Hakuna Matata

2009-09-30
19:22:02

Onsdag /S
Hej!
Idag är jag megatrött efter en dag med mycket utevistelse, det var nämligen dags för vår utedag, så vi spenderade dagen i skogen från tidig morgon ända fram till efter mellanmålet. Vi hade verkligen tur med vädret och vi hade det riktigt mysigt. Vi hade med grillfatet så vi kunde grilla korv med barnen till lunch och till efterrätt blev det grillad banan med chokladbitar i.
Även om dagen varit bra så är man som sagt rätt trött efter att ha varit ute så mycket!

Idag har jag bestämt mig för att jag ska lämna tillbaka mina extraljus som jag köpte till bilen. Jag vill fortfarande ha några men då vi är osäkra på om de går att montera så vill jag lämna tillbaka dem medan jag fortfarande kan. Skulle vi komma på ett sätt att montera dem så är det ju bara att köpa dem igen.

Nu ska jag lägga mig i soffan och ha en skön TV-kväll, idag är det nämligen premiär av Greys anatomy och nu är det äntligen ikapp så långt som jag har sett på datorn! Härligt, härligt...!

2009-09-29
18:01:43

Tisdag /S
Hej!
Idag slutade jag tidigt och det var såååå skönt då vår nuvarande vikarie är knäpp! Idag kom hon och muttrade om att vi borde anmälas, om hon haft barn hos oss hade hon anmält oss direkt som tvingade barnen att vara ute i kylan i 4 timmar! Okej för att det är kallt men va fasen det är inte direkt Sibirien vi bor i, och alla barn har lekt och haft roligt under hela den tiden så det var inte direkt så att vi plågade dem - jäkla puckotjej!! Tyvärr måste vi stå ut med henne en dag till och då lär hon väl ha ännu mer att säga då vi har utedag imorgon och kommer spendera hela dagen ute inklusive alla måltider...

Efter jobbet var det dags för Pepsis besök hos veterinären. Veterinären gjorde en allmän undersökning först innan han kände på knölen som han sedan tog prov på. Det visade sig att det var precis det han misstänkte, en lipom om tydligen är en tumör, en stor fettknöl. Han tyckte inte att vi skulle göra något åt den då den inte alls stör Pepsi mer än att den är ful för oss att se på. Han tyckte dock att vi skulle ha koll på den så den inte växer då det finns en viss risk för att det kan vara en elakartad men det var tydligen mycket ovanligt. Besöket tog ca 20 minuter, det gjorde mig 670 kr fattigare men också både mig och T lugnare så det var väl värt de kronorna. Precis som T sa så hade man ju aldrig förlåtit sig själv om man struntat i att undersöka den och det senare hade visat sig vara något allvarligt...
Under besöket passade vi också på att väga honom och det visade sig att han hade gått upp lite i vikt och nu är en liten dunderklump på 16 kg så han har definitivt byggt en hel del muskler för han kan knappast kallas för tjock. Senast vi vägde honom hade vi bara haft honom någon vecka och då hade han ju urusel kondis.

Nu ska jag snart slänga mig i soffan och bara njuta av en TV-kväll som jag suktat efter i flera dagar nu!

Hoppas ni har haft det bra!

2009-09-28
20:51:42

Måndag /S
Hej på er!
Idag har varit en usel dag av olika anledningar som jag inte kan gå in på här i bloggen, men som sagt så har det här varit en oerhört jobbig dag och jag har varit nära gråten ett flertal gånger. Tyvärr är det nog en känsla som kommer bestå under hösten, det enda jag kan försöka göra är att försöka vara positiv och se framåt.

På tal om annat så var det återigen dags för hundkurs, jag hade verkligen noll motivation då det enda jag längtade efter var att få krypa ner i soffan med en filt och TV-dosan. Tyvärr höjdes inte motivationen något när vi väl kom till kursen då inga nya moment introducerades, istället fick vi träna på de moment vi fått träna på de tidigare gångerna. Både jag och T (och förmodligen även Pepsi) börjar längta efter nya utmaningar nu. Förhoppningsvis kommer de nästa gång. Kursledaren gjorde även lite reklam för en annan kurs han har senare som handlar om flockledardynamik och som var mer individträning än gruppträningen där han går på ägaren för minsta lilla misstag. Måste säga att en sådan kurs lockar lite så att man verkligen får veta när man gör fel för den här kursen är mest generell där man får tips och chansen till att träna med andra hundar, vi känner att vi saknar feedbacken när man gör momenten. Men vi får väl se om det blir någon mer kurs efter denna eller om vi kommer avvakta lite, vi går ju trots allt mot vinterhalvåret och då lockar det inte att stå ute i 1,5 timma i snön!

Nu ska jag titta lite på TV innan jag kryper ner i sängen. Känner mig så himla sliten efter de senaste två veckornas arbete och det känns aldrig som att jag får tid nog att komma ikapp och vila upp mig... Jag är riktigt sugen på att ta ledigt någon fredag inom en snar framtid så att man får vara lite långledig. Tyvärr passar det väl kanske inte så bra nu då det varit någon borta på vår avdelning varje dag de senaste tre veckorna, men vi får väl se, en dag borde jag ju vara värd då jag är den som jobbat igenom alla dessa veckor.

Imorgon väntar ett veterinärbesök, både jag och T är oroade över Pepsis knöl och vill inte vänta och se vad som händer ifall det är något allvarligt, så imorgon direkt efter jobbet ska han till farbror doktorn och få den undersökt. Förhoppningsvis är vår oro helt obefogad, och förhoppningsvis blir inte besöket alltför dyrt :p

Natti natt på er....


2009-09-27
21:39:59

Söndag och helgen i korthet /S
Hej på er!
Nu är vi hemma igen efter en skön helg hemma i Karlstad. Jag har egentligen inte tid att blogga, men det har jag inte imorgon heller så jag tänkte jag skriva en snabbis nu!
Fredag: hemfärd mot Karlstad. Väl framme kollar vi in mamma och pappas nya fina badrum. T tar bilen till sina föräldrar medan mamma och jag åker till syrran för en filmkväll med lite god mat.
Lördag: Jag, mamma och Pepsi åker upp till Sunne. Börjar med ett besök hos moster med lite fika. Därefter lunch hos mormor med mina mostrar och kusiner. Det blir en promenad i skogen och lite mer fika innan det är dags för hemfärd på eftermiddagen. På kvällen blir det till att snofsa till sig lite. Linda och J kommer och det blir lite prat och drickande vid köksbordet. J som är bakis drar sig hemåt när vi tar beslutet att åka mot stan. Jag är taskig och ber min kära sambo att avstå från en utekväll så att jag och L kan få en riktig tjejkväll. Vi åker ner till stan och börjar med varsin shots på Pitchers innan vi går vidare till Koriander där vi spenderar kvällen/natten. Hade riktigt roligt, men det blev en drink för mycket kanske - särskilt med tanke på att den inte ens var särskilt god! Hade dock som sagt riktigt roligt, dansade så mycket att sulorna på mina skor lossnade (eller kanske var det den usla kvalitén :p)!
Söndag: Vaknade upp vid halv tio med et lätt dunkande huvud. Min kära sambo öppnade fönstret så att jag skulle få lite syre och gav mig lite vatten innan han och mor tog med vovven på morgonpromenad. Under tiden hoppade jag in i duschen och vaknade till liv. Det blev frukost/fika med syrran och hennes lilla familj som kom över innan jag och T åkte ut till hans sommarstuga för att träffa hans familj. Väl där åts det middag och jag och Pepsi gick en längre promenad medan T och hans pappa tog upp båten för hösten. När klockan närmade sig 15 åkte vi hem till mamma igen där det blev fika med min andra syster och söta systerdottern innan det var dags att hoppa i bilen och åka mot Linkan!

En härlig helg med andra ord tillsammans med familj och vänner. Det som känns mindre roligt är att jag idag upptäckte en mystisk knöl på Pepsi... så nu är man lite smått orolig för vad det kan vara. Ska rådfråga kursledaren imorgon på hundkursen och förmodligen blir det även en veterinärundersökning inbokad - är ju orolig för att det kan vara tumör eller annat läskigt. Skönt nog så verkar han inte ha ont av den men det lugnar mig bara liiiite....

Dags att sova, hoppas ni haft en lika bra helg som mig!

2009-09-24
20:20:19

Torsdag /S
Hej på er!
Allt bra? Själv mår jag fint, är trött men känner samtidigt att jag har energi idag trots att det varit en ganska jobbig dag då vi var iväg på utflykt med barnen vilket alltid tar lite extra energi. Efter jobbet åkte jag raka vägen till Mekonomen där jag rådfrågade en kille angående extraljus och han rekommenderade den ljusramp från Bosch som jag redan spanat in sedan tidigare. Så sista dagen innan lön har jag verkligen tömt mitt konto, för nu är jag 1500kr fattigare men har å andra sidan förhoppningsvis riktigt bra ljus på bilen innan helgen är slut.
När lamporna väl var inhandlade tankade jag bilen så att den är redo för hemresan imorgon och sen hämtade jag min underbara vovvsing hos dagmatten.
Väl hemma, vilade jag och darlingen på sängen och pratade lite innan jag satte igång med lite bakning inför morgondagens personalfika. Medan morotskakan stod i ugnen var det dags att börja med maten som fick bli simpelt i form av pannkakor. Nu återstår packning och en dusch innan jag är färdig för dagen och för hemresan.

Att åka hem mot Karlstad ska bli så himla skönt men jag känner att tiden är alldeles för knapp, speciellt nu när min kära buddy talat om att det blir Karlstad i helgen. Imorgon tänkte jag mig i alla fall en filmkväll hos syster yster med systrar och mamma, och innan dess kanske ett snabbesök hos svärföräldrarna då vi förhoppningsvis är framme i Karlstad redan strax efter 17. På lördagen ska T på dop + pyssla med vår Opel och extraljuset tillsammans med sin pappa medan jag funderar på att ta en dagstripp till Sunne med mamma och Pepsi. På lördagkväll ska vi träffa Linda och J för något, eventuellt utgång? Lär dock inte bli någon vild kväll då vi allihop har en längre bilresa som väntar på söndagen. Söndagen blir väl en sån där dag där man försöker träffa allihop en sista gång innan det är dags att åka hemåt igen vilket vi tänkte försöka göra vid 17-tiden.... så med andra ord har vi i stort sett varje timma spikad denna helg vilket känns lite trist men samtidigt kul att få träffa alla.

Imorgon väntar i alla fall en skön fredag och avslut på en lång arbetsvecka. Till att börja med jobbar jag lyxtiden 7.30-13.30, och under den tiden är det personalfika, planering 8.30-11, lunch 11.30-12... som sagt, ett skönt avslut på arbetsveckan!

Ha en skön helg allihop!!!

2009-09-23
23:13:32

Ett litet hej /L
Jag är tillbaka! För trött för att berätta allt, jag ska försöka få in bilderna jag tagit också.

Till helgen blir det Schweden, see you then!

Love L

2009-09-22
20:56:03

Tisdag /S
God kväll på er!
I måndags när jag gick till jobbet var jag på riktigt bra humör, för nu var min kollega tillbaka från sin semestervecka och allt skulle vara som vanligt på jobbet. Inget ont om våra vikarier men de blir ändå tyngre att jobba när vikarierna inte är insatta i verksamheten! Min glädjekänsla förvandlades dock till en stor suck när jag väl kom till jobbet då infotavlan visade att min ena kollega vabbade och min andra var sjuk - så istället för att få jobba med mina kollegor så fick jag vara själv tills dess att en vikarie dök upp, och ja, det dök bara upp en.
Inte var det något bättre idag då de fortfarande var hemma, idag var det dessutom fler barn och flera av barnen var riktigt trötta och griniga idag så jag var helt slut när jag äntligen fick åka hem (efter en timmas övertid). Imorgon är det min tur att stänga och de dagarna brukar jag tycka är lite jobbiga och sega men jag gissar på att morgondagen kommer bli extra tung då mina kollegor är borta även imorgon. Om de inte är tillbaka på torsdag så kommer det ha gått två veckor då jag fått jobba med vikarier eller med en borta så det kanske inte är så konstigt att man känner sig sliten...

Igår var det ju dags för hundkurs igen. Pepsi var speedad till max och drog en del i kopplet + att han pep och skällde större delen av tiden. Trots hans energi så gick övningarna jättebra, något som han börjar bli riktigt bra på är att sitta fot, han sätter sig inte perfekt direkt men bara man upprepar kommandot så provar han sig fram tills han sitter perfekt, så det är riktigt kul faktiskt... Att gå fot funkar också ganska bra. Det vi fortfarande kämpar med är att lära honom att gå med slakt koppel och där går det mycket långsamt. Nästa gång sk vår tränare testa oss hårt på just den delen så det känns lite tungt. Han har inte berättat vad testen handlar om men han berättade att ett av testen hade varit att gå med en kopp vatten i handen, drar hunden så får man ju vattnet över sig så jag gissar på att testen under denna kurs är mindre roliga så det är fulkläder som gäller till nästa gång.

Imorgon ska jag försöka att finna energi till att baka en morotskaka som jag ska ha med på fredag då det är min tur att stå för fredagsfikat. Det är väl i och för sig ingen katastrof om man inte orkar baka för jag har köpt mackor och sen går det väl att köpa ett vanligt kakpaket. Det är faktiskt ingen som har haft med hembakat hittills så det är ju bara + i kanten om jag orkar ;)

I helgen är det Karlstad som gäller och det ska bli riktigt skönt att få komma hem. Är lite nyfiken på att få se mamma och pappas nyrenoverade badrum också som jag tror ser jättebra ut, det lär i alla fall vara en rejäl skillnad mot hur det såg ut innan...!

Nu är det dags att ta tvätten... Natti natt på er!

2009-09-20
11:30:30

Söndag /S
Halloj!
Det blev lite shopping igår men inga extraljus till bilen som var tanken med min lilla tur till Tornby. Istället inhandlades det lite annat smått och gott;


Nya söta örhängen, 29 kr på Ur & Penn, billigt och bra :D


Ny överdel som jag faktiskt köpte på Maxi av alla ställen! Även den var billig och bra (199kr). Det här var dock inte det enda plagg jag köpte på Maxi...

Det blev också ett par vindbyxor/träningsbyxor därifrån. Jag provade flera par på Stadium men alla var så tunna där så jag trodde de skulle bli alldeles för kalla. Istället hittade jag dessa på Maxi för 199kr, de har ett tjockare lite stelt tyg och sen är de fodrade med ett tunt mjukt (bomulls?)tyg så de var jättesköna!

Vi går mot en årstid med lite kyligare luft = lilla jag blir supertorr i ansiktet, så det var dags att fylla på lagret med ansiktscreme. Olivas ansiktscreme från Apoteket är helt klart den bästa jag någonsin testat, passar min hud perfekt!

Eftersom jag varit så trött den sista tiden, och det har inte funkat att gå och lägga sig tidigare så blev det nu ett inköp av vitaminer i hopp om att jag ska bli piggare. Väl hemma upptäckte jag dock att tabletterna är gigantiska vilket är lite utav en katastrof för lilla mig som har svårt att svälja tabletter, men jag fick i alla fall i mig en imorse!

Det handlades också lite till lilla vovven, han fick ett storpack med ben som äntligen hittades i rätt storlek och till rätt pris. Vår kille är nämligen lite kräsen och tuggar bara på smala pinnar men vi har försökt hitta smala pinnar i en lite tjockare variant så att han ska få kämpa lite i alla fall, och det har vi hittat men bara i 10-pack förut. Men nu hittade vi ett 100-pack på Maxi! Nu när vi går på hundkursen har vi sett flera som har jättesmarta (men lite nördiga) påsar att ha godiset i som man hänger fast i byxorna då det är en klämma på påsen. Den är som sagt lite nördig men den är supersmidig när man ska träna med lilla vovven. Vi hittade vår lilla påse på Jula för 59kr och jag tror den är värd de pengarna. har haft med den på de två senaste promenaderna och den har verkligen varit jättesmidig!

Jag köpte också en mjukispip till Pepsi i hopp om att den skulle intressera honom. Till vår stora glädje så bet han lite försiktigt i den när vi busade med honom, men den glädjen blev kortvarig då han inte visat något intresse alls sedan dess :/ Någon som har tips på hur man får hunden att intressera sig för leksaker?!

Något extraljus blev det som sagt inte då de var slut på Mekonomens outlet och jag kände att jag behövde fundera lite innan jag köpte några till fullpris då de går på över 1000spänn. Jag har försökt läsa på lite och sett att det finns extraljus som ger en bredare ljusbild (som är det jag vill ha) och sådana som ger en längre ljusbild, men jag har inte fått något tydligt svar på vad jag ska köpa för att få rätt så jag tror jag får åka tillbaka till mekonomen och fråga dem lite mer vad jag kan tänkas behöva som inte kostar skjortan. Allra helst vill jag ju ha en liten ljusramp då jag tycker de är diskreta och snygga i jämförelse med sådana där stora klumpiga saker ... Men vi får väl se.

Idag har vi inga direkta planer. Det ska städas lite här hemma, Pepsi ska bada och trimmas lite, kanske att vi åker iväg någonstans när det är dags för hans långpromenad. Sen ska jag laga lite mat, måste fixa lunchlådor som vi kan äta innan hundkursen imorgon.

Hoppas er helg har varit bra, ni får ursäkta mina bilder som ligger åt fel håll men jag vet inte hur man vänder på dem i det programmet som jag har korten i då de vänds rätt automatiskt när man tittar på dem där men inte annars.

Puss puss!


2009-09-19
10:55:09

Lördag /S
Hej på er!
Idag är det lördag och det är såååå skönt! Min fredag var inte lika skön, till att börja med var det min tur att stänga på förskolan och för det andra var det fotografering som stod på schemat och att fotografera barngruppen var inte särskilt lätt då en del skrek och grinade och var jätterädda för fotografen och att stå/sitta still är inte så lätt för alla barn. I slutändan tror jag dock att han lyckades få några bra kort på oss. Den korta stund som själva fotograferingen varade slukade dock massor av energi från lilla mig så när jag väl kom hem kl 18 var jag helt slut. Vi försökte mysa med lite film och godis men det slutade med att jag somnade i soffan innan klockan hade hunnit bli 22 så jag gav upp och gick och lade mig istället och det var så jäkla skönt.
Vet inte om jag berättat att vår söta vovve är hemsk på morgonen nu för tiden? När han vaknar så vill han att alla andra också ska vakna så han piper, hoppar upp mot sängkanten och stirrar på mig i försök att få mig att vakna, hoppar runt i sin säng and so on... han är allt annat än lugn. Det jobbiga är att han gärna vaknar innan kl 7, och det finns inga undantag så som att ta sovmorgon när det är helg. Imorse var han i alla fall hyfsat lugn så det belönade jag med att gå upp direkt när jag vaknade 8.40 så han inte skulle behöva pipa och hålla på.

Väl uppe så hoppade jag i joggingkläderna och tog med honom på en joggingrunda. Det blev både jogging och gång men  de sträckor som jag joggade så gick det ganska fort för att vara lilla mig. Jag lät honom springa lös en längre del av sträckan och som vanligt när man joggar med honom så håller han sig faktiskt bredvid mig i stort sett hela tiden, får bara säga till honom någon enstaka gång. Vi tränade också på att gå fot när han gick lös och även det gick bra, så när vi väl kom hem igen var jag på bra humör!

Idag är det shopping som står på schemat, det är dock rätt trist shopping då jag tänkt köpa extraljus till bilen då mitt helljus lyser rakt fram och i stort sett ingen annanstans - lite läskigt att inte se något åt sidorna när man kör längs skogsvägar. Har redan pratat med svärfar som sagt att han kan hjälpa oss så förhoppningsvis kan vi få på det när vi åker hem nästa helg. Utöver det skulle jag gärna vilja ha ett par vindbyxor... jag har insett att jag nu har kläder för jogging för alla årstider men inga sköna byxor att gå i, visst kan man gå i mina joggingtights men hur sköna de än är så känner man sig inte så snygg att man vill gå i dem då det verkligen smetar åt...
Men så mycket mer än det lär knappast pengarna räcka till, det är skönt att det snart är lön igen....!

Hoppas ni får en skön solig dag!

2009-09-17
20:16:26

London baby /L
Hola!
Torsdag kväll - snaaart London! :)

Jag har stora bekymmer med packningen, det är väldigt svårt att packa när man max får ha 15 kg. Lite vill man ju ändå kunna handla också. Dumma vikt.

Tänkte bjuda på mitt reseprogram så ni vet vad jag gör de kommande dagarna :)

Lördag:

07.45 Möts på flygplatsen
09.45 Flyget går
10.40 Ankomst i London
11.00 Tog från flygplatsen till hotell
12.30 Incheckning - ut på stan och shoppa!
17.30- 18.30 Förbereder frågor till studiebesök
19.00 Middag på Medival banquet

Söndag:

08.30 Frulle
09.15 International gallery of childrens art
12.00 Camden art och lunch
17.30 Möte och diskuterar studiebesöket
19.00 Middag

Måndag:

09.00 Frulle
10.00 Göra vad vi vill
16.00-18.30 Arbeta med årsplanen
19.00 We will rock you
22.00 Middag

Tisdag:

07.30 Frulle
8.00 Utcheckning
08.45 Åker till Norwegian school
09.30 En timmes deltagande i ett pedagogisk upplägg på norwegian school efterföljt av rundtur.
17.30-19.00 Middag och diskussion kring studiebesöket
19.25 Flyget reser
22.20 Ankommer hemma

Så nu vet ni vad jag gör :)


2009-09-16
20:51:27

onsdag /S
Hej på er!
Idag har jag haft en helt vanlig dag på jobbet, har inte hänt något särskilt, dagen har mest lunkat på. Personalmötet på kvällen kändes mest stressigt då det var så mycket vi skulle gå igenom på så kort tid + att man satt och gäspade hela tiden.
Min kära sambo har jag inte sett till sen jag åkte hemifrån imorse då jag är fotbollsänka ikväll, han har nämligen åkte hemifrån för att spendera kvällen med sina kompisar och glo på fotboll. Själv sitter jag och tittar på Idol, mest i väntan på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att jag ska kunna gå ut och rasta Pepsi en sista gång för kvällen. Så fort vi kommer in ska jag hoppa direkt in i duschen och sen ner i sängen och nanna, att gå och lägga mig redan kl 21.30 har nämligen inte haft någon direkt inverkan på min energinivå då jag fortfarande känner mig riktigt trött varje varje dag. Hur är det med er andra? Blir man helt enkelt så här trött när man jobbar hela veckorna eller? Jag får väl försöka att knapra lite vitaminpiller kanske och se om det kan ha någon effekt...


2009-09-15
21:33:14

Tisdag /S
God kväll på er mina vänner!
Idag var det min öppningsdag på förskolan vilket innebär att det också är min tidiga dag... dock var inte fallet så idag! Den här jobbdagen började helt fel från början... till att börja med var jag sen hemifrån och att vara sen när man ska vara först på plats är ingen vidare bra kombination, men jag lyckades anlända till jobbet en minut innan jag enligt mitt schema börjar. Väl på plats blir jag förföljd av en kille fram till dörren när jag ska låsa upp och jag börjar känna nerverna spela och Ls mardröms scenarior om överfallsvåldtäkter hinner svischa igenom huvudet för mig innan killen till slut hinner ifatt och talar om att det är strömavbrott i området! Till mina nervers försvar måste jag ju påpeka att det handlar om en tidig morgon i ett bostadsområde som ligger ute i buschen och där inte en människa vanligtvis rör sig vid den tiden!
Hur som helst, att höra att det var strömavbrott fick inte precis mina nerver att lugna sig då det var så jag lyckades utlösa inbrottslarmet senast, men jag låste upp och tryckte snabbt in koden. Då kommer samma meddelande upp som senast larmet gick igång men som tur var så gick larmet aldrig igång... mina nerver var dock på helspänn de fortsatta 45 minutrarna tills dess att en kollega började jobba. De tre barn som hann komma fick i alla fall lite mys pys på en mörk förskola med lite tända ljus innan strömmen kom tillbaka.

Min jobbiga jobbdag fortsatte med att min kollega ringer och talar om att hon inte kunda komma på grund av vab(=vård av barn). Det är ju självklart jobbigt, men situationen kändes ju ännu jobbigare då min andra kollega har semester denna vecka och vi därför redan har en vikarie som är obekant med förskolan/barnen/rutinerna. Hur som helst så la min arbetslagsledare in om vikarie så det var ju bara att vänta på att denne skulle dyka upp. Morgonen fortsätter med att jag springer som avlösare mellan hysteriska barn som bara skriker och gråter, kissar ner sig, bajsar ner sig and so on... det fanns helt enkelt inte en lugn stund! Mitt i allt det ringer fotografen och vill bekräfta lite information han fått om fredagens fotografering av barnen.
Min dag fortsätter med att personalsekreteraren ringer och säger att hon missat vår vikarieansökan så vi kommer inte få någon vikarie, istället undrar hon om jag kan stanna till kl 16. Det känns inte som att jag har så mycket att välj på, så jag fick jobba ytterligare 2,5 timma innan jag äntligen kunde hoppa i bilen och åka hem. Det låter kanske inte som en jobbig dag men det kändes som att jag var själv med barnen då vikarien (som är jätteduktig) som sagt inte har någon koll på våra rutiner och barnen.
Imorgon väntar ännu en lång dag då det är personalmöte efter jobbet :(

För att prata om något roligare kan jag ju berätta om gårdagens hundkurs! Jag hade noll motivation till att åka dit då jag var helt slut, det enda jag ville göra var att krypa ner under en filt i soffan och glo på TV. Men för vår och Pepsis och för avgiften på 700kr så åkte vi iväg. I stort sett alla som var med sist, var på plats även idag, det var bara ett bortfall på 5 hundar. Den här gången fortsatte vi i stort sett att träna på samma saker som sist. Det enda nya inslaget var att vi skulle kunna passera vår kursledare som satt på huk med godis i sin hand, utan att hundarna gick fram till honom. Detta klarade Pepsi riktigt bra även om han självklart var intresserad. Det momentet var jag dock inte särskilt oroad för då han sällan bryr sig om andra människor annars. Vi fick också träna på att möta varandra vilket verkligen är något jag uppskattar då det som sagt är svårt att träna i vardagen, men tyvärr verkar det som att Pepsi blir lite avtrubbad för han går toppenbra när vi möter hundarna på träningen men i vardagen går det inte alltid lika bra. Senast nu ikväll gläfste han åt en hund vi mötte. Hur som helst så var vi i alla fall lika nöjda som sist när vi åkte hemåt, men denna gång hade vi också en liten nervös känsla i magen efter att kursledaren sagt att nästa vecka SKA alla hundar kunna gå i slakt koppel, annars kommer vi få det jättetufft  och att vi ska se till att ha oömma kläder nästa gång... Det var det enda han sa så jag undrar vad det är vi ska göra egentligen?!

Nu är klockan 21.30 och det är dags att nanna - har varit igång sedan kl 5 imorse och känner att jag behöver all sömn jag kan få!

Natti natt på er!

2009-09-15
19:27:55

En shopoholics bekännelser /L
Hujedamej!
Idag tog jag mig en tur på stan i jakten på nya jeans då mina gått i sönder. Snyft.
Problemet är bara det att höstens mode faller mig väldigt mycket i smaken så det blev några tröjor, klänningar osv också. J klagade med kassarna i handen på att jag blivit en shopoholic sen Norge. Men fasiken, jag har ju inte haft jobb förr och därför föööörtjänar jag det här kontra jag med. Sagt och gjort. Lite för mycket kläder, mindre på kontot och en resa till London väntar. Inte så bra meeenn jag ju inte resa naken heller.



2009-09-14
20:56:31

Norsken og Svensken /L
Ta mig bövlen, här försöker man blogga men blogg.se krånglar alltid. Så dålig uppdatering beror inte bara på mig :P

Tänkte dela med mig av nya upptäckter. I Norge är man mycket mer öppna med tankar kring invandring och invandrare. Patriotismen är som rasismen i Sverige. Jag var exempelvis med om en händelse på pressbyrån där kassörskan försökte hjälpa en kund som inte kunde norska och uppenbarligen också invandrare. När killen gått vänder sig kassörskan till en annan äldre man (kund) och då två börjar prata om vad jobbigt det är med invandrare och att de inte tillför något i samhället. Jag stod chockad och såg på. Det skulle aldrig ha skett i Sverige. Nu är det också så att de har val här idag och norges svar på Sverigedemokraterna är nära att vinna. De har bland annat som mål att inte ta in fler asysökande än 1000 och dessa ska sedan placeras i läger. Jag kan även tala om att jag inte mött en norsk som inte uttalat sig som vi i Sverige skulle skrika rasist åt. Till deras försvar kan jag väl också säga att i Sverige skriker vi rasist åt allt. Men en klar skillnad är det.

Till andra saker.
I helgen slöa jag så in i h-vetet. Hela lördagen gick åt till True blood och pyjamas. Skönt var det vill jag lova.
Nu räknar jag mest ner till London-resan. :)

Sov gott!

2009-09-14
17:38:06

Måndag /S
Då har en ny arbetsvecka rullat igång!
Det har varit en skön dag som gått relativt fort, men det beror väl på att jag har haft rätt mycket inbokat under dagen; först samling i min grupp, därefter Miniröris för 5-åringarna på förskolan, lunch, söva barn, rast och kartläggning av en av mina 5-åringars språk, mellanmål! Så mellan frukten imorse och fram till mellanmålet har det varit något på gång hela tiden men det har varit rätt skönt.

Mindre roligt var det på vägen hem när jag hämtat Pepsi hos dagmatten och lyckades fastna i en bilkö i en hel evighet då de höll på att lägga ny asfalt. Lite irriterande att man ska bli sen hem den dag då man verkligen vill hem fort. Ikväll är det ju nämligen hundkurs igen och jag hade gärna hunnit med en liten tupplur innan det är dags att ge sig iväg, men nu känns tiden för knapp för att jag ska kunna slappna av tillräckligt för att kunna somna till.

Nu ska jag ägna mig åt den otroligt trista aktiviteten att sitta och dela Pepsis favvogodis i fyra delar. Det han gillar allra bäst är nämligen Frolic men de bitarna är ju så stora att han skulle bli mätt på nolltid om vi ska mata honom med det de kommande två timmarna, så istället ska jag om sagt sitta och dela varje bit i 4 delar :(

Hoppas ni fått en bra start på veckan!

2009-09-13
20:10:03

En lyckad söndag /S

Hej igen mina vänner!
Idag blev det som jag redan berättat en dagsutflykt till Kolmårdens djurpark. Idén kom från T vid frukost och några minuter senare började vi packa lite fika och gav oss sen iväg. Vi var lite oroliga för vädret då det såg rätt mörkt ut på himlen men vi gjorde en chansning å vi både kände för att göra något annorlunda av dagen.

Det visade sig vara en bra idé för strax efter att vi anlänt så sprack molnen upp och solen sken sedan under hela dagen. Vi skippade safarit och tropikhuset och gjorde istället en heldag av djurparken och det var alldeles lagom. Vi passade på att se alla shower såsom delfinshowen, rovfågelsshowen och sälshowen - alla var bra och mysiga!
När det återstod en halvtimma av parkens öppettider kände vi oss färdiga och började vandra mot bilen och i ungefär samma ögonblick började regndroppar falla ifrån himlen så det vart verkligen en lyckad dag med bra tajming vad gäller väder! Jag kände mig riktigt nöjd med min kamera idag då bilderna blev fina + att det riktigt kul att kunna zooma så mycket eftersom djuren ofta är på ganska långt avstånd!

Sedan vi kom hem har T tagit en långpromenad med Pepsi medan jag fixat käk i form av wokat. Vi ville se till att laga någon mat som gav matlådor då det är hundkurs som gäller imorgon igen och då ville vi inte stressa med att laga mat innan dess, så imorgon när jag kommer hem är maten färdig så jag hinner vila lite innan hundkursen börjar kl 18.30.

Nu ska jag ta ett varv med dammsugaren, hoppas ni haft en härlig helg!



Fina tigrar fanns att se...


Under rovfågelsshowen fick vi titta lite närmare på bland annat en uggla.


En söt liten surikat som lystrade till namnet Timón :)


Slutligen så bjuder jag på en bild av en sjöbjörn. Den showen var nästan roligast då de är så komiska i sina rörelser...




 

 


2009-09-13
10:33:20

Söndag /S
Hej på er!
Idag är vädret sisådär och vi är uttråkade så nu har vi impulsbestämt att det får bli en tripp till Kolmårdens djurpark! Vi ses i eftermiddag/kväll....

2009-09-12
14:34:10

Polen 2009 /L
Förlåt då :P
Jag tycks fått skrivkramp sedan jag flyttade. Jag vet massor som jag skulle vilja berätta men jag orkar aldrig skriva. Hoppas det blir bättre snart.

Polen:
Resan gick supert. Trodde till en början att jag skulle dö och hade ont i magen när jag klev på planet. Cool-lugna pappa (som flyger ofta) hjälpte mig med lock-för-öronen-smärtan. Till min panik somna den jäveln på planet men tack vare en väl behövd ipod så gick det okej.

När vi anländer till det 5-stjärniga hotellet visade det sig tydligt att här passade inte jag. Vi, som räknat med en hel del gåing hade på oss jeans och kängor. Taxi dörren öppnades och en piccolo tar vårt bagage. Vi ska checka in men blir hänvisade till takvåningen istället. Där får vi checka in i laungen, samtidigt som de serverar oss något att dricka. Människorna runt omkring gick i kostymer eller finkläder. Gästerna som betalade oss hade inte vanliga visa-kortet om vi säger så. Jag fick mig en svit med badrum i marmor. Väldigt väldigt fint.
Vi snabbade oss ut för att hinna med att se så mycket som möjligt och upptäcker att hotellet är beläget på Warszawas rodeo drive, det låg bara butker som Armani, Gucci etc där. Jag hade jeans från Kappahl på mig, need I say more? Dessutom är jag faktiskt inte ett dugg intresserad av att shoppa i dessa, jag kom ju dit för att fynda riktigt billiga saker.

Pappa hade gett sig fan på att vi skulle gå på en speciell marknad, att hitta denna marknad tog nästan hela resan. Polacker (förlåt mig nu för denna fördom) är nog de mest oallmänbildade befolkning. Inte en enda polack kunde läsa av stadskartan. På hotellet visste de inte ens vart Zoo:t låg. Frågade man om vägen så hade de aldrig någon som helst aning om vart vi var eller vart något låg. Däremot för att kompensera så var det aldrig någon som inte var villig att hjälpa till och de var absolut bland de trevligaste människorna jag mött som turist. ....till skillnad från resan till Paris men de tar vi inte nu... Vi gick några timmar på zoot, vi och 10 personer till. Det var jättestort och i mycket bättre skick än vad jag föreställt mig. Djuren hade stora inhängnad, nästan för stora så man inte fick se dem på nära håll.

På kvällen käkade vi tre rätters + drinkar/öl för 200 spänn. I Polen är det otroligt billigt att äta och dricka.
Jag somnade mätt och med smärta i benen i den härliga sängen rätt så tidigt.

På lördagen skulle vi shoppa! Jag var optimistisk. Vi började med frukost på samma ställe som dagen innan. De mindes oss (vi märks). Jag kommer inte ihåg stället namn men de serverade de godaste smoothiesen jag någonsin fått. Mumma! Sedan gick vi runt. Vi hittade ingenting. Pappa var helt uppe i att finna den där marknaden så att gå in i köpcenter var det inte tal om. För det kunde vi göra hemma... Efter två timmar och ingen marknad, gående fram och tillbaka kors och tvärs utan att en polack visste what the hell vi snackade om så satte jag foten ner och sa nu tar vi taxi till andra sidan floden. Sagt och gjort så stod vi 10 minuter senare på den där jäkla marknaden och jag muttrade något om att vi kunde varit här eeeen aning tidigare om vi gjort som jag sa från början. I alla fall så kan jag inte riktigt förklara hur den här marknaden var, man måste uppleva det själv. Ni vet hur det är på Arvikamarten eller I2marten, för icke-Värmlänningar så är detta marknaden med stånd. På denna marknad var det inte bara stånd utan snarare baracken (som man ej kunde gå i) som stod tätt tätt tätt ihop och överallt hängde den presenningar som tak. Så det var som att gå in i en helt ny värld men MASSOR av människor. Dessutom verkade det som om att var uppdelat för där vi först gick in var det bara asiater som sälde, sedan var det bara afrikaner, sedan asiater igen. De blandade sig inte. Alla sålde i princip samma sak. Jag lärde mig konsten att pruta. Be om priset, sänk till det du kan tänka dig och gå iväg. Jag fick alltid som jag ville. Jag såg en sån häftig tröja till J men den var lite för dyr tyckte jag. Det slutade med att han sprang efter mig och jag fick ner den 80 kronor :D Mycket nöjd med mig själv kan jag tala om att jag var!

Pappa handlade saker, vi kunde nästan inte bära allt när marknaden stängde. Pank var han också. Jag däremot köpte faktiskt inte så mycket. Jag hittade mest till J men ingenting till mamma som jag tänkt köpa till! :( Tur att det är London til helgen.

På kvällen var jag helt färdig då var pappa så snäll att han beställde massage åt mig på hotellet :) De hade träningslokaler och spa i källaren så jag åkte ner för att förlora min massage-oskuld. Kvinnan kunde inte engelska, jag kan uppenbarligen inte heller engelska men jag fick mig en rejäl omgång. Det är obeskrivligt skönt att få en ordentlig massage utan att höra gnället av att någon är för trött för att fortsätta :P När jag står i hissen oljig och sleten kliver det in ett gäng människor i hissen som skulle på bal. De var så i ordninggjorda att studenbalen inte är någonting i jämförelse. Hissen hade speglar från golv till tak på alla sidor så jag kunde verkligen se vem som var finn fem fel här. Jag har aldrig känt mig som en liten stor grå mus som då.
Lördagen åt vi på ett utav hotellets restauranger, det var jättegott men mycket dyrare.

På söndagen när jag vaknade upptäckte jag att min rygg kändes som ett stort blåmärke. Massage sätter sina spår tydligen. Resan hem var jag inte lika nervös. Samma folk som reste dit skulle också med hem, vi kände igen dem på jackorna då de var på arbetsresa. En utav dem var så full att han inte fick åka med. Vad pinsamt att åka på jobbresa och inte få åka med hem för att du är för full. Uh. Vad pinsamt.
Landningen var alldeles för långsam så den smärtan jag hade i mina öron har jag aldrig upplevt tidigare, jag har fortfarande lock för öronen. Hoppas nästa går bättre.

Det var resan i korthet.

Nu ska jag ta en paus och berätta om veckan som varit senare. Nu True blood :) Du har väl inte missat den serien?



Dessa apor skulle jag kunnat stått och tittat på hela dagen. Den feta grå verkade vara bossen. Han satt bara och åt och kom någon av de minsta för nära tog de andra vuxna tag i dem utan att han ens tittade upp. En ap-pappa hade stora bekymmer med sin unge och han slet och drog i svansen på den lilla vilda. Mitt upp i allt ställde sig pappan och körde doggy-style med en apa för att sedan återgå till diciplineringen av ungen.



Han/hon/den satte sig och stirra på mig. Posa för kameran.






Noshörningarna blev som små bebisar när skötaren kom.




En groda

Blogg.se är för segt för att jag orkar lägga upp fler bilder. Jag tog mest på djuren i vilket fall ändå.

Kram!







2009-09-12
13:03:01

Lördag /S

Hej!
Den här lördagen började jag på ett bra sätt då jag äntligen drog på mig joggingkläderna efter att bara ha tänkt tanken i över en månads tid. Men idag gav vi oss ut hela familjen både två- och fyrbenta. Det blev jogging kombinerat med gång som avslutades med lite styrkeövningar hemma. Joggingen gick väl sisådär men jag är ändå nöjd över att jag överhuvudtaget tog tag i det och faktiskt gav mig ut. Jag och T har nu en deal att vi ska träna två dagar i veckan, förhoppningsvis lyckas vi hålla den dealen hyfsat bra i alla fall så vi kommer igång med träningen igen.

Igår hade vi en megalugn fredag, jag var så trött att jag inte visste vad jag skulle ta mig till och T var riktigt sliten han också. Då ingen av oss hade energi för en långpromenad med Pepsi så fick det bli en liten utflykt till hundparken istället, där var det full rulle med 12 hundar och deras hussar och mattar. Pepsi betedde sig dock som vanligt och sprang mest runt för sig själv, ibland sprang han dock med de andra hundarna lite.
på kvällen började vi titta på en film men då all min energi gick åt till att försöka hålla mig vaken så gav vi upp istället och bestämde oss för att gå och lägga oss redan vid 23, och det var sååå skönt, slocknade i stort sett direkt och sov till kl 7.30 då jag vaknade av att det luktade hund - när jag slog upp ögonen stod Pepsi med sina framtassar mot sängen och viftade på svansen och blinkade lite extra med sina fina långa ögonfransar. Det blev en minikissrunda innan jag återvände till sängen där jag låg kvar tills klockan ringde klockan 10 då vi gav oss ut på joggingrundan.

Nu har T precis gett sig iväg för att träffa några kompisar, de skulle iväg och titta på någon studentkamp. Själv funderar jag på att spendera dagen med att knalla runt lite i affärer. Jag är lite sugen att införskaffa någon tröja då det känns som att jag har lite ont om det, se har jag liksom inget annat för mig och något måste man ju göra för att sysselsätta sig. Alternativet är att ta tag i lite städning men det lockar inte alls för tillfället.


Pepsi spanar på de andra hundarna på säkert avstånd.


Pepsi gillar också att bara sitta och titta på oss när man är i hundparken, lite irriterande eftersom man åker dit för att han ska få lite miljöombyte och träffa andra hundar :p


Pepsi hänger på de andra hundarna liiiiite i alla fall :)

Ha en skön helg mina vänner!


2009-09-10
21:06:32

Torsdag /S

Då var man hemma igen efter en lååååång arbetsdag. Det var dags för höstens föräldramöte, det var lite kul att få tid att prata lite med föräldrarna men precis som vi misstänkte så drog mötet över på tiden så istället för halv 8 så kom jag därifrån strax innan 8. Skönt nog så stod det mat och väntade på mig, det var dessutom riktigt god mat. T hade stekt lax och kokat pasta som han sedan blandade ihop med pesto i en stor skål - riktigt mumsigt, och framför allt kul med lite variation!

Imorgon är det fredag, kan knappt fatta att det redan är helg igen! Men skönt ska det i alla fall bli, men veckan har gått så fort att jag inte har hunnit fundera på vad vi kan tänkas hitta på i helgen. Jag vet i alla fall vad jag ska göra just nu och det är att hämta tvätten och sen hoppa in i duschen och sist och bäst...sooooova....!

Natti natt på er!


2009-09-09
20:42:16

Pepsi på hundkurs /S

Tänkte jag skulle skriva lite mer om hundkursen vi var på i måndags och bjuda på åtminstone två bilder!


Har ni sett så fin han är där han sitter alldeles koncentrerad  trots att vi hade hållt på i 1,5 timme! Vi var mäkta stolta över vår älskade vovve som annars inte brukar orka mer än 5-10 minuter, och nu orkade han fokusera på oss i nästan två timmar trots att han var omgiven av 18 andra hundar.

Jag har inte så mycket kort att bjuda på från hundkursen då det kändes lite pinsamt och fåfängt att gå runt och fota medan de andra tränade med hundarna så jag slängde bara upp kameran och tryckte - därav den halvdana kvalitén också. Jag har dock ett kort till att visa, det är lite suddigt men det är mest för att visa hur många vi faktiskt var på kursen;

...ändå ser man inte ens alla som var med då vi här inte har hunnit ställa upp oss.

Helt smärtfritt var det ju inte då vissa hundar började skälla på varann - Pepsi var en av dem men det var en sån liten del av de två timmarna och ingen gjorde någon grej av det för alla var ju där på samma villkor. Jag ser faktiskt fram emot kommande måndag för att se hur vi ska gå vidare eller om det blir ett övningstillfälle där vi fortsätter att träna de moment vi började med i måndags. Jag skulle för min del gärna träna mer på att möta/gå förbi andra hundar då det var underbart att kunna träna på det, vi fick möta tio hundar på rad med 30 meters mellanrum - snacka om möjligheter till att ta tag i hans utfall, sådana chanser är svåra att få i vardagen då man dels inte möter så många hundar och dels känner sig lite elak mot den man möter när man vet att Pepsi kan förvandlas till ett litet monster som morrar och gläfser hängandes i kopplet.


2009-09-09
18:24:04

Onsdag /S
Hej!
Idag är ingen bra dag, jag vaknade med en stel nacka så jag har knappt kunnat vrida på huvudet idag. Dagen har dessutom känts vääääldigt lång, har varit trött och seg och lite tankspridd. Fick veta att en tjej hade krockat och dött i en bilolycka hemma i Värmland. Jag kan inte säga att jag känner henne eller knappt att hon är bekant men jag har träffat henne några gånger och vet tydligt vem hon är, jag vet också att hon har en dotter på 2,5 år vilket gör att det hela känns ännu hemskare...

Min darling har övergett mig för en fotbollskväll med grabbarna, och jag tänkte pigga upp mig själv genom att gå och köpa choklad och sen ha en helkväll framför Tvn tills det är dags att nanna. Imorgon väntar en låååång dag på jobbet då det är föräldramöte på kvällen :/

Jag kan kort meddela att framstegen med Pepsi fortsätter, även idag hade han gått superfint i koppel med T så vi är supernöjda över att vi faktiskt bestämde oss att gå på hundkursen. Nu ska vi se till att fortsätta öva lite varje dag på alla momenten så att vi inte behöver skämmas på nästa kurstillfälle som är på måndag :)

Ha det bra...!

2009-09-08
17:02:32

Tisdag /S
Hej på er mina vänner!
För en gångs skull är jag pigg. Det beror främst på att jag sov nästan en timma när jag kom hem och nu har jag precis kommit hem från en underbar promenad med Pepsi som gör att jag är både pigg och glad! Anledningen till att den är så underbar är att vi tack vare hundkursen har hittat precis rätt sätt för att träna Pepsi och få honom att gå bra i koppel. Jag har varit ute en timme nu och han drog inte i kopplet en enda gång + att han fick gå lögs en längre bit och gick precis intill mig utan att gå förbi mig, och samma sak var det imorse när T var ute på nästan en timmes promenad. Jag fick ju tjata som en idiot men jag behövde inte göra mer än det så om några veckor kommer jag nog inte ens behöva göra det. Bara det första kurstillfället är värt de 700kr som kursen kostar, men jag hoppas givetvis på fler bra lektioner - förutom att gå fint i koppel vill vi gärna att han sk bli bättre på inkallning och att möta andra hundar.

Nu ska jag hoppa in i duschen för om en halvtimma måste jag åka in till stan för att möta M då vi ska ut och käka lite och uppdatera varandra om vad som hänt sedan senast vi sågs, och senast vi sågs var nog i januari så vi lär nog ha lite att prata om, särskilt då vi båda lyckats få jobb!

Ha en härlig kväll!

2009-09-07
21:25:15

Första hundkursen... Oh... my.... god! /S
Nu är vi alltså hemma efter vår första hundkurs tillsammans och jag är så trött att jag har ont i huvudet.
För att kort berätta om kursen (är för trött för att ge en utförligare beskrivning), det var sammanlagt 19 hundar på kursen och något fler hundägare då många liksom oss gick tillsammans med pojkvän/flickvän/barn. Ledaren var en äldre man som hade rätt skön stil och torr humor.
Kursen höll på i två timmar och vi gick på ett led tillsammans och stannade lite då och då för att träna på olika moment. Anledningen till att vi gick runt var för att träningen inte skulle bli situationsbunden - alltså att hundarna lär sig de olika momenten, men gör dem bara bra på just det stället.
Momenten vi fick träna på var; sitt fot, (ögon)kontakt, gå fot och möta andra hundar samt sitt kvar. De momenten tränades på olika sätt.
Pepsi uppförde sig bra och ungefär som förväntat men det kändes ändå bra då de andra hundarna uppförde sig på precis samma sätt eller värre :p Det som var kul var i alla fall att vi fick en hel del bra tips och vi märkte att han tog till sig av träningen. Men jisses vad godis det gick åt och vad törstig han var efteråt... han är väldigt tacksam mot gudmor som köpte en sån fin vattenflaska till honom, den kom väl till användning idag!

Nu ska jag sooooova, imorgon är det min tur att öppna på förskolan och imorgon kväll ska jag käka middag ute med M som jag skrev mitt examensarbete med, så det blir en lång dag innan man kommer hem!

Natti natt på er!

2009-09-07
17:23:04

Måndag /S
Hej på er!
Jag lyckades inte helt nå mitt mål igår med att ligga i sängen till kl 21.30 men jag låg i alla fall i sängen till dess att klockan var 21.40 och jag måste nog säga att just idag känner jag mig liiiiiite piggare än vanligt trots att det varit lite stressigt på förskolan då min ena kollega var tvungen att gå lite tidigare ifrån jobbet.

Idag har Pepsi återigen varit hos sin dagmatte och det hade gått bra men han hade tydligen varit ganska pigg idag vilket faktiskt hör till ovanligheterna. Kanske beror det på att vi arbetat upp hans kondition och att han får lite mer mat än förut?

Just nu sitter jag med beslutsångest. Idag är det nämligen kursstart på en hundkurs jag oavsiktligt har anmält Pepsi till. Jag mailade egentligen bara för att få lite svar på frågor men kursledaren skickade idag bekräftelse på anmälan så om jag vill gå kursen så ska jag befinna mig vid Ryds motionscentrum kl 18.30... Det som som får mig att tveka är dels en viss nervös känsla i magen och dels för att det känns lite oseriöst av kursledaren att skicka en anmälningsbekräftelse samma dag som kursen börjar då jag mailade för säkert två veckor sedan... Ska ta mig en funderare i alla fall så får vi väl se om vi kommer iväg eller ej...

Update: Beslutet är taget! Ikväll åker vi på hundkurs... Önska oss lycka till och håll tummarna för att Pepsi inte skämmer ut oss..!


2009-09-06
21:02:29

Time to sleep... /S
Trots att jag varit ledig i två dagar som varit relativt lugna och slappa så känner jag mig rätt trött så idag SKA jag gå och lägga mig tidigt så man orkar med kommande arbetsvecka. Sedan vi kom hem från vår lilla utflykt idag så har jag som jag redan nämnt att jag skulle göra, njutit av en god kebabtallrik från pizzerian och badat Pepsi. Jag har också tagit tag i lite tråkiga saker så som att dammsuga, sätta in en massa papper i pärmar, ta hand om den rena tvätten and so on... Det är trist att göra det men skönt att det är gjort nu när helgen är över för det är inget jag har lust att göra när man kommer hem från jobbet.

Nu ska jag ta med Pepsi på en kvällspromenix och sen ska jag nog krypa ner i sängen. Jag har nämligen satt upp som mål att försöka ligga i sängen till klockan halv tio under vardagarna då min energi inte riktigt har räckt till tidigare - dels har jag varit trött på jobbet och sen har jag inte orkat göra i stort sett något när jag kommit hem från jobbet. Förhoppningsvis kommer jag bli lite piggare om jag bara kan hålla mig till mitt mål om att gå och lägga mig tidigt nu i fortsättningen, och om det inte hjälper så kanske jag får prova med att börja knapra lite vitaminpiller eller något.

Hur som helst, jag hoppas alla har haft en skön och trevlig helg!

2009-09-06
15:47:07

Söndag /S
Hej på er!
Idag vaknade vi återigen av en pipande vovve, dock inte riktigt lika tidigt som igår + att vi fick honom att vara tyst efter en liten stund. Idag har vi varit iväg till Stjärntorps ravin och promenerat. Det var supermysigt då man gick längs en bäck - kändes som ett äkta sagolandskap. Efter att vi gått en stund så ledde stigen uppför ravinen och sedan ner igen och då valde vi att vända då det var ganska svårt att gå då det var så lerigt + att Pepsi gärna drar en del på nya platser. Det var riktigt nära att jag kanade nerför ravinen på rumpan genom leran men jag lyckades på något vis hålla mig på fötterna. Pepsi lyckades bada ofrivilligt i bäcken efter att han halkade av en av broarna som ledde över bäcken, han blev dock inte jätteblöt då han hade sin regoverall på sig som tur var!
Nu ska jag ta och bada honom på riktigt då det vattnet kanske inte var så jättemysigt!

T ligger och vilar och sen ska vi unna oss lite god mat från pizzerian då jag är sjukt sugen på det då jag aldrig orkade mig iväg igår för att köpa det.

Här kommer lite bilder från vår vandring;


Vädret var lite ostadigt då det var väldigt mörkt på himlen men vi lyckades klara oss undan regn under promenaden, regnade bara lite på vägen dit.


Ravinen låg i Stjärntorp och började vid deras kyrka som ligger intill en slottsruin.


T och Pepsi. Pepsi fick ha sin regnoverall eftersom det var ordentligt blött på marken.


Riktigt mysigt att gå under de höga lövträden...


...men som sagt, det var ganska blött på vissa ställen!


Pepsi på väg upp ur bäcken efter sitt ofrivilliga bad!


Pepsi vilar under vår fikapaus.


Hittade lite kantareller, men det var alldeles för lite för att ta med sig hem.


Slottsruinen låg precis intill kyrkan där vi parkerade bilen.

Det var i alla fall en mysig utflykt! Nu ska Pepsi bada och sen ska jag duscha och kolla efter fästingar, igår hade jag nämligen en som satt fast på benet! Så himla äckligt, Pepsis superbra fästingborttagare var dock lika superbra till att ta bort fästingar på människor så det kändes skönt då jag lyckades få bort den utan problem. Den är verkligen skitbra - ser ut som en kofot ungefär. Vi har plockat massor med fästingar med den i sommar och varje gång har vi fått med hela fästingen utan problem!

Dags för Pepsis bad! Ha en fortsatt skön söndag...!


2009-09-05
17:48:42

Lördag /S

Hola!
Igår var det studiedag för lilla mig - min första där jag fick delta som anställd, kändes rätt skönt. Förmiddagen ägnades åt att diskutera och prata om utvecklingssamtalen och hur de sett ut. Jag som aldrig hållt i ett utvecklingssamtal hade ju verkligen inget att tillföra i diskussionerna. Jag gjorde bara ett litet inlägg i diskussionen. Till lunch hade de lyxat till det med potatisgratäng och fläskfilé som smakade riktigt gott! Eftermiddagen var vi tillbaka på förskolan, vi fick dock inte jättemycket gjort under resten av dagen kändes det som - åts mest en massa godis :p

Väl hemma åt vi god mat med en kycklinggryta med kokosmjölk - såååå gott! Därefter blev det filmmys med filmen "Milk" som jag kan rekommendera, tyckte den var riktigt bra men jag gillar ju nästan alla filmer som är baserade på verkliga historier.

"Milk" handlar om Harvey Milk som under 1970-talet var den första öppet homosexuella man som valdes till ett politiskt ämbete. Man får följa hans kamp och samtidigt få en känsla av den tidens förtryck av de homosexuella. Sean Penn var superbra i rollen.

Idag vaknade vi tidigt på grund av att vi numera har en morgonpigg vovve, så när klockan var halv 7 började han pipa och ville att vi skulle vakna. Jag kastade ut honom i hallen men det hjälpte föga då han fortsatte att pipa. Efter en stund blev han nog tyst för jag lyckades i alla fall somna om en liten stund.
Efter frukosten åkte jag och T ut till Tornby då jag skulle lämna tillbaka mina nya walkingskor, efter att ha gått i dem här hemma kändes de nämligen inte helt bra. T skulle också lämna tillbaka sina walkingskor då de efter bara en månad hade blivit slitna i fodret. När vi ändå var där så passade vi på att leta nya skor och tro det eller ej men vi lyckades faktiskt hitta ett par nya skor båda två, det pinsamma är att det är exakt samma modell. Som tur är så är de i helt olika färger eftersom det är herr- och dammodell. Nu har vi gått 5kms rundan på Ryds motionscenter i våra skor utan att ha fått några skavsår eller andra ömma skador så de passade perfekt!
Ikväll ska T iväg och grilla med sina kompisar så jag ska nog passa på att se någon riktigt tjejig film och kanske trycka i mig en kebabtallrik från pizzerian till middag.

Ha en fortsatt skön helg!!



Mina nya skor!


2009-09-03
18:51:53

Warszawa here I come /L
Jag är redo. Redo för långhelg i Warszawa! Kollegorna på jobbet var en aaaning avundsjuka när jag sa hejdå idag. :) Imorgon är det flyg som gäller, jag får ont i magen bara av att tänka på det. Jag får alltid så ont i öronen när jag flyger så nu ska jag proppa munnen full med tuggummi och hoppas på det bästa. Idag köpte jag mig små plastflaskor på Åhléns som jag ha schampoo och balsam i. Jag föredrar mitt superbra schampoo jag fick av Sandra (som förresten snart är slut *snyft*, jag lägger därmed in en beställning från Linkan till nästa gång vi ses). Imorgon är det zoo som gäller och jag hoppas även på att det blir en del inhandlat, kanske några fina julklappar? :)


2009-09-03
06:49:44

Torsdag /S
Hej på er!
Idag är jag trött igen som vanligt! Igår försökte jag att vara duktig och komma i säng redan kl 21.30 men just då kom jag på att jag inte talat om för Pepsis dagmatte vilka kommando vi använder till honom. Så jag satte mig ner och kluddade ner dem på ett papper, och när jag ändå gjorde det så berättade jag lite andra regler vi har för honom och innan jag hade packat färdigt hans saker och skrivit ner de där sakerna så hann klockan bli 22 ändå!
Sedan har jag fått nattsömnen störd av kära Pepsi inatt som befann sig i drömmarnas värld där han antingen drömde om något roligt eller något väldigt läskigt för han pep och hade sig och slutade inte hur mycket jag än försökte få honom att vakna, det var först när jag steg ur sängen och buttade på honom som han vaknade... lite söt dock så både jag och T kunde inte låta bli att skratta åt honom.

Idag är det sista jobbdagen för den här veckan, eller ja, sista "vanliga" jobbdagen. Imorgon är det studiedag på skolan som gäller... jag kan inte påstå att jag ser fram emot det, åtminstone inte förmiddagen som ska bestå av diskussioner om samtal. Sådana diskussioner ogillas av mig, men det kanske beror på att man precis lämnat sådana diskussioner bakom sig i och med avslutet på utbildningen. Förhoppningsvis blir det givande diskussioner i alla fall och en eftermiddag med trevligt arbete på förskolan.

Idag ska jag på skogsutflykt med min grupp. Hade en liten skogsutflykt även igår med min grupp men idag är det den stora gruppen som ska iväg, dvs förskolans alla 5-åringar. Igår hade jag planering och under de två timmarna råkade jag snubbla över en blogg som drivs av två förskollärare som lägger upp massor med pedagogiska idéer som var riktigt rolig att läsa; www.forskolansvarld.blogspot.com. Jag har nu samlat en massa idéer så nästa planeringstid måste jag bara försöka göra något av mina idéer och inte bara ha dem nerskrivna på ett papper...

Ha en skön dag mina vänner, nu ska jag skjutsa Pepsi till hans dagmatte och sen ge mig av till jobbet!

2009-09-02
18:33:14

Höstens serier börjar nu /L
He´s back!
Har ni missat serien Dexter så rekommenderar jag er verkligen att se den. Nu kommer säsong 3 igång! :)




Dessutom sänder SVT1 True blood ikväll 22.00, andra avsnittet. Det påminner väldigt mycket om Twilight och jag tror det kan bli en serie som jag kan följa i höstrusket.



2009-09-02
18:27:14

Jag vill nog leva trots allt. /L

Idag kära vänner kan jag överlyckligt tala om att min arbetsdag varit riktigt bra. Men i jämförelse med gårdagen så kan det i och för sig bara bli bättre. Nu har jag bara morgondagen kvar sedan är det helg igen :) På fredag drar jag till Polen/Warsawa på shopping tur med min kära far. Han har beställt lyxhotell åt mig så jag har höga förväntningar. Det ska bli skönt att få resa lite, det ske inte allt för ofta.

I lördags jobbade jag i Oslo åt pappa. Han har några anställda som skulle flytta ut ur sin lägenhet och den fick jag flyttstäda. Som betalt ska jag få välja ut en ny dator men det är lättare sagt än gjort då jag inte kan speciellt mycket om det. Jag satt med mitt The Sims 3 och jämförde kraven med vad datorerna hade :P Kan någon vara så snäll och säga vad man bör satsa på för att få en bra SPELdator. Ni vet, ramminne, grafikkort och allt det där. Hur mycket bör varje sak innehålla elle ha för storlek... hur man nu säger?

Pappa ringde förut och sa att han åkte tåg (?!) hem från Oslo idag. Sedan sa han att om jag hade tid fick jag gärna hämta upp honom på stationen.... men jag behövde absolut inte för han kunde gott gå.... MEN om jag ville fick jag gärna hämta honom... så jag antar att jag borde det? :P

Mamma skickade nyss ett mms av sig själv. Hon har banne mig snaggat sig. Hon hade riktigt långt men nu är det kortare en brorsans. Men det blev väldigt fint :)

Jag måste berätta att Åsa påsa är en annan hund i Norge. Hon ger inte alls samma utfall mot hundar och hon går fot självmant när vi är ute. Varför kan hon inte det hemma i Karlstad? Jag som har hört att hundar inte minns/lever i det förflutna? Eller är det jag som sänder ut fel signaler? Säkert.

Hej så länge! :)


2009-09-01
22:31:08

Skjut mig, häng mig. Gör något! /L
Fy fan vilken dag.
Idag har det verkligen varit extremt.
Dagen började med att jag ser en väääääldigt lång bilkö till jobbet. Jag hann dock upptäcka det innan jag svängde av så jag hann faktiskt undvika den. Jag kom bara fem minuter försent. Det var kaos när jag anlände. Vi var tre pers på 28 barn i åldrarna 1-5. Ni kan väl föreställa er ljudnivån. Dessutom har vi ett nytt barn på ett år som ska bäras på heeela tiden annars skriker hon (ja, det värsta vi alla någonsin har hört). En av assistenterna var hemma med sjukt barn och chefen var på skolan. Morgonen fortsatte rätt okej tills ett utav barnen klättrar upp på en stol och trillar ner och slår i huvudet. Efteråt låg han på golvet och var helt borta. Vi försökte få kontakt med honom men det var som om han skulle somna när som helst. Det var riktigt otäckt att se. Så med alla barnen högljudda, ett barn som vi försökte få liv i, ett barn som grät så fort man släppte taget om henne försökte vi få tag i läkare och föräldrar. Det är inte så lätt det heller. Jag kände verkligen panik men lyckades hålla mig från tårarna även fast jag ville låsa in mig på toan :(

Det var rena himmelriket när vi blev fyra i personalen (den femte var på sjukhuset med pojken).
Sedan rullade det på okej igen, vi fick ut alla och jag skulle laga mat. Ni kan väl gissa resten själva. Efter 7 år med privat kock har mina köks-skills blivit extremt försämrade. Jag brände maten och det smakade skit. Jag åt nudlar till lunch men barnen åt som om de aldrig sett mat (det är väl huvudsaken).

Efter lunch tänkte vi se på Peter Pan men självklart så vägrade datorn visa filmen så det sket sig. Detta resulterade i ytterligare skrikiga barn, huvudvärk, hunger, trötthet plus att jag upptäckte ett gigantiskt hål i strumpan - not good.

Eftersom vi hade en hemma i vård av barn åtog jag mig att stanna kvar (vi skulle på kurs kl 17 ändå så jag hade ändå inte hunnit hem). Kursen var väldigt rolig, det var tips och idéer för olika målningstekniker för barnehagar. Sånt man kan göra med 1-5 åringar, något som faktiskt är rätt svårt att komma på bra saker som blir fina men samtidigt är lärorika. Ofta blir det bara ett vitt ark med vattenfärg eller dylikt.

Kursen slutade 20.00 därefter städa vi till 20.15. Resultatet är att jag var på jobbet i 12 timmar. Inte undra på att jag var helt färdig när jag kom hem. Nu är jag väldigt övertrött. Sov gott.


2009-09-01
16:34:36

Tisdag /S
Halloj på er!
Nu är det verkligen höst för imorse när jag gick upp var det riktigt mörkt ute. Om man enbart tittar på vädret däremot så kan man ju kanske tro att det är sommar då himlen är blå och det är 25 grader varmt. Jag har dock svårt att motivera mig till att gå ut och sätta mig...

Idag var det Pepsis första dag hos nya dagmatten. Hon hämtade honom imorse vid halv 10 och promenerade sedan hem till sig vilket är ca 4 km. Till min stora glädje så hade han inte dragit i kopplet sNIKE RONGBUK GTX BLACKom en idiot då hon varit lika hård som oss mot honom när det gäller att inte gå framför oss. Hästtjej som hon är så har hon lite mer armmuskler än mig också och orkar hålla i honom hela tiden. Resten av dagen hade han tydligt legat i hennes hall och sovit (precis som jag misstänkte).

Jag slutade redan klockan 13.30 och passade på att åka ner på stan för att leta skor innan jag hämtade Pepsi. Jag började med Stadium och lyckades faktiskt hitta ett par walkingskor. Jag hade sån jäkla tur att herrmodellen började på strl 40 vilket var den storlek jag skulle ha och den var slut i dammodellen. Herrmodellen var dessutom lite finare då dammodellens nikemärke var chockrosa vilket i och för sig kan vara fint, men då min regnjacka är röd så hade det sett riktigt illa ut. Skorna var prissänkta så de kostade 699kr istället för 999kr, det kändes som ett ganska perfekt pris att betala då det inte precis är ett par skor som känns roliga att köpa, snarare nödvändiga! De här skorna ska i alla fall vara vattentäta och andas så de blir perfekt nu i höst när man ska ut med Pepsi i höstrusket, de är dessutom otroligt mjuka att gå i :)
Nu ska jag bara gå i dem lite här hemma och verkligen känna efter att de passar eller om jag får lämna tillbaka dem och fortsätta leta.

Hoppas er dag har varit bra!