Hakuna Matata

2012-09-30
16:28:03

Ecco Mimic /L
Nu var det också dags för nya skor. Lilleman hade vuxit ur sina gympaskor. Kändes vemodigt att kasta dem, men skor som barn lär sig gå i ska aldrig ärvas eftersom skorna formas efter fötterna. Jag köpte så det ska gå att ha sockar i dem, jag hoppas vi kommer undan med att ha dem långt in på hösten/vintern med tanke på att de kostade 750 kronor. Ja, svindyrt för barnskor men jag ville ha Gore-Tex. 
 

2012-09-30
15:01:13

Trollcollection /L
Jag köpte en overall i veckan. Det blev en parkdress 3-i-1 från Trollcollection, vilket är en norskt märke. Väldigt vanligt här och håller hög kvalité. Overallen var dyr men jag räknar med att kunna ha den till eventuella syskon också. Jag ser på barnen i barnehagen som har Troll och de håller bra. Overallen har en avtagbar ulldel så lilleman kan ha ytterdelen redan nu i höstkylan. Hoppas den värmer bra i vinter också!
 
 

2012-09-30
14:01:00

Femtio nyanser av honom /L
Min älskade mor överraskade mig med att skicka en svensk översättning av Fifty shades of Grey (Femtio nyanser av honom) på posten. *Lycka*
Så nu har jag läst den igen. 
Tyvärr tycker jag faktiskt att den inte är översatt så bra som jag hade önskat.
Känslan i orginalet är annorlunda, mer varm...
Mr. Grey kallar Ana för baby och i svenska versionen har detta översätts till älskling. 
Liten detalj som irriterar mig. Hur hade ni översatt smeknamnet baby?
Men den är fortfarande lika bra så läs den ;)
Tror till och med min kära mor fastnade.
 
Andra delen i triologin kommer 12 november. Can´t wait.
 
 
 
När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras. E L James utforskning av sexuellt maktspel är chick lit med feministiska förtecken.
 
Tidigare inlägg 1 2

2012-09-29
16:51:00

W.E. /S

W.E. är en passionerad berättelse om sökandet efter den sanna kärleken, sedd genom en av tidernas mest omtalade kärlekshistorier.

Wally lever i ett kärlekslöst äktenskap på Manhattan och är besatt av Wallis Simpson, den eleganta amerikanskan som trots att hon var skild, förtrollade Englands blivande kung och fick honom att ge upp tronen för kvinnan han älskar. Wallis Simpson blev hertiginna av Windsor och tillbringade återstoden av sitt liv som en celebritet i exil.
Wally finner inspiration och kraft i hertiginnans övertygelse att kärleken betyder allt och inleder ett förhållande med en man vars ovillkorliga kärlek blir som en befrielse för henne.

Det blev vårt filmval under kvällen igår. Jag som älskar kärlekshistorier och ännu bättre, verklighetsbaserade filmer, tyckte den var helt okej. Jag kände till kärlekshistorien om Wallis Simpson och kronprinsen sedan filmen Kings speech, men jag visste inte mer än att det var en skandalromans och att han gav upp tronen för henne.

Filmen var lite svår att hänga med i ibland då den ständigt hoppar mellan berättelsen som utspelar sig under 30-talet med kronprinsen och Wallis, och med nutid då man får följa Wally.
Det händer inte så mycket men det ger en inblick i ett äktenskap som verkar så perfekt från utsidan men som är så kärlekslöst i verkligheten. Samma poäng gäller egentligen romansen med kronprinsen där allt fokus hela tiden varit hur mycket han gav upp för sin kärlek för henne, men ingen tänker på vad hon gav upp för honom då hon blev hatad av alla... och hur lämnar man en man som gett upp sitt land och kungatitel för din skull, om kärleken inte skulle hålla?


Det kanske inte är en film jag kommer att komma ihåg för alltid men intressant och tänkvärd, och passade mig perfekt som älskar kärlekshistorier gärna verklighetsbaserade, och allra helst som utspelar sig i en annan tidsera.Jag tyckte också om att den inte är sliskigt romantisk utan snarare bara en berättelse som belyser så mycket mer än bara det fina...


 

 


Ikväll bjuder älskling på 3 rätters här hemma med mozzarella, tomat och babyspenat som förrätt (såååå gott och sååå enkelt!), stekt rostbiff med potatisgratäng och hemmagjord pannacotta :)

Det blir väl lite filmmys även ikväll, men vad det blir för film återstår väl fortfarande att se...


2012-09-28
18:24:25

/S
Förra veckan var en tuff jobbvecka med många långa och sena arbetsdagar, så efter helgen laddade jag för en bättre vecka  - men icke! Den här veckan blev istället värre än förra då jag istället för att jobba sena dagar har fått jobba med kollegor som varit hemma och vabbat och som vanligt finns inga vikarier att få!!
Men idag hade jag skönt nog min tidiga fredag vilket var väldigt välbehövligt!
 

När jag ändå slutade tidigt hade jag tagit tillfället i akt att boka tid på hundtrimmet åt vovven. Så medan han blev fin gick jag en runda på stan. Tyvärr var jag inte alls sugen och tröttnade efter bara 30 min men tvingade mig själv att stanna då det inte fanns någon mening med att åka hem innan han skulle hämtas.
Jag lyckades i alla fall få med mig två nya pocketböcker hem som jag hoppas ska vara bra, jag har nämligen saknat läsningen de senaste veckorna men inte haft någon bok jag varit sugen på. Inne på bokaffären fanns E.L James bok Femtio nyanser av honom eller vad den heter, överallt. Jag blev lite sugen då jag hört att man ska fastna totalt men de tog 180 spänn för en POCKET (!!!) blev jag för snål, det får helt enkelt vänta tills den värsta hajpen är över.
 
Idag (och resten av helgen) kommer det bli lugnt. Idag var det min tur att stå för matlagningen. Jag har varit jättesugen på pizza, men då vi pratat på att eventuellt gå ut och äta imorgon så fick jag inte köpa pizza så istället får det bli en hembakad sådan, vilket egentligen oftast blir godare.
 
Någon som har några filmtips kanske inför kvällen??

2012-09-24
19:59:00

Det går bra nu /S
Min första godisfria månad börjar närma sig sitt slut och jag måste säga att det går riktigt bra!!
 
Dock får jag väl erkänna att den inte är helt godis/kakfri då jag och syrran bestämde oss för att tillåta oss själva att äta kakor/glass på helgen om vi blir bjudna, så det har jag gjort, men då har jag också valt att bara ta EN sak.
Skönt nog så känns det som att det värsta sockersuget är borta. Även om sötsuget kommer över mig då och då så blir det inte så starkt som innan.
 
För att kompensera så har jag istället köpt hem vindruvor till helgmyset vilket har funkat precis lika bra. I fredags köpte jag hem chips (är ju framför allt socker jag vill undvika) för "något gott måste jag ju få äta", men det roliga var att det slutat med att T åt upp röret själv under helgen och jag var inte det minsta sugen trots att han smaskade och åt bredvid mig. Jag får väl hålla tummarna för att vindruvorna ska fortsätta kännas som ett bra alternativ. Jag ska dock se till att passa på att baka någon äppelpaj nu när det är säsong för det är bland det bästa jag vet och det är så kort tid man gör det då jag aldrig köper äpplen för att göra paj utan gör det bara när jag har tillgång till äpplen hos mamma o pappa....
 
Någon mer som ingått ett liknande löfte - och hur går det i så fall?

2012-09-23
20:13:13

Energipåfyllning /S
Den här helgen har varit så himla lugn och det har varit precis vad jag behövt efter en lite för jobbig arbetsvecka.
I fredags blev jag lämnad ensam hemma då T hängde med sina kompisar ut, men det var faktiskt ganska skönt då jag var alldeles för trött. Jag passade på att se filmen "Like crazy" som jag har haft liggandes på datorn ganska länge men inte kommit mig för att se. Min bloggkollega L har ju redan skrivit om filmen här, men jag hade en liten annan uppfattning om filmen då jag mest satt och var irriterad. Den var realistisk samtidigt som det fokuserade på förhållandets dåliga delar så mycket att man aldrig förstod varför de ville vara tillsammans?! Men jag gillar nog mer de där töntiga superromantiska kärlekshistorierna...
 
Igår gjorde vi lite av varje på dagen. Vi hade tänkt gå på trav men när vi vaknade och det regnade och blåste och bara var +7 grader tappade vi suget helt. Istället åkte vi mot Expert för att kolla in deras konkursutförsäljning men även den planen gav vi upp när vi såg den lååååååånga kön som sträckte sig utanför butiken - det var ju inget vi skulle ha egentligen så istället hamnade vi hos pappa för lite fika, innan vi åkte vidare för fika nr 2 hos Ts mormor som vi tyvärr inte kommer oss för att hälsa på så ofta som vi kanske borde, men det är väl som det brukar med äldre släktingar, man tänker tanken att man borde så mycket mer än att faktiskt bara ta tag i det och åka dit!
 
Kvällen slutade i alla fall på hemmaplan, bara T och jag och det var så mysigt. Första höstkvällen där man passar på att tända massor av levande ljus, se en bra film (Avatar) och bara sitta och prata i lugn och ro.
 
Imorgon väntar en ny arbetsdag och jag är allt annat än taggad. Jag har kommit in i en period när jag bara är trött och sliten och jag orkar inte riktigt med jobbet just nu vilket gör att jag kanske fokuserar mer på det negativa än det positiva just nu. Men man måste få ha sådana perioder också...
 
Nu ska vi i alla fall duka upp för lite kvällsfika i form av te och ostmacka - ännu en mysfaktor med hösten :)
 
 

2012-09-21
21:23:47

Thank god it´s friday /S
Fy vad jag har längtat efter fredag den här veckan!
Det har varit alltför många långa dagar och barngruppen har varit extremt högljudd, uppe i varv och mina ord verkar inte gå in i någon annans öron än mina egna för det känns som att jag pratar med mig själv 90 % av gångerna jag försökt tillrättavisa dem. Men trots det är det en härlig barngrupp, de har bara ofantligt mycket energi och egen vilja varenda en av dem!
 
Veckorna och dagarna rullar på trots att jag är inne i en trötthetsperiod där det känns som att jag inte gör annat än jobbar och sover. Idag är just en sådan kväll då jag slappar med gott samvete efter en jobbig vecka. Darling är ute med grabbgänget och jag försöker fastna i en film men att få sjunka ner i sängen lockar allt mer så vi får väl se hur länge jag lyckas hålla mig vaken...
 
Imorgon hoppas vi i alla fall på fint väder för i så fall blir det trav för vår del!
Det är knappast ett stort intresse för vår del men de senaste två åren har vi besökt Färjestad travbana under Unionstravet och spelat på hästar och det är riktigt roligt. Varken jag eller T kan ju något alls så vi spelar mest på namnen och det är bara småsummor, men roligt är det!
Förra året lyckades vi gå precis +-0, i år har vi en hel del saker vi vill köpa/göra så det skulle ju inte göra något om man vann en liten summa i alla fall ;)

2012-09-18
18:55:00

Dryg vecka /S
Jag är så trött och det blir inte bättre av att jag har världens tråkigaste arbetsvecka. Jag slutade 16.30 igår, 17.00 idag, 18.00 imorgon, tidigast 19.00 torsdag och 15.30 på fredag, med andra ord många och långa arbetsdagar och tyvärr ligger ju alla utvecklingssamtal framför mig under hösten vilket innebär att det kommer att bli fler av dem.

För att se lite positivt på det hela så kan jag ju glädja mig själv med att det nu är mindre än en månad kvar tills vi får tillträde till huset! Jag längtar så himla mycket och känner att trots att hösten vanligtvis är en tuff årstid ofta för mig, så har jag mycket att se fram emot just den här hösten!

2012-09-15
22:33:08

Vinnaren i årets kategori för fulast ring är.... /L
Då och då snosar jag in på smyckessidorna och drömmer mig bort i ringarnas värld. Some day liksom ;)
Såg en så jävla ful ring för 50.000 kronor! 
 
 
Nej, tack.

2012-09-15
14:50:38

Ingen gräsänka längre /L

Då är J tillbaka. Varit 2 långa veckor men det har gått bra. Måste man så måste man :) Lilleman har fått en ryggsäck av sin mormor med bild av sig själv på. Bara en unge kommer undan med det. Tror inte det vore samma sak om jag kom med en ryggsäck med stor bild av mig själv på...


2012-09-14
17:00:08

Underbara helg! /S
Då var det fredag igen, och den är lika välkommen som vanligt!!
Ikväll blir det en sväng hem till syrran med familj efter att hon ringt och bjudit hem oss på mat, och det tackar vi givetvis inte nej till - dels lite trevligt kvällssällskap och också att själva slippa ställa sig i köket när man är trött efter veckan som gått.
 
Imorgon är det dags för Tjurruset som darling ska springa. Just nu visar prognoserna solsken vilket vi hoppas på, dels för att göra löpningen lite behagligare kanske, och för att jag som åskådare och hejaklack ska slippa stå och frysa i regn och blåst. I övrigt är det tunt med helgplaner... Nu när flytten närmar sig försöker vi göra något varje helg som en förberedelse inför flytten. Den här helgen tror jag att det kanske får bli en genomgång av våra garderober för att se vilka kläder som inte längre platsar - ni vet den där stora högen med kläder som kanske inte passar så bra längre men som snart nog gör det...! Nu ska den UT, passar den inte nu så kommer det att dröja tills den gör det, och den dagen de kläderna passar så kommer jag ändå vara sugen på att inhandla nytt! Vi får väl se om det kanske kan packas ner lite böcker också...
 
Svärföräldrarna reste idag till Italien så eventuellt blir det en övernattning i sommarstugan för vår del, det kan vara lite mysigt att få komma dit ut bara vi två. Laga lite god mat, tända i kaminen och bara mysa helt enkelt... men vi får se, är lite sugen på biobesök också då det var länge sedan senast nu...!!
 
Hur som helst, ha en skön helg!!

2012-09-12
19:09:51

Bad lip reading - Twilight /L

2012-09-12
18:14:55

Musik /L
Snälla kan ni inte ge mig tips på bra musik... känner att jag lyssnat i sönder min spellista under mina kontordagar. 
 

2012-09-12
15:16:00

När vänder det /S
Är inne på min andra godisfria vecka men jag börjar lessna lite...
Jag har inga större problem med att hålla mig borta egentligen, men det är så jobbigt att känna det där suget.

Idag till exempel...
Jag var tvungen att springa in på ICA för att hämta ut mitt nya kontokort som kommit, och deras postservice låg precis intill mejerihyllan och då funderar jag på om jag nog inte ska köpa mig en Risifrutti till mellanmål. Den tanken står jag och funderar över fram och tillbaka tills jag inser att jag bara försöker lura mig själv. Att köpa Risifrutti är säkert ungefär lika nyttigt som att köpa choklad, det är sockret jag var ute efter!! Jag har ju både mackor, yoghurt och smoothieingredienser så det fanns verkligen INGEN anledning till att köpa en Risifrutti utöver den sockerlängtan jag hade....

På tal om något helt annat så är vädret helt crazy!
Har varit ganska fint hela dagen och nu från ingenstans kom världens regnskur och storm?! Det var likadant i helgen...

Nu ska jag i alla fall ta en powernap och hoppas på att det fina vädret återvänder snart så jag kan ta med vovven på en långpromenad!

2012-09-11
20:39:02

Filmmaraton i sjukstugan /L
Like Crazy
 
 
En film om en brittisk student som faller för en amerikansk kille. Efter att hon stannar för länge och trotsar visumet  resulterar det i att hon inte är välkommen tillbaka till USA längre. Kan de ha ett långdistansförhållande? Ska de träffa andra? Väldigt realistisk film om kärlek utan hela Hollywood-klichéen.
 

Dark Shadows
 
Senaste av Tim Burtons filmer. Då vet du också vad du får. Handlar om Barnabas Collins som blir fördömd till vampyr efter att inte bemött en häxas kärlek. Efter att ha spenderat 200 år inlåst i en kista släpps han av en slump ut till ett amerikanskt 70-tal. Familjen är i stort behov av hjälp, psykiskt som ekonomiskt och Barnabas ser det som sin uppgift att ordna allt igen. Helt okej film, inte så rolig som jag förväntade mig dock.
 

Men in black III
 

 

Denna gång ska agent J resa tillbaka till 60-talet för att rädda agent K från att mördas av en alien. Inte alls lika bra som föregångarna. Första är fortfarande bäst, men okej tidsfördriv.
 
Girl in progress
 
 
Girl in progress handlar om singelmamman Grace och tonårsdottern Ansiedad. Grace har en affär med en gift läkare och Anisiedad bestämmer sig för att ta en genväg till vuxenlivet genom att planlägga en rad händelser som ska göra att reslutatet landar på att hon är kvinna och kan därmed resa och lämna sin mamma för alltid. Det innebär revolt mot skola och mamma, dricka, förlora oskulden m.m. Helt klart sevärd!

2012-09-11
14:02:00

Vart går gränsen? /L
Det finns så otroligt många debatter kring det att vara förälder. Allt från mat till uppfostran. Och alla har åsikter. Och alla gör fel i någons ögon. Jag gör mycket omedvetet och även medvetet (för man ORKAR fan inte bry sig). Det är jättelätt för vissa att sitta på sina höga hästar och ha åsikter om andra. Men som förskolelärare måste du ha i bakhuvudet att alla kommer ifrån olika hem, kulturer, religioner, yadayada. Så det är bara att bita i det sura äpplet och vägleda där det uppenbarligen finns behov av det. Vilket är lättare sagt än gjort.
 
Jag har tagit upp ämnet förut men det ligger mig varmt om hjärtat. Det är skittråkigt att köpa kläder till barn. Nyfödda är generellt könsneutrala men när barnen blir äldre försvinner det neutrala och det ska delas in i könsroller. Blått eller rosa. 
Färger är en sak men hur många gånger ska vi läsa i tidningen om alla dessa "sexiga" kläder småflickor ska klä sig i. Jag blir fan illamående. Det är inte sött eller roligt någonstans. Och det finns vuxna, ansvarstagande människor som lever under 2012 som faktiskt köper skiten. Då börjar man seriöst fundera över vilken värld man lever i. Inte nog med att barnen kläs i plagg skapta för en vuxenkropp, de ska också posera utmanande. Varför klassas det inte som barnpornografi egentligen? Vart finns föräldrarna? Vart finns ansvarig fotograf, publicist, redaktör? Det är bara så jävla sjukt. 
Jag vill egentligen inte publicera dessa på vår blogg men bilderna finns där ute så vem som helst kan se. Tyvärr.
 
 
 
 
 
 

2012-09-11
12:08:48

Agnes Obel - Riverside /L
 
 
 

2012-09-10
19:02:28

Typisk måndag /S
Herre min gud vad jag är trött!
 
Idag var en typisk måndag på jobbet med barn som var fulla med spring och glädje över att återse kompisarna men idag var de HELT uppe i varv och bara sprang runt och skrek till varandra när de skulle prata. Hörseln var det definitivt något fel på för de hörde inte ett ord av vad jag sa så jag är rätt less på min egen röst också efter allt tjat.
 
Hade det inte varit för att T åkte i Sthlm imorse och jag därmed måste gå med Pepsi på en kvällsrunda, så hade jag seriöst övervägt att gå och lägga mig för kvällen redan nu - jag är sååååååååååååååå trött!!
 

2012-09-10
18:20:00

What to expect when you´re expecting /L
Igår såg jag "What to expect when you´re expecting" (kunde de inte komma på en längre titel!). Många kända ansikten i filmen. Handlar om olika kvinnor/familjer som alla har gemensamt att de ska få tillökning. Mycket klichéer som vanligt i denna typ av film. Inget märvärdigt överhuvudtaget och jag kommer förmodligen ha glömt bort den i det den hamnar på DVD hyllorna. 
 

2012-09-09
21:49:49

Första veckan avklarad /S
Söndag kväll och jag har därmed första godis-/kakfria veckan bakom mig. Det har gått riktigt bra, även om godissuget har kommit över mig några gånger så har jag lyckats hålla mig.
Jag får väl erkänna att jag åt lite glass idag hemma hos syrran, men jag och min andra syster som ingått den här dealen har bestämt att man får äta en gång under helgen om man blir bjuden. Därmed blev det lite glass idag. Men jag avstod ifrån alla kakor!
 
Känns skönt att jag klarat av första veckan, nu är det bara att fortsätta kämpa på!!

2012-09-08
15:39:44

The Avengers /L
Igår fick jag sett super-hypade Avengers. Jag har ju sett alla karaktärernas tidigare långfilmer (som alla är att föredra framför denna tyvärr).
Handling: Jordens framtid håller på att gå under tack vare Asgårds egen Loke (!?). Tillsammans ska hjältarna (Thos, Iron main, Hulken mfl) försöka besegra honom. Dessa superhjältefilmer brukar ju ha en orealistisk handling men det blir för mycket för mig. 
Jag saknar all humor som actionfilmer brukar innehålla. Visserligen får Robert Downey Jr (Iron man) till det ibland men allt för sällan. Nej, The avengers var tyvärr en besvikelse. Får hoppas uppföljaren blir bättre, (ja, jag kommer säkert se den också i brist på annat.)
 
Mest underhållande scenen:
 
 
 
Over and out!

2012-09-07
18:47:00

Lana Del Rey - Blue Jeans /L
 
 
 

2012-09-07
16:53:06

Köpbegär /S
Just nu är jag inne i en period när jag har en massa saker jag vill köpa, och Blocket.se får sig ett besök dagligen.
 
Överst på önskelistan står en ny bil! Jag börjar bli lite less på min trogna följeslagare som jag trots allt varit väldigt nöjd med. Jag fick mycket bil för de pengar jag la ut och den har inte krånglat något alls, startat omedelbums även de allra kyligaste dagarna... MEN... den har ju knappt någon motor så det händer ju inte så mycket när man trycker på gasen, och även om jag fick mycket bil för pengarna så är det en billigare bil och variant vilket gör att komforten är sisådär. En liten kombi har varit smidig men det är en liten bil - nu vill jag ha något större!
 
http://www.sportbilen.se/bilder/bilder/vectra_caravan_468.jpg
Opel Vectra kombi är en bil som jag tittat en del på. Jag har ju varit supernöjd som sagt med min Opel Astra som är deras enklare bil, så jag tror definitivt jag skulle kunna trivas med deras lite mer påkostade och större kombi. Ett stort + är ju att de är lite billigare än andra märken trots att de ändå är bra bilar....
 
http://www.micar.pl/grafika/Samochody/big/passat_kombi_1.jpg
Utseendemässigt hade jag gärna köpt en Passat. Men det är inte ett märke jag kan så mycket om förutom att det kostar en del...
 
Ja, det finns givetvis många bilar jag gärna bytt ut mot min Astra, men som nybliven husägare så kan jag väl inte påstå att det finns många kronor kvar att lägga på en ny bil.... Men att önska kostar inget som min kloka systerdotter berättade för mig ;)

2012-09-06
19:21:30

Passenger - Let her go /L
 

2012-09-06
17:40:39

Mumford & Sons - After the storm /L

2012-09-06
16:37:57

Säcken knyts ihop /S
Idag är det dags för bankmöte och det är efterlängtat för det känns som att det är en stor del av allt det här praktiska som måste göras innan vi kan njuta av vår husflytt fullt ut. Men idag har T varit duktig och ringt massor av de där tråkiga samtalen, så nu är bredband och telefoni + sophämtning + el anmält! Det känns som att vi äntligen börjar knyta ihop säcken...
 
Utöver det är vi inne på min fjärde godisfria dag och det har ännu inte ätits någon sötsak, sen kan jag väl inte påstå att jag kommit igång och rört på mig i den utsträckning jag tänkt men det är för att jag varit så förbaskat trött. Jag känner att jobbet suger mycket energi just nu då vi inte riktigt hittat våra rutiner, och framför allt har inte barnen hittat dem för det är sånt jäkla tempo. Sen blir utmaningen extra stor när majoriteten av gruppen är mellan 1-3 år, då räcker det med att ETT barn ballar ur och börjar hoppa och skrika så har man helt plötsligt tio barn till som tycker det ser superkul ut och det spelar ingen roll hur arg fröken ser ut i ansiktet, för att hoppa runt och skrika med kompisarna är ju såååå roligt :)
 
Imorgon är det i alla fall fredag och jag slutar tidigt. Just nu tror jag att jag röstar för en filmkväll hemma med T som uppladdning inför att inleda flyttpackandet kanske i helgen. Det känns som att det börjar bli dags då det bara är 4 veckor tills vi får tillträde till huset. Sen flyttar vi förvisso inte in förrän helgen därefter men sista veckan ska vi ju måla i huset så då vill jag kunna jobba hela kvällarna där och inte behöva ägna allt för mycket tid åt att packa.
 
 

2012-09-05
21:27:00

♥ ♥ ♥
Idag har jag haft en inte heeelt negativ men rätt så trist dag faktiskt. Men så fick jag så goda nyheter på kvällen. Jag kan inte dela dem här just nu men jag vill bara skriva in det i bloggen så jag minns den här dagen senare.
 
Det är inte ofta man får uppleva glädjetårar och genuin lycka åt någon annans vägnar.
 
Det fick jag idag.
 

2012-09-05
19:03:34

Østlandsk lærerstevne /L
 
I November ska alla anställda i barnehagen på kurser i Oslo. Det anordnas i två dagar och innehåller MÄNGDER av kurser. Problemet är vilken ska man välja? Det är så svårt, för många av kurserna lockar!
 
Ett litet urval:
 
Vilket lyxproblem va? :)
 
Jag älskar föreläsningar och skulle verkligen kunna tänka mig att börja plugga igen!
Ser fram emot dessa två kursdagar. Har en kursdag snart. Då ska jag faktiskt gå själv och höra på bland annat vad Norges jämställdhetsminister har att säga om dagens barn. På kvällen är det kurs i Løft-metoden (vad heter det i Sverige, finns det?)

2012-09-05
17:38:14

Poängjakt /S
Dag 3 på mitt löfte, och än så länge har det inte slunkit ned något godis eller någon kaka och jag har heller inte känt något sug.... förrän idag. MEN det viktiga är att jag inte stoppat i mig något. Jag får väl testa mitt substitut istället som består av skalat och klyftat äpple med socker och kanel på...
 
Igår blev det en långpromenad med syster och vovven och det var pinsamt hur jobbigt det var att gå 6,5 km med tanke på att vi för nästan exakt ett år sedan gick den dubbla sträckan och dessutom höll ett högre tempo promenaden igenom!
 
Idag bestämde jag mig för att försöka sporra mig själv till att komma igång och röra på mig ännu mer så därför har jag nu sparkat igång en poängjakt på jobbet mot kollegorna. För varje 30 min fysisk aktivitet som får upp pulsen (promenad, cykel, gym etc) får man 1 poäng. Alla får själva skriva ner sina poäng på en lista jag gjort på jobbet. I december räknas varje månads poäng ihop och en vinnare koras. Vinnaren får poängsäcken, en säck med 6st presenter då varje kollega innan december ska ha bidragit med en present värd 50-70kr.
Det känns som att det kan bli en kul grej, och eftersom man inte räknar steg eller liknanade utan bara att man rör på sig så kan ju ALLA delta oavsett om man är ett träningsfreak eller ej. Känns alltid kul att göra något tillsammans på jobbet :)
 
Jag påbörjade i alla fall mina 30 min med att gå utfallssteg när jag gick runt på gården idag på jobbet och hade koll på barnen, och jag gjorde mina häldopp på trappen medans jag kollade barnen och jag gick runt på tå några minuter. Perfekt när man vill kombinera nytta med nöje, för jag gjorde allt med barnen - utfallssteg kallades elefantsteg, häldopp tränade vår balans och gå på tå likaså ;)
 
Nu är det dags att slänga ihop lite mat :)
 
 
 

2012-09-04
21:06:52

Vad var det man sa om skomakarens barn....? /L
http://www.picasion.com/

Det första jag har lärt mig i arbetet med barns medbestämmande är att aldrig sig "nej". Men det är lättare sagt än gjort. Vad säger du till en 14 månaders istället? "Nej" är ju det första han lärt sig. Numera lyssnar han inte på det men det är ju en helt annan sak...
 
Mitt lilla hjärta har utvecklat en egen vilja som aldrig stämmer överens med mammas vilja. Ska mamma till höger ska lilleman till vänster. Ska mamma servera mat ska lilleman inte ha. Tar mamma bort maten ska lilleman ha igen. G.a.h.h.h. Jag sa på jobbet att jag har inte alls samma tålamod hemma som i mitt arbete. Jag fick som svar "Då vet du att du är professionell på jobbet i alla fall". Det är ju alltid positivt ;)

2012-09-03
22:00:42

September = startskottet /S
Då var vi inne i september och från och med idag gör jag ett nytt försök till ett hälsosammare liv.
Jag har ingen strategi för träningen än men jag är i alla fal helt inställd på att inte äta godis/kakor/glass de kommande månaderna.
 
Till att börja med har jag tänkt att ha julen som målgång, sen får vi väl se. Just nu känner jag mig supermotiverad så nu är det bara att hålla tummarna för att den motivationen håller i sig :)

2012-09-02
22:59:28

Grey´s anatomy /L
Jag är inne i ett riktigt Youtube-älskar-klipp. Grey´s anatomy har bjudit på en hel del gråt- och skrattögonblick genom åren. Klippet ovanför är en av de absolut bästa. Jag minns hur jag grät. Riktigt jävla brölande rent utsagt. Hjärtesorg... smärta... 

2012-09-02
17:04:00

oktoberlängtan /S
Det känns verkligen som att dagarna går i snigelfart framåt just nu. Jag vill bara att det ska bli oktober så att vi äntligen ska få tillträde till vårt hus.
Idag har vi roat oss (återigen) med att kolla in bygghandlar, denna gång för att närma oss ett beslut om vilka kulörer vi vill ha när vi ska måla i kök och vardagsrum, samt se vad den färgen kan tänkas gå på.

I vardagsrummet har vi bestämt oss för att måla ljusgrått då vi vill ha en ljusfärg som passar till allt så man istället kan förändra med textiler, sedan har vi nästan bara vita möbler så därför vill vi inte ha vita väggar.

I köket är det nylackerade köksluckor i en grå nyans, så där kan vi inte heller ha vita väggar då jag är rädd att det kommer bli en sjukhuskänsla. Så istället funderar vi på att måla två väggar i en isblå(?) färg och de andra två väggarna där det i stort sett bara är fönster och köksluckor, vita. Sen drömmer jag även om att vi ska sätta upp svartgrått, matt kakel men vi får väl se vad som hinns med och vad vi har råd med till en början...

 
http://www.beryls.com/images/81151.jpg
Det här liknar den färg vi tänkt oss i köket. Väldigt skarp, och vågad kanske men jag tror det kan ge lite liv. Skulle det mot all förmodan se hemskt ut så är det två ganska små väggar så då får man väl måla över dem bara!

2012-09-02
16:54:57

Regina Spektor - Hotel song

2012-09-02
15:15:00

Att äta själv /L
making gifs
Lilleman övar sig numera på att använda bestick själv. Detta är inte helt lätt. Det är mer man utanför, brevid, bakom, på, under än det är i honom... Men men övning ger färdighet som man säger.
 
 

2012-09-02
12:51:47

How should I spend my day? /L

2012-09-01
21:43:00

Från gråt till skratt /L
 

Jag älskar den här scenen! Den är så fantastiskt bra och Sally Field är fenomenal. Man går från att gråta hysteriskt till att skratta... underbart.


2012-09-01
19:28:46

Blommor av stål /L
 
Gubben är borta och lilleman har lagt sig. Jag ska avnjuta kvällen i min ensamhet tillsammans med klassikern "Blommor av stål" (Steel Magnolias). 

2012-09-01
09:27:38

Problemet är när man inte vet hur man ska hitta det? /L