vilket kan vara skönt då det bara blir jag och Pepsi då T åker till Karlstad redan imorgon kväll.

Ikväll är käraste sambon iväg på spelkväll med kompisarna så jag kröp ner under en filt med lite choklad och bara tar det lite lugnt. Egentligen är det träningsdag idag, men även om det är lugnt på jobbet den här veckan så har jag varit väldigt trött när jag kommit hem så det fick bli en vilodag istället.

För övrigt har kylan återvänt till Lkpg, förut visade termometern -13 grader, och tyvärr leder det till att det där med koppelträningen och positiv träning med Pepsi hamnar lite i skymundan då jag bara vill ta mig runt rundan och in i värmen igen!

Hoppas ni har det bra!

2011-01-23
15:32:00

Söndag /S
Hej mina vänner!
Den här dagen har börjat och lär antagligen sluta lika lugnt som gårdagen. På tal om gårdagen så åt vi god mat, vi började med att testa sushi som förrätt för första gången i vårt  liv. Jag kan inte påstå att jag tyckte att det var särskilt gott, inte äckligt direkt, men inte heller gott. T var väl inte direkt begeistrad över upplevelsen heller, men nu kan vi i alla fall säga att vi testat det. Därefter blev det panaeng för min del, riktigt gott men också väääldigt starkt så efter några tuggor kändes det som att det brann i munnen! Förr åt vi stark mat ofta men nu blir det allt mer sällan så man är väl kanske inte lika van längre, men gott var det. Sedan blev det en Creme bruleé till efterrätt som vi delade på - också väldigt gott!

Därefter gick vi vidare till bion som ligger näst intill vägg i vägg för att se filmen Love and other drugs, och roligt nog så var den faktiskt bättre än jag trodde. Den var rolig men också sorglig, men den hade det där lilla extra för att det inte skulle bli ännu en fånig romantisk komedi i mängden. Nu säger jag inte att den var fantastiskt, men gillar men den sortens filmen (som jag gör) så tror jag inte att man kommer bli besviken.

Idag vaknade jag vid 10.30, T sov fortfarande så jag smög upp och tog en liten promenad med Pepsi för att låta T ta sovmorgon för en gångs skull. På helgerna är det nämligen i stort sett alltid han som går ut med Pepsi och låter mig sova ;)
Väl hemma igen så sov T fortfarande så jag tänkte fortsätta vara den snälla söta sambon genom att ta hand om hans monsterdiskberg. När det var avklarat sov han fortfarande och då var kl 12! Så jag väckte honom med lite frukost på sängen.

Sedan dess har det blivit en snabbsväng ut till Tornby då T var tvungen att ha en vit tröja inför en grej på jobbet, och nu ska T ta ett varv i längdskidspåret medan jag tar det lite lugnt hemma innan jag tar med Pepsi på en promenad.

Hoppas er helg har varit bra!

2011-01-22
18:03:52

Lördag /S
Hej mina vänner!
Idag är det lördag och det har hittills varit en relativt stillsam sådan. Började dagen med en skön sovmorgon, fastnade därefter i soffan en stund med datorn i knät innan vi tog tag i dagens projekt som var att raka Pepsi so doftade gott efter gårdagens bad. Som vanligt så tar det alltid längre tid än man tror att det ska göra, men det gick i alla fall bra, och han var helt lugn hela tiden förutom när man kommer till frambenen för då verkar han tro att trimmern ska kapa hela benet och inte bara pälsen... så som vanligt lyckades jag efter lite bråk med honom raka ungefär halva benet, tassarna får jag som vanligt inte komma i närheten av med trimmern. Så om ni ser en rakad cocker med moonboots så är det nog våran Pepsi ;)

Vi har också lyckats hinna med en promenad på 1,5 h. Låter ju kanske fantastiskt bra med promenaden var inte så lång som man kan tro, blev nog ca 5 km men i lugnt tempo. Som vanligt så var jag och T lite oense om promenaden då jag vill gå lite lugnare och särskilt nu ge Pepsi tid och verkligen lägga ner sig på koppelträningen. T däremot vill gå i högt tempo och få puls, han jobbar i och för sig också med koppelträningen... men inte på mitt sätt, så som jag vill :p

Nu sitter vi här hemma och tar det lite lugnt innan vi ska göra oss i ordning för att åka ner mot stan där det blir middag på Kikkobar och sedan biofilmen Love and other drugs. Vi hoppas på en mysig kväll och en bra film. Det blir i alla fall skönt att komma hemifrån kunna sitta och prata utan att själv behöva fixa maten och ta hand om disken!

För övrigt så sitter jag här och längtar efter en ny Ullaredsresa. Jag råkade ramla in på Gekåsbloggen (www.gekasullaredbloggen.blogspot.com) där de visade exempel på vad de hade i butik, och det fanns en hel del på bland annat inredningsavdelningen som jag fastnade för. Sedan är det alltid kul att shoppa billigt... men vi får väl se, att handla billigt slutar ju ofta med att slutnotan blir ganska dyr. Sedan drömmer ju jag fortfarande om en karlstadflytt så det är ju dumt att handla på sig massor med inredningsprylar kanske. Men som sagt, vi får väl se!

Ha en skön kväll!

"watch love and other drugs online"



2011-01-20
18:43:16

Tandläkarbesök /S
Nu har jag äntligen tagit tag i en enkel sak som bara inte kommit mig för att ta tag i, och det är att boka en tid åt Pepsi för en tandsanering. När vi vaccinerade honom senast och veterinären gjorde den allmäna hälsokollen så såg hon att han hade väldigt mycket tandsten. Det var förvisso ingen fara nu och egentligen behöver man inte göra något förrän man ser att tandköttet är irriterat. Men med tanke på att en tandsanering innebär att man söver hunden, och att det alltid innebär en risk, så vill jag göra det innan han blir gammal för han fyller ju trots allt 7 år till sommaren.

Det känns ju inte jätteroligt för det kostar mellan 2200 - 2900kr OM det inte blir några problem. Men det känns ändå bra att göra det nu som sagt då riskerna med att söva honom blir större när han blir äldre + att om man låter det vara kvar så kan det ju bli värre och därmed antagligen ännu dyrare!

Så måndag den 7/2 kl 7.30 ska han lämnas in på kliniken min stackars kille, så får jag hämta honom på eftermiddagen!

2011-01-18
18:08:05

Härliga, underbara promenad! /S
Eftersom jag är så "duktig" på att klaga här i bloggen så tänkte jag för ovanlighetens skull skriva när jag känner mig glad och nöjd över något!
I eftermiddag gick jag nämligen en promenad med Pepsi, och det var en sån där underbart, härlig nästintill PERFEKT promenad. Han drog i stort sett inte alls, och lydde i stort sett minsta lilla vink från min sida och han fick den där härligt lysande blicken där han bara verkade vänta på nästa kommando/chans till att få göra något bra.
Jag matade honom i och för sig ganska friskt med mat då jag hade med mig hans kvällsmat i fickan, men jag har insett vad härligt det är att ta med maten ut på promenaderna, att kunna överrösa sin hund med belöning utan en tanke på att det inte skulle vara bra för hans vikt/hälsa med en massa godis! Så det är verkligen dagens tips, för förutom att jag slipper dåligt samvete så märker jag att Pepsi nu efter ca 1-2 veckor med den "metoden" så är han mer uppmärksam på mig då han vet att det ofta kan komma belöningar!

Vissa dagar är han billig men idag var han bara så underbart perfekt :)


2011-01-16
16:10:04

Nya dag, nytt (bättre!) humör! /S
Halloj!
Hur står det till? För min del har humöret vänt sedan mitt senaste inlägg och jag känner mig både piggare och lite gladare efter en lugn helg hemma med mina favoriter. Lördagen bjöd inte på något snöoväder förrän på kvällen så på dagen tog jag och Pepsi en långpromenad i Vallaskogen efter att ha liftat med T till Gamla Linköping och det var så himla skönt att få gå i just skogen. Nu när det är massor med snö överallt är ju promenadvägarna väldigt begränsade och vi har egentligen bara en slinga som passar för en lång promenad nu på vintern om man inte vill ta bilen någonstans! Så nu längtar jag efter att snön ska försvinna så man kan variera promenaderna lite mer. Skönt var det i alla fall att gå där i skogen även om jag nervöst spanade efter de omtalade vildsvinen men några sådana mötte vi skönt nog inte. Pepsi njöt av att få gå lös större delen av promenaden och jag försökte att djupandas alla de gånger jag fick vråla som en idiot för att han skulle komma på inkallningen, samtidigt som jag påminde mig själv om att det är ett moment vi håller på att förbättra och att miljön vi befann oss på bjöd på massor av störningar i form av viltspår och helt enkelt nya dofter så det var väl inte så konstigt att han inte kom direkt varje gång jag ropade, huvudsaken är väl kanske att han åtminstone kom till slut?
Medan vi promenerade, åkte sambon skidor och vi kom väl hem ungefär samtidigt efter 2,5 h ute på varsitt håll.

Därefter blev det en tur till Tornby då T varit avundsjuk på mitt nya duntäcke som jag köpte till mig själv förra veckan, så det blev en tur igen till Jysk och deras vinterrea där han köpte ett likadant. Efter att ha kollat runt i några butiker handlades det mat och sen åkte vi hem igen och gjorde ingenting. Kvällen blev kort då vi var sega med matlagningen och hade inte ätit färdigt förrän 21.30, därefter sjönk vi ner i varsin fåtölj och ägnade resten av kvällen åt Wiispelande med Donkey Kong.

Idag har jag varit otroligt segstartad, kanske beror det på det tråkiga vädret (tö och regn). Till slut kom vi i alla fall igång och städade lägenheten, sedan har jag suttit och läst lite på nätet, bland annat hundbloggar och fotobloggar, testat mig fram lite i photoshop innan jag tog tag i ett projekt som jag skjutit fram under en längre tid... nämligen sätte in alla framkallade kort i album. Så nu är alla kort sorterade i kronologisk ordning och en del sitter nu redan på plats i albumet. Men nu är det dags för en paus för att ta tag i träningspasset. Egentligen skulle jag tränat även igår men det blev aldrig av, jag var för slö och sen blev klockan så mycket. Men idag är en ny dag och bättre dag!

Resten av eftermiddagen kvällen ska ägnas mer åt fotoprojekt, tvättning och allmänt slappande så man är utvilad inför kommande arbetsvecka som börjar med en lååååång dag, först jobb 7.30-15.30 och sedan skynda sig till stan för en föreläsning mellan 16-19 via jobbet. På torsdag är det dags för studiedag och på kvällen ska jag hem och ta en lugn, mysig kväll med T för att fira vår 9 års dag!! Sedan blir det nog middag ute till helgen för att fira lite mer :)

Men nu var det träning på schemat som sagt, hej på er!

2011-01-14
21:54:29

Dålig dag /S
Den här dagen var dålig från det att jag vaknade... jag tänkte skriva från det att jag slog upp ögonen, men med tanke på att det tog mig en stund att orka öppna ögonen imorse när klockan ringde så...
Jag var så jäkla trött... Ännu sämre blev dagen när jag lyckats stappla mig till badrummet mer sovande än vaken och helt plötsligt utan förvarning börjar blöda näsblod, och nu snackar jag inte dripp dropp, utan snarare niagarafallet då det bara forsade ut blod! Vaknade väl till liiiiiiite mer av incidenten, och försöker få stopp på eländet som aldrig verkar vilja ge sig. Till slut börjar jag bli stressad och försöker klä mig med en hand samtidigt som jag håller i pappret mot näsan... kan väl tala om att det gick så där.

Hur som helst, till slut gav det sig och jag kunde ta med Pepsi på sin morgonrunda... då fortsatte min dåliga morgon! Som ni redan vet har vi börjat koppelträna Pepsi igen på allvar och det har väl gett vissa resultat faktiskt. Vissa promenader går han riktigt bra, men andra (oftast de korta) drar han värre än vad han gjort tidigare! Imorse var det bland annat en sån runda när han drog massor och jag började köra vår metod, men nu är det ju så att jag har en envis hund (och kanske lite dum?) för han hade ingen som helst lust att köra på den metoden utan kastade sig fram i kopplet varje gång jag tog ett steg framåt. För att kort beskriva metoden så handlar det om att stanna så fort hunden drar och inte göra något alls annat än att invänta att hunden ska sätta sig, då berömmer man och går vidare. Sätter sig gör han hyfsat snabbt men han kastar sig lika snabbt framåt när man börjar gå igen så hans dåliga" promenader" kommer man kanske max 2 meter + att jag inte har tid att verkligen gå in i metoden till 100% på morgonen då jag har ett jobb som väntar!

Min dåliga dag fortsätter när jag lite för sent hoppar in i bilen för att åka mot jobbet, hinner åka ca 2 km bara för att hamna i en bilkö som knappt verkar röra sig. När jag väl kommit ur den, hamnar jag bakom en traktor..... sen en buss..... sen en idiotförare som inte ska ha körkort... and so on. Väl framme på jobbet, 10 minuter sen, möts jag av min barngrupp som är helt uppe i varv och jag får spendera större delen av morgonen till att vara den där tråkiga tanten som hyssjar åt de högljudda barnen, talar om att deras lekar inte är lämpliga inomhus, "vi ska snart göra blablabla, så det är ingen idé att du blablabla".

Sen har den där tröttheten som jag kände imorse hängt med mig heeeeela dagen och jag har känt mig allmänt depp.

Så jag får väl erkänna (igen!) att jag har syndat! Jag och T delade på en pizza och jag köpte Marabous Cookies cream... inte bra, inte bra men jag skiter faktiskt i det just idag, min chokladkaka var lika underbar och välbehövlig som en värktablett vid en hemsk huvudvärk!

Det blir en tidig kväll idag, och förhoppningsvis vaknar jag upp pigg och glad imorgon till en bättre dag!

natti natt mina vänner!

2011-01-13
19:54:39

Ett steg framåt, ett halvt steg tillbaka... /S
Hej på er!
Mitt senaste inlägg handlade ju om hur duktig jag var, och det är jag, hittills har jag genomfört varje träningspass oavsett hur trött jag är, även de dagar då det känts som att man bara vill gå och lägga sg, så har jag i sista stund tagit tag i det hela och kört passet.
Så träningsbiten går verkligen bra.... Men... för ett men kommer det....

För att tappa vikt måste jag ju göra mer än träna, åtminstone om jag vill tappa vikten innan sommaren, vilket är mitt mål, och det är ju att tänka på vad jag äter och hur mycket jag äter och det är nog det svåraste! Mina frukostvanorhar jag inte lyckats ändra, inte för att jag äter en dålig frukost men jag äter för mycket, samma sak gäller mellanmålet på eftermiddagen, och även middagen när jag kommer hem. Jag har jättesvårt att ta en liten portion, inte för att jag är jättehungrig, utan mest för vanans skull...

Sedan är det godisbiten... jag får väl erkänna att jag åkte dit! Idag slank de sista bitarna av 200g ljus Marabou ner... ska man se positivt på det så är det dock bara de 200 g, inget annat sedan jag började. Jag tror jag har bestämt mig för att tillåta mig själv till 100g choklad i veckan, det är ju sååååå gott, och jag tror ju egentligen inte på chokladförbud... men poängen är att det inte går som jag vill att det ska gå och det enda jag kan skylla på är ju min egen bristfälliga insats! Men nu är det bara att ta nya tag... ett av de tagen är att se till att genomföra även det här träningspasset trots att jag har varit tömd på energi hela dagen... mina stackars barn har fått mycket skäll idag, förvisso har de väl förtjänat den, men jag har väl tänt till lite mer än nödvändigt och lite fortare kanske. Dock verkar de känna på sig när jag har de har dagarna för då verkar de inte ta åt sig nästan alls så inga skada skedd kanske :p
Det bästa under dagen var i alla fall när jag lyckades prata och resonera med en arg 5-åring som jag har haft såååå många duster med, och det är sällan man kan föra en diskussion med honom för att han är så uppe i sin ilska, men idag lyckades vi nå en diskussion och han verkade förstå och vi löste allt på ett lugnt sätt.... Känns så skönt i hjärtat när man får sådana stunder med de barnen <3

Dags för träning!

2011-01-10
22:15:16

Heja mig! + dagmatte rapport /S
Okej... nu har det inte ens gått en vecka men ändå... jag har hittills genomfört 4 träningspass på mitt Wii Active, och två av dagarna hade jag verkligen ingen som helst lust eller energi, men i slutändan bytte jag ändå om och genomförde passen!
Jag har varit sjukt chokladsugen varenda dag men har klarat mig utan att äta något TROTS att jag har 200g mörk Marabou + 200 g ljus Marabou liggandes i skafferiet. Jag får väl erkänna att jag tog 4 bitar av den mörka chokladen idag... men ändå... jag tog BARA 4 bitar, det slutade inte med att jag tryckte i mig hela som vanligt!!!

Så jag säger bara det, heja mig!!

Jag kan också berätta att Pepsi idag har spenderat sin första dag hos sin nya dagmatte.
Han såg uppriktigt ledsen och lite rädd ut när jag lämnade honom hos M, så det gjorde nästan ont i magen på mig för även om mitt första intryck av henne kändes toppen så kan man ju inte säkert veta.

Jag skickade ett sms till henne vid lunchtid för att höra hur det gick men fick inget svar! När det var dags att hämta honom vid 16 så såg jag att jag fått ett svar under dagen om att allt gått bra. När jag väl kom fram och frågade igen så drog jag en lättnadens suck för jag fick samma svar igen. De hade gått 1h lång promenad på förmiddagen och då hade de kört samma koppelträning som vi satsar på här hemma (underbart med en dagmatte som vill träna hunden!), sedan hade de varit hemma på dagen, han hade snarkat som en karl (hennes ord) på golvet när hon låg och plugga i soffan. Hennes ena katt hade till slut vågat sig fram och nosa på honom när han sov och han hade då inte gjort någonting, trots att han i 99,9% av gångerna han träffat på en katt med oss, har jagat katterna. Sedan hade de gått en promenad på ytterligare 30 min på eftermiddagen.
När jag plingade på dörrenoch hon öppnade så blev han glad men inte så hysteriskt glad, utan ändå ganska lugn så det känns som han har haft en bra dag.

Sedan vi kom hem har han varit helt slut och sovit tungt. Antar att det varit en påfrestande dag att lämnas hos en okänd människa, koppeltränats, en långpromenad, och umgänge med 2 katter hela dagen ;)

Nu under kvällen hade jag fått mail från en annan tjej som var intresserad, hon föreslog 150kr/dag i ersättning... hahaha... man kan ju undra hur det står till i skallen då! Det är ju fasen dyrare än hunddagis nästan... Nu får M inte alls särskilt mycket i ersättning men jag vet ju å andra sidan att hon faktiskt gör det för att hon VILL spendera tid med min hund och inte för att få pengarna!

Nu ska jag hoppa i duschen och sen sussa sött!

Natt natt

2011-01-08
17:37:07

Ett stressmoment borta! /S
Någon månad innan jul meddelade ju Pepsis dåvarande dagmatte att hon inte kunde fortsätta med det då hon skulle börja plugga på annan ort och därmed tvingas pendla. Därmed började sökandet efter en ny dagmatte.
Jag skrev en annons på universitetets hemsida och satte upp lapp på Coop-butiken i vårt bostadsområde. Till min stora glädje såg jag att flera hade ryckt av en lapp med vårt telenummer och mailadress på lappen som satt på Coop.

Jag fick flera mail från flera olika personer men det var väldigt få, eller till och med ingen som kändes helt rätt. De allra flesta som svarade var utlandsstudenter som bara skulle stanna i Sverige fram till sommaren men vi vill ju självklart hitta en mer permanent lösning, dels för att slippa gå igenom en ny sökprocess till sommaren men framför allt för att Pepsi skulle slippa hoppa runt hos en massa människor han inte känner, det kändes särskilt viktigt med tanke på hans bakgrund som omplaceringshund + att han gärna testar nya personer.

Vi kom närmare och närmare den här månaden som var då hans nuvarande dagmatte skulle sluta, och vi hade bara fått mail från personer som kunde ställa upp en kortare tid eller personer som enbart frågade hur mycket man skulle få i ersättning, om man bara ställer en sån fråga så har man i mina ögon inte ett genuint hundintresse.

För att komma till saken så fick jag i alla fall till slut ett mail från en tjej som berättade om sitt liv och om sin bakgrund och erfarenhet av olika djur och det kändes jättebra. Idag tog vi nästa steg att faktiskt ses och prata för att se om det kanske kunde vara så att det kunde stämma, så vi hälsade på hemma hos henne för att Pepsi skulle få bekanta sig med hennes lägenhet och hennes två katter, och sen tog vi en promenad för att hon skulle få se hur han fungerar ute. Trots att jag verkligen tog upp alla hans negativa sidor väldigt ingående så slutade ändå vår timme tillsammans med ett leende på läpparna från hennes sida och med orden att hon längtade efter nästa vecka (när hon för första gången ska ha honom)... Det kändes bara så himla rätt helt enkelt, och det kändes som att hon verkligen tyckte att det skulle bli kul. Jag hoppas bara hon känner samma sak när jag hämtar hem honom efter en hel dag hos henne ;)

Så nu kan jag andas ut, Pepsi kommer ha det fortsatt bra om dagarna utan att ruinera oss med dyra hunddagis kostnader, och han får lugn och ro genom att slippa vara med en massa andra hundar. Det ska bli väldigt intressant att se hur det går med katterna med tanke på att han jagar alla katter han får syn på. Förhoppningsvis kanske han lär sig att de är ganska ointressanta och slutar bry sig!



2011-01-06
14:25:22

Pust och stånk! /S
Första träningspasset är avklarat!
Jag fick en Wii balance board + träningsspelet Wii Active av mamma i julklapp som jag nu har invigt på riktigt! Herrejisses vad det var jobbigt. Jag startade en 30 day challenge, man fick då välja på låg, medel eller hög intensitet och dum och taggad som jag var så valde jag hög intensitet... BIG mistake! När en fjärdeldel av träningspasset var avklarat hade benen förvandlats till gelé och jag kände mig både yr och illamående. Men jag var ju inte bara dum utan också taggad så jag lyckades hålla mig på benen och ta mig igenom det 30 minuter långa passet så nu räknar jag med att känna mig rejält öm i kroppen imorgon.

Som ni säkert redan förstått så var det onda i ryggen helt borta när jag vaknade imorse så jag antar att det var en låsning eller en nerv eller något i kläm.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska det göras piroger som ska in i frysen direkt för alla de där dagarna när jag kommer hem trött från jobbet och inte orkar fixa mat - ska jag minska i vikt så kan jag ju inte springa och köpa pizza varje gång jag blir så trött (vilket är rätt ofta :p)!

Medan jag tränat har T städat bort julen, så nu står det massor med grejer som ska upp på vinden och två stora tvättkassar som vi ska ta tag i ikväll. Annars blir det en lugn dag, vi slappar och pysslar lite här hemma idag så att vi kan göra vad vi vill i helgen. Men innan det är helg så är det ju ännu en jobbdag imorgon, en jobbdag som jag räknar med kommer bli rätt seg då vi är tre som jobbar och det kommer bara 5 barn på hela dagen... men men, det är då man får försöka passa på att pyssla med annat, kanske fixa lite nya flanosagor. Jag hittade en länk igår när jag satt på jobbet där det finns massor med flanosagor att hämta; http://frokenflanofilosoferar.blogspot.com/

Men nu är det som sagt duschen som väntar! Ha en fortsatt skön dag...!

Wii Active som var sjuuuukt jobbigt för en otränad stackare som mig!



2011-01-05
23:59:10

bye bye 2010! /S
Som vanligt nu för tiden så dröjer det ju en tid mellan våra inlägg, men jag antar att ni vant er vilka ni nu än är?

Den hett efterlängtade julledigheten har både kommit och passerat och oj vad fort de passerade! Trots att vi fick en ganska lång ledighet så kan jag inte påstå att jag känner att jag fått ut så mycket av den, jag önskar att jag hade nyttjat de lediga dagarna på ett bättre sätt i form av mer utevistelse och fysisk aktivitet. Även om det inte var tillräckligt av den varan så har jag i alla fall träffat alla nära och kära som jag längtat efter och jag har fått tid till att verkligen umgås med dem i lugn och ro.
Vi började med julfirande redan den 23:e tillsammans med Tobias familj ute i deras sommarstuga där det byttes julklappar i soffan, bredvid granen och kaminen, så himla mysigt! På julafton bar det av mot Kil för julfirande med Ts släkt i några timmar innan vi åkte vidare upp i Värmland för att fira vidare med min släkt. Precis som vanligt bestod julfirandet i min släkt av ett härligt kaos av barn, vuxna, hund en tomte som delar ut klappar och mat i mängder - just the way I like it!

Under ledigheten har vi även besökt grannlandet för att fira nyår med käraste vännen, min bloggkollega och hennes sambo. Det blev några slöa dagar där vi slapp lyfta ett finger på hela vistelsen, mat serverades, sängen var bäddad, handdukar framlagda, choklad på ett fat och framför allt tid att träffas, prata öga mot öga och inte genom text på nätet! Nu ser vi bara fram emot sommaren då familjen växt med knodden som ännu växer och blir stor i Ls mage.

Att skåla in det nya året är för min och säkert de flesta andras del förenat med både tillbakablickar på det gångna året och framåtblickar på det kommande året och dess innehåll, eller snarare kanske vad man önskar att det ska innehålla. Från år 2010 finns egentligen inte så mycket som jag tar med mig som starka minnen, det finns tre saker som jag minns tydligt... eller kanske fyra...

* Överst på min lista står så klart vår resa till Prag i Juli, och närmare bestämt lunchtid den 20/7 i portalen nedanför Pragborgen när jag och T växlar förlovningsringar. Jag blir alldeles varm i kroppen av det minnet och kan fastna med blicken både på min och egen och på Ts ring och bara bli alldeles varm i hjärtat.

*Jag får två nya syskonbarn i och med Oskar och Zander.

*Tobias är färdig med sina studier och får fast jobb och vi kan helt plötsligt unna oss saker/upplevelser utan att stirra oss blinda på kostnaden + att vi kan börja fokusera mer på framtiden i form av att vi seriöst börjar bospara.

Som sagt... inte så mycket att ta med från året men tänker man tillbaka så finns alltid något.
När man sedan börjar blicka framåt så finns det egentligen tre saker som jag vill ska inträffa under året och allt är väl egentligen saker som jag själv måste vara aktiv om jag vill att det ska hända.

* Överst på listan står att vi efter 5 år lämnar Linköping för att flytta tillbaka till Karlstad. Sitter jag här om ett år med samma önskan vet jag inte vad jag tar mig till för så länge vi bor här så känns det som att jag lever livet med paus-knappen intryckt!

* En viktnedgång på minst 10kg. Jag trivs verkligen inte med de extrakilon jag dragit på mig och de är heller inte hälsosamma även om jag inte är jätteöverviktig. Jag vill starta familj inom en snar framtid och jag vill inte börja det med en övervikt. Jag lyckades gå ned alla de kilona mitt sista år som student men efter ett år i arbetslivet hade jag gått upp alla + några kilo till. Jag måste hitta en balans även när jag jobbar, dels för att bli piggare men även för att min kropp ska hålla för det yrke jag valt då jag redan nu har känningar i ryggen! Nu har jag fått Nintendo Wii med en balance board + ett träningsspel så nu har jag ju i alla fall förutsättningarna för att klara det!

* Bli en bättre hundägare och ge Pepsi mer stimulans! Han får gå sina promenader varje dag där en av dem är en långpromenad, han får sin mat och sitt vatten och lite då och då får han ett ben att leta efter men jag vill ge honom mer, jag vill att han ska få fler utmaningar i lek och träning då det är vad en hund behöver för att inte bara må bra utan för att också vara en glad hund. Så mitt första mål är 3x5 min engagemang i min hund varje vecka. Det låter ju fruktansvärt lite men i och med hur lite han får nu förutom de perioder då min energi är på topp så tror jag han skulle må jättebra av bara de 15 minutrarna mer varje vecka.

Nu ska jag sussa och vila min rygg som efter en enda dags jobb bestämde sig för att strejka. Det hugger till i ryggen för i stort sett minsta lilla rörelse i framåtlutning eller åt sidorna. Jag hoppas på att det ska försvinna lika plötsligt som det kom och vara borta när jag vaknar imorgon bitti.

I helgen ska jag se till att ta det lugnt och börja jobba på mina nyårslöften för 2011. Jag ska också träffa Pepsis eventuellt nya dagmatte!


Så här glad och taggad var Pepsi när vi gick hundkursen. Den blicken vill jag se i hans ögon oftare.

 

En motiverad och träningstaggad Sandra vill jag också se mer av!