Hakuna Matata

2010-03-25
21:52:00

sliten efter en lååång vecka /S
Halloj mina vänner!
Ännu en arbetsvecka börjar lida mot sitt slut... det har varit en lång sådan. Måndagen var väl hyfsat lugn men tisdagen var det full fart hela dagen. Den började tidigt då det var min tur att öppna, och den började onödigt tidigt då jag för en gångs skull var tidig till jobbet, jag var där redan 6.10 fast jag inte börjar förrän 6.30 och första barnet brukar sällan anlända innan 6.50 så jag hade alltså 40 min då jag hade noll och ingenting att göra. När klockan hunnit bli 7.55 inser jag att jag har fem minuter på mig till ett möte för 5-års ansvariga borta på skolan, ett möte jag totalt glömt bort. Kommer fram fem minuter sent men som tur var så var jag faktiskt inte sist. Det blir ett intensivt möte då vi försöker pussla ihop höstens förskoleklasser och det ligger verkligen en hel del bakom det arbetet, något man inte hade en aning om innan.

När timman gått är jag helt slut i huvudet men försöker samla kraft för att genomföra dagens aktiviteter med min 4/5års grupp. Jag hade totalt glömt bort att min chef skulle spendera sin dag inne hos oss och eftersom jag fortfarande är lite obekant för honom jämfört med vad mina kollegor är så valde han givetvis att följa mig och min grupp = the pressure is on! Inte för att min chef på något vis är hemsk, snarare tvärtom men man känner sig ju självklart bedömd. Jag börjar med högläsning som vanligt i den kapitelbok vi håller på med för tillfället och aldrig förr har väl mina barn varit så rastlösa, haft så många frågor om allt som har med allt annat än boken att göra, men det hör väl till antar jag. Därefter valde jag en lätt uppgift för barnen ; måla självporträtt som ska in i deras portfolio. Barnen gillar att rita och det fångar även det barn med mycket spring i benen... vad kan gå fel kan man ju tänka. Så jag tar med mig barnen och min chef in i ateljén, ger barnen varsin spegel och ska precis presentera dagens aktivitet... jag hinner bara nämna ordet självporträtt innan ett av barnen bryter ihop i stortjut... därefter följer 45-60min av hans gnäll/skrik/gråt medan jag försöker vara pedagogisk och hjälpa honom genom uppgiften. Jag säger självklart också att han inte behöver rita om det är så jobbigt, men det leder bara till ännu mer skrik då han trots allt vill måla. Min chef tröttnar efter ca 30 min och går och observerar de andra.
Det var väl kanske inte den bild jag ville ge av mig och min grupp, men jag hade ändå gjort mitt bästa så när jag återvänder till avdelningen och djupandas för att inte koka över av irritationen över min "gnällspik" så känns det som ljuv musik i mina öron när min chef imponerat berömmer mitt ofantliga lugn :)

Onsdagen är helt okej egentligen förutom att jag under eftermiddagen får världens huvudvärk som inte släpper på hela kvällen trots att jag knaprar värktabletter. Faktum är att dunkandet fanns kvar i mitt huvud när jag gick upp imorse och gick inte över trots att jag började dagen med värktabletter. Så även den här dagen har varit tuff med ett dunkande huvud och barn som skriker lite extra mycket, faktum är att huvudet FORTFARANDE bankar. Både jag och kollegan känner oss riktigt slitna så det är skönt att veta att det är långledigt nästa helg!

Imorgon väntar en lång dag på jobbet. När jag väl slutar jobba blir det en snabbis hem för att fixa till mig lite innan T ska skjutsa mig och kollegan till aftonens After work. Förhoppningsvis blir det en rolig kväll! Jag har spenderat den senaste timman i badrummet där jag försökt lära mig göra lockar med plattången men jag lyckades bara få till två riktiga lockar. Det var dock två riktigt snygga lockar som fick mig att vilja lära mig ännu mer! Jag vet inte om det är min teknik, mitt hår, eller min plattång det är fel på men jag SKA lära mig till slut. Lockarna blir ju så mycket snyggare med plattången ju.. Någon som kan och kan lära mig?

Ha en skön fredag mina vänner...!

2010-03-25
20:15:43

Antikrundan /L

Börjar man bli gammal när man sitter och skrattar med gubbarna och kärringarna som deltar i SVT:s "Antikrundan"?


2010-03-21
15:51:38

söndag /S
Hej på er!
Idag är det söndag, sista dagen på denna evighetslånga vecka... den här veckan motsvara verkligen två veckor i mina tankar då den verkligen varit låååång, förmodligen den längsta i mitt liv! Den började ju katastrofalt med magsjuka som bröt ut under eftermiddagen efter en jobbdag med illamående, hemma och sjukanmäld tis-tors, återvänder till jobbet på fredagen och känner mig nästan löjligt glad över att få jobba. På fredagskvällen träffar T sina killkompisar och jag och Pepsi håller varandra sällskap här hemma.
På lördagen påbörjar jag min köpa-ny-telefon-jakt efter att ha läst om olika modeller på nätet. Jag blev mer och mer sugen på en mobil med touchfunktion men efter att ha känt på några i butiken så inser jag att jag är helt handikappad vad gäller att toucha sig fram, jag tryckte på allt och inget och hamnade fel varje gång. Eftersom nästan alla nya telefoner idag har just touch så var urvalet ganska begränsat, och ännu mer begränsat blev det då jag verkligen var mest sugen på en vikbar mobil. I slutändan blev det i alla fall en Sony Ericsson W508 för 1800kr från Netonnet. http://eiyad.files.wordpress.com/2009/01/new_sony_ericsson_w508_3g_hsdpa_walkman.jpg
Som alltid när man köper nya teknikprylar så ägnas en större stund av dagen till att lära känna den nya telefonen. På kvällen blir det komedin Couples Retreat som var riktigt rolig, det blev hämtmat från favvostället, Thai coconut och till efterrätt har T bakat kladdkaka så det blev en supermysig kväll.

Idag blev det en sväng ut till netonnet igen efter att telefonens kamera fortsätter att krångla. Personalen är supertrevlig och jag får en ny telefon direkt. Typiskt nog så var alla vita telefoner slut och eftersom jag inte orkar vänta på att de ska få in nya så får det bli en grå istället. Huvudsaken är i alla fall att den här telefonen hittills har fungerat precis som den ska!

I övrigt så blir det en lugn dag. Jag funderade en stund på om det här skulle bli dagen för årets joggingpremiär men nu när jag tittar ut genom fönstret faller det stora vita flingor ifrån himlen så den där joggingpremiären får vänta, istället ska jag nog krypa ner under en filt och sätta på någon film kanske...

Ha det bra mina vänner och njut av helgens sista lediga dag :)

2010-03-18
16:14:35

Torsdag /S
Hej!
Idag är det torsdag och det är första dagen sedan helgen som jag känner mig helt frisk; ingen spya, inget illamående, inte extremt frusen eller trött, inte superhungrig och inte supertörstig. Mina vänner... det är en helt underbar känsla!!
Jag känner mig som sagt helt frisk och har nästan lite skuldkänslor för att jag sjukanmälde mig även idag, men jag kunde ju inte veta igår hur jag skulle må idag, och som jag sa även då så är det ju bäst att ta det säkra före det osäkra.

Idag började jag dagen med en skön långpromenad med Pepsi. Det var blött ute men det var en riktigt härlig promenad som fick mig på superbra humör då min söta lilla vovve gick som en ängel hela promenaden, från början till slut, både med koppel och utan koppel... Han har utvecklats så otroligt mycket sedan i somras då han flyttade hem till oss. Min stora förhoppning och dröm har hela tiden varit att han ska kunna gå fint i koppel utan att dra, eller till och med att han ska kunna gå lös bredvid mig utan koppel för det är väl den bilden alla har av det perfekta hundägandet... en ständig vän och följeslagare som följer dig på promenaderna där man kan gå och tänka på allt och inget utan att ständigt övervaka sin hund... idag hade vi en sån promenad... vi har haft sådana promenader förr men det som är så härligt är att istället för att dessa promenader är undantagsfall så har de kommit att bli det som hör till det normala och de där jobbiga promenaderna är istället undantagsfallen :)
Vi kan fortfarande inte lita på honom till 100 % i vissa situationer men vi har kommit så otroligt långt med som känns viktigt. Idag påbörjade jag inkallningsträning med visselpipa då det är just inkallningen som fortfarande kan vara sisådär i vissa situationer. Så idag tog jag med mig "hundpipan" visslade och matade honom med godis direkt några gånger, sen vissla jag när han gick bredvid mig och matade honom genast med godis. Sedan visslade jag när han var påväg mot mig när jag hade kommit före honom en bit och berömde genast med godis när han kom. Sådär höll jag på och gjorde några gånger under promenaden och det verkar som att han förstod att visslandet var det samma som belöning för han kom direkt jag visslade. Så nu gäller det bara att fortsätta den träningen... gjorde ju inget avancerat idag utan visslade bara när inget annat intressant lockade honom. Målet är ju att han ska komma när jag visslar oavsett situationen, men vi får ta ett steg i taget och idag var definitivt en toppenbra början. Ett annat framsteg med Pepsi var att jag trimmade hans öron igår med vår nya trimmer, något jag trodde skulle ta månader av träning innan jag skulle få göra men han satt nästan helt stilla hela tiden :)

I övrigt händer inte mycket. T gjorde sin sista tenta på sin utbildning i tisdags, den gick bra, klart godkänd men som vanligt hoppas han ju på mer. I och med att den är gjord så har han sparkat igång med sitt ex-arbete som går ut på att bygga en hemsida åt vår gamla hundkursinstruktör. Som den målmedvetna perfektionist han är så har jag inga som helst tvivel om att han kommer bygga en bra och snygg hemsida och vara färdiga med utbildningen till sommaren.

Nu ska jag snart hämta tvätten och lite senare ikväll ska vi lyxa till det med lite Mcdonalds mat som vi båda var supersugna på!

2010-03-17
16:45:17

Onsdag /S
Halloj på er!
Nu börjar jag äntligen att känna mig som en människa. Jag kan inte påstå att jag känner mig som vanligt då jag fortfarande mår lite illa vid tanken på mat men jag försöker att äta lite smått ändå då jag tror att det kanske är det kroppen behöver just nu för att verkligen återställa sig helt. Idag ska jag äta helt vanlig mat för första gången i form av torsk och mos, vill ju vara snäll mot magen. Igår åt jag en liten skål med kokt ris då det ska vara bra och snällt mot magen men det var verkligen allt annat än gott. Ris med sås eller grytor till är jättegott men att äta en skål med enbart ris var nästan äckligt, fick verkligen tvinga i mig skålen. Imorse och förmiddags mådde jag lite illa så jag ringde och sjukanmälde mig även imorgon för att mina kollegor skulle ha en chans att hitta en vikarie. Men det illamåendet har nu näst intill försvunnit. Den här dagen har jag ägnat åt att städa undan alla tänkbara magsjukebaciller; sofftyget, kuddfodral, plädar har tvättats, i vardagsrummet har alla ytor torkats av inklusive fönster, golven har dammsugats och skurats. Även badrummet har fått sig en ordentlig storstädning och sen har jag dammsugat och skurat golven i övriga lägenheten. Imorgon ska jag dock se till att städa även sovrummet och köket ordentligt så att det är rent överallt. Nu luktar det kemikalier överallt vilket är underbart då spylukten har suttit i näsan, men nu tränger den andra doften förbi det och det känns som att jag kan börja lägga magsjukan åt sidan.

Men som sagt, blir hemma imorgon med. Då blir det mer tvättning då den vanliga tvätten väntar på att bli tvättad. Det blir lite mer städning som sagt och sedan ska jag försöka tillbringa en hel del tid ute om vädret tillåter då jag börjar känna mig som ett levande lik efter att ha suttit instängd sedan i måndags eftermiddag...

Hoppas allt är bra med er andra!

2010-03-16
14:06:32

Tisdag /S
Hej!
Det är tisdag och jag sitter nerbäddad i fotöljen i vardagsrummet. Vardagsrummet har nämligen varit mitt hem det senaste dygnet på grund av magsjuka.
Det började igår med att jag mådde lite smått illa på morgonen och kände mig allmänt konstig hela dagen. Jag trodde att det kanske berodde på att jag var hungrig men illamåendet växte bara efter lunchen. När klockan var halv 3 gav jag upp och åkte hem från jobbet. Jag hade nog bara hunnit vara hemma i ca 30 minuter innan min magsäck tömdes på dess innehåll i några hulkningar. Resten av eftermiddagen/kvällen spenderade jag nerbäddad i soffan med några undantag för fler spyor. Min mun var som ett ökenlandskap men varje försök till att dricka slutade med fler hulkningar.
Natten spenderades på en luftmadrass i vardagsrummet med lampan tänd och spyhinken nära till hands. Vaknade dock bara en gång vid 3 inatt och sedan dess har det inte varit något mer förutom känslan av illamående. Jag har lyckats få i mig 2 rostade mackor och 2 glas med avslagen coca cola och jag börjar sakta men säkert piggna till. Jag hoppas på att det är slut på eländet. Förutom att det är förjävligt att spy och må illa så har jag ovanpå allt det plågats av min rygg eller snarare min svanskota som det värker i som aldrig förr. Antar att det kan bero på alla de timmar jag spenderat i vår knöliga soffa eller på den halvtaskiga luftmadrassen.

Jag saknar min kära sambo, och aldrig förr har jag väl längtat så mycket efter att få kyssa honom. Men vi tar det säkra före det osäkra och försöker befinna oss i olika rum hela tiden, så det får bli luftmadrassen och vardagsrummet även denna natt. Om jag har turen att magsjukan gett med sig så är det sanering av hemmet som står på schemat imorgon. Förhoppningsvis kan man få någon ledig tvätttid så att man kan tvätta alla lakan och filtar and so on. Vi håller också tummarna för att T klarar sig undan  denna hemska sjukdom!!

Nu ska jag gå ut och låta Pepsi få tömma sin blåsa och sen ska jag försöka mig på att få i mig en tredje macka.... wish me luck!

2010-03-14
21:00:10

söndag /S
God afton på er!
En vecka har passerat sedan senast... det har varit en tuff vecka på jobbet då mina kollegor varit frånvarande en hel del på grund av sjukdom eller sjuka barn. Värsta dagen hade jag i torsdags då jag var ensam med 15 barn från det att klockan var 13.30. Inte särskilt roligt men jag kan väl inte klaga alltför mycket då det trots allt är självvalt då jag valde att inte ta in någon vikarie.

Efter en tuff vecka på jobbet var det skönt att få sluta tidigt på fredagen. Efter en kort promenad med Pepsi packade jag bilen och drog vidare mot Karlstad. Det var riktigt skönt med lite långkörning, blå himmel, skön musik och lite trafik som gjorde att man kunde åka hyfsat fort och utan att bli irriterad på en massa idioter. Det var bara en gång jag blev riktigt förbannad och det var när en bil kastade sig ut framför mig mitt i min omkörning, farligt, farligt!
Väl hemma i karlstad åkte jag, mamma och pappa hem till syster för att hälsa på och titta på min systerdotters nya rum som hon var så stolt över. Det blev en helkväll hos syster innan vi åkte hem och jag stupade i säng.
På lördagen blev det en dagsutflykt till släkten i Sunne, en intensiv men trevlig dag! På vägen hem därifrån tittade vi även in till farmor och farfar, så jag hann med att träffa de nära och kära i släkten på en enda dag! Efter en promenad med Pepsi åkte jag hem till syrran för att kolla in Melodifestivalen som för en gångs skull var riktigt bra, och ännu roligare var att vår favvolåt vann! Efter det blev det en Johan Falk-film innan jag åkte hem och återigen stupade i säng... Jag är verkligen ingen kvällsmänniska nu för tiden!

Idag tog jag med mamma på en sväng på Bergvik där vi tittade runt lite i butikerna. Hittade inga kläder av intresse men en vårjacka som jag verkligen gillade inne på Esprit, den nyaste butiken på Bergvik. Hade lite beslutsångest då jackan bara fanns i marinblått och beige, och en beige jacka tillsammans med mitt råttfärgade hår är allt annat än roligt, och jag brukar ALDRIG köpa/trivas i blå kläder. Men efter att ha provat jackan ett par gånger så slutade det med att mamma köpte den åt mig, så nu har jag fått min första födelsedagspresent :)

Ännu bättre blev dagen när jag kom tillbaka till Linköping och skulle tömma min handväska på en massa skräp och då känner något i väskans foder. Efter att ha pillat runt i väskan så hittar jag ett hål i väskans foder och innanför fodret hittar jag mitt absoluta favvohalsband som jag tappat bort för flera månader sedan och som jag letat som en tok efter. Eftersom jag inte hittat det så gav jag upp hoppet om att det skulle dyka upp, så nu när jag väl hittade det så var det nära att glädjetårarna kom, så glad blev jag... jag älskar verkligen det halsbandet då det funkar till allt, och det var en julklapp från svärföräldrarna så det var ju lite pinsamt att tappa bort det.

I övrigt är livet fint, jag hoppas alla andra mår bra också :)

Avslutningsvis, musik som jag gillar just nu;

Pain of salvation - road salt

Anna Bergendahl - This is my life

Donkeyboy - Ambitions

Chris Isaak - Wicked game (seriöst... det här är en av de bästa låtarna genom alla tider!)

U2 - with or without you (ännu en låt som jag räknar som en av de allra bästa låtarna...)

Som sagt, hoppas alla mår bra, puss på er!

2010-03-08
17:48:55

Måndag /S
Long time no see...

Hoppas alla mår bra. Själv känner jag mig nästa som en ny människa i och med att solen har återvänt. Från att ha gått runt och varit helt tömd på energi i stort sett dagligen till att fyllas med massor av ork och energi. Under helgen kände jag tydligt av det. Vi började dagen med en två timmar lång promenad i solen som var riktigt skön förutom blåsten, väl hemma igen och med lite frukost/brunch i magen så kändes det som att jag hade kunnat ta en ny lika lång promenad. T var dock inte särskilt sugen på det och vovven låg och snarkade och sov i sin säng så istället bestämde vi oss för att ta en sväng till Tornby och leta nya vårgardiner som vi varit sugna på ett tag. Utbudet kändes inte så jättestort men till slut hittade vi ett par cerisa i tunnt tyg som bara kostade 99 kr på Åhlens, så de fick följa med hem och det blev faktiskt riktgt fint, framför allt så blir det ljusare + att färgen piggar upp. Innan jag är helt nöjd så ska jag dock leta upp nya matchande kuddar till soffan samt byta ut vår stora tygtavla som vi har ovanför soffan och som jag varit less på ganska länge. Våren verkar ha kommit ute så nu är det dags att låta våren komma även inne :)

I lördags kväll träffade jag vännen M, det blev supergod grillrätt på China som följdes av biofilmen Alice i Underlandet som var riktigt mysig. Det var en bra film men den levde ändå inte upp till mina förväntningar som var ganska höga, men som sagt ändå en bra film. Under middagen så pratades det om lite allt möjligt, och träning var en av de saker som kom upp och det slutade med att jag kanske ska springa Blodomloppet tillsammans med henne och hennes kompisar. Blodomloppet är ett 5 eller 10 km lopp som går i slutet av maj här i Linköping, och hennes lag funderar på att springa  5 km loppet. Jag tänkte att en anmälan till ett sådant lopp kan bli en perfekt morot för joggingen under våren, man vill ju inte skämma bort sig totalt - och 5 km bör man ju klara med lite träning...

Jag började träningen på söndagen ;) Vädret var ju toppen så jag och T tog med oss skidorna och åkte ett varv på Linköpings golfklubb. T var duktig och åkte hela 8 km medan jag genade på en sträcka, men jag var ändå duktig och åkte 6-7 km. Det var faktiskt riktigt roligt, och tekniken börjar komma lite smått. Vi ska försöka åka några gånger till nu innan snön försvinner, så om det härliga vädret håller i sig imorgon så lär det nog bli en sväng efter jobbet... Skidåkning är ju toppenträning och riktigt effektiv förbränningsaktivitet vilket kan behövas efter två veckor men relativt mycket godisätande för min del. T är dock fortfarande duktig och håller sig till frukt, naturgodis och glass...

I övrigt så har väl inget spännande hänt och den här veckan lär väl flyta på som vanligt. På fredag har jag dock min lyxtid på jobbet (7.30-13.30) så då har jag planer på att åka och hälsa på i Karlstad om inte vädret försämras drastiskt. T ska nämligen stanna i Lkpg och tentaplugga, så det blir bara jag som åker hem, och att köra själv i uselt väder är inget jag är så sugen på. Men som det ser ut nu så verkar det ju som att det fina vädret hålla sig :)

Hoppas det är bra med er alla!

2010-03-02
17:26:31

hundar och grannar /S
I helgen gladdes jag och min kära sambo åt att vår granne vägg i vägg verkar ha flyttat, och med henne flyttade hennes två ylande hundar. Förutom att ylandet varit irriterande så har deras ylande och skällande ofta fått Pepsi att börja skälla vilket är ännu mer irriterande. Så ... som sagt vi gladdes åt deras flytt....

En annan sak som inträffade under helgen var att vi mötte en Dobermann-liknande hund utanför vårt hus med en husse som hade lite problem att hålla i sin hund och som verkade allmänt borta. Vi tänkte inte mer på saken förrän vi några timmar senare hörde ett ihållande skällande i lägenheten ovanför.
Igår försökte jag komma i säng tidigt då min väckarklocka ringer kl 5.00 varje tisdag. I stort sett i samma stund som jag stänger mina ögonlock så börjar hunden i lägenheten ovanför åter att skälla... igen... igen... och igen!

Vi hoppar fram lite i tiden, jag och Pepsi återvänder precis från vår långpromenad när Dobermannhunden som vi nu vet lystrar till namnet Nelson springer runt lös. I samma stund som Nelson får syn på Pepsi så vänder han sig om och kommer galopperandes/hoppandes mot Pepsi medan hans husse kommer ut ur vår byggnad. Arg som ett bi biter jag mig i tungan för att inte säga något dumt. Som tur var så reagerade inte Pepsi med agressivitet som han annars brukar göra när han möter andra hanhundar fastkopplad. Husse kommer fram och tar sin hund i halsbandet och ursäktar sig med att hans hund är en valp (= unghund, definitivt ingen valp!!). Jag säger inte så mycket om saken då misstag händer, jag släpper ju själv min hund ibland trots att jag egentligen inte kan lita på honom till 100%. Istället traskar jag och Pepsi in till oss...

... det är nu min irritation stiger till max när jag ser Nelson och hans husse står utanför huset fortfarande, och Nelson springer fortfarande lös fram och tillbaka medan husse knappar på sin telefon. Han har uppenbarligen ingen koll på sin hund, och med jämna mellanrum måste han ropa på hunden då den sprungit utom synhåll. Med jämna mellanrum hotar husse sin hund med att säga ; "Om du inte skärper dig snart så kopplar jag dig!"

Seriöst!!!!!
1. Om hunden sticker så får den ingen mer chans, då kopplar man den direkt!
2. Alla med lite hundkunskap vet att man inte kan resonera med en hund, man kan inte tala den till rätta då den inte förstår vad vi säger!!!
3. Man har inte en hund löst springande mellan bostadshus!
4.  Man ska hålla uppsikt över sin hund hela tiden...!

Om det är så att Nelson och hans husse faktiskt visar sig vara mina nya grannar så kommer jag dö av irritation!!!!!!

För att tala om något trevligare så kan jag tala om att jag kunde hämta ut Pepsis nya trimmer, en Moser Rex som jag köpte på Tradera. Nyfiken som jag är så var jag självklart tvungen att testa den direkt, och till min större glädje så lät han mig trimma honom utan några vidare protester! Jag trimmade förvisso bara magen vilket antagligen är det lättaste stället men ändå :)