Hakuna Matata

2009-07-30
18:28:49

Inredningstips /S
Förut satt jag och tittade lite smått på TV och programmet Top Design som visas på tv3 och där sa de en grej som jag insåg är rätt smart. Det de nämnde var regeln om 3.
Regeln om 3 innebar att en färg skulle förekomma minst tre gånger i ett rum. Jag började tänka på det och insåg att det nog är en väldigt bra regel. Jag kollade igenom mitt vardagsrum som är det rum jag trivs bäst i ochs om jag tycker om inredningsmässigt och där har jag faktiskt lyckats följa regeln väldigt bra.


Om man tar den här bilden som exempel så ser man att de färger som förekommer gör det minst tre gånger.... kanske är det det som är nyckeln till att få det att se lugnt och stilrent ut...

2009-07-30
14:45:13

Torsdag /S
Hej på er!
Här sitter lilla jag och väntar på att det ska bli dags att ge sig av till vårdcentralen för att ta sig en titt på ögat, börjar pirra lite i magen, är så nervös för att de ska säga att jag måste skära upp det. Det måste väl vara det värsta stället som de kan skära på för då måste man ju verkligen titta hela tiden när de gör det....men nu ska man väl inte oroa sig alltför mycket för något som kanske inte ens är nödvändigt.

Igår hade jag en supermysig eftermiddag/kväll med min kära sambo som bjöd ut mig på middag och bio som en försenad examenspresent. Jag mötte upp T på stan direkt efter jobbet, vi började med att hämta ut biljetter till biofilmen "Änglar och demoner" och gick därefter och åt mat på en thailändsk restaurang, som alltid så var det underbart gott och vi blev löjligt mätta.
Filmen var bra även om salongen vi hamnade i var minimal, men det var åtminstone riktigt sköna säten och gott om benutrymme för mina långa ben så det blev bra i slutändan ändå. Filmen var som sagt bra, spännande med och vändningar hit och dit som gör att man näst intill in i det sista klurar på vem "boven" är.
 
Filmen handlar om Harvard-professorn Robert Langdon och dennes ständiga kamp mot klockan under jakten på en mördare tillhörande Illuminati - ett hemligt, naturvetenskapligt sällskap som söker vedergällning mot den Romersk-katolska kyrkan och ämnar utplåna Vatikanstaten med hjälp av den destruktiva antimaterien.

Om man hade varit ledig idag så hade vi nog stannat på stan där det var en hel del folk. Jag antar att folk ville ta till vara på den fina kvällen.
Vi funderade också på att gå på utebio i stadsträdgården, men den började först kl 22, och då vi kom ut från bion redan kl. 21 så orkade vi inte vänta så länge + att Pepsi satt hemma och väntade. Annars så är det en rätt mysig grej de anorndnar under sommaren. Varje onsdag under sommaren så visar de en film i stadsträdgården kl 22, och det är fritt inträde så man kan ju ta med sig lite picknick och mysa där om det är en fin kväll. Fler biobesök blir det inom kort då både jag och älsklingen verkligen vill se den senaste Harry Potter-filmen. Egentligen var det den vi hade bokat biljetter till igår men jag ändrade mig i sista stund...

Idag när jag kom hem från jobbet så ägnade jag lite tid åt Pepsis päls (igen!), denna gång testade jag att klippa ner pälsen på frambenen, så nu är han kortklippt på benen och de ser jättespinkiga ut. Men jag tror det blir bra - och framför allt mycket mer lättskött nu på sommaren när det fastnar frön och skit i pälsen hela tiden.

Imorgon åker vi hem till Karlstad. T fyller år på måndag så vi ska hem på födelsedagskalas. Han har dock redan fått en present från mig, det fick bli en i förskott då jag ville att han skulle prova det jag tänkte köpa. Jag köpte nämligen ett träningsställ till honom, ett par vindbyxor och en vindjacka som han kan ha när han joggar/cyklar eller promenerar med Pepsi. Han var jättenöjd och jag är nöjd för nu kan han inte skylla på att han inte har några kläder för att jogga när jag ber honom följa med :p

2009-07-28
22:55:45

Vill ha... /L


Har ju glömt att redovisa min senaste drömmars klocka. I´m in love säger jag bara! Jag har bönat och bett J om denna som en försenad examenspresent. Han tyckte dock 3000 kronor var liiite väl dyrt just nu. Jag kan väl vänta till jul då kontrar jag med. :D


2009-07-28
22:43:19

Livet i bilder /L


Min nya jacka med vattentäta blixtlås!





Nytt nagellack men det ser tyvärr mer rött ut här, egentigen är det väääldigt rosa!



Åsas nya halsband i orange med bling bling så klart!



Jag köpte en namnbricka med flames på, nu är hon coolaste hunden i Norge.



Dagens tips är denna fläkt som man lätt fäster på hundburen. Jättebra om man inte har fläkt bak i bilen. Man kan välja hastighet och den går på batteri. Jag betalade endast 200 kronor! Helt klart värt det.

2009-07-28
20:50:26

Public enemies /L


Public enemies handlar om John Dillinger spelad av Johnny Depp som under 30-talet rånade en rad banker. Han var polisens största mål att fånga men Dillinger ansåg sig vara mycket smartare och skickligare än dem vilket gjorde att han inte heller fruktade dem. Filmen är, förutom mycket action, också en kärlekshistoria där Marion Cotillard spelar flickvännen Billie Frechette som oroas över sin pojkväns "arbete" och de två kämpar för att kunna leva tillsammans. Jag tyckte filmen var jättebra, inte för att jag är ett BIG fan av Johnny Depp (för han har gjort bra mycket bättre filmer än denna) men jag tyckte den var bra gjord och jag gillade dess helhet. Jag visste ingenting om Dillinger sen innan så jag satt givetvis och hoppades på ett lyckligt slut, vilket J tyckte var mycket lustigt när han fick höra det. Så varning för möjligen en liten tår.

2009-07-28
20:36:13

Livet rullar på /L
Andra veckan på semstern är inledd. Den ser inte speciellt händelserik ut.
Pappa och mina syskon drog ut på tälttur (jag sa nej till utedass, tält och burkmat) så J och jag har huset för oss själva i några dagar. Det ska regna så jag förmodar att de inte blir borta så länge :)

Idag fick jag tummen ur och tog fönstrena på altanen. Det måste vara en man, en norsk man som gjort den. Någon idiot tyckte det var skitsmart att placera "staket" framför fönsterrutorna så de inte går att tvätta dem. Smart.
Det är det jag gjort idag. Ja, det och suttit framför korsord. Semester kallas det väl :)

Igår förresten var pappa och jag ut. Han fick mig att investera i en ny jacka. (Jeansjacka är inte sååå bra till hösten). Jag fick tag i en vind/regn-jacka som är en lättare variant av vinterjacka. Så det kommer jag kunna använda mycket hemma och på jobbet. Visserligen är jag 900 kronor fattigare men jag räknar med att ha den ett tag.

J jobbar och sliter, han har inte ledigt förrän om 2 veckor (då drar vi till Karlstad). Han har då arbetar varje dag i fyra veckor. Men så är det! flinar jag och lutar mig tillbaka, njutandes av mina två veckor semester som är kvar :D Mohaha.
Förutom att han jobbar ihjäl sig så har flera av hans kollegor varit sjukskrivna i svininfluensan! Äckligt nära... :( Men de är friska nu som tur är.

I söndags var vi på bio IGEN (jaja, men det är vår hobby). Denna gång blev det Johnny Depps nya, Public enemies. Faktiskt riktigt bra och jag rekommenderar den verkligen. Till och med J gillade den.

Jag säger hej så länge, hoppas allt är bra i Sverige!

Kram ♥

2009-07-28
12:37:05

Tisdag /S
Hej på er!
Idag hade jag en kort arbetsdag, fick åka hem redan kl 10. Då åkte jag raka vägen hem för att ringa ögonläkaren och boka en tid. När jag väl fick prata med dem så hänvisade de tillbaka mig till vårdcentralen! Så nu har jag fått tag i de på vårdcentralen och bokat en tid hos distriktssköterskan till på torsdag eftermiddag. Sen har jag gjort tråkiga saker som att trakassera Pepsi med saxen för att klippa bort lite päls i hans öron, något han HATAR. Därefter var jag ännu elakare och droppade i lite öronrengöring och det hatade han nog ännu mer. Sen har jag betalat räkningar och insett att den här månaden slår jag rekord i summan på betalningarna då jag kom upp i över 9000kr, men det är bara för att jag betalar av mitt billån till pappa + att jag fick räkningen på Pepsis försäkring utöver de vanliga räkningarna.
Den här månaden blir det ingen shopping, bara i form av en födelsedagspresent till älskade T, jag tänkte nämligen försöka lägga undan lite pengar. Ett besök hos frisören ska dock bokas då mina toppar ser riktigt trista ut!

Jaja... hoppas ni har det bra trots det trista vädret!

2009-07-27
17:10:52

Måndag /S
Hej!
Det är inte bara L som far hit och dit, i fredags eftermiddag stängde jag förskolan och åkte direkt mot Karlstad! Ensamheten var alltför trist för att orka med en hel vecka till... Väl i Karlstad blev det mysmiddag ute i sommarstugan med Ts familj och jag verkligen njöt av att få vara lite social. På lördagen åkte jag och T iväg för att investera i en regnoverall till Pepsi. Vi hittade en som var jättebra, kostade en slant men han ska ju förhoppningsvis ha den livet ut och den var lättare att sätta på än den billigare varianten.
När den var inhandlad åkte vi vidare mot Sunne för att hälsa på min släkt där. Hela min familj fanns redan där. VÄl där så blev det som vanligt en hel del mat och fika. Jag, T, Pepsi och min kusin Julia tog en promenix till skogen för att leta svamp och vi hittade ett riktigt guldställe där det växte massor med kantareller på ett och samma ställe. Det var riktigt kul att plocka då vi fick ihop en stor kasse på mindre än en timma. Pepsi njöt av att få springa fram och tillbaka och nosa i skogen, och han verkade inte alls bry sig om sin nya regnoverall som prasslade lite.

Mot eftermiddagen åkte vi hem till Karlstad igen för en skaldjursafton i sommarstugan med Ts familj. Det var riktigt gott men alla var rätt trötta och sega så det blev en lite halvseg kväll framför Tvn när vi var mätta och belåtna. Under kvällen fick vi också testa Pepsis regnoverall på riktigt då vi gick en långpromenad i ösregn. Till vår stora glädje höll den helt tätt så jag är supernöjd med inköpet. Pepsis är grön, men annars lika ----->
 

På söndagen ägnade jag mig åt lite pälsvård på Pepsi medan T och hans pappa ägnade sig åt min bagagelucka som krånglade. Efter någon timma hade de dock lyckats få ordning på det. Felet berodde tydligen på en kabel som hade gått av.  Därefter åkte vi hem till min farmor och farfar på fika innan vi åkte vidare hem till mamma och pappa där vi fikade och jag passade på att tvätta bilen utvändigt. När klockan var 18.00 packade vi in oss i bilen och åkte tillbaka mot Linköping, denna gång fick jag dock sällskap av T och Pepsi så jag är väldigt nöjd.

Idag har jag jobbat, men fick gå hem tidigt då vi var lika många personal som barn, så jag var lite överflödig. Jag åkte hem och ägnade lite mer tid åt Pepsis päls. Kammade bland annat igenom hela hans päls, klippte bort tovor, klippte runt tassar och invigde på riktigt min Furminator som fungerade riktigt bra! Drog bort massor med lös ull på bakre delen av ryggen så nu glänser pälsen jättefint, också fäller han förhoppningsvis nästan inget :)
Därerfter tog jag med mig T ut till Tornby där jag köpte balsam till Pepsi + öron- och ögonskölj. Efter det åkte vi till ÖoB där det som vanligt handlades lite godis men också en lite reflexväst till Pepsi. Så den som fått mest den senaste tiden är helt klart Pepsi, men det är å andra sidan saker som kommer vara länge och som kommer underlätta hundägandet en hel del. Reflexvästen kändes nödvändig då han stack ifrån oss när vi var i skogen i lördags, han rusade efter vad vi tror var en löptik och han sprang långt - och jag kan tala om att det inte är så lätt att se en svart/grå/vit cocker spaniel i en skog i skymningen, speciellt inte då han hade sin mörkgröna regnoverall på sig. Men nu kommer han lysa neongrönt så vi ska kunna se han på långt håll!

Idag har jag också äntligen ringt vårdcentralen angående min vagel i ögat men de hänvisade mig till ögonläkaren och telefontiden där var slut sedan 10 minuter tillbaka - typiskt! Får väl ta tag i det imorgon.... Nu är det dags för käk!!

2009-07-24
20:32:17

En liten update /L
Hello Sweden!
Nu är man hemma i Norge IGEN. Jäkla rännande.
Förutom att ha flyttat över alla möbler och allt jag och J äger så har jag städat lägenheten. Nu är den redo för besiktning. Det tog en dag, vi hann faktiskt klart med allt mamma och jag trots att hon hällde ut en hink med vatten TVÅ gånger. Alltså cirkus 20 liter vatten på vardagsrumsgolvet. Nu skiner det golvet vill jag lova. Varje dag har jag vaknat med huvudvärk på grund av all stress och slit! Nu har jag två veckor kvar att vila upp mig på innan det blir jobb igen.

Resan hem idag gick bra (körde alldeles ensam för första gången) trots Åsas liiiiilla bravad i början (hon sket i sin bur och hoppade runt i, när jag skulle ta bort det råkade jag köra fingret i det). Jag klarade att åka färjan utan några problemas t.o.m. Så med andra ord är jag rätt nöjd nu. Jag kom dock hem till ett hus som såg ut som om människorna som bor där glömt hur man städar efter sig eftersom det tydligen blivit en vana av att jag gör det. MÄN säger jag bara.

Imorgon kommer syskonen, J ska vara privatkock på en beställning till en av pappas vänner, pappa ska på fest och jag är totally alone. Skit tråkigt. Hade önskat jag kunde dratt till Sandy men var tvungen att lämna tillbaka bilen så det gick ju inte.

Nu ropar de att det är kräftor!

Puss och kram

2009-07-23
20:42:37

Should I stay or should I go....?! /S
Hej på er igen!
Här sitter en uttråkad Sandra, precis som alla andra dagar den här veckan. Jag har verkligen växt ihop med min kära sambo, förr var jag ganska mycket utav en enstöring... och är väl egentligen det fortfarande! Men jag hatar att vara själv mot min vilja, ensamhet är bara uppskattat när den är självvald... Nu sitter jag här själv för femte kvällen i rad och det är allt annat än skönt och rogivande. Jag saknar min darling till sambo, och min lille plutt till vovve enormt mycket och funderar nu seriöst på att bege mig mot Karlstad imorgon efter jobbet - det kostar en slant men just nu håller jag på att bli knäpp av att sitta själv och bara få höra om T och Pepsis dagliga utflykter, medan jag själv sitter i samma läge som jag gjort hela veckan, nersjunken i en fotölj med TVn på och en bok i handen.
Inte nog med att jag är uttråkad, jag tror också att jag är i behov av en hemresa för att äta lite normal mat. Pinsamt nog har jag levt på korv med bröd, pizza och mackor den här veckan. Att laga mat till sig själv måste ju vara bland det tråkigaste och mest deprimerande som finns.

Nej, nu ska väskan packas! Om lusten att åka hem övervinner det sunda förnuftet imorgon så ska jag kunna åka direkt efter jobbet eftesom jag förmodligen slutar ganska sent.

Pöss på er....

2009-07-23
16:57:15

Torsdag /S

Hej på er människor!
Idag har det varit lugnt på jobbet (som vanligt) men imorgon lär det bli ännu lugnare då det bara är två barn som ska komma varav den ena ska börja i fjärde klass i höst och klarar sig själv. Tråkigt nog så har de andra tagit ledigt så jag kommer få vara själv med barnen hela eftermiddagen utan någon annan personal som sällskap, kommer bara ha personalsällskap till 13, och jag slutar kanske inte förrän 17.30. Men sånt är livet!

Idag åkte jag in till stan efter jobbet och gick en runda i butikerna för att kolla in rean. Jag provade en del men fastnade inte för något direkt förutom ett par svarta gabardinbyxor på Esprit som satt helt perfekt. Men det är ju inte den billigaste butiken att handla på så även om det var 50 % rabatt så kostade de 350kr. Inte så dyrt nu när man har en inkomst men då jag inte kunde bestämma mig för om jag verkligen kommer använda dem, eller vad jag skulle kunna tänkas ha upptill i min garderob så slutade det med att jag lämnade butiken utan byxor. På väg till bilen sen såg jag en äcklig råtta!! En fet brun råtta satt och mumsade på något i gröngräset utanför parkeringshuset, tyckte det var lite äckligt.

Sedan jag kom hem har jag pysslat lite smått med lite allt möjligt. Jag har bland annat fått tummen ur röven och postat min examensansökan, så nu är det väl bara att vänta på att det ska dimpa ner ett examensbevis i brevlådan. Jag har också hämtat ut ett paket på posten som innehöll en FURminator som jag vann på tradera. Det är en borste som ska "dra loss" lös ull och päls på Pepsi. Ingen aning om hur bra/dålig den är men jag hoppas på självklart på det bästa. Lite trist är det ju att man inte kan testa den direkt, men jag får väl helt enkelt vänta tills lilla sötisen är hemma igen. Lilla sötisen är kvar i Karlstad med T och jag tror han har det bra. Idag hade de tydligen varit i skogen och plockat svamp och han hade sprungit runt som en dåre, samma sak igår när han fick följa med och plocka lite blåbär. Han har också fått följa med Ts syster på joggingrunda - så han verkar få sin beskärda del av motion.

Tillbaka till mitt småplock så har jag nu plockat ner alla mina kursböcker i plastbackar och bärt upp dem på vinden, jag har också lagt ut en annons på återstående delen av kurslitteratur som jag inte la ut igår och snart ska jag ta mig an den enormt tråkiga uppgiften att byta lakan i sängen inför morgondagens tvättid. Jag önskar att jag hade några roliga planer inför helgen, är riktigt sugen på att göra något; bio, drink, middag ute eller vad som helst men den enda människa jag känner här i i Linkan som jag skulle kunna tänka mig att göra något med var upptagen, och den andra människan jag känner bor i Norrköping vilket gör att det helt plötsligt känns som ett stort projekt att hitta på något. Istället får jag väl försöka ta tag i den där storstädningen jag har gått och funderat på, eller också får det bli en riktig slapparhelg :)


2009-07-22
21:18:19

Att spola ner pengar i toaletten /S

Nu har jag packat ner mina gamla kursböcker från bokhyllan. Jag har också varit duktig och skrivit ner alla titlar på en lapp som ska ligga i samma låda. Det som är så sorgligt och irriterande är att 9 av 10 böcker är böcker som jag är övertygad om att att jag aldrig mer kommer att öppna. Jag har gjort två försök tidigare att sälja dem men inte fått napp. Nu har jag precis lagt in en ny annons på böckerna, men det blir den sista. Om ingen hör av sig så kommer jag att skänka bort dem till Myrorna eller något. Det känns riktigt pissigt då man vet att det handlar om tusentals kronor, tusentals kronor som man bara kommer kasta bort!

Men jag antar att det kommer kännas mer irriterande att ha en massa lådor med böcker som tar en massa plats och som man aldrig kommer att läsa, än att ge bort böckerna och sen aldrig mer behöva tänka på dem.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag krypa ner i sängen och läsa någon timma :)


2009-07-22
17:22:38

Tidig dag /S
Hej på er!
Vilken härlig dag! Till att börja med att få en så rejäl sovmorgon, och sedan att vara den som stänger på förskolan den dag då sista barnet går hem redan kl 15.45 :D
Sedan jag kom hem har jag inte gjort något särskilt, jag har pysslat lite på uteplatsen och sen har jag bläddrat igenom H&Ms höstkatalog som kom med posten idag.

Nu ska jag äta lite middag och sen ska jag ta tag i min bokhylla i sovrummet tror jag!

2009-07-22
10:47:16

onsdag /S
Här sitter en nyvaken och lite smått chockad S. Idag börjar jag inte förrän 12 så jag ville passa på att sova ut och ställde kl på 10.30, mest som en säkerhetsgrej då jag inte sovit så länge på säkert ett år. MEN... idag vaknade jag av att klockan ringde och att jag faktiskt sovit så länge! Det var riktigt skönt att verkligen få sova ut då jag varit så trött de här dagarna, men det känns lite konstigt, jag hade ju planer på att jogga innan jobbet men eftersom det bara är en timme tills jag måste åka så hinns inte det med....

Idag är det jag som stänger på förskolan så det blir en sen jobbdag, och eftersom det är min tur att öppna imorgon så blir det också en tidig kväll. Om jag orkar ska jag börja rensa i bokhyllan och bära upp backarna med böcker på vinden så att jag kan börja storstäda lite smått. Jag tänkte göra det lugnt och sansat och gå igenom ett rum åt gången. Jag kommer ju vara ensam även nästa vecka så jag har ju gott om tid på mig att genomföra det.

Nu ska jag hoppa in i duschen, ha en skön dag!

2009-07-21
15:28:16

Tisdag /S

Hej på er!
Idag har jag haft en sån där irriterande dag. Till att börja med så var det jag som öppnade på förskolan så jag tvingades gå upp tidigt, väl på jobbet så får jag sitta själv då barnen som skulle komma tidigt var en timma sena. Det har varit få barn idag men de som har varit där har varit otroligt högljudda vilket blev lite jobbigt i längden!
Det som var riktigt jobbigt kom först när jag slutat och kommit hem då jag upptäcker att det inte går att låsa bakluckan på min bil! Efter en stunds pillande så har jag lyckats förvärra problemet då det till slut inte gick att stänga luckan alls...
Efter att ha letat efter lite verkstäder i telefonkatalogen och på nätet så åkte jag iväg. Irriterande nog hittade jag inte till de två första trots GPS:en, de måste ha flyttat eller något. Till slut lyckades jag i alla fall hitta en verkstad och en kille att prata med men de hade massor att göra och ingen tid över sa han, men till slut var han i alla fall snäll nog och följde med mig ut till parkeringen för att ta sig en titt, och skönt nog så lyckades han få ordning på det genom att trycka på knappen och vrida nyckeln fram och tillbaka. Lite pinsamt att han kunde fixa det så lätt men jag hade verkligen försökt med liknande metoder utan att lyckas. Hur som helst, huvudsaken är att felet nu är åtgärdat. Irriterande nog tog det över två timmar från det att jag upptäckte felet tills dess att jag var hemma igen.

Mina ursprungliga planer för dagen var att jag skulle påbörja en rensning i bokhyllan i sovrummet där vi har alla våra kursböcker. Jag köpte två plastbackar med lock på vägen från jobbet som ska fyllas med kursböcker och sedan bäras upp till vindsförrådet tänkte jag. Men all lust till att pyssla här hemma försvann med bilkrånglet så det får vänta till en annan dag. Nu ska jag lägga mig och läsa lite och bara slappa resten av dagen... ovanligt va :p


2009-07-19
21:26:57

Söndag /S
Hey there people!
Nu är jag hemma i Linkan igen efter en dryg hemresa som var riktigt jobbig, dels på grund av att jag var trött, jobbigt väder då det regnade i stort sett heeeela vägen. Men nu är jag i alla fall hemma som sagt. Jag bänkade mig vid TVn direkt, jag har laddat för att vara helt själv här i Linkan. Nu är ju varken Pepsi eller Tobbe här så jag tog med mig en hel kasse med böcker och filmer från mamma och pappa så att jag kan underhålla mig själv.
På tal om T så är han i Norge och fiskar med kära pappsen från och med idag tills på onsdag, och eftersom Pepsis dagmatte är bortrest denna och nästa vecka så var jag tvungen att lämna lilla Pepsi hemma hos mamma som är hundvakt tills T kommer hem. Jag fick en rapport från syster som var snäll och tog ut honom på promenad under kvällen när mamma jobbade. Tydligen så har inte koppelträningen varit fullt så framgångsrik som jag och T trodde, för när han gick med syrran nu under kvällen så sprang han och hängde i kopplet heeeeela tiden, så det verkar som att han bara kan gå hyfsat i kopplet med oss.

Nu ska jag återgå till min sorgliga film Love in Manhattan som jag lånat av syster yster....!

2009-07-16
21:36:15

Att ha Hellström i mitt sovrum /L
Det är festival i min stad. Platsen ligger 10 minuter med bil härifrån men jag hör lika bra som om jag vore där. Jag satt på trappan och hörde Håkan Hellström sjunga live. Jag hör honom även nu, i mitt sovrum. Undrar om jag kommer få någon sömn?

J sover tungt redan, stackarn är helt slut. När det är festival här kommer det ett antal fler människor än vanligtvis. Karlstads hamnfestival kan slänga sig i väggen. J som i tisdags blev kökschef får jobba häcken av sig då restaurangen ligger på den mest besökta "gatan" (den ligger i hamnen).

Själv ska jag ta och packa mina saker för imorgon får jag äntligen träffa alla igen! :)

Kram på er, och vi ses snart!


2009-07-15
17:51:14

Kulturkrock? /L

Nu ska jag lära er ett utav norrmännens oskrivna regler.
Det gäller "nästa kund"-pinnen i affären, ni vet, den man placerar mellan varorna/kunderna på bandet. I Sverige lägger den som står först för att visa att "nu är jag klar", men inte här inte. Här lägger den nya kunden pinnen på bandet. Detta orsakar stora svårigheter för en svensk! Jag tänkte minsann trotsa detta och la efter mina varor pinnen på bandet, när jag kikar ner igen så har tanten lagt en pinne brevid min. Jag menar, hallå? Why? Ett mycket ologiskt system må jag säga då det faktiskt inte är lätt eller självklart att veta när människan framför en är klar!

De är faktiskt en aning annorlunda dessa norrmän.


2009-07-15
10:44:53

Onsdag /S

Hej på er denna soliga onsdag!
Idag har jag börjat dagen på ett superbra sätt genom att kliva direkt ur sängen och hoppa i joggingkläderna. T tvekade in i det längsta men till slut valde han att följa med mig och Pepsi på en 3 km-runda. Idag var det dock inte alls lika härligt som senast, det var riktigt varmt och vi hade ju inte tit något så energi fanns inte i mängder. Men med lite jogging varvat med gång så lyckades vi i alla fall ta oss runt även om T frestades av tanken på att gena hem.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, sen ska det sista inför Karlstad packas innan det är dags att åka till jobbet. Ha det bra tills vi hörs/ses igen!

PS. Kolla in den här godingen... det är den som gör att jag är mer sugen på kamera än dator just nu...DS

Canon PowerShot SX200 IS

Canon PowerShot SX200 IS Funktioner
• kompakt, med 12x optisk zoom från 28 mm
• objektiv med optisk bildstabilisator med 4 steg
• 12,1 megapixels
• DIGIC 4 för snabba svarstider, suverän bildkvalitet och intelligenta tekniker
• smart automatiskt läge med teknik för motivigenkänning
• mindre oskärpa tack vare bildstabilisatorn, tekniken för rörelseigenkänning och servoautofokus
• enkelt att fotografera människor tack vare ansiktsigenkänning AF/AE/FE/WB, ansiktsval och -spårning, FaceSelf-Timer samt automatisk borttagning av röda ögon.
• 3,0-tums högupplöst LCD-skärm
• HD-filmer (720p), med HDMI-anslutning
• olika fotograferingsmetoder, inklusive manuell kontroll och ett enkelt läge
• nytt lättanvänt användargränssnitt med tips
• klassisk aluminiumdesign i svart, blått och rött

2009-07-14
22:50:47

This is it. /L
Goooosh, för stress säger jag!
Min norgeflytt tär på mig.
Jag kommer på fredag. Pappa föreslog att vi skulle resa på lördag men jag proootesterade skarpt. My best friend is coming var frasen och han fattade galoppen. Mina syskon kommer inte med vilket innebär no barnpassning vilket innebär att jag har ett öppet schema vilket bör av berörda tolkas som att jag vill se er.
Fredag kväll - träffa Pepsi (mitt gudbarn, då sandra har 83976 syskon och släktingar som paxar eventuella avkommor så får jag ta djuren). Kan tänka mig att en promenad är den bästa möjligheten att förena två hårbollar.
Lördag förmiddag/dag skulle jag gärna vilja se i butikerna då jag måste ha mig lite kläder. Den som vil får gärna joina. Mamma? A? Sandy? Lördagkväll vore kanske dags för vår spelkväll om det går? Käka, skvallra, spela som vi brukar? Sandra och jag behöver träna lite på vår team-spirit så att säga. Vår starka sida är inte att läsa av spelet... kanske därför vi alltid förlorar? :P
Söndag - packa och förbereda. Måndag - till tippen, (K väskor), packa bussen och dra till Norge.

Så ser min nuvarande planering ut. Jag kommer säkerligen åka till Sverige igen under semestern. Borde kanske ta en tur till Linkan också... :) Men du kan ju komma hit också! :D

På återseende.

2009-07-14
20:18:32

Hello again! /S
Jisses vilken lång dag! Känns som att man varit ledig hela dagen... Det blev en sväng till Tornby där vi passade på att byta grillen jag fick i födelsedagspresent, så nu har vi en grill som faktiskt går att använda. Vi kikade även in i lite andra butiker för skojs skull, kollade bland annat lite på kamera som jag nu börjar bli riktigt sugen på att köpa... kanske mer sugen på det än en dator då jag ändå får låna Ts dator ganska mycket. Men vi får se, just nu har jag inte lyckats spara undan några pengar till sådant då det varit så mycket annat som ska betalas + att jag unnat mig lite kläder på rean.

Under dagen ringde mina kollegor från förskolan och sa till mig att jag inte behöver komma in förrän efter lunch imorgon, riktigt underbart att höra då jag annars skulle börja kl 9, det är ju inte så tidigt men när man vet att man ska vara kvar till kl 18 så är varje timme senare man kan komma väldigt skön, speciellt nu när det är så få barn och timmarna segar sig fram. Det innebär förhoppningsvis att jag är pigg och fräsch på kvällen när vi ska åka till Karlstad.

Innan jobbet imorgon tänkte jag ge mig ut på en andra joggingrunda, jag vill verkligen komma igång med träningen igen. Förhoppningsvis får jag även med mig T :)

Nu ska jag glo på lite TV resten av kvällen, puss på er!

2009-07-14
11:34:28

Tisdag /S
En dag kvar att jobba, sen bär det återigen av mot Karlstad! Den här dagen hade vi lika många barn som det var personal så det slutade med att vi två som börjat tidigast fick smita lite tidigare då vi var så mycket personal att man höll på att bli knäpp. Så det blev en kort dag för lilla mig idag.... jag vet dock inte riktigt hur jag ska nyttja denna dag, just nu har jag tvättid men den är slut om sisådär 30 minuter. Då är det nog dags för en promenix med Pepsi... men sen då?
Kanske blir det en sväng ut till Tornby...vad det är blir av denna dag så är det ju alltid skönt att slippa jobba!

2009-07-13
20:43:26

Jippie! /S
Ibland är det tur att man kollar in nwts hemsida (NWT= Nya wermlandstidningen)! Jag brukar göra det för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i min gamla hemstad och idag läste jag till min stora glädje att Lars Winnerbäck ska ut på höstturné!!!! Det hade jag ingen aning om, men det ska han tydligen och biljetterna släpps på fredag...

Ända sen jag och T var på hans konsert i Ransäter förra sommaren så har jag längtat efter att gå på ännu en konsert med honom då den vi var på var så jäkla bra. Han skulle komma hit till Linköping i december så jag funderar på om T ska få det i antingen födelsedagspresent eller julklapp då jag vet att han skulle tycka att det skulle vara lika kul som mig + att T inte önskat sig något direkt de senaste åren.


2009-07-13
19:36:38

Måndag /S
Hej!
Nu sitter det en pigg Sandra och skriver för en gångs skull! Jag är också riktigt nöjd med mig själv då jag tillsammans med Pepsi och Tobias gav mig ut påen 3 km lång joggingrunda för någon timma sen, och det som gör att det känns ännu bättre är att rundan gick riktigt bra, jag sprang på ungefär samma tid som jag gjorde när jag sprang senast för två månader sedan. Väl hemma igen körde jag lite situps och övningar med mina hantlar.
Joggingsuget kom över mig igår kväll på Pepsis kvällsrunda då det var så otroligt skönt ute, men då var klockan lite för mycket så jag fick vänta till idag istället. Förhoppningsvis så var den här joggingrundan början på en ny träningsperiod och inte bara en engångsgrej. Kanske kan jag få med mig T i framtiden också, dels på grund av att han inte har råd med ett nytt gymkort i höst, och dels för att han verkade gilla att jogga med Pepsi. Det sköna var att Pepsis kondis är på ungefär samma nivå som min egen, han rusade på friskt den första kilometern men när vi var nästan hemma så sprang han nästan bakom T, och sedan vi kom hem så har han legat och sovit djupt. Det känns verkligen som att vi har fått en hund som passar vår energinivå perfekt!

Min jobbdag har också varit bra, för första gången sedan jag började jobba på ihopslagningen så gick dagen bra, den gick inte fort men den sniglade sig inte fram heller, riktigt trist var det dock då det bara var tre förskolebarn där idag och sedan var det 6 fritidsbarn men de har ju inte vi ansvar för. Så det var 3 förskolebarn på 4 förskolelärare :p
Men den här veckan blir kort, redan imorgon måste jag ju packa för helgen i Karlstad eftersom vi åker direkt efter att jag slutar på onsdag. Min planeringsdag som jag har på torsdag kommer jag nämligen ta i Karlstad.

Ikväll får bli en tidig kväll eftersom jag ska upp tidigt imorgon men fram tills det är dags att nanna ska jag slappa framför Tvn med lite vattenmelon :) Hoppas ni har haft en bra start på veckan...

PS. Har ju inte visat mitt fina halsband som jag fick av släkten när jag fyllde år. Bättre sent än aldrig...




Det är ett stort, långt halsband som slutar precis ovanför naveln. Tydligen var det ett norskt märke, jag kikade in på deras hemsida och det fanns många fler smycken jag skulle kunna tänka mig att ha i min ägo...!
Om du är intresserad så hittar ni fler smycken av märket här!

2009-07-12
15:43:52

Söndag /S
Hej på er!
Då var helgen över... det har varit en lång och rolig helg, alltid lika kul med besök, det blir ett avbrott i vardagslivet!
Besöket kom alltså redan på torsdag eftermiddag och de hade med sig T som fick roa dem medan jag jobbade. På kvällen tittade vi på Quantum of Solace. Jag hade sett den tidigare men ville se om den då det var så dålig kvalité på filmen jag såg senast. På fredagen skulle jag upp och jobba så det blev en tidig kväll. Medan jag jobbade på fredagen åkte de andra ut till Tornby och gick i affärer och sedan mötte de upp mig på jobbet så att de fick se var jag jobbade och Linus fick leka lite på föskolans gård. På kvällen tänkte vi inviga min nya grill som jag fick i examenspresent av mina kära systrar men det visade sig att den inte gick att montera ihop! Som tur var hade vi en engångsgrill liggandes som vi kunde använda, så T och J skötte grillandet ute på vår uteplats medan Pepsi låg i dörröppningen och suktade. Det blev helgrillad fläskfilé med lite grillade champinjoner och paprika + klyftpotatis= hur gott som helst!

Eftersom lördagen bjöd på regn och mera regn så fick det bli en innedag, så vi började med att besöka cloettas chokladfabrik där det som vanligt inhandlades mer godis än vad som är hälsosamt :p Därefter åkte vi vidare till Mantorp för att kolla in en outletbutik med märkeskläder som vi hört lite om och det visade sig finnas en hel del fina grejer men allt var väl inte jättebilligt kanske. Jag kom i alla fall därifrån med ett par ljust beiga jeans som kostade 200kr nu. Inne på en annan affär köpte jag också blondering för slingor och syrran köpte intensivtoning till sitt hår, så det var det vi pysslade med under i stort sett heeela kvällen när vi ätit, killarna hann med att se en film under tiden. Mina slingor blev lite sisådär, det blev för breda och för tätt så det ser ut som att jag blonderat hela håret, det fick också sitta i lite för länge så det blev riktigt ljust! Men men... nu är det gjort och det ser helt okej ut även om det inte blev som jag hade tänkt!

Idag har vi varit i Valla och Gamla Linköping under förmiddagen tills dess att det var dags för besöket att dra sig hemåt mot Karlstad. Det är alltid kul med besök men efter en hel helg blir man ganska trött så nu kommer vi ta det riktigt lugnt resten av dagen.

Avslutningsvis måste jag bara visa lite fina bilder som snälla J gick ut och tog på vår goa kille....






Söta fina Pepsi...

2009-07-11
23:28:17

Brüno /L


Brüno... ja, vad ska man säga? Det här är det absolut sjukaste film jag sett, men den är hysteriskt rolig. Jag grät av skratt på bion. Ja, vi gjorde det allihop. I slutet applåderade till och med en del. Den är värd vartenda öre och du kommer garanterat bli chockad. Vad handlar filmen om då? Denna gång spelar Sacha Baron en österrikisk homosexuell wanna-be-famous-kåt Brüno som gör allt för att bli världskänd. Och då menar jag allt. Efter att ha fått sparken från sin tvshow "Funkyzeit" beger han sig till Amerika i hopp om att finna lyckan. Med sig har han sin assistents assistent Lutz (den enda som beundrar eller snarare är besatt av honom) som spelas av svenske Gustav Hammarsten. (Jag undrar verkligen hur audition för den rollen gick till.) De två försöker med allt från tvshow till adoption för att världen ska ge Brüno den uppmärksamhet som han anser sig själv förtjäna. Det går inte så bra. Det jag minns från Borat är scenen då Cohan brottas med en man, det jag kan säga är att det är ingenting i jämförelse med Brüno. Tyckte du att Borat var rolig så kommer du garanterat uppskatta Brüno.

2009-07-11
23:12:42

Nights in Rodanthe /L


Igår såg vi filmen Nights in Rodanthe (Nätterna vid havet) med Richard Gere och Diane Lane. Det är samma författare som för The Notebook så ni förstår själva vilken genre det är. Nights in Rodanthe handlar om Adrienne (Lane) som försöker läka sin makes svek. Hon ska agera värdinna en helg för värdshuset som hennes bästa vännina driver. Just denna helg råkar det bara vara en enda gäst, i detta fall Paul (Gere) som även han tampas med bagage. Han är en läkare som stämts för felbehandling av en patient och ska denna helg försöka lösa detta. Filmen är väldigt förutsägbar till en början, vi satt mest och skratta åt alla klicheér men slutet överraskade ändå en aning. Nu kommer det inte göra det för er eftersom jag sagt det (sorry). Jag tycker inte det var något märkvärdigt med Nights in Rodanthe och jag kommer med stor sannolikhet helt glömma bort den men den är helt okej som tidsfördriv.


2009-07-11
12:52:16

Update /L

Hallu. Här är det nu lördag vilket innebär att jag är totally alone. J jobbar och pappa har som vanligt rest bort på någonting roligt. Jag kan självklart inte följa med på grund av en viss hårboll. Det är nackdelen med hund och ingen som kan passa. Man blir låst.
Men jag ska inte gnälla för vi har planerat ett biobesök ikväll då Bruno har premiär i helgen.

Jag har glada nyheter dessutom, inte för er men för mig :P Två helger innan London-resan drar jag till Polen! Denna gång bjussar pappa på kalaset för mig och syster yster. Vilket innebär att jag får två resor gratis på en månad. Mohaha :P Me like. Nu måste jag spara!

Det positiva är att vi har beslutat att hyra huset av pappa då han kommer bo i Oslo, då blir det billigare hyra! Så jag kan shoppa med gott samvete. :)

Nu längtar jag till Karlstad och till er alla! Bara fem arbetsdagar kvar... kommer på fredag kväll. Pappa föreslog att vi skulle dra tidigt på lördagmorgon men den gick inte! Nejnej, jag kommer så fort jag kan.

Grattis till min mycket gamla bror som blir 18 år idag! Om inte mamma får åldernoja nu får jag det vartfall...

Puss och kram!


2009-07-11
11:10:25

Lördag /S
Hej på er!
Här är det bloggvila, jag har nämligen besök sedan i torsdags eftermiddag då syster L kom med sin familj. Jag tänkte meddela alla intresserade att jag tagit ledig på fredagen och torsdagen har jag planering så vi kommer nog till Karlstad hyfsat tidigt på torsdagen redan så jag hoppas min buddy L är där redan då kanske. I Karlstad stannar vi tills på söndag eftermiddag innan jag åker tillbaka mot Linkan. Denna gång kommer jag få åka alldeles själv då T och Pepsi stannar i Karlstad. Jag hade helst velat ta med mig Pepsi men min dagmatte är bortrest i två veckor så jag har inte så mycket att välja på :(

HUr som helst! Jag återkommer till bloggen med en liten update om vår helg imorgon...!

Puss på er!

2009-07-09
21:00:13

Dagens tips /L
På spelsajten vNES kan man spela de klassiska Super Marios bros-spelen helt gratis utan problem. Roligt!


2009-07-09
20:56:30

Torsdag /L
Tjolavipp!
Imorgon är det den efterlängtade fredagen! Det innebär att jag har 6 arbetsdagar kvar sedan väntar 3 veckor semester. Woho!

Här har det regnat och åskat nästan hela veckan, jag tycker det är helt underbart att äntligen få sova. Mest längtar jag efter att besöka Karlstad. Fast det ser mest ut som om det blir stressigt och jag måste försöka få alla saker ur lägenheten då den är uppsagd. Så vi får se hur det går.
När är du i Kd Sandra? Vilkad dagar stannar du? Lördag kväll ska jag vara barnvakt åt mina syskon, så jag tänkte att min mor kanske kunde avvara lördagen åt mig trots allt?

Hoppas allt är bra med er alla!



Så här lugn har inte Åsa varit denna vecka. Minsta muller och hon skakar som en galning.

2009-07-08
19:34:13

Onsdag /S
Hej på er!
Hoppas alla mår bra, själv håller jag på att dö av tristess om dagarna! Det händer I-N-G-E-N-T-I-N-G och barnen leker jättebra och självständigt så de passar sig själva i stort sett!
Efter jobbet idag åkte jag och pepsi förbi hundparken. Där träffade jag en gammal kurskompis som var där med sina två Grand danios. Pepsi sprang för ovanlighetens skull faktiskt med de andra hundarna även om han gärna höll sig någon meter vid sidan om hela tiden.
Nu är jag i alla fall hemma igen vilket är skönt. Jag borde dock göra en massa saker då T + syster L med familj kommer imorgon eftermiddag och lägenheten är inte särskilt städad. Men jag har varken ork eller lust att gära något i städväg så vi får väl se hur mycket jag orkar göra inför deras besök.

Imorgon är det i alla fall torsdag och mer än halva arbetsveckan är avklarad vilket känns skönt då jag varit så otroligt trött och slö den här veckan, och dagarna på förskolan är ju som sagt riktigt seeeega...

Nu ska jag slappa lite framför TVn, ha det gott!

2009-07-07
19:10:56

The Sims 3 /L


Nu är det äntligen min tur.

Ps. Chefen har köpt biljetter till London! 19-22 september är jag inte anträffbar för då är jag på en kostnadsfri (well, förutom shoppingen då eh hehe haha!) resa. :D

2009-07-07
18:36:45

Sandra leker frisör! /S
Hej på er!
Här sitter jag och är seeeeeg... Har inte riktigt vaknat till liv ännu. Eftermiddagen har ägnats åt tvtittande och datorn. Jag har också ägnat en längre stund åt min fyrbenta vän, något som var välbehövligt! Hans päls växer nämligen hyfsat fort så jag har friserat tassarna så att han ska kunna gå normalt utan att halka omkring och jag har även friserat hans huvud som mer och mer började få en afroliknande frisyr då pälsen ovanpå huvudet var lång och lockig. Jag kan verkligen noll och ingenting om trimning men jag har kunnat läsa mig till att man helst sk rycka pälsen även ovanpå huvudet men att man kan fuska på svarta cockrar genom att använda en urtunningssax så det är precis vad jag har gjort.
Det blev kanske inte superfint men bra mycket bättre åtminstone. Det är ju övning som ger färdighet så det är väl bara att klippa på...

För er som inte spenderat så mycket tid med Pepsi än så kan jag berätta att han älskar att ligga i hallen bland skorna, allra helst ligger han på alla skor så nu har jag och T blivit riktigt duktiga på att använda vårt skoställ då det annars finns en risk att man får ta med sig blöta eller dregliga skor (blöta då han lägger sig där även efter regniga promenader).

Idag har jag införskaffat ännu en bädd till Pepsi, jag ville ha en i sovrummet också då han sover där också. Jag har kommit fram till att jag nog sover bäst om han sover där inne för när han sover ute i hallen eller vardagsrummet ligger jag och oroar mig för att han ska skälla på något under natten, något som jag kan tänka mig är mindre populärt bland grannarna. När han sover inne hos mig så hör han inte lika mycket från trappuppgången och han ligger faktiskt och sover i stort sett hela natten.

Nu ska jag ut i tvättstugan!

2009-07-07
14:25:13

Tisdag /S
Fy fasen vad det är trist på jobbet nu alltså, timmarna känns evighetslånga! Idag kändes de extra långa då jag var otroligt trött efter att ha gått upp redan kl 4.30, men man blir inte piggare av att sitta och glo en hel dag för det är ungefär det jag gör. Vi är massor med personal och få barn + att barnen leker väldigt bra och självständigt. Nästa fredag funderar jag på att ta ledigt då det är helgen jag ska hem till Karlstad, den fredagen är vi nämligen sex förskollärare på ETT enda barn en hel dag så då kommer man verkligen gå sysslolös! Men vi får väl se...

Idag slutade jag tidigt, efter jobbet åkte jag direkt för att hämta Pepsi och på vägen hem åkte vi förbi hundparken och gick en långpromenad i Vallaskogen. Att jag slutade tidigt idag är skönt men jag är så jäkla trött att jag ändå inte orkar göra något. Jag ska snart hoppa in i duschen och sen ska jag försöka ta tag i väskorna som fortfarande står ouppackade då det ligger lite tvätt i dem och jag har tvättid idag.

Hur som helst..... hoppas ni mår bra!

2009-07-06
15:48:29

Måndag /S
Fy fasen vilken jobbig dag!
Inte nog med att ledigheten är slut, jag sov skitdåligt inatt, mest på grund av att Pepsi hade svårt att sova och vandrade runt i lägenheten en hel del. När det väl var dags att gå upp så ösregnade det så när jag kom in efter Pepsis och min promenad så var jag blöt på axlarna för att det hade gått igenom regnjackan.
Väl på jobbet så var jag uttråkad efter bara några minuter då det bara var så frustrerande att jobba på en ny förskola med nya kollegor och nya barn precis när man börjar känna sig hemma på sin egen förskola. Från vår förskola var det bara två barn idag och eftersom man mestadels hade koll på "sina egna" barn så var det inte direkt jobbigt då vi var två från min förskola som jobbade. Överhuvudtaget så var det ett rejält överskott på personal eftersom det mesta handlade om ren och skär barnpassning.
Jag hade i alla fall tur då det visade sig att jag hade planering hela eftermiddagen så jag tog mitt pick och pack och åkte vidare till min förskola för att sitta där i lugn och ro. Ack vad jag bedrog mig! Jag hann knappt kliva innanför dörren innan det sket sig då jag inte lyckades larma av på grund av något fel så inbrottslarmet gick igång och näst intill spräckte mina trumhinnor! Där stod jag ensam i på en ekande tom förskola med ett tjutande inbrottslarm. Jag kastade mig på telefonen för att se till att inte larmet togs på allvar, men när jag väl kom fram till larmcentralen så hade inte de fått något larm?! Lite lätt panikslagen ringde jag min kollega som var kvar på den andra förskolan så hon skickade över en tjej för att hjälpa mig. Till slut lyckades jag få slut på tjutandet men då pep det med jämna mellanrum + att det inte gick att larma på! Så då var det bara att ringa felanmälan och där skickades jag fram och tillbaka...  Sen hände väl inte så mycket mer intressant förutom att jag fick sitta och planera med ett pip som gick genom huset titt som tätt.

Dagen fortsätter illa när jag hämtar Pepsi och ska hoppa in i bilen och får se att min blinkers som sitter precis framför förardörren hänger löst!! När det hänt vet jag inte men jag misstänker att det är någon skitunge som stått och pillat loss den under natten. Som tur var så var det bara att trycka in den igen och den funkade utan problem men det känns ju inte kul att någon varit på bilen....

Nu ska jag lägga mig och vila, är så jäkla trött, och tanken på att jag måste åka hemifrån kl. 5.20 imorgon bitti känns allt annat än rolig...


2009-07-06
15:43:27

London baby /L
Åh førresten! Glømde att berætta att resan i september næstan ær klaffad och klar! Det blir med størsta sannolikhet London! Från lørdag morgon till tisdag kvæll. Jag och min arbetskamrat Å kollade på biljetter till We will rock you, de kostar bara 400 kronor och det fanns till och med platser långt fram. Jag kænde mig øverlycklig att før førsta gången kænna att jag verkligen hade råd att gøra vad f*n jag vill. Førut har man alltid varit tvungen att rækna på månadens utgifter først. Men inte nu! HA HA HA! In your face CSN. Det vore vældigt roligt om man kunde få till det iaf! Utøver det så blir det shopping och besøk av andra barnehagar. Chefen hade mailat olika barnehagar som jobbade med bla reggio emilia. Ska bli vældigt kul att se hur det fungerar dær! Tycker det var stor skillnad mellan Norge - Sverige så det blir extra intressant att se. Jag længtar!



2009-07-06
15:33:42

Inga fler skumma rubriker /L
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1630200/mellanstadielarare-rakade-ge-bort-privat-sexfilm

Så otroligt pinsamt. Jag hade nog inte gått till jobbet något mer! Hur kan man vara så otroligt klantig?

Apropå Sandras fråga om førgående rubrik så menade jag att eftersom min mor inte kom i helgen kom ekorren. As simple as that. Så du behøver inte oroa dig, jag kommer! :)

Nu ska jag snart hæmta J i stan, han skulle køpa med The Sims 3 åt mig. Måste ju ha någonting att gøra :P

2009-07-05
22:02:40

söndag /S

God kväll på er!
Då var man tillbaka i Linköping. Det är skönt att vara tillbaka i sitt eget hem med sin egna saker men fy attans va tungt det känns att man ska jobba och inte har någon lång ledighet att se fram emot den närmaste tiden, det hade inte varit fel med ännu en veckas ledighet, men nu är ju inte det fallet tyvärr.

Det känns lite extra tungt att gå tillbaka till jobbet då min egen förskola är stängd, man har slagit ihop områdets 4 förskolor under fem veckors tid, så de närmaste 4 veckorna ska jag jobba på en annan förskola med personal och barn jag inte känner... jobbigt när ma preciiiiiiiiis börjar känna sig hemma på den egna förskolan och med de barnen!

Helgen som gått har varit bra, på fredagen var jag som sagt ut med mina systrar som jag redan berättat om. Igår var jag och mamma på stan på förmiddagen och jag hittade en söt röd kjol och ett linne på Åhlens rea som fick följa med mig hem. På eftermiddagen följde jag och pappa med Ts familij till Tingvalla för att titta på Ts syster som spelade fotboll. Matchen var riktigt kass men Ts syster var jätteduktig och blev utsedd till matchens lirare eller vad det heter. Därefter åkte mina föräldrar och jag med dem ut till deras sommarstuga där vi spenderade kvällen. Det blev god mat, prat och lite bad i Vänern innan vi begav oss hemåt strax innan midnatt.
Idag har jag pysslat lite med bilen, har satt upp solfilm på sidorutorna i bagageutrymmet så att det ska bli lite skönare för Pepsi när vi åker våra längre bilresor. Vi satte upp en gång tidigare under veckan men var lite slarviga och läste inte bruksanvisningen så efter en dag hade alla rasat ner. Nu återstår det bara att sätta upp på den stora rutan i bagaget men innan det kan göras måste jag handla mer solfilm!
Under eftermiddagen fikade vi hemma hos syrran, och när klocka var halv 6 hoppade jag och Pepsi in i bilen och åkte hem mot Linköping, en tråkig resa som gick bra att köra.

Nu sitter jag och tittar på en film på 5an som tydligen var verklighetsbaserad, men så fort den är slut så blir det bums i säng, måste ju upp tidigt för första gången på över en vecka imorgon :(


2009-07-05
19:04:32

Inge Sverigebesök - då kommer det andra djur /L
Idag fick vi besök av ingen mindre än... vad ska vi kalla honom? Är det en han eller hon? Mr eller Miss Ekorre! Han eller hon fick sig en macka. Sötast, brödbiten var större än kroppen. Åsa såg också fram emot ett snack men det var mer ekorren i sig.




2009-07-04
20:43:32

Girly-time /L
Hola my friends! I min ensamhet idag har jag passat på att kolla på de filmer som ingen av det manliga könet tycks vara intresserade av. First up:




He´s just not that into you (Dumpa honom!) handlar om en rad olika människors kärleksliv. Man möter bland annat Ginnifer Goodwin som söker kärleken och har väääldigt svårt att läsa killarnas signaler, Jennifer Aniston som vill att hennes pojkvän (Ben Affleck) sedan sju år tillbaka ska fria och Scarlett Johanson som inleder ett förhållande med en gift man (Bradley Cooper). He´s just not that into you är helt okej, varken rolig, sorglig eller kär-i-kärleken-aktig. Inte speciellt bra men inte speciellt dålig. Självklart är den förutsägbar också men det är alltid denna typ av film.





Film-temat fortsatte sedan med The Accidental husband där Uma Thurman spelar en relationsrådgivare på väg att gifta sig med Colin Firth. Jeffrey Dean Morgan är en man vars fästmö fått rådet att inte gifta sig med honom av Thurman och beslutar därmed att hämnas genom att hacka sig in i systemet och "gifta" sig med Thurman. Det hela slutar givetvis med att de två spenderar tid med varandra och tyckte uppstår - mycket förutsägbart. Frågan är vem hon ska välja? Den trygge, säkra Firth eller den oförutsägbara, impulsiva Morgan. Yada yada, nothing new. The accidental husband är som alla andra filmer man sett. Gemensamt med He´s not that into you är att båda filmerna i början förespråkar att den där sprakande och gnistrande kärleken egentligen inte finns och att man ska sluta drömma om den perfekta kärlek-vid-första-ögonkastet-partnern, självklart slutar båda i typisk hollywood-style.

2009-07-04
10:24:58

Att ha hund /L


Åsa vad ensam hemma och fick för sig att hon kunde gräva sig ut. Skitrolig idé tyckte vi andra... ska jag ha en vandal till hund nu också?

2009-07-04
00:19:19

Seven Pounds /S

Jag insåg att jag hunnit med att se en film under en kväll i veckan! Jag och T hade nämligen filmkväll tillsammans med syrran och hennes sambo. Vi hyrde filmen Seven Pounds:
Filmen handlar om Ben som jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter sin frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna, och funderar på att ta sitt liv. Men först ger han sig ett uppdrag, som involverar sju andra personer.

Jag tyckte filmen var jättebra! Det händer inte så mycket i filmen men den var lite speciell i handlingen, på något vis olik andra filmer man sett. Det händer inte jättemycket i filmen men den är ändå bra. Kan dock varna för att det inte är en direkt upplyftande film då den är sorglig rakt igenom, så om man känner för en komedi eller vanlig kärlekshistoria så tycker jag man ska se sig om efter en annan film... men det är helt klart en film jag rekommenderar!










Trailer för Seven Pounds

2009-07-04
00:06:01

Fredag /S
Hej på er mina vänner!
Nu har ångesten nått mig... jag kan inte fatta att min lediga vecka är över, att min enda lediga vecka på hela sommaren är förbi och att det nu är jobb som väntar i månader fram över. På så vis saknar jag redan studentlivet med de många "lediga" vardagarna!

Sedan senast så har det egentligen inte hänt något alls, dagarna har spenderats i skuggan med några korta små stunder i solen. Igår hade vi dock en mysig kväll på sjön, med vi menar jag T, pappa, jag och syrrans sambo J. När klockan var 6 åkte vi ut med Ts båt på Vänern och fiskade fram till klockan var närmare halv 10. Det var riktigt kul då jag lyckades få upp 5 stora aborrar och fram till den sista timman så ledde jag den lilla fisketävlingen stort vilket alltid är lika roligt när man har åtminstone två vana fiskare i båten :p

Den här dagen har spenderats ute i sommarstugan tillsammans med Ts pappa och syster. Det har badats, solats och promenerats fram tills dess att åskvädret kom in med regn och blixtar. Kvällen har skiljt sig från de andra kvällarna då jag spenderat den med mina systrar på en libanesisk restaurang som heter Habibi. Jag och syrran hade nämligen bestämt oss för att ge syster yster en middag ute som födelelsedagspresent, något som uppskattades även om vi inte lyckades planera in en kväll förrän nästan två månader efter hennes födelsedag :p
Efter middagen så hade vi tänkt ta en drink på någon uteservering men det var totalt omöjligt att hitta något ledigt bord så vi bestämde oss för att vara torra och avsluta kvällen istället.

Imorgon vet jag inte vad det blir, vädret skulle väl försämras  och innehålla en hel del regn, så kanske att dagen kommer spenderas på stan efter att syrran tjatat större delen av kvällen om vad mycket fint hon hittat på rean. Under eftermiddagen kvällen ska jag dock ut i sommarstugan med mamma och pappa då Ts föräldrar ville bjuda oss på middag och bara umgås.

Ledsen om bloggen är trist och tom på bilder men jag kan ju aldrig komma ihåg att få med mig den där jäkla kameran! Jag tänkte jag skulle försöka knäppa lite kort på Pepsi ute i stugan när han simmar, det är ju trots allt vår första sommar tillsammans av (förhoppningsvis) många, och då vill man ju föreviga det med lite bilder...

Hur som helst hoppas jag att ni mår bra!

2009-07-02
18:40:48

Att arbeta med barn /L
Återigen skiner solen. Jag är trött på värmen, jag får inte sova! Nu verkar det dessutom som ac:n här har gått i sönder så det finns ingen kyla alls. Snyft.

Glömde berätta om en sjuk sak som inträffade igår på jobbet. Jag låg i mega stora sackosäcken på jobbet med några barn. Plötsligt känner jag någonting på foten, jag ser ett av barnen luta sig ner över mina fötter och frågar "vad gör du E?" Barnet svarar; "Jag slickar på dina tår, jag slicka på nagellacken".

Reaktion = QEH?!!

Barnet fortsätter med att vända sig om, sträcka fram sin egen fot till mitt ansikte och säger; "Du kan väl slicka på mina tår?" Fullständigt allvarlig.

Jag avsluta det hela med att skratta. Det mest bisarra jag varit med om. Hittills.

2009-07-01
21:36:56

Dagens största idiot /L
Dagen började inte bra. Mitt glädjerus över min nyfunna bussresa visade sig vara fel. Jäkla norrmän och deras krångliga bussystem. Jag har två tidtabeller. Den ena står det från 2008 på (den fick vi när jag köpte månadskort) den andra står det från juni-augusti på (den tog jag i bussen). Enligt den förstnämnda går min buss förbi här ute kl 8.20. Jag stod där 8.15. När kl var 8.30 insåg jag att bussen inte alls går där då, den kommer först 8.50 enligt den sist nämnda tabellen. Så det finns två olika tabeller men ingen av dem nämner den andra och att tiderna ändras under vissa månader! Hur ska man veta det då? Ändå frågade jag efter en tidtabell på informationen, då kunde de väl sagt något om detta! Irriterande är också att det inte finns några kartor över linjerna så man måste veta själv vad ställena heter. Dumma dumma Norge. Då föredrar jag Värmland!
Så jag kom en kvart sen idag. Inte nog med det. Bussen går inte förrän 50 minuter senare när jag slutar på onsdagar. Så jag måste vänta (barnehagen stänger så jag kan inte ens vara där). Jag hatar onsdagar nu. Jag slutar 16.30 men är inte hemma förrän 18.20!

I helgen ska min far och syskon till Tusenfryd, jag vill med med J jobbar heeeeela helgen så jag har ingen hundvakt. Ser ut som om jag och Åsa får sitta här i värmen. Nu ska jag ta min deppighet och sova.

Hoppas det är bättre i Sverige.

2009-07-01
11:10:00

Onsdag /S
Hej på er!
Här springer dagarna förbi mig och idag har ångesten börjat smyga sig över mig över att min lediga vecka nu till hälften är förbi. Dagarna ser likadana ut då vi spenderar dagarna ute i Ts sommarstuga där vi badar och bara slappar, igår blev det också en tur med båten där jag lyckades dra upp en aborre med metspö. Eftersom våra dagar är så lugna finns inte så mycket att skriva.

Pepsi har fått en sele (likadan som Åsas) som funkar precis som den ska! Numera kan man hålla kopplet mellan tummen och pekfingret under promenaden och ändå kontrollera honom, åtminstone så länge man inte möter en annan hund. I lördags blev han attackerad av en lös schäfer och tyvärr verkar det som att han efter det är den som gör utfall först :( Tidigare har han gjort utfall mot vissa hanar men nu har utfall skett oftare känns det som eller också har vi haft otur att bara mött hanar han ogillar... Tanken var ju att jag skulle köpa en nosgrimma vilket jag gjorde, men den lyckades han få av sig på en sekund och eftersom den mindre storleken var slut och då han verkade tycka att selen var behagligare så fick det bli det.

Även om vi inte gjort något under veckan så tär det på kontot! Förutom liiiiiiite shopping så känns det inte som att jag gjort något för pengarna direkt, men nu får jag börja snöra åt kontot, det är ju bara 1 juli och därmed långt kvar av månaden. Jag har inte riktig koll på hur mycket som går åt till bensin varje månad än heller så sådana pengar måste också sparas + att jag ska teckna en försäkring åt Pepsi!