Hakuna Matata

2010-09-28
15:05:56

Hösten är här! /S
Brr, idag mina vänner var det riktigt, riktigt kyliga vindar som blåste och det blev premiär för mössanvändandet när vi var ute på förskolan! I övrigt var det en rätt seg dag då flera kollegor var sjuka och det råder vikariebrist och det verkar vara så det kommer se ut de kommande dagarna så ursäkta om mitt humör inte är på topp...

Igår kväll hämtade jag kära sambon vid tåget. Både jag och Pepsi hade saknat honom massor lite löjligt nog då vi bara varit ensamma hemma ett dygn, men det känns helt enkelt bara för konstigt när inte vi är alla tre här hemma vid läggdags eller när man slår upp ögonen på morgonen...!

Nu har han också varit på sin anställningsintervju, den hade väl gått hyfsat bra men ingen av oss vågar väl hoppas på så mycket då han tydligen saknade en del kunskaper om de saker de jobbade med, men helt kört verkar det inte heller vara. Så nu ska man bara gå runt och vara på helspänn i någon vecka innan det är helt avgjort....!

I övrigt känner vi oss rätt slitna båda två, T har dessutom åkt på en ny förkylning verkar det som. Så nu ska jag försöka hitta tillbaka till läsandet och korsordslösandet för det är sådant som får mig att varva ner på riktigt. Tv-tittande och internetsurfande är också skönt men är egentligen bara ett tidsfördriv snarare än avslappnings för min del.

Kan också berätta att min hjärna har hittat en ny sak att fundera på fram och tillbaka! Min svåger har nämlihttp://grafitec.se/uploads/images/canon_eos_400d.jpggen skaffat en ny systemkamera och har därmed en gammal att sälja. Så nu funderar jag fram och tillbaka på om jag ska lägga några tusenlappar på en sådan. Jag har varit sugen på en då det blir så otroligt fina kort, men grejen med mig är ju att jag inte har tålamod riktigt att lära mig saker, jag vill kunna saker direkt... och jag har ju en ny jättebra kamera så egentligen kanske det klassas som ett onödigt köp. Men å andra sidan så är det ju perfekt att köpa en begagnad (av en person jag litar på) och se om jag kanske eventuellt kan utveckla mitt fotointresse eller om det faktiskt är så att den mest skulle bli liggandes... Just nu fotar jag inte jättemycket, och de gånger jag fotar är oftast när vi är ute och går någonstans och jag har kameran i fickan, och då är en systemkamera för stor...
Men jag är som sagt sugen på en. Särskilt den dagen man får barn skulle jag vilja ha en för kort tagna med en systemkamera blir det verkligen ett helt annat djup i... Hm... Som sagt, jag har återigen hittat något som ockuperar mina tankar... kanske kan man få T lite intresserad så att man kan dela kostnaden :p

Nu ska jag snart ge mig ut i det blåsiga höstvädret och gå en sväng med vovven innan det är dags att åka tillbaka till jobbet för kvällens personalmöte! Ha det bra mina vänner...

2010-09-26
21:42:41

Ännu en helg har sprungit förbi... /S
Hej mina vänner!
Nu är ännu en helg över, och precis som förra helgen spenderades denna i Karlstad. Det var inte alls vad jag hade tänkt och egentligen inte alls vad jag var sugen på men så blir det ibland. Anledning till Karlstadtrippen denna helgen var att T skulle hem i helgen då han ska på anställningsintervju imorgon för ett företag i Karlstad, och jag som tröttnar på att vara ensam hemma efter bara några timmar föredrog att åka med hem mot att sitta själv hela helgen. Den här vistelsen var dock skön och avslappnad mot hur våra helger hemma brukar se ut. Annars har man fullt upp att hinna med att träffa alla men den här gången hade vi ju precis träffat alla så vi tog det riktigt lugnt med en TV-kväll hemma hos mamma och pappa i fredags. Lördagen var det riktigt pissväder ute så det blev en liten sväng i några butiker som man annars inte är i, bland annat en möbelaffär, inredningsbutik i Råtorp och sko och djuräaffären i Ilanda innan det var dags för ett spontanbesök på Färjestadtravbana tillsammans med T och pappa. Det var Unionstravet och V75 så vi åkte dit och spelade för några småslantar, vi förlorade en del och vann en del, när det var dags att åka hem hade vi gått back 6 kr så det var trots allt några lyckade och roliga timmar. Självklart hade det varit roligare att gå därifrån med en vinst men det var ändå trevligt och både jag och T kan absolut tänka oss att göra om det fler gånger :)

I övrigt har det varit fullt upp den gågna veckan och det känns inte som att vi har haft en lugn stund på hela vecka. På jobbet har det varit fullt upp och hemma har det varit kaos. Vår nya säng har anlänt så två eftermiddagar ägnade vi åt att rensa ut sovrummet och göra plats för sängen, och eftersom vi inte hade plats för skrivbordet och en bokhylla så var vi ju tvugna att hitta ny plats att förvara sakerna de innehöll. Sedan ägnades en eftermiddag åt att installera sängen = skruva fast ben, bädda, göra sig av med all plast och kartong den var förpackad i. Ännu en eftermiddag ägnades åt att bära upp gamla sängen på vinden och sälja skrivbordet som vi var vänliga nog att leverera till köparna för en liten slant. Sedan var det fredagen kvar då det var jobb hela dagen och sen kasta sig in i bilen och åka mot Karlstad...! Så jag vet precis vad jag ska göra den kommande helgen = absolut ingenting annat än att bara njuta av en lugn ledig helg!

Nya sängen har ju som sagt anlänt och vi blev positivt överraskade då den inte alls tog upp så mycket plats som vi trodde att den skulle göra, utan det känns fortfarande som att sovrummet är ganska "luftigt". Första natten i sängen sov jag sådär men det var mest för att det var ovant att dels sova "själv" och inte så tätt inpå T, att ha eget täcke och helt enkelt sova i en ny säng, natt nr 2 sov jag bättre. Den stora skillnaden är framför allt att jag inte störs av T i sömnen längre. Min kollega sa att det tog ungefär en vecka innan hon sov bra i sin nya säng så jag kan tänka mig att jag kommer sova fantastiskt bra i mitten på denna veckan ;)

Dags att göra sig redo för att sussa. Jag ska försöka att somna trots att jag är ensam hemma utan käraste sambon och försöka att slappna av och glömma hur mycket jag hoppas på Ts intervju imorgon, försöka glömma att det här är "sista chansen" till en Karlstadflytt inom en överskådlig framtid...!

Natti natt på er!

2010-09-12
16:48:15

I´m stuck in the moment, and I can´t get out of it.... /S
Hej mina vänner!
Idag är det söndag och hemma i den här familjen har vi en typisk söndagskänsla då lugnet verkligen ligger över lägenheten både hos oss tvåbenta och den fyrbenta. Vi började dagen med en långpromenad i Malmslätts motionsspår som faktiskt var jättemysigt, det blen en rask promenad så vi var rejält trötta när vi väl satte oss i bilen och åkte hemåt. Som vanligt när man är ute och går tillsammans så pratar man om allt och inget och idag kom jag faktiskt till insikt om något som jag aldrig riktigt tänkt över förut. Jag insåg varför jag blev så depp och frustrerad över att behöva bo kvar i lkpg som faktiskt är en "bättre" stad än Karlstad där vi båda har fått två bra jobb och det är helt enkelt för att jag för första gången i mitt liv inte har något mål... Under alla år man har studerat så har man haft ett mål, målet att gå ut grundskolan och komma upp på gymnasiet, målet att ta studenten, målet att klara sin utbildning och få sin yrkesexamen, målet att få ett jobb, målet att köpa en bil, målet att ha råd och tid för en hund.... men nu då? Nu har jag nått alla de där målen och nästa mål på min lista är hus/lägenhetsköp och att bilda familj, men inget av de målen vill jag förverkliga här i Linköping och därmed känner jag att jag har fastnat lite, att jag liksom bara står och stampar nu! T har ju precis nått sitt mål och känner inte alls den frustrationen jag känner men jag har jobbat i över ett år nu och det börjar liksom klia i mig.... jag måste göra något, ha ett nytt mål!

Så under promenaden skapade vi ett nytt mål och det är helt enkelt ett mål med vårt sparande, för verkligheten är ju faktiskt den att även om vi kunde flytta till Karlstad nu så hade vi inte haft några pengar att köpa något boende för! Så nu är det nya målet att ha sparat ihop 100 000kr under detta året, något som egentligen inte är särskilt svårt. Men nu har vi båda det målet så att vi har en handpenning när det väl är dags att leta boende och det känns bra... äntligen har jag ett nytt mål!

I övrigt så har vi inte gjort ett endaste dugg då ingen av oss har någon direkt energi. Det enda jag gjort är att äntligen beställa två tidningsprenumerationer, dels på tidningen ToppHälsa och Allt i Hemmet. Jag har funderat länge på att prenumerera på något då det är så skönt att få hem en tidning då och då och bara få sitta och bläddra och få lite inspiration. Problemet är bara att jag inte har någon tidning som jag tycker är toppenbra + att tidningar är ganska dyra nu för tiden så jag har väl varit lite snål... Men nu har jag i alla fall unnat mig den vardagslyxen så jag hoppas det är två bra tidningar jag har valt.


Nu är det dags att ta tag i en tråkig typisk söndagssyssla; tvättstugan, here we come!

2010-09-11
23:37:28

Glada/trista besked /S
Hallå mina vänner!
Det är lördagkväll och jag sitter ensam hemma med enbart Pepsi som sällskap då T är iväg och träffar kompisarna från tiden när han läste Historia. Så jag har försökt att mysa här hemma på egen hand med lite tända ljus. Det har väl inte gått någon större nöd på mig då jag roat mig med att surfa på nätet efter en vecka utan dator! Förra helgen lyckades vi nämligen få något virus på datorn så att den inte gick att starta men mitt tekniska geni till sambo har nu ägnat några timmar åt att få den att funka igen.

Det har varit en lång och intensiv vecka som har passerat. Den började i måndags med årets första studiedag som innehöll ett studiebesök på Tom Tits experiment och Tom Tits förskola i Södertälje. Det var riktigt kul och inspirerande och man kände sig lite som ett barn när man gick runt och testade alla experiment och tryckte på alla knappar man kunde se för att se vad som hände. Efter en heldag där var jag helt slut precis som alla andra, så då hoppade vi på bussen och åkte mot hotellet där vi skulle spendera natten. Efter 1,5 h "fri lek" var det dags att göra sig iordning för kvällens middag. Jag trodde inte att det var så seriöst så jag hade väl packat ner något som jag tyckte såg lagom uppklätt ut men pinsamt nog var alla andra 45 kollegor uppklädda till tänderna!! Så nu är det jag som ska ut på shopping så att jag har något att ta med mig nästa gång som är i samma klass!! Middagen som serverades var i alla fall supergod med kantarellsoppa till förrätt (sååååå gott!!!) och kalvkött till huvudrätt, även det supergott. Dagen därefter var det dags för diskussioner i arbetslagen för att komma fram till hur vi ska komma igång med områdets nya inriktningsområde som är matematik. De flesta av oss var nog lite för sega för att det skulle bli ordentlig fart på diskussionerna.

Väl hemma och tillbaka på förskolan så var det ju min stängningsdag och likaså var det min tur att stänga i fredags så det har varit en vecka med många sena eftermiddagar, så jag har känt mig rejält sliten.

Något tråkigt/kul som hänt är att T har fått besked från det företag han jobbar på nu via ett bemanningsföretag, att han kommer överrekryteras och alltså bli direktanställd av dem vilket innebär en del förmåner och ganska så mycket mer betalt. Det är ju jättekul men vi har ju också väntat på besked från ett företag i Karlstad som verkade väldigt intresserade men beskedet som de lämnade var mindre roligt då de tydligen bestämt sig för att lägga ner sin verksamhet så de hade ingen tjänst att erbjuda. Med andra ord lär vi bli kvar i Lkpg ett tag till, något som gjorde mig riktigt deprimerad när jag insåg det. Men det är väl som T säger, vi får helt enkelt göra det bästa av situationen! Så nu funderar vi över vårt boende då ingen av oss är särskilt förtjust i vår lgh, men frågan är om det är värt att leta efter någon annan när vi kanske inte ens blir kvar i Lkpg mer än några månader, men å andra sidan kanske det inte blir någon flytt på över ett år och då är det kanske värt att skaffa en lägenhet man verkligen trivs med...
Men det är något vi får fortsätta att fundera på...

Imorgon ska jag ta det lugnt och bara mysa med T som jag knappt sett under veckan, men jag måste också förbereda mig för mitt livs första lönesamtal som jag ska ha direkt på måndagmorgon.... behöver jag tala om att jag är riktigt nervös...!!

Natti natt på er!

2010-09-05
21:31:45

Jobb, jobb, och mera jobb... snaaaaark! /S
God kväll!
Här sitter jag som vanligt, fast vid datorn när jag egentligen har annat att pyssla med eller i detta fall så borde jag egentligen ligga i sängen och försöka somna!

Helgen som gått har varit lugn, men ändå bra. I fredags var jag tillbaka till jobbet då fredagarna normalt brukar vara relativt lugna så trodde jag inte att det skulle vara några problem. Efter två timmar kände jag dock att det var en dålig idé, jag borde stannat hemma även fredag för att kurera mig. Jag tog mig dock igenom dagen som trots allt var ganska mysig. Väl hemma blev det mysmiddag med sambo innan han åkte vidare till en kompis för att se på fotboll. Själv hade jag laddat för en kväll all alone genom att hyra filmen Remember me och köpt lite melon och choklad. När jag satt där i min ensamhet så slängde jag iväg ett sms till Maria och fråga om hon ville komma över, trodde dock inte att hon hade tid med tanke på att det var fredagkväll men till min stora glädje så ville hon gärna komma. Så det blev en lugn, mysig filmkväll med lite prat om hur sommaren varit innan hon åkte hem vid 12-tiden.

På lördagen vaknade jag upp seeeent. Jag brukar sällan sova längre än till 10 men den här gången kom jag inte upp ur sängen förrän närmare 11.30 och jag kände mig fortfarande mer levande än död. Ute i vardagsrummet hittade jag Tobias sovandes under en filt, han har tydligen också åkt på en förkylning. Så den där fredagen jag jobbade straffade sig tydligen för jag kände mig risigare igen. Det blev en väldigt lugn dag, åkte en sväng till Mantorps köpcentrum för att kolla in deras möbelaffär + märkesoutlet. Jag hittade den sänggavel jag fastnat för fast mycket billigare vilket kändes kul, mindre kul är dock att T inte är lika förtjust i den som mig så det återstår lite övertalan innan den får komma hem till oss. Som vanligt när man är sugen på att uppdatera garderoben så hittas inget! Tobias däremot kom hem med ännu mer kläder då han hittade ett par nya jeans på outleten. Sedan blev det en lugn promenad med vovven innan vi påbörjade en lugn skön kväll i TV-soffan.

Idag har det också varit lugnt. Vi tog en sväng med bilen i hopp om att hitta en mysig svampskog. Stannade på några ställen men insåg snart att vi inte skulle hitta någon svamp så istället blev det en promenad i Kärna mosse naturreservat. Väl hemma började vi förbereda inför ankomsten av den nya sängen genom att ta ut en bokhylla vi har i sovrummet, den fick åka upp på vinden och dess innehåll fick åka ner i plastbackar som också åkte upp på vinden. Nu återstår skrivbordet som inte heller kommer få plats utan måste upp på vinden men det får vänta till nästa helg då jag antar att det lär dröja minst en vecka till innan sängen kommer. Det är skönt att kunna ta lite i taget då det trots allt är mer plock med allt än man tror.

Men nu är det dags för mig att packa och sen sova!
Imorgon kl 6.30 ska jag åka till jobbet för att åka med bussen tillsammans med mina kollegor mot Tom Tits förskola för ett studiebesök. Därefter blir det hotellövernattning för att sedan fortsätta med studiedag nummer två på tisdagen. Det kommer bli en lång vecka då jag dels ska upp tidigt imorgon, och det kommer bli två intensiva studiedagar. Vi är inte tillbaka i Lkpg förrän 18.00 på tisdagen. Sedan är det min stängningsdag på onsdagen så det är jag väl inte hemma förrän vid 18 igen, och sen har jag otur nog att det är min tur att stänga även på fredag så jag räknar med att vara helt slut när nästa helg kommer. Nu har jag dock laddat upp med en flaska kosttillskott som ska vara full med allt vad kroppen behöver. Läste nämligen en blogg där en tjej rekommenderade den för att hon känt att ho fått så mycket energi av den, och med tanke på att jag alltid känner mig trött så hoppas jag på att det här är precis vad jag behöver, dels för att orka med jobbet bättre och dels för att få ork och motivation till att komma igång med träningen!

Men NU är det v e r k l i g e n dags att packa så att jag kommer i säng någon gång!

Ha det bra mina vänner!!

2010-09-02
13:55:08

Hundprat /S
Halloj!
Det är torsdag och min andra dag hemma från jobbet. Jag känner mig faktiskt lite piggare och näsan rinner inte konstant hela tiden, så imorgon har jag sagt att jag kommer... det är ju fredag så även om det skulle visa sig att jag inte är helt pigg så är det ju bara för en dag och det orkar man alltid.

Även om jag är piggare så är jag ju givetvis inte helt frisk vilket jag märker ganska snart när det är dags för Pepsis promenader och man flämtar och känner sig trött efter bara 10 minuter. Eftersom jag då inte orkar gå några långpromenader så tog jag istället med vovven ut i solen med en påse godis hängandes på höften. Vi gick bort till fotbollsplanen där vi ägnade en halvtimma åt lite träning och lek för att trötta ut honom mentalt innan vi gick en rastningsrunda. Jag fick riktigt dåligt samvete medan vi tränade för han var så himla duktig och framför allt glad. Det verkligen lyste i ögonen på honom som att han hade längtat efter att få träna, och han gjorde verkligen sitt bästa hela tiden. Mot slutet orkade han dock inte fokusera riktigt vilket märks väldigt tydligt då han inte lyssnar riktigt till kommandot utan bara testar sig fram för att försöka göra rätt. "Sitt fot" t.ex. är ett väl inövat kommando men han kastade sig ner och la sig på sidan, satte sig  upp, halvlåg ner, la sig på rygg och allt annat han kunde komma på att göra inom loppet av några sekunder... ganska underhållande att se! Hur som helst så har väl både jag och T lite dåligt samvete då Pepsi har kommit i andra hand i stort sett ända sen i våras. Han får givetvis sin långpromenad varje dag men utöver promenader så har han inte fått så mycket mer aktivering och det har börjat märkas... inte på så vis att han är överaktiv men han drömmer en del på nätterna vilket jag har hört är ett tecken på en understimulerad hund + att han som sagt såg överlycklig ut när vi väl tränade!

I måndags skippade vi långpromenaden och gick istället rätt ut i skogen med varsin påse hundgodis, satte på Pepsi ett lysande orange reflexhalsband så han skulle synas bra, och släppte honom lös, sedan gick vi och turades om att gömma oss bakom träd och kalla på honom i minst 30 min.

Jag ska verkligen göra ett seriöst försök att ta mig mer tid för att aktivera honom mer även om det bara handlar om 5 min i veckan. Egentligen är jag riktigt sugen på att gå en hundkurs, allra helst kantarellsök, eller också bara gå en ny vardagslydnadskurs eller spårkurs. Men med tanke på att vi inte vet hur den närmsta framtiden ser ut, om det blir Karlstadflytt eller ej, så känns det dumt att betala flera hundra för en kurs vi inte ens kanske kan fullfölja.

Jag satt och letade lite på nätet efter olika aktiveringstips för hund och då snubblade jag över adlibris hemsida och fick se att Cesar Millan hade släppt en ny bok! Jag tyckte hans första bok var jättebra så det kliar lite i fingrarna att klicka hem hans andra...

Ledarskap med Cesar

Jag hittade också en bok om aktivering som jag vet att jag gav Linda för några år sedan... var den bra Linda, värd att köpa?

Aktivering : smart lek med din hund

Eller är det någon som har någon åsikt om boken nedanför eller någon annan bok om aktivering?

Aktivera din hund

2010-09-01
11:04:46

Dagar som gått och dagar som kommer... /S
Hej på er!
Nu har helgen gått och den blev faktiskt bra i slutändan. Vår fredagsdejt blev istället en lördagsdejt då jag till slut erkände för T att jag egentligen bara kände för en mysig hemmakväll tillsammans även om jag kände mig som världens torrboll då det är relativt ovanligt att vi faktiskt går ut så tillsammans. Till min stora lättnad så erkände T att han faktiskt kände precis som mig. Så vi bokade om bio och middagsreservation och åkte istället mot stan och hämtade mat på Thai coconut, gick till Konsum och hämtade en hyrfilm och bara njöt av att det var fredag och vi hade hela helgen framför oss. Det blev filmen Invictus med Morgan Freeman och Matt Damon;

Filmen utspelar sig i Sydafrika på 1990-talet, under Nelson Mandelas tid som sydafrikansk president. Då Sydafrika är värd för rugby-VM under 1995 bestämmer sig Mandela (Freeman) för att stödja Springboks, Sydafrikas rugbylag, som ett medel för att ena nationen. Springboks ses av många svarta som en symbol för den gamla apartheidregimen, men sakta vinns hela nationens stöd för landslaget.

Filmen var bra, hände inte jättemycket i den men som vanligt när det är filmer baserade på verkliga historier så är de oftast bra, och ännu bättre tycker jag de är när de handlar om orättvisor såsom apartheid, även om den här egentligen handlar om den tiden därefter.

Lördagen spenderade vi nere på stan då jag känner ett stort behov av nya kläder. Som vanligt när jag känner så, så hittar jag   i n g e n t i n g! När jag då inte hittar något till mig själv blir jag en väldigt duktig personal shopper till andra, och eftersom jag bara hade T med mig så var det han som föll offer, så han kom hem med två nya par byxor och tre nya tröjor! På kvällen var det dags för dejt, det blev middag på restaurang Riva, helt okej mat men kanske inte så mycket mer. De hade inte så mycket att välja på och då det var en bar mitt i restaurangen så blev det inte den där mysiga avskilda känslan som jag gillar. Efteråt såg vi filmen Inception med Dicaprio. Jag tänker inte ens försöka att återberätta handlingen då den är ganska invecklad och ni skulle förmodligen tycka att det låter som en värdelös film, men det var den inte. Det jag hade hört om filmen innan är de som fullkomligt älskar den, och raka motsaten, de som hatar den. Själv tyckte jag den var bra men kanske inte så superbra som många andra tycker att den är. Jag vet inte om det är för att jag var lite seg och inte alltid hängde med på vad de pratade om i filmen. Men kort och gott så kan jag säga att den är absolut sevärd och att man bör vara på alerten då det händer ganska mycket hela tiden som kräver att man verkligen hänger med i handlingen.

När vi kom hem på kvällen strax efter 12 så ringer telefonen och berättar att jag blivit moster igen, denna gång åt en stor kille (precis som jag hade på känn!). Så det blev ett väldigt bra avslut på dagen :)

Vad som inte är så bra är att jag gått och blivit förkyld och det är en jobbig förkylning då jag känner mig däckad ena stunden och pigg i nästa. Igår kände jag dock att jag inte hade energi nog att vara på jobbet, jag som numer är ansvarig för de minsta barnen fick uppleva hur det är att ha fyra barn som går åt olika håll, fyra barn som alla blir ledsna och sitta i famnen samtidigt and so on... och med en förkylning och en energinivå som låg i botten så blev jag näst intill apatisk och bara satt där stundtals. Så imorse ringde jag och sjukanmälde mig idag och imorgon i hopp om att jag ska vara frisk, eller åtminstone pigg på fredag!

Förutom min tråkiga förkylning så går jag just nu med lite fjärilar i magen då T bör få besked från två olika företag den här veckan, varav det ena är här i Linköping, och det andra i Karlstad. Linköpingsföretaget är vi väl egentligen helt 100% säkra på att han kommer få om han vill, medan det i Karlstad känns som 50/50 och vi vet inte riktigt vad de kan erbjuda. Jag vet ju i alla fall vilket av jobben jag vill att han ska ta om han får erbjudande från båda men vi får väl se hur det blir... Men som sagt, en spännande vecka som kan avgöra den närmaste framtiden... blir det Karlstadflytt inom detta halvåret eller blir det Linköping ytterligare 1-3 år?

Dags för en sväng med vovven, ha det bra!